A Nap Lányai: volt szexrabszolgák harcolnak az ISIS ellen

Bátor nők, akik megakadályozzák az Iszlám Állam harcosainak Paradicsomba jutását.

„Megerőszakolnak minket. Ezért mi megöljük őket.” Egyre nagyobb a szigorúan csak jezidi nőkből álló fegyveres zászlóalj, melynek nem titkolt célja az Iszlám Állam gyengítése és harcosainak túlvilágra küldése. A terrorista milícia aktívan gyakorolja a szexrabszolga-tartást, a megerőszakolt, piacokon megvásárolt hölgyek nagy része jezidi, akik közül most sokan visszavágnak az őket ért gyalázatért.

Az ENSZ januári jelentése szerint legalább 3500 rabszolga van az ISIS harcosainak birtokában. Legnagyobb része nő, mivel a milícia bevett szokása a meghódított területek férfijainak meggyilkolása. Nem úgy a hölgyek esetében. A legtöbb harcos szereti egyből érvényesíteni az iszlám által engedélyezett jogait, és feleségül kér egy lányt.

sungirls.png


A jezidiek esetében azonban ez sosem működik. A nők minden alkalommal elutasítják a házassági ajánlatot. A harcos ilyenkor megerőszakolja áldozatát. Aki ezt a megpróbáltatást kibírja, szexrabszolga árverésre kerül, ahol egy doboz cigaretta árától kezdve akár kétezer dollárt is fizetnek a fiatal hölgyekért. Természetesen az ár alakulása a lányok kinézetétől függ, és ráadás, ha valaki szűz. A megvásárolt személyek mostantól egy harcos tulajdonai, bármikor kötelesek teljesíteni uruk akaratát. (Vannak európai nők, akik önként állnak a szexuális dzsihád szolgálatába, róluk itt írtunk.)

Mit mond az iszlám?

Az iszlám nem tiltja a rabszolgatartást. Sőt, a saría törvény sokat beszél erről a gyakorlatról. A muszlim embereket arra tanítják, hogy éljenek úgy, ahogy Mohamed élt. Mohamed pedig rabszolgatartó és kereskedő volt, aki sokszor létesített szexuális kapcsolatot a rabszolgáival, akiket háborúkban szerzett. Tehát a szexrabszolga-tartás nem az iszlámtól elrugaszkodott gondolat.

maxresdefault_15.jpg

Nők az Iszlám Állam ellen

2014 augusztusában az ISIS elfoglalta a Sinjar hegységet és a környező városokat. A kurd pesmerga erők és az Egyesült Államok 50.000 jezidit evakuált a helyszínről. Ennek ellenére, megközelítőleg 5000 jezidi férfit mészárolt le a terrorista milícia. A borzalmas vérfürdő után a meggyilkolt férfiak özvegyei és lányai úgy döntöttek, kiveszik részüket a harcból, és a Nap Lányai néven csoportot alapítottak. Ez a zászlóalj a Pesmergától kapott kiképzést és folyamatosan új tagokkal bővül. Vezetői szerint a Nap Lányai egy olyan csoport, amely példát akar mutatni a térség minden nőjének.

151007121748-xate-shingali-peshmerga-yazidi-isis-pkg-00013830-full-169.jpg

A gárda legmegrázóbb vonása mégis az, hogy a hölgyek nagy része megjárta az Iszlám Állam poklát: szexrabszolga volt. Sokan közülük megszöktek vagy családjuk kifizette értük a váltságdíjat, és ahogy kijutottak, életüket ennek az új ügynek szentelték. A szörnyű borzalmakat átélt lányok újult erővel képzik magukat és vesznek részt a harcokban. Előnyt jelent az, hogy sokan közülük értékes információkkal bírnak az ellenségről: csapatok elhelyezkedése, fontos lőszerraktárak stb.

Már több mint 120 jezidi hölgy kapott kiképzést és állt be a terrormilícia ellen folyó harcba. A csapat legfiatalabb tagja tizenhét éves, a legidősebb is csak harminchét. A már kiképzettek mellett további 500 lány felkészítése is folyik.

De miért Nap Lányai?

A Nap mint égitest fontos szerepet tölt be a jezidi kultúrában. Ősi gyökerekre tekint vissza ez az Irakban meghonosodott egyistenhívő vallás. Feltehetőleg 700.000 jezidi ember élt Irakban az Iszlám Állam térnyerése előtt. Azóta viszont, a terrorista milícia népirtó vallási tisztogatásának köszönhetően, legalább 200.000 jezidi került rabszolgaságba vagy menekült el szülőföldjéről. A már említett sinjari mészárláskor jezidi nők a sziklákról ugrottak le, választva ezzel a gyorsabb, szenvedés nélküli halált.

_76808503_children.jpg


Jazidi gyerekek hagyományos öltözetben

A zoroasztrizmusból, kereszténységből és iszlámból egyaránt eredeztethető vallást Ummajjad sejk alapította a 11. században. Vízkeresztség és körülmetélés éppúgy megtalálható benne, mint a tűz isteni forrásában való hit. Ez a vegyes eredet vezetett ahhoz, hogy a történelem során sokszor bélyegezték őket szektának. Vádolták (és vádolják) őket azzal is, hogy sátánimádók, mivel tisztelnek egy Melek Tavvus nevű angyalt, aki a keresztény értelemben vett ördöghöz hasonlóan elesett Isten kegyelmétől. A különbség az, hogy Melek megbocsátást nyert és visszatért Istenhez a mennyekbe. A 18–19. század ottomán uralma alatt a jezidik 72 vallási tisztogató mészárlást szenvedtek el. Az Iszlám Állam „még hitetlenebbnek” tartja őket, mint a keresztényeket.

Harc Moszulért

Moszul 2014 júniusa óta az Iszlám Állam központja. Az onnan elmenekült szexrabszolganők nagy támogatást jelentenek a kurd és Pesmerga erőknek mivel „ismerik a járást” a városban. „Azok az arab emberek, akik az Iszlám Államhoz csatlakoztak, elárultak bennünket. Nem hagyhatjuk, hogy ez még egyszer megtörténjen… Ők nem emberek. Azért vagyunk itt, hogy bosszút álljunk és megvédjük a földünket” – mondja Adiba Sido a Nap Lányai helyettes parancsnoka.

Moszul visszafoglalása hatalmas veszteség lenne az Iszlám Állam számára, tehát ez az igazi cél. „Az Iszlám Állam harcosai soha nem fognak a mennybe jutni” – mondja nevetve Xate Shingali, a pletykára reagálva, miszerint a terrorista milícia tagjai félnek a Nap Lányaitól, mert ha egy nő fegyverétől halnak meg, nem kerülhetnek a Paradicsomba és nem részesülnek a rájuk váró 72 szűz adta örömökből. – „Mi fogjuk megölni őket.”

Vannak még fiatalabbak is, akik felveszik a harcot a terroristákkal szemben: A 10 éves kislány, Miriám, akinek a megbocsátásról szóló dala bejárta a világot az iraki Erbilben a menekülttáborban él, az otthonukból elűzött kurd keresztények között.

Korábban írtunk Matthew VanDyke amerikai filmrendező és “startupper” forradalmárról, aki Moszul közelében kiképzőtábort üzemeltet keresztények számára, és az asszír keresztény harcosokról, akik szintén felvették a harcot az ISIS halálkommandóival.



írta: joeray
sun-girl-reuters-640x480.jpg
 
Vagyis egy 500 évvel ezelötti eset felmenti a lengyel tisztek lemészárlását? Voltam én is katona de mindig kikértem magamnak hogy kiskatona lettem volna, ez egy lenéző kifejezés van neki beosztása.
Igazad van, hogy nem. De ne csak az egyik oldalt járassuk le és a másikat fényezzük.
A második mondatodat nem értem, mindenki kiskatona/közkatona akinek nincs rangja.
Én még így tanultam.
 
Utoljára módosítva:
A cikk témájától nagyon messze kerültünk.
Inkább a HŐS nőkről és asszonyokról kellene itt írni és nem a történelmi visszásságokról.
 
De ne csak az egyik oldalt kell lejáratni a másikat pedig fényezni.
Nem lejáratni hanem kivizsgálni kell. Az igazság az nem lejáratás. Lejáratás az amikor rossz, hamis dolgokat híresztelünk a másikról.
Vagyis ha megöltek több ezer, több tízezer hadifoglyot akkor ott van elkövető.
 
Nem lejáratni hanem kivizsgálni kell. Az igazság az nem lejáratás. Lejáratás az amikor rossz, hamis dolgokat híresztelünk a másikról.
Vagyis ha megöltek több ezer, több tízezer hadifoglyot akkor ott van elkövető.
Teljesen igazad van, az oroszok megszégyenültek amikor a tények miatt kénytelenek voltak beismerni, hogy ők tették.
Szerintem ugyanez igaz minden népre amelyik népirtást művel. Az oroszok és a lengyel kommunisták motivációjuk még ráadásul aljas is volt. Csak értelmiségieket lőttek le, hogy utána a kommunisták legyenek a következő vezetőréteg.
 
Utoljára módosítva:
A háború bármely oldalt tekintve ("támadó" vagy "védő") erőszakos. Általában férfiak harcoltak/harcolnak embertelen körülmények között. Senkit nem érdekel, hogy a "baka" egyetért-e az adott háborúval, a parancs-megtagadás, dezertálás súlyos, ha nem végleges büntetést von maga után. Összezárva, nagy nyomás alatt, nap mint nap az erőszak veszi őket körül, azzal a háttérrel, hogy nem tudják mikor lesz vége, és vajon túlélik-e; ez pszichésen (is) komoly változás(oka)t okoz minden emberben. A besorozottak, de a hivatásosok között is vannak eleve terhelt/sérült emberek, amit nem biztos, hogy a kiszűrtek vagy egyáltalán foglalkoztak azzal, hogy szűrjék, kezeljék. A nagy többség nem fog erőszakot elkövetni, de mindig lesz olyan, aki igen -- minden hadseregben. Ez nem mentség természetesen, de gyakorlatilag elkerülhetetlen.

I. VH.: apai nagyapám az olasz fronton volt, inkább csencseltek (főleg italt, élelmiszert, cigarettát) és beszélgettek az olaszokkal, és egymás feje felett lődöztek, ha muszáj volt. Senki nem látta értelmét az egésznek és eszük ágában sem volt bántani egymást, mindenki haza akart menni. Ennek ellenére nagyon sokan haltak meg, mert a hadvezetés, ill. a csapattisztek egy része a kialakult helyzetet "nem nézte jó szemmel".

II. VH., Magyaroszág, Baranya megye: a "gonosz, megszálló" a németek (Vermacht) a kivonuláskor (is) kenyeret, konzervet és csokoládét nyomtak a gyerekek kezébe, ill. később két részeg orosz egyik este géppisztollyal és részegen keresett magának "alanyt a szórakozáshoz". Anyai nagyapámat, aki a lányait a kamraablakon menekítette ki, azért nem lőtték le, mert Ukrajnában volt hadifogoly az I. VH után, és tudott beszélni velük. Amúgy másnap mindkét oroszt főbelőtték a falu főterén az előző esti "műsorért".
Vice versa: az oroszok is több helyen adtak, ha volt mit (vagy nem vittek el mindent), ha nagy nyomort láttak, ill. a németek sem voltak mindig és mindenhol "angyalok".

Délszláv-válság, horvát terület (a helységet nem adom meg): a szerb család lánya a szomszéd horvát fiúhoz ment férjhez. A családok több évtizede éltek egymás mellett, jóban voltak -- nyilván. A szerb após a kirobbant konfliktust követő egyik este géppisztollyal ment át a lányáért és az unokájáért, aztán szerb területre költöztek. A horvát házban nem maradt élő...
 
Utoljára módosítva:
yunghikimcomfortwoman05-1.jpg

Kétezer nőt kényszerítettek szexrabszolgaságra

A “komfortnők”, a 2. világháború idején a japán agresszorok által szexrabszolgaságra kényszerítettek emlékére nyitnak múzeumot Tajvan székvárosában, Tajpejben.

Az intézményt a közülük ma még élők idős korára utalóan “nagymamák múzeumára” (Ama Museum) keresztelték, s célja, hogy megőrizzék az utókor számára szomorú történetüket, sorsuk alakulását. Azt szeretnék elérni, hogy a történelem e fejezete ne merüljön feledésbe – mondta a kezdeményezésről Kang Su-hua, a Tajpeji Nőmentő Alapítvány igazgatója szerdai tájékoztatóján.

A Tajvanon a maga nemében egyedülálló múzeum alapítói hangsúlyozták, a fényképek, videók, dokumentumok közzétételével nem a gyűlöletkeltés a céljuk, hanem a történelmi tények rögzítése, a nők jogainak hangsúlyozása.



Az alapítvány 25 éve kezdett segíteni az egykori szexrabszolgák mentális problémáinak feldolgozásában, egyben az igazságkeresésben, a Japántól történő kártérítés követelésében. Az elmúlt több mint két évtized során számos első kézből származó egyedi történetet rögzítettek interjúk formájában.

A kiválasztott két és fél szintes régi épület, amely majd otthont ad az állandó kiállításnak, mintegy 500 négyzetméteren terül el. Működtetői találkozókat, szemináriumokat is terveznek majd a falai között. A múzeum táblájának avatását március 8-ára, a nemzetközi nőnapra tervezik. A nagyközönség számára történő megnyitása szeptemberre várható.

A 2. világháború idején több mint 2 ezer tajvani nőt kényszerített szexrabszolgaságra a japán császári hadsereg. Mára mindössze hárman élnek azok közül, akik vállalták, hogy nyíltan beszélnek az egykor velük történtekről.
 
Mindenki magából indul ki, vagy a körülményeiből!!!
Nem kellene másokat minősíteni van aki másképp csinálja.
*
No, no!
Kedves Bátran!
Az még nem:dr_4: nevezhető "bátorságnak", ha bántó mondatokat leírsz :o
Azok, akik sok emberrel vannak munkakapcsolatban, bizony bizony megtapasztalják a párkapcsolatoknak az árnyoldalát is.
Tudom díjazni azt, hogy Te nem:dr_4: azok közé tartozol, akik csak a technikát szeretik:cool: - és az ezek után - felmerülő egyéb dolgokat hárítják. Megköszönném:dr_24:, ha a továbbiakban jobban átgondolnád azt, amit leírsz.
Mindent meg lehet írni, csak a hogyan-ját kell megválogatni :cool:
Ez egy demokratikus felület, de ez még nem azt jelenti, hogy bántsuk, sértsük egymást.
Kérésem, válogasd meg a módját a beírásod stílusának, itt mindenképpen és mindenkor:dr_31:,
G.B.
 
Mindenki magából indul ki, vagy a körülményeiből!!!
Nem kellene másokat minősíteni van aki másképp csinálja.

Humonak szantam,de ha komolyan veszuk, a hazassagoknak tobb mint a fele valassal vegzodik, ergo a gyerek utan gyerektartast kell fizetni, van azert eleg nagy%-ban aki ezt nem onkent dalolva utalja, foleg ha mar uj csaladot alapitott es mar ott is csinal 1-2 gyereket.
Anyibol igaz magambol indulok ki , en is elvaltam es a volt ex egy buznyakot nem akart fizetni, meg ugy se hogy egy halom penzem ment el a pereskedesre.

Fifty Fifty a gyerek vallalas, nem meglepetes gyerekek, hanem tudatosan bevallalt es megis mikor az eltartasuk is felesbe kene menni akkor nem csak o hanem nagyon sok ferfi szereti kihuzni magat ebbol a kotelezettsegbol.
 
*
No, no!
Kedves Bátran!
Az még nem:dr_4: nevezhető "bátorságnak", ha bántó mondatokat leírsz :o
Azok, akik sok emberrel vannak munkakapcsolatban, bizony bizony megtapasztalják a párkapcsolatoknak az árnyoldalát is.
Tudom díjazni azt, hogy Te nem:dr_4: azok közé tartozol, akik csak a technikát szeretik:cool: - és az ezek után - felmerülő egyéb dolgokat hárítják. Megköszönném:dr_24:, ha a továbbiakban jobban átgondolnád azt, amit leírsz.
Mindent meg lehet írni, csak a hogyan-ját kell megválogatni :cool:
Ez egy demokratikus felület, de ez még nem azt jelenti, hogy bántsuk, sértsük egymást.
Kérésem, válogasd meg a módját a beírásod stílusának, itt mindenképpen és mindenkor:dr_31:,
G.B.
Kedves Bojana!

Kérlek magyarázd el, hogy mi benne a bántó.
Úgy gondolom, hogy a férfiakat érte a bántó megjegyzés és erre reagáltam.
Szólásmondások nem bántóak, csak annak aki magára veszi, hanem életszerűek.
De ha bántónak tartod akkor úgy is lehet nézni: bántásra bántás.
Ezért nem értem, hogy a megjegyzésem miért gond, visszareagáltam.
 
Humonak szantam,de ha komolyan veszuk, a hazassagoknak tobb mint a fele valassal vegzodik, ergo a gyerek utan gyerektartast kell fizetni, van azert eleg nagy%-ban aki ezt nem onkent dalolva utalja, foleg ha mar uj csaladot alapitott es mar ott is csinal 1-2 gyereket.
Anyibol igaz magambol indulok ki , en is elvaltam es a volt ex egy buznyakot nem akart fizetni, meg ugy se hogy egy halom penzem ment el a pereskedesre.

Fifty Fifty a gyerek vallalas, nem meglepetes gyerekek, hanem tudatosan bevallalt es megis mikor az eltartasuk is felesbe kene menni akkor nem csak o hanem nagyon sok ferfi szereti kihuzni magat ebbol a kotelezettsegbol.

Bocsánat, de sohase tudtam szó nélkül elmenni a mellett ha általánosítanak.
Azt nagyon sajnálom, hogy neked ilyen megtapasztalásod volt, de úgy gondolom, hogy nem mindenki olyan, mint a példa.
Sztem pont ugyan annyi negatívat lehet mondani mind két félre. Egy nagy különbség van, a nőkben több az érzelem és a családhoz, gyerekhez való kötödés és ők szeretnek építeni,. Mig a férfiak, egy része, inkább rombol, de ebből sem lehet általánosítani.
Pont a környezetemben van két család ahol a nő hagyta ott az egyikben a két kiskorú gyermeket, a másikban pedig négy gyermeket a férjre. Akkor most én is általánosítsak?

Úgy gondolom, hogy a tapasztalatok megosztása, nagyon elvitte ezt a cikket a lényegtől: a Hős nőkről
 
Utoljára módosítva:
Lehet az en kornyezetem mas, en alig ismerek jo hazassagot ahol a ferj nem lep felre es no nem akarja eszrevenni mert keptelen megoldani a csaladot egyedul.
A legtobb ismerosom egyedul allo, van hogy tobb gyereket nevel, vagy szingli.
HA a hazassagok tobb mint a fele felbomlik akkor csak az latszik ezekben a csaladokban a gyerekek bizony nagyresze a nok mellett marad ami helyes es ha mar 1 nem fizeto papa van az is sok.

Ne offoljunk, ezek a harcos lanyok is egyedul alloak , vagy leleptek a szex rabszolgasagbol vagy a terrorizalo papatol vagy egy kenyszerhazasag elol ill, ozvenyek stb.
 
Ne offoljunk, ezek a harcos lanyok is egyedul alloak , vagy leleptek a szex rabszolgasagbol vagy a terrorizalo papatol vagy egy kenyszerhazasag elol ill, ozvenyek stb.[/QUOTE]

A jazidi nők nem iszlamisták igy a szülők sem tesznek nyomást rájuk. Sőt az iszlamisták ölik őket és azt hiszik jót cselekednek.
A jazidi vallás a kereszténység és az iszlám keveredése, sok tekintetben - főleg külső - az iszlámra hasonló, de nagyon nyitott (sokan sátánistáknak tekintik őket ). Nyitottságban hasonló a kurdokhoz, ahol szintén harcolnak az örültekkel - ISIS - szemben.
A nők jöttek rá, hogy tölük félnek az igazi muszlimok. Ezért bevállalva minden áldozatot, harcolnak népükért és családjukért.
Sztem ilyenek az önfeláldozó hösők.
 
Bocsánat, de sohase tudtam szó nélkül elmenni a mellett ha általánosítanak.
Azt nagyon sajnálom, hogy neked ilyen megtapasztalásod volt, de úgy gondolom, hogy nem mindenki olyan, mint a példa.
Sztem pont ugyan annyi negatívat lehet mondani mind két félre. Egy nagy különbség van, a nőkben több az érzelem és a családhoz, gyerekhez való kötödés és ők szeretnek építeni,. Mig a férfiak, egy része, inkább rombol, de ebből sem lehet általánosítani.
Pont a környezetemben van két család ahol a nő hagyta ott az egyikben a két kiskorú gyermeket, a másikban pedig négy gyermeket a férjre. Akkor most én is általánosítsak?

Úgy gondolom, hogy a tapasztalatok megosztása, nagyon elvitte ezt a cikket a lényegtől: a Hős nőkről
*
Kedves Bátran!
Semmiképpen nem szeretném ezt a témát ragozni. De az tény, hogy sok férfi kerül börtönbe, mert nem fizeti a gyerektartást. Nőből még nem hallottam ilyet. Az is tény, hogy a börtönökben ezek a férfiak dolgoznak, a fenntartásuk költségét a büntető intézet levonja, s a küldik a gyerektartást azoknak a nőknek, akik az ő gyerekeit nevelik. Becsületre.
Semmiképpen nem török pálcát, csak a tapasztalataimról írok.
G.B.
 
*
Kedves Bátran!
Semmiképpen nem szeretném ezt a témát ragozni. De az tény, hogy sok férfi kerül börtönbe, mert nem fizeti a gyerektartást. Nőből még nem hallottam ilyet. Az is tény, hogy a börtönökben ezek a férfiak dolgoznak, a fenntartásuk költségét a büntető intézet levonja, s a küldik a gyerektartást azoknak a nőknek, akik az ő gyerekeit nevelik. Becsületre.
Semmiképpen nem török pálcát, csak a tapasztalataimról írok.
G.B.

Kedves Bojana!

Az a férfi aki börtönbe került, sztem nem a gyerektartás miatt került oda, hanem egyéb okok miatt.
Mert logikátlan ( és embertelen, hogy a saját gyerekéről nem gondoskodik) , hogy gyerektartás miatt kerüljön valaki börtönbe.
Ha börtönben van akkor ugyanúgy elveszik a fizetéséből a gyerektartás díját illetve a szabadsága is veszett, ilyen h...e nem lehet senki se.
Viszont megint visszakanyarodtunk a Hős nőkről a negatív tapasztalatokra.
 
Kedves Bojana!

Az a férfi aki börtönbe került, sztem nem a gyerektartás miatt került oda, hanem egyéb okok miatt.
Mert logikátlan ( és embertelen, hogy a saját gyerekéről nem gondoskodik) , hogy gyerektartás miatt kerüljön valaki börtönbe.
Ha börtönben van akkor ugyanúgy elveszik a fizetéséből a gyerektartás díját illetve a szabadsága is veszett, ilyen h...e nem lehet senki se.
Viszont megint visszakanyarodtunk a Hős nőkről a negatív tapasztalatokra.
*
Kedves Bátran!
Szerencsére, Magyarországon VAN olyan törvény és §, hogy ha bárki nem fizet gyerektartást, úgy értem, szökik előle, akkor lecsukhatják.
S, akkor a börtönben dolgozik, s abból a keresményéből levonják a börtönbeli ellátását, s a maradékból küldik a gyermekét/gyermekeit tartónak a gyerektartást.
Hidd el, vannak ilyen jellemtelen emberek.
Nem is kevesen.
Élik az életüket, s nem gondolnak abba, hogy egy gyereknek nemcsak szeretet, de cipő, ruha és egyéb dologra kell a pénz.
Hidd el nekem. Szomorú, hogy ezt írom, hogy vannak ilyen "bújócskát" játszók.
Az természetes, ha az apa bármi okból megsérül, rokkanttá válik, az teljesen más megítélés alá kerül.
G.B.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,588
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére