Hírek A román háziorvosok már elkezdték osztani a jódtablettát – Ők már tudnak valamit?

Pánikba nem szabad esni. Az nem segít rajtunk. Tény és való, hogy az oroszok mostanában egyre ijesztőbb dolgokról beszélnek. Nemrég mi is megírtuk, hogy egy orosz diplomata, Dmitrij Poljasznkij azt nyilatkozta egy interjú során, hogy ha a NATO fenyegeti az oroszokat, akkor joguk van atomfegyvereket használni. Na, most ez, a legtöbb elemző és épeszű ember szerint is vélhetőleg az emberiség végét jelentené…


Egyes országok, azonban elkezdtek pánikolni. Románia a jövő héten már osztogatja a kálium-jodid tablettákat a lakosság körében. Ezt azzal indokolják, hogy ezzel próbálnak felkészülni egy esetleges nukleáris incidensre.

Természetesen mi, magyarok is megrohantuk a patikákat jódtabletták miatt.

Azt tudni kell, hogy a patikai jódtabletta semmit sem ér egy ilyen helyzetben!


Ilyen esetekben az államnál lévő, nagy dózisú jódtablettákra lenne szükség. A fukusimai és csernobili atomkatasztrófa után is jódtablettákat osztogattak az embereknek. Az ilyenkor kiosztott tabletták 100 milligramm kálium-jodid hatóanyagot tartalmaznak.

Ez egy lényegesen több, mint azokban a gyógyszerekben, amit a patikában vehetünk. Azokban 100-200 mikrogamm található.

Nagyjából ezer darab patikai tablettát kéne bevennünk, hogy elérjük a száz milligrammos tabletta hatását.


Egyes magyar gyógyszertárak már minden jódtartalmú készítményből kifogytak.
Az a tabletta, ami egy nukleáris katasztrófa során szükséges, nem kaphatók kereskedelmi forgalomban. A magyar államnak vannak ebből készletei és ezt a katonaság és az Országos Kórházi Főigazgatóság kezeli.

1648701395443.png
 
.... es ez is egy kacsa , menyem csaladorvos , baratnom csaladorvos , nem osztogatnak semmit. Eloszor is a csaladorvosok annyira le vannak kotve , hogy nem akarnak bevallalni semmifele jodtabletta osztast, ami amugy sem az ok feladatkorukbe tartozna.Mas normalis orszagban ezt a nepegeszsegugy osztja ki , ha szuksegesnek latja.A jodtabletta nem egy vitamin , annak megvan az ideje mikor kell es milyen esetben bevenni , a roman nep hires az ongyogyito tehetsegerol.Semmit sem tudnak tobbet mint mas orszag , csak mas orszagnak volt a nepegeszsegugy lerakataban , de ennek az orszagnak semmi , azert gyartottak le 30millio tablettat. Lehet informalodni , forditast a googlibarattal
https://www.hotnews.ro/stiri-sanata...create-vor-bloca-activitatea-medicala.htm/amp
Amugy ajanlom a Radio1 hallgatasat , Sebestyen Balazs nagyon sok szakembert hiv meg , akiktol nagyon sok hasznos informaciot lehet hallgatni. ja es Balazs nem kormanyparti.....;) roman mediarol pedig no comment ... jobb a minimaxot nezni helyette.
 
Egy masik, katonapolitikai forumbol idezek egy meglehetosen ertelmes figurat:

"Nagyon „érzelmes” időszak. Már akinek. Az ukrán és a nyugati média a populáció EQ-jára kíván hatni, az orosz narratíva pedig az IQ-jára. Egyébként ezen a fórumon is tökéletesen megfigyelhető az EQ vs IQ párviadal. Az EQ áll nyerésre."
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm szépen az új fordítást, jó hétvégém lesz.
V.Márti wrote on sziporka78's profile.
Szia! Hálásan köszönöm a munkáidat és ezt a mostanit is!
Pityesz46 wrote on Sz László's profile.
Köszönöm a gyors segítséged hálás vagyok érte.
Timocka wrote on bencemate's profile.
Szia!
Sikerült megszerezned a Kőmajmok háza című könyvet? Ha igen kérlek küld át nekem!
Előre is köszönöm
Timo
femaga wrote on farkasodu's profile.
Kedves Róbert! A 2. osztályos informatika anyaghoz fel tudná tölteni a 2. prezentációt? Véletlenül a 2. óra anyagát nem töltötte fel. Helyette az 1. került fel kétszer. És a feladatlapot is fel tudná tölteni hozzá? Köszönöm szépen!

Statisztikák

Témák
37,246
Üzenet
4,572,272
Tagok
601,071
Legújabb tagunk
CsillusX
Oldal tetejére