A Nap Lányai: volt szexrabszolgák harcolnak az ISIS ellen

Bátor nők, akik megakadályozzák az Iszlám Állam harcosainak Paradicsomba jutását.

„Megerőszakolnak minket. Ezért mi megöljük őket.” Egyre nagyobb a szigorúan csak jezidi nőkből álló fegyveres zászlóalj, melynek nem titkolt célja az Iszlám Állam gyengítése és harcosainak túlvilágra küldése. A terrorista milícia aktívan gyakorolja a szexrabszolga-tartást, a megerőszakolt, piacokon megvásárolt hölgyek nagy része jezidi, akik közül most sokan visszavágnak az őket ért gyalázatért.

Az ENSZ januári jelentése szerint legalább 3500 rabszolga van az ISIS harcosainak birtokában. Legnagyobb része nő, mivel a milícia bevett szokása a meghódított területek férfijainak meggyilkolása. Nem úgy a hölgyek esetében. A legtöbb harcos szereti egyből érvényesíteni az iszlám által engedélyezett jogait, és feleségül kér egy lányt.

sungirls.png


A jezidiek esetében azonban ez sosem működik. A nők minden alkalommal elutasítják a házassági ajánlatot. A harcos ilyenkor megerőszakolja áldozatát. Aki ezt a megpróbáltatást kibírja, szexrabszolga árverésre kerül, ahol egy doboz cigaretta árától kezdve akár kétezer dollárt is fizetnek a fiatal hölgyekért. Természetesen az ár alakulása a lányok kinézetétől függ, és ráadás, ha valaki szűz. A megvásárolt személyek mostantól egy harcos tulajdonai, bármikor kötelesek teljesíteni uruk akaratát. (Vannak európai nők, akik önként állnak a szexuális dzsihád szolgálatába, róluk itt írtunk.)

Mit mond az iszlám?

Az iszlám nem tiltja a rabszolgatartást. Sőt, a saría törvény sokat beszél erről a gyakorlatról. A muszlim embereket arra tanítják, hogy éljenek úgy, ahogy Mohamed élt. Mohamed pedig rabszolgatartó és kereskedő volt, aki sokszor létesített szexuális kapcsolatot a rabszolgáival, akiket háborúkban szerzett. Tehát a szexrabszolga-tartás nem az iszlámtól elrugaszkodott gondolat.

maxresdefault_15.jpg

Nők az Iszlám Állam ellen

2014 augusztusában az ISIS elfoglalta a Sinjar hegységet és a környező városokat. A kurd pesmerga erők és az Egyesült Államok 50.000 jezidit evakuált a helyszínről. Ennek ellenére, megközelítőleg 5000 jezidi férfit mészárolt le a terrorista milícia. A borzalmas vérfürdő után a meggyilkolt férfiak özvegyei és lányai úgy döntöttek, kiveszik részüket a harcból, és a Nap Lányai néven csoportot alapítottak. Ez a zászlóalj a Pesmergától kapott kiképzést és folyamatosan új tagokkal bővül. Vezetői szerint a Nap Lányai egy olyan csoport, amely példát akar mutatni a térség minden nőjének.

151007121748-xate-shingali-peshmerga-yazidi-isis-pkg-00013830-full-169.jpg

A gárda legmegrázóbb vonása mégis az, hogy a hölgyek nagy része megjárta az Iszlám Állam poklát: szexrabszolga volt. Sokan közülük megszöktek vagy családjuk kifizette értük a váltságdíjat, és ahogy kijutottak, életüket ennek az új ügynek szentelték. A szörnyű borzalmakat átélt lányok újult erővel képzik magukat és vesznek részt a harcokban. Előnyt jelent az, hogy sokan közülük értékes információkkal bírnak az ellenségről: csapatok elhelyezkedése, fontos lőszerraktárak stb.

Már több mint 120 jezidi hölgy kapott kiképzést és állt be a terrormilícia ellen folyó harcba. A csapat legfiatalabb tagja tizenhét éves, a legidősebb is csak harminchét. A már kiképzettek mellett további 500 lány felkészítése is folyik.

De miért Nap Lányai?

A Nap mint égitest fontos szerepet tölt be a jezidi kultúrában. Ősi gyökerekre tekint vissza ez az Irakban meghonosodott egyistenhívő vallás. Feltehetőleg 700.000 jezidi ember élt Irakban az Iszlám Állam térnyerése előtt. Azóta viszont, a terrorista milícia népirtó vallási tisztogatásának köszönhetően, legalább 200.000 jezidi került rabszolgaságba vagy menekült el szülőföldjéről. A már említett sinjari mészárláskor jezidi nők a sziklákról ugrottak le, választva ezzel a gyorsabb, szenvedés nélküli halált.

_76808503_children.jpg


Jazidi gyerekek hagyományos öltözetben

A zoroasztrizmusból, kereszténységből és iszlámból egyaránt eredeztethető vallást Ummajjad sejk alapította a 11. században. Vízkeresztség és körülmetélés éppúgy megtalálható benne, mint a tűz isteni forrásában való hit. Ez a vegyes eredet vezetett ahhoz, hogy a történelem során sokszor bélyegezték őket szektának. Vádolták (és vádolják) őket azzal is, hogy sátánimádók, mivel tisztelnek egy Melek Tavvus nevű angyalt, aki a keresztény értelemben vett ördöghöz hasonlóan elesett Isten kegyelmétől. A különbség az, hogy Melek megbocsátást nyert és visszatért Istenhez a mennyekbe. A 18–19. század ottomán uralma alatt a jezidik 72 vallási tisztogató mészárlást szenvedtek el. Az Iszlám Állam „még hitetlenebbnek” tartja őket, mint a keresztényeket.

Harc Moszulért

Moszul 2014 júniusa óta az Iszlám Állam központja. Az onnan elmenekült szexrabszolganők nagy támogatást jelentenek a kurd és Pesmerga erőknek mivel „ismerik a járást” a városban. „Azok az arab emberek, akik az Iszlám Államhoz csatlakoztak, elárultak bennünket. Nem hagyhatjuk, hogy ez még egyszer megtörténjen… Ők nem emberek. Azért vagyunk itt, hogy bosszút álljunk és megvédjük a földünket” – mondja Adiba Sido a Nap Lányai helyettes parancsnoka.

Moszul visszafoglalása hatalmas veszteség lenne az Iszlám Állam számára, tehát ez az igazi cél. „Az Iszlám Állam harcosai soha nem fognak a mennybe jutni” – mondja nevetve Xate Shingali, a pletykára reagálva, miszerint a terrorista milícia tagjai félnek a Nap Lányaitól, mert ha egy nő fegyverétől halnak meg, nem kerülhetnek a Paradicsomba és nem részesülnek a rájuk váró 72 szűz adta örömökből. – „Mi fogjuk megölni őket.”

Vannak még fiatalabbak is, akik felveszik a harcot a terroristákkal szemben: A 10 éves kislány, Miriám, akinek a megbocsátásról szóló dala bejárta a világot az iraki Erbilben a menekülttáborban él, az otthonukból elűzött kurd keresztények között.

Korábban írtunk Matthew VanDyke amerikai filmrendező és “startupper” forradalmárról, aki Moszul közelében kiképzőtábort üzemeltet keresztények számára, és az asszír keresztény harcosokról, akik szintén felvették a harcot az ISIS halálkommandóival.



írta: joeray
sun-girl-reuters-640x480.jpg
 
A legtöbb harcos szereti egyből érvényesíteni az iszlám által engedélyezett jogait, és feleségül kér egy lányt.

A terrorista milícia aktívan gyakorolja a szexrabszolga-tartást, a megerőszakolt, piacokon megvásárolt hölgyek nagy része jezidi, akik közül most sokan visszavágnak az őket ért gyalázatért.
Na most melyik?
joeray odafigyelhetne mit irkal....
 

Én úgy értelmeztem, hogy feleségül kéri, de ha a lány visszautasítja, akkor megerőszakolják, és szexrabszolga lesz belőle. Szóval ha igent mond, akkor csak egy harcosé (gondolom, amig rá nem un), ha nemet, akkor a harcoson kívül még azé is, aki fizet a "használatért". Szóval lehet választani a rosszat, vagy a még rosszabbat... :(
 
Én úgy értelmeztem, hogy feleségül kéri, de ha a lány visszautasítja, akkor megerőszakolják, és szexrabszolga lesz belőle. Szóval ha igent mond, akkor csak egy harcosé (gondolom, amig rá nem un), ha nemet, akkor a harcoson kívül még azé is, aki fizet a "használatért". Szóval lehet választani a rosszat, vagy a még rosszabbat... :(
Igy igaz..".A nők minden alkalommal elutasítják a házassági ajánlatot. A harcos ilyenkor megerőszakolja áldozatát."
En is odafigyelhetnek mit irkalok...:dr_103:
 
Ha megnéztétek a kisfilmet és az onnan tovább vezető másikakat is, akkor kiderül, hogy (Egyiptomban) azért erőszakolják meg a nőket (az egyiptomi nők 83%-t inzultálják) mert a nők úgy viselkednek, öltöznek, és felhívják magukra a férfiak figyelmét. Ezért ők, a férfiak, jogosan járnak el.
Na igen. Ha csadorban járnának, arcukat eltakarva és egyedül, akkor a mozgásuk is felkavarja a férfiakat, akik jogosan járhatnak el. De ha csadorban és a férjük jelenlétében járnak a városban, akkor ettől megmenekülhetnek. Tehát a hárem. a csador és a saria által a férfiaknak biztosított túlhatalom a nők felett tulajdonképpen a nők érdekeit szolgálják. Szerintük. Szerintem meg a rabszolgatartó társadalom túlélését az automatikus rabszolga utánpótlással. Gondolom, hogy az Európába özönlő muszlim migránsok ezért is ragaszkodnak annyira a sariához.
Apropó, néhány érdekesség a rabszolgatartásról:
Nagybrittannia 1838-ban, Szaud-Arábia 1962-ben, Mauritániában 1980-ban törölték el a rabszolgaságot hivatalosan. Magyarország 2014-ben a 3. volt az európai (adós-)rabszolgaság listán Csehország és Bulgária mögött.
 
(az egyiptomi nők 83%-t inzultálják) mert a nők úgy viselkednek, öltöznek, és felhívják magukra a férfiak figyelmét. Ezért ők, a férfiak, jogosan járnak el.
Tudom kiragadtam az írásodból egy mondatot de csak azt akarom erre írni hogy európában sem a férfiak kezdeményezték a nők jogait( lehet hogy tévedek) hanem a NŐK kiálltak és tettek érte hogy odafigyeljenek rájuk.
 
Igy igaz..".A nők minden alkalommal elutasítják a házassági ajánlatot. A harcos ilyenkor megerőszakolja áldozatát."
En is odafigyelhetnek mit irkalok...:dr_103:
*
Kedves Ökörpörkölt!
Egy valami "homályos előttem":o, hogy a fityfenében tudnak EZEK a férfi kinézetű, embernek csúfolt akárkik MINDIG TOPPON lenni?!
Itt, Európában milyen sok férfi szenved az impotencában :confused: Békében, hét ágra sütő napsütésben, tücskök ciripelése mellett sem tudnak "akciózni"?
S, "EZEK"-nek miért és mindig sikerül?!
*
No, most elvonulok meditálni:dr_9:, mármint ezen a dolgon.
Nem, ne sajnáljon senki, nem vagyok érintett :cool:
*
Komolyra fordítva a szót, meg nem értem, hogy sok eltunyult európai férfi nem tud eredményesen akciózni, örömet szerezni, de utódot sem okozni?! Aztán ugye vannak a "beültetések", amiből valamennyit a Kormány, mármint a jó magyar, vagy más országban lévő eü. finanszíroz. Ha tovább szükséges az orvosi segítséggel az utódnemzés, akkor marad a saját zsebből való befizetés az aktuális pénztárba.
Még mindig nem értem:o, egyes népeknél hoppra és "ezerrel", másoknál pedig sehugyan:dr_4: sem...
Ráadásul büntetésként akcióznak, s nem is gondolnak azzal, hogy itt + ott elhelyeznek pár gyereket, s az a sajátjuk. Az erőszakkal várandóssá tett asszonynak, aki elutasítja, sőt tiltakozik az "imígyen ERŐSZAKKAL elvégzett" beavatkozás ellen.
Mélységesen megvetem:rolleyes2: ezeket az embernek kinéző akárkiket.

Ez a dolog jellemző a mindenkori és mindenütt dúló háborús - mélységesen elítélendő - gonoszságokra.
A történelem mindig ismétli önmagát. Ebben a gonosz, erőszakos tettben, mindenképpen.
Ez ellen szegülő, fegyverrel, késsel, akármivel védekező, sőt támadó nőket nagyon is megértem.
Ha fiatal volnék, s ott élnék, olyan borzalmas, kiszolgáltatott körülmények között, én is ezt és így tenném.
S, minden gond nélkül meg tudnám húzni a puskám ravaszát.
Előtte biztos CÉL-ra tartva.
G.B.
 
*
Kedves Ökörpörkölt!
Egy valami "homályos előttem":o, hogy a fityfenében tudnak EZEK a férfi kinézetű, embernek csúfolt akárkik MINDIG TOPPON lenni?!
Itt, Európában milyen sok férfi szenved az impotencában :confused: Békében, hét ágra sütő napsütésben, tücskök ciripelése mellett sem tudnak "akciózni"?
S, "EZEK"-nek miért és mindig sikerül?!
*
No, most elvonulok meditálni:dr_9:, mármint ezen a dolgon.
Nem, ne sajnáljon senki, nem vagyok érintett :cool:
*
Komolyra fordítva a szót, meg nem értem, hogy sok eltunyult európai férfi nem tud eredményesen akciózni, örömet szerezni, de utódot sem okozni?! Aztán ugye vannak a "beültetések", amiből valamennyit a Kormány, mármint a jó magyar, vagy más országban lévő eü. finanszíroz. Ha tovább szükséges az orvosi segítséggel az utódnemzés, akkor marad a saját zsebből való befizetés az aktuális pénztárba.
Még mindig nem értem:o, egyes népeknél hoppra és "ezerrel", másoknál pedig sehugyan:dr_4: sem...
Ráadásul büntetésként akcióznak, s nem is gondolnak azzal, hogy itt + ott elhelyeznek pár gyereket, s az a sajátjuk. Az erőszakkal várandóssá tett asszonynak, aki elutasítja, sőt tiltakozik az "imígyen ERŐSZAKKAL elvégzett" beavatkozás ellen.
Mélységesen megvetem:rolleyes2: ezeket az embernek kinéző akárkiket.

Ez a dolog jellemző a mindenkori és mindenütt dúló háborús - mélységesen elítélendő - gonoszságokra.
A történelem mindig ismétli önmagát. Ebben a gonosz, erőszakos tettben, mindenképpen.
Ez ellen szegülő, fegyverrel, késsel, akármivel védekező, sőt támadó nőket nagyon is megértem.
Ha fiatal volnék, s ott élnék, olyan borzalmas, kiszolgáltatott körülmények között, én is ezt és így tenném.
S, minden gond nélkül meg tudnám húzni a puskám ravaszát.
Előtte biztos CÉL-ra tartva.
G.B.
Tudod erre azt válaszolják hogy a stressz tehet nagyon sok mindenről.
 
Tudod erre azt válaszolják hogy a stressz tehet nagyon sok mindenről.
*
Kedves Setni!
Nem tisztem imádkozni azokért :rolleyes: az asszonyokért, akiknek "háborítatlan" :( az éjszakájuk, mert a t. férjük végig hortyogja:dr_103:.
De akkor továbbítom némelyik asszonykának, hogy a t. férjet "stressz"-ben:mad: kellene tartaniuk, s akkor talán:o akkor majd
"odább megy a t. férj órájának a mutatója a fél hatnál" - esetleg....
G.B.
 
Mert a technikajat szeretik a gyerek csinalasnak es nem a gyereket.;)
A gyerektartas se a kedvencei a ferfiaknak.
*
Kedves Melitta!
Hogy én erre nem is gondoltam :o, de nagyon igazad van :confused:
No persze a fizetség ebben az esetben elmarad :eek:
A szerencsétlen asszonyokat így vágják teherbe.
S akkor még a szerencsétlen, erőszakkal megcsinált porontyokról is, a megerőszakoltaknak kell gondoskodniuk.
Kétségbeejtő egy helyzet! :confused:
G.B.
 
*
Kedves Ökörpörkölt!
Egy valami "homályos előttem":o, hogy a fityfenében tudnak EZEK a férfi kinézetű, embernek csúfolt akárkik MINDIG TOPPON lenni?!
Itt, Európában milyen sok férfi szenved az impotencában :confused: Békében, hét ágra sütő napsütésben, tücskök ciripelése mellett sem tudnak "akciózni"?
S, "EZEK"-nek miért és mindig sikerül?!
*
No, most elvonulok meditálni:dr_9:, mármint ezen a dolgon.
Nem, ne sajnáljon senki, nem vagyok érintett :cool:
*
Komolyra fordítva a szót, meg nem értem, hogy sok eltunyult európai férfi nem tud eredményesen akciózni, örömet szerezni, de utódot sem okozni?! Aztán ugye vannak a "beültetések", amiből valamennyit a Kormány, mármint a jó magyar, vagy más országban lévő eü. finanszíroz. Ha tovább szükséges az orvosi segítséggel az utódnemzés, akkor marad a saját zsebből való befizetés az aktuális pénztárba.
Még mindig nem értem:o, egyes népeknél hoppra és "ezerrel", másoknál pedig sehugyan:dr_4: sem...
Ráadásul büntetésként akcióznak, s nem is gondolnak azzal, hogy itt + ott elhelyeznek pár gyereket, s az a sajátjuk. Az erőszakkal várandóssá tett asszonynak, aki elutasítja, sőt tiltakozik az "imígyen ERŐSZAKKAL elvégzett" beavatkozás ellen.
Mélységesen megvetem:rolleyes2: ezeket az embernek kinéző akárkiket.

Ez a dolog jellemző a mindenkori és mindenütt dúló háborús - mélységesen elítélendő - gonoszságokra.
A történelem mindig ismétli önmagát. Ebben a gonosz, erőszakos tettben, mindenképpen.
Ez ellen szegülő, fegyverrel, késsel, akármivel védekező, sőt támadó nőket nagyon is megértem.
Ha fiatal volnék, s ott élnék, olyan borzalmas, kiszolgáltatott körülmények között, én is ezt és így tenném.
S, minden gond nélkül meg tudnám húzni a puskám ravaszát.
Előtte biztos CÉL-ra tartva.
G.B.
Szia Georgina,
Ebben sem mint sok masban nem vagyok szakerto.
Altalam megeroszakolt nok szama "zero".:)
Ezek az eroszakok inkabb a megfelemlites eszkozei sokkal kissebb mertekben szolgalnak talan elvezetszerzesre.
Bekes korulmenyek kozott ezeknel a kedves Isis tagoknak is lehetnek gondjaik az agyban, ez elegge olyan terulet mirol sok info nincsen.
Vajon ezek mind "onkentesek" resztvenni az ilyen akciokban vagy elvarjak toluk mint egy napi tervet?


*
A történelem mindig ismétli önmagát. Ebben a gonosz, erőszakos tettben, mindenképpen.
G.B.
Gondoljunk csak a "hosi felszabadito" szovjet hadseregre kik vegig eroszakoltak a noket fiatalt es oreget egesz Europaban.

"The rapes had begun as soon as the Red Army entered East Prussia and Silesia in 1944. In many towns and villages every female, aged from 10 to 80, was raped. Alexander Solzhenitsyn, the Nobel laureate who was then a young officer, described the horror in his narrative poem Prussian Nights: "The little daughter's on the mattress,/Dead. How many have been on it/A platoon, a company perhaps?"

But Solzhenitsyn was rare: most of his comrades regarded rape as legitimate. As the offensive struck deep into Germany, the orders of Marshal Zhukov, their commander, stated: "Woe to the land of the murderers. We will get a terrible revenge for everything."

Persze mindig lesznek olyanok akik pl ezt szovjet katonak/allatok altal elkovetett tetteket tagadjak , vagy igazolva latjak .
Aztan ne felejtsuk a csodas amerikai katonakat...
http://www.dailymail.co.uk/news/art...aped-14-year-old-girl-killing-her-family.html
Abu Gharib -ot sem teszik az amerikaiak a kirakatba.
Casualties of War agy film ahol lathato , elrabolnak egy vietnami lanyt, megverik, megeroszakoljak es megolik.
Ez mind nem teszi kevesebbe az Isis alatal elkovetett dolgokat, de milyen erdekes a "mi" katonainkrol csak jot vagy semmit.
Kiveve ha mar tul nagy a botrany.
 
Remtettek forognak kozszajon a katonak viselt dolgaikrol, de ilyen tomenyen es mar 50-100 ev elteltevel mar azt hinne az ember a kosozn kivul a kultura is ragad rajuk.

Sok balhe volt az amcsi katonakrol de ami kiderult az mind hadbirosagon vegezte.
Ez sem a isis se az orosz katonak tetteirol nem hallottunk , hogy iteletek szulettek.

akkor majd
"odább megy a t. férj órájának a mutatója a fél hatnál" - esetleg....

Kedves Boyana halalra rohogtem magam ,:rohog:mert en ezt a felhatos szoveget meg nem hallottam.:rohog:
 
Sok balhe volt az amcsi katonakrol de ami kiderult az mind hadbirosagon vegezte.
Ez sem a isis se az orosz katonak tetteirol nem hallottunk , hogy iteletek szulettek
Igy van ami kiderult...
Orosz katonak tetteirol...hat kerem ok voltak a gyoztesek, nem tehettek olyat ami nem volt jogos meg igazsagos.
Meg mindig varok a Katyin-i szovjet tomeggyilkossagrol egy targyalasra es a felelosok kotelre huzasara.
Oh , ja ok csak 22 ezer lengyelt oltek ott meg az erdoben, nem .......kat.
Nurembergben ezt is a nemetekre kentek.
Ha meg valaki Auschwitzban csak egy or volt es semmiben nem vett reszt akkor is meg szazevesen birosagra megy.

"new German legal precedent, being the first time someone was convicted solely on the basis of serving as a camp guard, with no evidence of being involved in a specific killing."

Imadom az ilyenfajta i-gazsagot.
 
Utoljára módosítva:
8 es 12 korulire becslik azoknak a canadai noknek a szamat akik az utobbi par evben ISIS teruleten utaztak es csatlakoztak hozzajuk.
Harman gyereket szultek mar , ketten allapotosak.
Nem lettek megeroszakolva.
Legtobbjuk Arab szarmazasu "canadaiak" kozuluk.
Ennyit a beilleszkedesukrol ITT Canadaban.
 
Igy van ami kiderult...
Orosz katonak tetteirol...hat kerem ok voltak a gyoztesek, nem tehettek olyat ami nem volt jogos meg igazsagos.
Meg mindig varok a Katyin-i szovjet tomeggyilkossagrol egy targyalasra es a felelosok kotelre huzasara.
Oh , ja ok csak 22 ezer lengyelt oltek ott meg az erdoben, nem .......kat.
Nurembergben ezt is a nemetekre kentek.
Ha meg valaki Auschwitzban csak egy or volt es semmiben nem vett reszt akkor is meg szazevesen birosagra megy.

"new German legal precedent, being the first time someone was convicted solely on the basis of serving as a camp guard, with no evidence of being involved in a specific killing."

Imadom az ilyenfajta i-gazsagot.
Javaslom olvasásra Ungváry Krisztián: Magyar megszálló csapatok a Szovjetunióban 1941-1944.
Nagyon racionális és csak dokumentációkra hagyatkozik.
Aki a történelemről véleményt alkot, muszáj, hogy ismerje a népek múltját. Az oroszok és a lengyelek folyamatosan egymásnak estek az utóbbi 500 évben. A lengyelek sem kímélték az oroszokat az előző háborúkban, de legtöbbször ők húzták a rövidebbet.

Gyerekkoromban láttam amikor egy orosz tiszt megrúgdosta a kiskatonát az utcán mert nem előre nézett, hanem bámészkodott. Még az is meg volt nekik tiltva, hogy mást nézzenek, mint az előttük lévő háta.
 
Javaslom olvasásra Ungváry Krisztián: Magyar megszálló csapatok a Szovjetunióban 1941-1944.
Nagyon racionális és csak dokumentációkra hagyatkozik.
Aki a történelemről véleményt alkot, muszáj, hogy ismerje a népek múltját. Az oroszok és a lengyelek folyamatosan egymásnak estek az utóbbi 500 évben. A lengyelek sem kímélték az oroszokat az előző háborúkban, de legtöbbször ők húzták a rövidebbet.

Gyerekkoromban láttam amikor egy orosz tiszt megrúgdosta a kiskatonát az utcán mert nem előre nézett, hanem bámészkodott. Még az is meg volt nekik tiltva, hogy mást nézzenek, mint az előttük lévő háta.
Vagyis egy 500 évvel ezelötti eset felmenti a lengyel tisztek lemészárlását? Voltam én is katona de mindig kikértem magamnak hogy kiskatona lettem volna, ez egy lenéző kifejezés van neki beosztása.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,799
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére