A szeptember 11-i terrortámadás áldozatairól emlékeztek meg az amerikaiak

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Szeptember 12.

Melitta - 2019 Szeptember 12, 05:18
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A nap, amely megváltoztatta a világot, amelyre mindig emlékezni fogunk, és amely után már sohasem lesz olyan a világ, mint annak előtte. Ilyen és ehhez hasonló mondatokkal szokták jellemezni 2001. szeptember 11-ét, amikor a legtöbb áldozatot követelő terrortámadást elkövették a New York-i World Trade Center ikertornyai ellen.


  [​IMG]

  Donald Trump amerikai elnök beszédet mond a 2001. szeptember 11-i merényletek áldozatairól tartott megemlékezésen a védelmi minisztériumnál, a Pentagonnál a Virginia állambeli Arlingtonban (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

  A közmédia washingtoni tudósítója a Kossuth Rádió A nap kérdése című műsorában elmondta, az Egyesült Államok természetesen idén is – mint eddig minden évben a történtek óta – megemlékezett a terrortámadások áldozatairól New Yorkban, Arlingtonban (ahol a védelmi minisztérium, a Pentagon van), illetve Shanksville-ben (ahol a 4. eltérített gép lezuhant).

  Donald Trump amerikai elnök érzelmes szavakkal szólt az áldozatok rokonaihoz a Pentagon megemlékezésén elmondott beszédében, feleségével együtt koszorúzott is, de az aktualitásokra is kitért: a terrorizmus elleni harcot támogatni fogja, ezzel összefüggésben megemlítette, hogyha

  az Egyesült Államok ellen hasonló jellegű támadás lenne készülőben, akkor az amerikai kormányzat katonai erővel lépne fel az ellen.
  A Fehér Házban, a külügyminisztériumban és a védelmi minisztériumban a nemzeti zászlókat félárbócra engedték, a Kongresszusban pedig a törvényhozók egyperces néma csenddel emlékeztek meg a terrortámadások áldozatairól.

  A megemlékezést New Yorkban kezdték meg a Világkereskedelmi Központ emlékhelyén. A megemlékezés az áldozatok neveinek felsorolásával kezdődött, mialatt időnként megkongatták a lélekharangot. Az ünnepségen csak az áldozatok hozzátartozói, rokonai vettek részt, a nagyközönségnek csak délután nyitották meg az emlékhelyet.
   
  Éva Kismadar kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Szeptember 12.

Megosztás