A strasbourgi „atombomba” nem robban, de Orbánt térdre kényszerítheti

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Május 17.

Melitta - 2017 Május 17, 15:47
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A szavazati jog megvonására nem kerül sor, Magyarországnak nem kell az Európai Unióból távoznia, Orbán Viktort viszont nem hivatalosan kilökték „a klubból".

  A strasbourgi „atombomba" Brüsszelben sem fog felrobbanni, annak ellenére sem, hogy az Európai Parlament ma délben abszolút többséggel, 393 vokssal megszavazta azt a baloldali és liberális frakciók által jegyzett határozatot, mely az uniós alapszerződés 7-es cikkelyét 7.1 verzióban alkalmazná Magyarországgal, pontosabban Orbán Viktor illiberális demokráciájával szemben.

  Az EU félelmetes „nukleáris fegyvere" ebben a pillanatban annyit jelent és nem többet, hogy ha az európai parlament illetékes bizottsága a magyar demokrácia állapotának monitoringozása után úgy dönt, akkor az Európai Parlamentnek egy újabb határozatban fel kell szólítania az Európai Tanácsot a 7-es cikkellyel kapcsolatos eljárás megindítására.


  Ha ez megtörténik, az eljárás végén az uniós szavazati jog megvonása és más súlyos szankciók is felsejlenek, hogy ezekkel a szankciókkal megpróbálják helyreállítani a kibillent jogállamot és demokráciát az Orbán Viktor kormányozta Magyarországon.
  Azt azonban az Európai Parlamentben, az Európai Néppártban és Orbán Viktor környezetében is pontosan tudják, hogy a szavazati jog megvonására nem kerül sor, Magyarországnak nem kell az Európai Unióból távoznia.

  Lelkiismereti szavazás volt

  Orbán Viktort viszont „a klubból" kilökték ma – akkor is, ha ez nem hivatalos. Mégpedig a Fidesz keresztény-konzervatív pártcsaládjához tartozó európai néppárti képviselők voksaival. Nélkülük, a luxembourgi Frank Engel, valamint társai, más német, holland, svéd vagy éppen máltai keresztény-konzervatív európai parlamenti képviselők szavazata nélkül nem született volna meg a Fidesz és Orbán Viktor számára a legrosszabb forgatókönyv a strasbourgi európai parlamenti ülésen.

  Az Európai Parlament mai döntése lényeges az uniós alapértékek védelme szempontjából, de a menedékkérőkkel, a civil szervezetekkel és a CEU-val kapcsolatos már elfogadott vagy tervezett magyar szabályozással szemben akkor is, ha nem követik szankciók az Európai Bizottság vagy az Európai Tanács részéről. Az pedig figyelmeztetés a Fidesz számára, hogy a szavazási lista szerint a 217 fős Európai Néppárti frakció 67 képviselője igennel szavazott, negyvenen pedig tartózkodtak a néppártiak közül.  Az Európai Néppárt topvezetése „fair” akart lenni a magyar kormánnyal, a Szájer József vezette magyar delegációval: Manfred Weber frakcióvezető, nyilván Angela Merkel jóváhagyásával, mindent megtett, hogy az ominózus 7-es cikkely alkalmazásáról szóló 8-as pont ne menjen át, az övéi ne szavazzák meg. Weber tegnapi manővere nem sikerült, már nem érte el a célját azzal sem házon belül, hogy a saját Magyarországról szóló határozatát a lex CEU haladéktalan felfüggesztéséről szóló passzussal súlyosbította.


  A frakciójában a néppárti képviselők „vadabb" vagy ha úgy tetszik a demokratikus játékszabályokra érzékenyebb része már nem akart türelmi időt adni Orbán Viktornak, ők a frakciófegyelem helyett első körben a lelkiismereti szavazásra voksoltak, második körben, a plénumon pedig Orbán Viktor illiberális rendszere ellen.
  Ők - ha a Néppárt nem is zárta ki a Fideszt - Orbán Viktort házon kívül szeretnék tudni. A voksuk a balliberális frakciók mellett ezt jelentette.

  Reagálni kell

  Hogy Orbán Viktor a körön kívül helyezi-e magát, el kell dőlnie a közeljövőben. Például, nyíltan el kell mondania, hogy visszavonja/felfüggeszti-e a lex CEU-t, megszavazza-e a parlament a civilek megbélyegzését, Soros-ügynöközik-e, azaz a legmagasabb fokozatra kapcsolja a Brüsszel-ellenes konfrontáció hangerejét, vagy enged. A mai strasbourgi döntés térdre kényszerítheti a magyar miniszterelnököt.

  Csuhaj Ildikó

  eu2.jpg
   
  attimenyfreemail.com és HaroldKing kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Május 17.

  1. setni
   setni
   Ajjaj a baloldali pártoknak....jön a hazaárulózás.
   attimenyfreemail.com és bubu kedveli ezt.
  2. Melitta
   Melitta
   Ebreszto! Orbant ha nem valtjak le ,kifogjak az Eu bol Mo-ot tessekelni.
   Nagyon jol fogtok jarni, mert a penz is megszunik .
   Az orosz a kinai a borotva elen allnak, a torokok is Eu es az amcsi lehetosegekbol elnek.
   Mondhatom szep kilatasok.
   Az elet nagy lehetoseget szalasztottatok el ezzel a demagog kormannyal.
  3. 317
   317
   lesz most aztán hadd el hadd, potyára volt a brüsszeli út, most se sikerült “félretenni” Magyarországot az útból.
   Jártó Róza és bubu kedveli ezt.
  4. setni
   setni
   Inkább úgy látom hogy nem akarják félretenni magyarországot.
   Ott nem zsigerből politizálnak.
   Ernoe, gumelig és Melitta kedveli ezt.
  5. 317
   317
   ebben van valami, lassanként egy jelképpé válik, egyre többen követik, amiket egy-két éve mondott most kezdik ismételgetni;)
  6. cdurmol
   cdurmol
   A Nagy Szovjet is megmondta, hogy miről mit kell gondolnunk és mikor mit kell tennünk. Kost was kost...
   Milyen szép búcsúztatót tartottunk, amikor hazamentek. :) Emlékeztek?
   Utoljára módosítva: 2017 Május 17
   udvarfy és tornando kedveli ezt.
  7. johannsebastian
   johannsebastian
   Új időszámítás jön! Lassan érik a HUXIT!
  8. Nikosz99
   Nikosz99
   Az újságíró szereti a drámát. Atombomba? Egy javaslatot, állásfoglalást szavaztak meg, amit figyelmeztetésnek szántak.
   Fenyegetőzés meg eddig is volt.
  9. setni
   setni
   Ha ezzel erősebbé és hatékonyabbá válik az unio tegyék.
  10. setni
   setni
   Visszanézve ...igen ilyenek voltunk. És ilyenek lettünk.....................
   attimenyfreemail.com és Ernoe kedveli ezt.
  11. setni
   setni
   Eddig bizonytalan voltam hogy is reagálják erre a hazám elleni támadásra de, mostmár tudok mindent!!!!
   Az Európai Parlament döntése "gyakorlatilag egy Tavares-jelentés helyett egy Soros-jelentésről szólt, Soros György hálózatának egy újabb támadását láthatjuk Magyarországgal szemben", mondta az MTI-nek Szijjártó Péter. A külügyminiszter a szerdai szavazásról elmondta, hogy teljesen mindegy, hogy "milyen nyomást akarnak ránk gyakorolni",

   teljesen mindegy, hogy milyen jelentéseket fogadtatnak el az EP-vel, a magyar kormány csak Magyarország és a magyar emberek biztonságát tartja szem előtt.

   Mindenki biztos lehet abban, hogy "Magyarországra egyetlen egy illegális bevándorló sem teheti be a lábát," zárta nyilatkozatát Szijjártó Péter.
   ....................................................................................................................................................................
  12. 317
   317
   A határozat felszólítja a magyar kormányt, hogy:
   1. Vonja vissza a menekültek tranzitzónába zárását előíró törvényt.
   2. Vonja vissza a lex CEU-t.
   3. Vonja vissza a civil szervezetek elleni törvényjavaslatot.

   április végén, arról volt szó, hogy 30 nap van a válaszra, ugyanezek voltak a témák...ennyire türelmetlenek....most már tárgyalni sem akarnak, csak parancsolni
  13. setni
   setni
   Mivel csatlakoztunk egy szövetséghez ott nem csak jogokat kaptunk hanem vannak kötelességek is.
  14. 317
   317
   így van ...de arról volt szó, hogy megindokolhatja a kormány a döntéseit, erre van 30 napja...vagy tévedek?
   ez meg most valami felszólításféle, egy diktátum ... nem kíváncsiak a törvények okaira, szerepére, a kormány véleményére.
   100yellowbird, bubu és johannsebastian kedveli ezt.
  15. setni
   setni
   Ahogy olvastam ez egy kérés, először egy szakbizottság fog véleményt mondani hogy szükséges-e a vizsgálat.
   Az első hogy legyen párbeszéd. Hisz itt európai értékekről van szó, Az a lényege, hogy az európai uniós intézmények párbeszédre hívják a kormányunkat arról, hogy Magyarország hogyan gondolja tovább építeni a demokráciát és megvédeni az európai értékeket.
   Dezső László és Ernoe kedveli ezt.
  16. szundi53
   szundi53
   Tegyük fel, Szijjártó igazat mond. Akkor mit keres a fidesz Soros György hálózatában? A Néppárt többsége nem állt ki Orbánék mellett. (67 ellene szavazott, 40 tartózkodott) Már a konzervatív Néppárti frakció is Soros kezéből eszik és Mo-ra támad? :mad:Hova jutottunk? Allah segíts! :dr_24:
   attimenyfreemail.com és setni kedveli ezt.
  17. 317
   317
   kérés volt az április végi megbeszélésen, hogy vitassák meg jogi szempontból ugyanezeket a témákat, hogyan kezelik ugyanezeket a problémákat más EU tagországban, érveljenek a felek ... ez a mostani már feszólítás "vonja vissza", "vonja vissza", "vonja vissza"
  18. setni
   setni
   Nem kell türelmetlenkedni, ez egy parlamenti döntés volt.
   Senkit nem kötelez semmire először vizsgálat, párbeszéd.
   attimenyfreemail.com és Ernoe kedveli ezt.
  19. tornando
   tornando
   Nem először akar a joggal szembe menni sajátos megközelítés!
   A jog mellett csak akkor ha tetszik.Különben tojok rá.
   cdurmol kedveli ezt.

Megosztás