A New York Times hosszú cikkben mutatja meg, hogyan foglalták el Orbán emberei az Origót

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 November 25.

Melitta - 2018 November 25, 06:05
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Terjedelmes cikk jelent meg szombaton a New York Timesban, és az írás szombat délután az újság honlapján is kiemelt helyen szerepel.

  "Az oldal, ami megmutatja, hogyan halhat meg a szabad sajtó" címmel megjelent cikkében a lap Patrick Kingsley és Benjamin Novak (aki a 444-nek is készít angol nyelvű tartalmat) azt a történetet mondja el, ahogy Magyarország egyik legnagyobb független híroldalát pár év alatt megszállta és propagandafelületté butította le a Fidesz.

  Ebben a történetben persze azok számára nem sok újdonság lesz, akik itthon követték az Origo elfoglalását, de most a világ legjelentősebb lapja is részletesen összefoglalta a sztori részleteit, Lázár János titkos külföldi útjainak megírásától kezdve a Telekom vezetőségének asszisztálásán át Várhegyi Attila szerepéig, majd pedig a szerkesztőség lefejezésééig és Matolcsy Ádám érkezésééig.
  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 November 25.

  1. kr_gyorgyi
   kr_gyorgyi
   Jajj, az Origo...:confused: Gyárilag az volt a kezdőlapom a telefonom böngészőjén, amivel eredetileg nem is volt semmi bajom. Aztán néhány hete már én is észrevettem, hogy a vezető hírek folyton vagy valami focimeccsről szólnak (ez volt még a kisebb probléma), vagy meg arról, hogy a Miniszterelnök Úr már megint milyen okos meg milyen ügyes volt, és már megint hogy megmentette az országot... :rohog: Aztán a múlt héten lett végképp elegem, amikor valami örvendezős, zászlólobogtatós tömeg képe mellett megláttam egy ilyen cikket, hogy "Kilenc hónapja nyert a Fidesz és egyre erősebb, az ország helyzete olyan fantasztikus, hogy ilyen még sose volt, az ellenzéket meg sárba döngölték, és gyakorlatilag halott." Na, itt volt az a pont, ahol előkerestem a telefonom használati utasítását, és inkább átállítottam a kezdőlapot a Google-ra. Az legalább nem beszél hülyeségeket kérdezés nélkül... :D
  2. johannsebastian
   johannsebastian
   Biztos azt kellet volna sulykolni, hogy a felkészült ellenzék ötnegyeddel nyerte volna a választásokat, ha nincs vérszomjas diktatúra az országban. :rohog::rohog::rohog:Ma nincs független sajtó - illetve egyik oldal sajtója se kiegyensúlyozott. Az ember elolvas vagy hat-hét portált/újságot, aztán elkezd osztani, szorozni - ha épp nem lesz közben hányingere. És hát a kiegyensúlyozott tájékoztatás a mintának tekintett nyugaton se annyira mintaszerű.
   Utoljára módosítva: 2018 November 25
   setni, gothy és Georgina Bojana kedveli ezt.
  3. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Reménykedem, az alcsúti csuti és bandája hibát, hibára halmoz. Reménykedem, bízom, valaminek történnie kell, hogy ezeket fenéken billenthetik, de olyan nagyon, hogy határon kívülre kerüljenek. Csurig vagyok velük, a folyamatos hazugságaikkal, az idióta törvényeikkel, a mindent felzabálásukkal. Kíváncsi lennék arra, hogy sok év múlva, ez az időszak milyen szöveggel jelenik meg a történelem könyvekben? Főcímnek ajánlanám: A legkártékonyabb kormány, akik valaha is "uralmon" voltak...
   Kérdésem az lenne, hogy meddig? Mikor szakad el végre az a cérna, ami már olyan vékony, szinte látni sem lehet. Ennek ellenére, még működik. Még mindig vannak, nem is kevesen, akik a felcsúti csutit országunk megmentőjének - és nem a legkártékonyabb, -hazugabb, -aljasabb, -lopós, -csaló, sőt "álarcos rémnek" tekintik. Miért írtam, hogy álarcos? Mert olyan álarcot húz maga elé, amilyen küszöböt átlépve, az olyan viselkedés, sőt mondatok kinyögése szükséges, hogy ha nem is fogadják el, de mindenképpen hallgassák meg. Miért rém? Mert rémségekbe hajszolja az országon belül élőket. Azokat, akik (sajnos elég nagy része) rá szavazott. No a többi szavazatot be- és megcsalták. A különféle buszoztatásokkal és egyebekkel.
   Nagyon örülök, hogy megírták, ugyanakkor nem vagyok erre büszke, hogy ilyen mocsadék kormányunk van... De legalább mások is, minél többen tudomást szereznek erről.
   Gagamail és gothy kedveli ezt.
  4. johannsebastian
   johannsebastian
   Bocsánat! De én nem erről írtam. Az ilyen kényszeresen paranoid, saját magát beszűkítő fekete-fehér látásmód nem az én világom. Nem sokban különbözik ez annak az internetes lapnak a leírásától, amelyről a felvezető cikk szól. Bár én speciel nem olvasom az Origó-t, tehát az állítás tényszerűségét sem vagyok hivatva megállapítani.
  5. egat
   egat
   A cikkben ilyesmi olvasható "Az oldal, ami megmutatja, hogyan halhat meg a szabad sajtó" ... nem is tudom milyen szabad, független médiáról van szó amit a tulajdonosok egyszerüen pénzért adnak-vesznek. Tudtommal 2015-ben a Magyar Telekom eladta az Origót, miután a német anyacég Deutsche Telekom Európában mindenhol csökkentette médiaérdekeltségeit.
   Utoljára módosítva: 2018 November 25
  6. prominor
   prominor
   Nincsen azzal semmi baj, ha egy politikai erő gazdasági eszközök birtokában média fölényre tesz szert. Az is nyilvánvaló, hogy minden eszközt bevet, saját bizonyítványának megmagyarázására... A baj azzal van, hogy bizony állandóan magyarázni kell, és a rágalmazásért, hazugságokért elvesztett perek költségeit közpénzből fizetik.. Hiszen ezek a médiák nem piaci alapon működnek, hanem a kormányzati hirdetések tartják őket életben.
   A tényszerű tájékoztatás és a függetlenség nem egymást kizáró feltétel. ahogy az etikus magas színvonalú újságírás is megfér a kormánypártok lapjában.. Csak nem Magyarországon és csak piaci alapon működő sajtó esetében...
   A sajtószabadság esélyegyenlőséget jelent, nem a rágalmazás szabadságát kormány lista alapján...
   setni, gumelig, Gagamail és 1 másik tag kedveli ezt.
  7. egat
   egat
   Szerintem a sajtószabadság nem esélyegyenlőséget jelent, hanem cenzuramentes szabad terjesztési jogot. Még nem hallottam olyan kormányról amelyik a kormányellenes médiát támogatná... de lehet, hogy létezik.
   johannsebastian és GesBalazs kedveli ezt.
  8. Gagamail
   Gagamail
   Létezett - Horn-kormány, s a csőd előtt álló Magyar Nemzet. Nem közpénzből, a Postabank patronálásával (amire Horn kérte a vezetőjét), kihúzták a Nemzetet a slamasztikából.

   A személyes véleményem - támogatni nem kell, csak hagyni kellene élni. A hirdetésekről már esett szó - ma Magyarországon kevés médium tartja el magát az előfizetői bevételekből, ami "dob" rajtuk, az a hirdetés.
   Engem ugyan kiver a víz a bugyuta reklámoktól (igaz mióta nem nézek tévét, nyugi van), de a reklámozók jól fizetnek. Azoknak is, akiknek alig van vásárlója (lásd Magyar Idők), hallgatója, nézője.
   A kézi irányítású reklámpiac szerintem ugyanúgy jogszabályba ütköző, mint egyéb tiltott állami támogatások.

   Törődik ezzel valaki? A fél ország tetszhalott, a másik fele vagy sorosozik, vagy a migránsokról rinyál.

   Pedig Orbán és a sleppje veszélyes. Nem a médiára, ránk!
  9. Melitta
   Melitta
   Egy commentet olvastam

   „Most az történt hogy Gruevszkit beengedtük a CEUt meg elengedtük, pedig pont fordítva kellett volna”
   Gagamail, prominor és tornando kedveli ezt.
  10. tornando
   tornando
   Magyarország mekkora média piac?
   Ugye nem él meg senki médiából?
   Magyarország mekkora reklámpiac?
   Ugye nem él meg senki médiából?
   Kivéve ha számolatlan állami pénzből tartják fenn.
   És ez máris akadályozása az ellenzéknek.
   Kormányellenes médiát se kell akadályozni
   A reklám bevétel most a tönkretétel egyik eszköze.
   Hogy te ezt nem tartod tisztességtelennek az azért van mert nincsen érzéked hozzá.
   Vagy pedig gátlástalan vagy és csak a Fidesz pártján állsz nem a kiegyensúlyozott többpártrendszer mellett.
   Esélyegyenlőség akkor lenne ha minden állami pénzzel elszámolnának.
   Mi megy párt támogatásra
   Mert ugye Fidesz párttámogatás az ha a Fidesz lapokat a kormány pénzeli
   A párttámogatásokkal egyenlően kell bánni és elszámolni vele.
   A Fidesz sajtó nem szabad sajtó.Egy pártrendszeri sajtó mint a szocializmusban.
   Utoljára módosítva: 2018 November 26
   Gagamail kedveli ezt.

Megosztás