A szeptember 11-i terrortámadás áldozatairól emlékeztek meg az amerikaiak

A nap, amely megváltoztatta a világot, amelyre mindig emlékezni fogunk, és amely után már sohasem lesz olyan a világ, mint annak előtte. Ilyen és ehhez hasonló mondatokkal szokták jellemezni 2001. szeptember 11-ét, amikor a legtöbb áldozatot követelő terrortámadást elkövették a New York-i World Trade Center ikertornyai ellen.


K__AP201909111441.jpg


Donald Trump amerikai elnök beszédet mond a 2001. szeptember 11-i merényletek áldozatairól tartott megemlékezésen a védelmi minisztériumnál, a Pentagonnál a Virginia állambeli Arlingtonban (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

A közmédia washingtoni tudósítója a Kossuth Rádió A nap kérdése című műsorában elmondta, az Egyesült Államok természetesen idén is – mint eddig minden évben a történtek óta – megemlékezett a terrortámadások áldozatairól New Yorkban, Arlingtonban (ahol a védelmi minisztérium, a Pentagon van), illetve Shanksville-ben (ahol a 4. eltérített gép lezuhant).

Donald Trump amerikai elnök érzelmes szavakkal szólt az áldozatok rokonaihoz a Pentagon megemlékezésén elmondott beszédében, feleségével együtt koszorúzott is, de az aktualitásokra is kitért: a terrorizmus elleni harcot támogatni fogja, ezzel összefüggésben megemlítette, hogyha

az Egyesült Államok ellen hasonló jellegű támadás lenne készülőben, akkor az amerikai kormányzat katonai erővel lépne fel az ellen.
A Fehér Házban, a külügyminisztériumban és a védelmi minisztériumban a nemzeti zászlókat félárbócra engedték, a Kongresszusban pedig a törvényhozók egyperces néma csenddel emlékeztek meg a terrortámadások áldozatairól.

A megemlékezést New Yorkban kezdték meg a Világkereskedelmi Központ emlékhelyén. A megemlékezés az áldozatok neveinek felsorolásával kezdődött, mialatt időnként megkongatták a lélekharangot. Az ünnepségen csak az áldozatok hozzátartozói, rokonai vettek részt, a nagyközönségnek csak délután nyitották meg az emlékhelyet.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

pityke007 wrote on kandaisdn's profile.
Szia, a virtuális mellékletet is fel tudnád tenni? Köszönöm szépen.
Baalcain wrote on gpmaria's profile.
szia
Nem tudom te tötötted-e fel a Bajtársak cimű könyvet.- amit sajnos még nem lehet. de ha magánban elküldenéd megköszönném
P.Kati82_ wrote on krisztina1974's profile.
Kedves Krisztina, szeretném elkérni az 5. osztályos történelem felmérőket. Köszönöm szépen, üdv.Kati
Sziasztok!
Nincs meg valakinek véletlenül pdf formátumban?
1614496598907.png
Maron0212 wrote on Ajuda67's profile.
Szia! Szeretném megköszönni a fordításaidat. Az elmúlt években rengeteg örömet szereztél vele. :):dr_24:

Statisztikák

Témák
36,318
Üzenet
4,371,052
Tagok
588,890
Legújabb tagunk
Azsuzsacska
Oldal tetejére