A Momentum jelenlegi formájában bezáratná a közmédiát

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Május 19.

Melitta - 2017 Május 19, 16:34
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Ha kormányra kerülne, az első adandó alkalommal megállítaná a propagandát, ennek érdekében pedig bezáratná, majd a társadalommal közösen indítaná újra a közmédiát a Momentum Mozgalom.

  Ahogy beszámoltunk róla, a Momentum Mozgalom néhány tagja, köztük a pártelnök, Fekete-Győr András csütörtökön besétált az Origo szerkesztőségébe, és feltett néhány kérdést az egyik ott dolgozónak, Kovács Andrásnak, több, a pártról szóló lejárató cikk szerzőjének.

  A látogatás után – amelyhez a Társaság a Szabadságjogokért szerint a momentumosoknak nem lett volna joguk, és amiatt az Origo feljelentést tett – Bede Márton, a 444.hu újságírója a saját Facebook-oldalán azt írta: szerinte a párt "ne az Origóban bohóckodjon, hanem ígérjék meg, hogy hatalomra jutásuk esetén felszámolják az állami propagandagépezetet, és bezárják a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legnagyobb közpénznyelő gépezetét, a teljes közmédiát".

  [​IMG]
  © Facebook
  A posztra a Momentum Mozgalom Facebook-oldalának egyik adminisztrátora kommentben annyit válaszolt: "deal", vagyis nagyjából azt, hogy vevők az ötletre – szúrta ki a Magyar Nemzet.

  A lap ezután megkereste a Momentumot, hogy megtudja, viccnek szánták a hozzászólást, vagy valóban ezt gondolja a párt a közmédiáról. A válaszból kiderült, hogy ez a programjuk része. Mint írták, ha kormányra kerülnek, erkölcsi felelősségüknek érzik az első adandó alkalommal megálljt parancsolni a propagandának.

  Ezt a közmédia bezárásával, majd a társadalommal közös újraindításával tervezik elérni. Úgy látják, hogy a közszolgálati médiát kisajátította az államhatalom, jelenlegi működése nem fenntartható és mérgezi a közbeszédet, a reform után azonban onnan többet nem lehetne kizárni sem a pártokat, sem a civileket, sem az embereket.

  Emellett minimalizálnák az állami hirdetéseket, illetve az állami vállalatok hirdetéseit, mert mint írták, az állampolgárok tájékoztatása nem lehet eszköze annak, hogy a piacon egyébként megmaradni nem képes médiaszolgáltatók, reklámcégek és sajtótermékek fennmaradását segítse.

  HVG

  momentum.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Május 19.

  1. HaroldKing
   HaroldKing
   Igazuk van. Én is bezárnám. Sőt, rég gondoltam is erre magam is, hogy ezt kéne tenni.
   De hiába, mert a Fidesz még sokáig fennmarad, hacsak valami egészen égbekiáltó dolog nem történik, valami csoda. Mittudomén ha tényleg bebizonyosodik Orbánról hogy orosz ügynök vagy hasonló. Ennél kisebb dolog nem elég a bukásukhoz. S ha buknak akkor se biztos hogy a Momentum fog nyerni.
   attimenyfreemail.com és setni kedveli ezt.
  2. szundi53
   szundi53
   Na majd a fidesz bukik nem úgy kéne átalakítani a bótot, h ledózerolnak mindent és nulláról kezdik építeni az újat. Médiánál maradva a szemetet kisöpörni, és lerakni az új SZMSZ-t. Újságíró marad, pártmunkást magáncégnél foglalkoztatnak. Ami gyorsan bezárandó: a pénznyelők. Ekkora országban minek 5 állami tv csatorna? Hát az se nézi, aki csinálja.
   Amíg új párt nem jut hatalomra, addig tervezze meg, h mi és hogyan alakít át vagy szüntet meg. Nem fontos megint feje tetejére állítani az országot. Teszünk ki nekik egy táblát: Az ország átépítése alatt az élet zavartalanul folyjon!
  3. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Azok, akik felemelték a hangjukat, megírták, elmondták a tuttit, már régen lapáton vannak. Az újak pedig? Söpörnek... Arra, azt és ahol kijelölik a helyet. Ott dolgoznak, de egy centit sem arrébb, pláne nem játszák el azt, hogy "nyitni kék" mármint szájat, véleményt mondani, mert akkor tuttira jön az, amit lapátnak hívnak. Munka nélkül pedig nehéz a megélhetés, ezt mindannyian tudjuk. Ezért van az, hogy nincs, vagy kevés az olyan fórum, ahol mernek igazat írni.
  4. Burgundii
   Burgundii
   Már kormányon vannak, hisz a kormány leányvállalkozásának a gyümölcsei ők....
  5. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   ezt hol olvastad?Vicclapban?
  6. navagraha
   navagraha
   Egyenlőre, az erőviszonyok és a korai becslések alapján a választási harc arról szól majd, hogy a Fidesz-nek ne legyen kétharmados többsége.
   .
   A Monemtumos bohócpárt hatalomra jutása esetén csöbörből vödörbe kerülnénk. Arrogáns banda, akik azt képzelik, hogy a parlamentbe majd bejutó többi párt nélkül ők átformálják a közmédiát. A "társadalommal" együtt ! Elegem van a társadalmi konzultációból!
   B.Péter kedveli ezt.
  7. danilo
   danilo
   Ja, ha az egérnek meg szarva lenne széttúrná a szalmakazlat, ezért nem adott az isten neki.
   namármost, udvarfy és RixavanDerMaat kedveli ezt.
  8. RixavanDerMaat
   RixavanDerMaat
   A kozmedia jelen formatumaban tulmeretezett, ez igaz. Viszont az ilyen behoborgott "bezaarjuk, aatalakiitjuk"okoskodasokbol nem ker senki, volt mar a homalyos igergetesekbol soksoksok. A kis diszitösor, hogy "a tarsadalommal kozosen" annyira cukibabys, ohh, megis, hogy is kell ezt elkepzelni, ok is kuldik majd a papirszemetet, csak pl:"milyen tevet akarsz"kerdesekkel? Lool.
   Nekem igazabol az arrogancia az, ami ebben a magat partnak vizionalo akarmiben zavaro.
   Nem szimpatikusak a modszereik, semmiben nem kulonboznek a tobbitol. Nem mutatnak ujat, ugyanazt nyomjak mint a masikak csak pepitaban.
   De mondom Nektek, idosebbek, kepesek lennetek rabizni az orszagot tavalyelott diplomazott, szegenyseget ha hirbol nem ismero Erasmusosokra? Nem tunik fel, hogy ugyanolyan harsany nagypofajuak, mint a zorrbaanyek?
   En is Y generacios vagyok, atlagban 2-3 evfolyammal felettuk - ja, de nem am sokszoros ismetlokent, nalunk nem volt divat eveket halasztgatni - tapasztalatbol mondom Nektek, a ket felevnyi Erasmus (aki nem ismeri, ez manapsag a tobbhonapnyi kulfoldi osztondijasbuli szinonimaja, tanulmanyi osztondijkent kapjuk, akik nyertunk/nyernek ilyet, bovebb infoert lapozz itt tudodhova, talalsz sztorikat boven) vagy 1 ev kulfoldi gyakorlat nem nevezheto kulfoldi kompetencianak. Bar mi az Erasmust meg tanulasra hasznaltuk. Amugy az is gyanus mindig, akinek kommunista felmenoi vannak, eleg a mostaniban korulnezni.
   Ritka eset, ahol nem rossz a hozott pelda.
   De nem is ezt akartam mondani, hanem, hogy ennyi idosek eseteben, ennyi ev, ennyi tapasztalat birtokaban objektive nincs olyan ember, akire ra lehetne bizni egy orszag vezeteset. Egyszeruen meg nem erett ra. A lenduletesnek nevezett hozongo stilus ne tevesszen meg.
   Nagy hang, az van, ontudatos pokhendi szaknyelvieskedes, de hat a mi egyetemunk is tele volt ilyenekkel, a hallgatoi onkormanyzat kulon allatfajta (we-he-he, en is az voltam, bar kulturteruleten, nem valasztasokon belul).
   Nagyon kozelrol van szerencsem ismerni oket.
   Reszemrol szubjektiv velemeny, hogy ilyenbol koszi, de nem kerunk. Addig rendben volt, hogy olimpia nem kell, onnantol inkabb vissza az iskolaba. Semmikepp nem be a kozeletbe. Tul eleg volt a nagykepu hozongos lezerjanosokbol, ez itt ugyanaz ugyanis.
   Utoljára módosítva: 2017 Május 21
   udvarfy kedveli ezt.
  9. Burgundii
   Burgundii
   Élet bölcsességben....
  10. attimenyfreemail.com
   attimenyfreemail.com
   akkor neked rossz lehet
   tornando kedveli ezt.
  11. tornando
   tornando
   A gondolat mint óhaj hogy a közmédia jelenlegi formájában teljesen rossz.
   Nm butaság.
   Bár én emlékszem micsoda harc ment a közmédia ellenőrzéséért, birtoklásáért.
   Ez a harc kezdődne újra.
   De már nem aktív Sára Sándor, Hankiss Elemér,Horváth Ádám,Peták István
   Kivel kezdenék újra?
   Ki biztosítaná a pártsemlegességet.
   Ha már akkor is marakodott az MDF meg a Fidesz
   A tv kuratóriumért.
   Ez hogyan akadályozná meg a Momentum?
   Miként lehetne más?
  12. Burgundii
   Burgundii
   Neked jó az<a lényege

Megosztás