A nyílt társadalom védelmét kéri Soros György

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 30.

Melitta - 2016 December 30, 17:55
  1. Melitta

    Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

    Világszerte veszélyben van a demokratikus társadalmi berendezkedése, amelyet fasiszta diktatúráktól a maffiaállamig a zárt társadalmak különböző formái fenyegetnek – írta Soros György, aki saját élettörténetét példaként felhozva figyelmeztet a aggasztó folyamatokra.

    „Egy 86 éves magyar zsidó vagyok, aki a második világháború után lett amerikai állampolgár. Hamar megtanultam, mennyire fontos, hogy milyen politikai rezsimek jönnek létre“ – írta Soros, aki Magyarország náci megszállására emlékezve elmondta, valószínűleg őt is megsemmisítette volna a rendszer, ha az apja nem látja át a helyzetet és nem szerez neki és még sok más zsidónak hamis személyazonosságot, amellyel túlélték a vészkorszakot. 1947-ben hagyta el a kommunista uralom alá kerülő Magyarországot, került Londonba és végezte el tanulmányait, amelyekből szintén azt szűrte le, hogy a világban nyílt – a választott politikai vezetéssel működő – és zárt – a manipulált választókat a rendszer szolgálatába állító – rendszerek működnek.

    Soros az előbbiek megerősítését tartotta fontosnak, ám mostanra a nyílt társadalmak válságba kerültek. „Mi történt? Az egyetlen magyarázatom az, hogy a választott vezetők nem tudtak megfelelni a választók várakozásainak, akik emiatt csalódtak a demokráciában és a kapitalizmusban. Az emberek úgy érezték, az elit ellopta a demokráciájukat.”


    Félre ment a globalizáció
    Soros szerint a Szovjetunió összeomlása után a globalizáció újabb lendületnek indult, ám nem vezetett úgy az általános jólét terjedéséhez, mint kellett volna. „Figyelmen kívül maradt a tény, hogy a győztesek ritkán, ha egyáltalán, kárpótolják a veszteseket.”

    Közelebb hozta ugyan a világ gazdag és szegény országait, de növelte az egyenlőtlenségeket a gazdag és a szegény országokon belül. A javak nagy része a felső egy százalék kezében összpontosult, az elosztórendszerek nem működtek – adta meg a társadalmi elégedetlenség, az elitellenesség lényegi okát a milliárdos üzletember, aki szerint az EU a nyílt társadalom képviselője, ezért is támogatta a kezdetektől.

    „De valami kisiklott. A 2008-as válság nyomán az egyenlők önkéntes társulása hitelezők és adósok kapcsolatává alakult, amelyben az adósok nem tudták teljesíteni kötelezettségeiket, miközben a feltételeket a hitelezők szabták. Ez a viszony sem önkéntes nem volt, sem egyenlő.”

    Németország önző
    Soros Németország történelmi felelősségét is látja a kialakult helyzetben. Szerinte a II. világháború után az Egyesült Államok olyan politikát valósított meg a Marshall-tervvel, amely segített talpra állítani Európát, ezzel szemben a 2008-as válság után az EU vezető állama, Németország a szűkkörű érdekeit szolgáló megszorítási programot kényszerítette az EU-ra. Az egyesítés előtt Németország az integráció motorja volt, ám az NSZK és az NDK újraegyesítése túl költségesnek bizonyult, így 2008-ban Németország nem érezte elég erősnek magát ahhoz, hogy újabb kötelezettségeket vállaljon át. „Angela Merkel helyesen érzékelte választói akaratát, és állt ki amellett, hogy minden ország magáért feleljen. Ez volt a dezintegráció kezdete.”

    Trump is diktátor szeretne lenni
    A demokrácia mostanra krízisbe jutott, még az Egyesült Államok, a világvezető demokráciája is olyan embert választott, aki diktátor szeretne lenni. „Enyhített ugyan megnyilatkozásain megválasztása óta, de sem a viselkedésén, sem a tanácsadói összetételén nem változtatott. A kabinetje hozzá nem értő szélsőségesekből és nyugdíjas tábornokokból áll.” Soros szerint az Egyesült Államok képtelen lesz világszerte a demokrácia védelmére kelni .

    Putyin vészesen erősödik
    Az EU veszélyben van az orosz elnök befolyásának növekedése miatt is. Megérezte, hogy zárt társadalomként működő rendszere gyenge, földgázalapú gazdasága növekedésre képtelen, befolyását nem tudja megőrizni a volt Szovjetunió területén megjelenő színes forradalmakban. Így a médiát ellenőrzése alá vonva, hamis hírekkel operálva dezorientálta a külvilág társadalmait – így választották meg Trumpot is. Ugyanez történhet a 2017-es választási évben Hollandiában, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, ahol mindkét esélyes vezető Putyinhoz közelít.

    Soros párhuzamot vont a gazdasági krízissel, a menekültválsággal nehézségbe került EU és az 1990-ben széteső Szovjetunió között. Ahhoz, hogy az EU ne végezze úgy, ahogyan a Szovjetunió, össze kell fogniuk mindazoknak, akik hisznek az EU-ban – vélte Soros.

    NYG

    Soros1.jpg
     
    Charly2016 kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 30.

    1. tornando
      tornando
      Hol nevelkednek, de tényleg az olyanok?
      A tartalma ha másképp írták volna le, akkor se lett volna megérthető.
      Miféle új ideológia a tőke után?
      Az is írt okosat örök érvényűt.De nem lett más a világ.
      Honnét szedte?
      Miként került Ő oda?
      Megértette vajon?
      Kiknek írták?
      Miért nem vetted te komolyan anno?Nem is volt misztifikálva.
      Hogy nem sokra mentek vele azt tudjuk.
      De igaz mára is: A lét határozza meg a tudatot.
      Milyen a léte aki azt olvasta írta?
    2. setni
      setni
      ..............
      Julius Evola ebben a könyvében sajátos történelemfilozófiáját fejti ki, miszerint az általunk ismert történelem a folyamatos involúció, vagyis szellemi alászállás folyamata, amelynek végpontja korunk, vagyis a modern vaskor, illetve szanszkrit elnevezésben a kali yuga. A szellemi alászállás folyamata alatt, ha jól értelmezem mondanivalóját, azt érti, hogy az emberi tudat fokozatosan eltávolodik szellemi centrumától, vagyis a voltaképpeni Istenségtől, amely az archaikus ember esetében csakis az emberi tudat középpontjában foglalhat helyet, hogy a szellemi önmegvalósítás során, saját tudatát annak középpontjába visszavezetve, megvalósíthassa magában azt, tehát konkrétan Istenné váljon.
    3. tornando
      tornando
      Azért setni a kedvedért mert kifiguráztad. megkérdőjelezted:
      Lefordítom kommunista stílusra
      A gazdasági hatalom a termelőeszközök birtokosai az az a tőkések zsugori népsanyargató aljas,elvtelen, kapitalista kutyák az eszme és a nép uralói.Kizsigerelnek mindenkit

      Ebből is látszik a kommunista a fasiszta, az izmusok mennyire azonos eszközökkel dolgoznak.
      A vér és szellemet nem vagyok képes stilizálni. szétkent és árja arisztokrata gőg misztériuma.
      Arra megkérjük
      Sci-fi írónkat aki mindenről tud könyvsikert írni.
      Nemere István
      [​IMG]
      Utoljára módosítva: 2017 Január 9
      setni kedveli ezt.
    4. tornando
      tornando
      Szellemi önmegvalósítás során, saját tudatom középpontjába visszavezetve

      A szellemi alászállásom megtörtént mindjárt istenné válok.
      Bár nincs isten, most már sok lesz.Mivel van mákony.

      Báró Julius Evola, a faji gondolkozás Olaszországban ismert legkiválóbb képviselője
      Az Evola vírus - Kiért rajong Vona Gábor?
      Utoljára módosítva: 2017 Január 9
      setni kedveli ezt.
    5. CasaLoma
      CasaLoma
      Melitta, ilyen alapon ma is még kb. 8-9 millió ember szedhetné a sátorfáját. Ma még kevesebben jutnak önkormányzati lakáshoz, és a meglévő lakásokat is inkább értékesítik, mert ráfizetéses fenntartani.
      Ma annyival rosszabb a helyzet, hogy ma már nem csak az nem lát kiutat, aki feje felett nincs tanácsi tulajdonban lévő tető, hanem az sem, aki saját ingatlannal rendelkezik!
      tornando, Soproni Ede és setni kedveli ezt.
    6. Melitta
      Melitta
      Ezek ano a Kadar eraban elofordultak. Az is aki kijott attol mindent elkoboztak azaz atvettek szocialista megorzesre. Az igaz keves embernek adhatot a lakas hiany inditekot a deisszidalasra, de hogy elofordult hogy ez az okok kozott szerepelt.
    7. tornando
      tornando
      Csak arra mutattunk rá, gazdasági migráció mai szóval, az amikor anyagi jólét miatt mennek más országokba.
      Soproni Ede kedveli ezt.
    8. tornando
      tornando
      Utoljára módosítva: 2017 Január 9
    9. Burgundii
      Burgundii
      Anyag átformálása miatt maradok a hon területén. A semmiből házat építeni, mert életet adsz szinte mindennek ami a kezed ügyébe kerül. Pénzt is létre tudsz hozni e semmiből, tovább víve őseink tudását amire igen nagy szükségük van mindenkinek. Mert a leleményt anyagi szegénységben is használatba tudod venni, a bőségben minden eltud sikkadni......
      cdurmol kedveli ezt.
    10. tornando
      tornando
      Honnan ez a régies fennkölt stílus?Olyan mintha loptad(ctrl+C) volna.
      A tartalom az már kétséges Őseink tudása fontos, de szart se ér elavult.
      Hátrafelé nyilazással nem mentünk már 500 éve se semmire.
      Teller Ede, Szent-Györgyi Albert és Irinyi János féle emberek akik az okos fejeket adhatják.
      A Széchenyi meg felismerte, miben kellett modernizálódni.
      Hogy elmaradottságunkat hátrányunkat csökkentsük
      Deák Ferenc is jobban felismerte mi kell a továbblépésünkhöz Önállóságunkhoz.
      Nagy államférfiak és tanult fejek segítik hazánkat.
      Bár a bőségről tett írás helyes.
      A semmiből létrehozás akkor helyes, ha új érték létrehozásaként beszélünk róla.
      Az megalkotás a kulcs.
      Utoljára módosítva: 2017 Január 10
    11. Burgundii
      Burgundii
      Biztosan loptad, hisz honnét is lenne tudásod. Pusztai ember nem is veszed számításba?
      Számodra elavult, hisz nem mered bírni azt főleg bízni benne. Bombagyártókkal ne versengj ők teszik semmissé a világunkat Teller.
      Semmiben sem vagyunk elmaradva se milyen nemzettől sem. De a semmiben teremtésnél soha nem volt lényeg, hogy mit és miért hozol létre. Használd, és amikor ki dobnád újra életre tudod kelteni, ha te változol és nem a környezetedet változtatod, mire és kire is? Nincsenek nagy államférfiak a pusztának nincs szüksége rá. Szorgalmasan dolgozó egyedekre van szüksége, akik a természettel együtt rezegnek.....
      Utoljára módosítva: 2017 Január 10
    12. tornando
      tornando
      Teller Ede, Szent-Györgyi Albert és Irinyi János féle emberek akik az okos fejeket adhatják.
      A Széchenyi meg felismerte, miben kellett modernizálódni.
      Hogy elmaradottságunkat hátrányunkat csökkentsük
      ctrl+c az copy
      Melitta kedveli ezt.
    13. Burgundii
      Burgundii
      Lopjad ha neked úgy tetszik... :(
    14. setni
      setni
      Újabb szó került fel a listára...
      1. Migráns
      2. Liberális
      3.Civil
      Haladunk....
      Melitta és tornando kedveli ezt.
    15. tornando
      tornando
      Igen erről van szó süketeléstől mindég röhögtünk.
      Legyen az bármelyik párt, bármelyik ideológusának maszlagja.
    16. tornando
      tornando
      Csak hogy cáfoljam viccből, az utolsó szó"haladunk" Nem került fel a listára.
      Ez ott van élvonali szóhasználatban. "Magyarország jobban teljesít"
      Analógiaként asszociálok:
      "Vannak még hibák, de értünk el már eredményeket is!"
      vagy:
      "vannak még hibák, de mindent összevetve jó irányba tartunk."
      vagy:
      "Vannak még hibák, de mi nem hagyjuk magunkat!"
      vagy
      „Vannak még hibák, elvtársak,de folyamatosan javítjuk őket”

      Hogy röhögjünk nem régi 2014:
      "Az egészségügy jobban teljesít, mint az előző kormányzat idején, de még nem elég jól."
      Utoljára módosítva: 2017 Január 11
      Melitta és setni kedveli ezt.
    17. wanda bzik
      wanda bzik
      A roma programjaik is kiemelkedőek. Én nagyon örülnék, ha más gazdag emberek is fektetnének ennyi pénzt ilyen fontos dolgokba.
    18. Beth-Nahrain
      Beth-Nahrain
      Akkor gyorsan forduljatok az alapítványához, amíg még lehet, mert az amerikai törvényhozók vizsgálják Sorost. A republikánus Mike Lee szenátor (Utah) szerint aggodalomra ad okot, hogy közpénz áramlik Soros Nyílt Társadalom alapítványai felé.

      FOX NEWS

      döbbenetes interjú :      Ez egy nagyon régi interjú, George Sorossal a "60 perc" című műsorból. Valaki úgy látszik végképp el szeretné kaszálni, mert előbányászta a messzi múltból, hogy mit mond saját magáról.

      Tudtátok, hogy az alapítványai a palesztinokat támogatják és még egyetlen centet sem adományozott Izraelnek? Nem azért mondom, de fura egy ízlése van.
      Utoljára módosítva: 2017 Február 21
    19. Melitta
      Melitta
      Az allami tamogatasokat lenyultak egy roma se kapott belole aki raszorult, Farkas Florian kivetelevel. Jovairtak a penzt ujra feltoltottek a kaszat de valahogy nem szunt meg semmi problema mert oda nem jut ahol szukseg lenne ra.
      HA nem lenne Soros alapitvanyi tamogatas meg nagyobb nyomor lenne koztuk.
    20. Rákospataki Jeremiás
      Rákospataki Jeremiás
      Soros?! - bort iszik, vizet prédikál - ne feledjük hogyan lett milliárdos.
      "Nyílt társadalom" neki kell, hol szíve, ösztöne szerint még-könnyebben garázdálkodhasson.
      Igazán mehetne már "nyugdíjba".
      B.Péter és Hexe54 kedveli ezt.

Megosztás