A szaúdi uralkodó lehetővé teszi a nőknek az autóvezetést

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 27.

Melitta - 2017 Szeptember 27, 04:16
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A muszlim királyság eddig büntette a női jogosítványt.

  Szaúd-Arábiában hamarosan megengedik nőknek is, hogy autót vezessenek; az erről szóló rendeletet kedden írta alá Szalmán bin Abdel-Azíz szaúdi király – jelentette az al-Arabíja pánarab hírtelevízió.

  Az uralkodói rendelet értelmében egy miniszteri testületet hoznak létre, amelynek 30 napon belül a kérdésben javaslatokat kell előterjesztenie, majd végrehajtania a rendelkezést 2018 júniusáig – közli az SPA szaúdi hírügynökség.
  Az amerikai külügyminisztérium üdvözölte a döntést, amelyet „a helyes irányba tett hatalmas lépésnek” nevezett.

  Az iszlám szunnita ágának fundamentalista, vahhábita irányzatát követő muszlim királyság a nemek szigorú elválasztásának híve, s a világon egyedüli országként tiltotta és szigorúan büntette eddig a nők számára az autóvezetést. A szaúdi nők évek óta tartó erőfeszítések eredményeképpen harcolhatták ki most ezt a jogosultságot.

  vezetes.jpg
   
  Georgina Bojana és Beka Holt kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 27.

  1. udvarfy
   udvarfy
   Hurrá , nakérem ez a demokrácia fellegvár !! A XXI. században már szabad a nöknek is autot vezetniük , és ki is mehetnek egyedül az utcára !! VIVAT !! Közben a világ legszegényebb országát porig bombázzák , na de ez még részvétre sem érdemes , hiszen olajuk sincsen ! De kétszinü lett ez a világ ,:rolleyes2:
  2. Nikosz99
   Nikosz99
   Arról egy szó sincs a cikkben hogy egyedül mehetnének ki az utcára férfi családtag kísérő nélkül. Bár örülök a pozitív változásnak de majd akkor igazán ha a megvalósítását is látjuk. Attól tartok ez a vezetés is kísérettel lesz vagy amolyan szaudi módra mint a nőtanács:
   [​IMG]
  3. CasaLoma
   CasaLoma
   Na várjál csak, nem eszik olyan forrón azt a kását! A rendelkezés arról nem szól, hogy a férjeknek a jövőben oda is kell adnia az asszonynak az autót, ami, (mint minden egyéb azon kívül amit az asszony magán visel), a férj tulajdona.
  4. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ha belegondolsz mindig is az volt....
   Istvánhalmi Sándor kedveli ezt.
  5. tipasa
   tipasa
   .Embernek születni természetes. Hová ?az véletlen. Még itt van mit tenni. A törvény hozóknak van mit behozni ! Bár nem biztos akarják Távolság Európától fényév..Csadorba volánnál mindegy Ott is megküzdenek azért a kis jóságért
  6. Juhász Endre
   Juhász Endre
   Muszáj több autót eladni! :)
  7. Ernoe
   Ernoe
   Na vegre megerkeztek ezzel az 1970 es nemet allapotokhoz. :)

   Nekem az a tapasztalatom, hogy No-ba a muslem nök gyakrabban üllnek a volannal mind a pasak. :)

   Ami az autokat illeti: Dubaiban egy roiss roissy nem tünik fel. Van akinek több autoja van a garazsban mind egy Trabiban loerö volt. Jut ott mindegyik felesegnek. :)
   Utoljára módosítva: 2017 Szeptember 28
   varázsdoboz és setni kedveli ezt.
  8. Ernoe
   Ernoe
   Ne csinaljunk magunknak illuziot, nem a ferfiak felvilagosodasa hanem a jobb "tracking-követö rendszer, GPS" miatt lett a poraz meghosszabbitva. :)

   A pasa odahaza a kepernyön követi merre jar az aszony, mikor ki szallt be az autoba es meddig volt az ülles hatrahajtva. :)
  9. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ernoe, Ernoe, nem is gondoltam volna, hogy ilyen huncut vagy?! ;)
  10. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Jaj, juj, de nagyon jóÓÓ, hogy nem oda pottyantott le a gólya! No lám, tudok ennek is örömködni, van miért :hurra:
   upload_2017-9-28_19-0-50.jpeg
  11. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Legyen...:D

   Csatolt fájlok:

  12. Sussi07
   Sussi07
   Hát igen, a szaudi hölgyek elöbb engedélyt kérnek / kapnak a férfi hozzátartozóiktól, hogy megcsinálhassák a jogsit, aztán majd megint engedély kérnek, hogy vezethessenek. De azért mindenképpen elörehaladás. Valószinü egy hosszabb folyamat elöszelét látjuk. Az olajuk már nem hoz annyi jövedelmet az államkasszába, mint korábban, igy aztán valahol el kell kezdeni a hölgyek késöbbi munkába állitását.

Megosztás