Hírek A történetnek vége, Novak Djokovicot kitoloncolják Ausztráliából

A címvédő és világelső szerb Novak Djokovic az ausztrál szövetségi bíróság vasárnapi ítélete értelmében nem indulhat el a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Djokovicot a verseny kezdete előtt kitoloncolják Ausztráliából.

A döntést komoly vita előzte meg arról, hogy milyen hatása lehet az oltásellenesekre Ausztráliában és szerte a világon, ha a magát beoltatni nem hajlandó sztárteniszezővel kivételt tesznek a hatóságok.

Alex Hawke bevándorlásért felelős miniszter és csapata amellett érvelt, hogy bár Djokovic, aki állítása szerint nemrég átesett a koronavíruson, elhanyagolható járványügyi kockázatot jelent a közvetlen környezetére, jelenléte felerősítheti az oltásellenes hangokat, ami utcai tüntetésekhez is vezethet, és ez kockázattal jár. Djokovic ügyvédei szerint viszont éppen akkor lehet az oltásellenesek tiltakozásaira számítani, ha a hatóságok kitoloncolják a világelső teniszezőt.

A minisztérium jogi képviselője vasárnap a bíróságon erre úgy reagált, hogy

"Ausztrália nem köteles elszenvedni egy idegen jelenlétét pusztán azért, mert valami történhet, ha kitoloncolják."Djokovic január 5-én érkezett Ausztráliába, de komoly gondjai támadtak a vízumával. A teniszező nem oltatta be magát, de úgy nézett ki, hogy mégis kap felmentést az belépéshez szükséges kötelező oltás alól. Ez közfelháborodást váltott ki az országban, amelynek polgárai gyakran országon belül sem utazhatnak a szigorú járványügyi szabályok miatt, akkor sem, ha egyébként be vannak oltva. További bonyodalmakat jelentett, hogy

  • egyrészt kételyek merültek fel Djoković pozitív decemberi koronavírustesztjének hitelességével kapcsolatban;
  • a teszt időpontja után, amikor elvileg karanténban kellett volna lennie, többször is nyilvánosan mutatkozott;
  • ezen alkalmakkor nem viselt maszkot;
  • továbbá a beutazáskor kitöltendő kérdőíven azt állította, hogy Ausztráliába érkezése előtt nem járt más országban, pedig nyilvános fényképfelvételek igazolják, hogy nem sokkal korábban Spanyolországban volt.

Végül a különleges engedélyt visszavonták, de Djokovic ügyvédei sikeresen fellebbeztek a döntés ellen. Ezután kiengedték őt a karanténhotelből, edzhetett is, de ismét visszavonták a vízumát több probléma miatt. Ez ellen a döntés ellen is fellebbeztek az ügyvédek, a vasárnapi döntésig viszont idegenrendészeti őrizetbe vették.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök Djokovic vízumának visszavonásáról azt mondta, az ausztrál polgároknak komoly áldozatokat kellett hozniuk a járvány alatt, így jogosan várhatják el a kormánytól, hogy megvédje az elért eredményeket. A kormányfő szerint pontosan ezt tette a bevándorlási miniszter, amikor nem engedélyezte, hogy Novak Djokovic belépjen az országba.

A teniszező ügyvédei logikátlannak, irracionálisnak és indokolatlannak nevezték a bíróság döntését. Djokovic azt nyilatkozta, rendkívül csalódott a bíróság döntése miatt, de természetesen tiszteletben tartja és együttműködik a hatóságokkal. "Kényelmetlenül éreztem magam, amiért az elmúlt hetekben én voltam a középpontban, remélem most mindenki a versenyre, a játékra koncentrálhat. Mindenkinek a legjobbakat kívánom a tornára."

Djokovic helyére szerencsés vesztesként a világranglista 150. helyezettje, az olasz Salvatore Caruso került fel a főtáblára, ő a világklasszis honfitársával, Miomir Kecmanoviccsal kezd majd.

MTI

1642347958229.png
 
Az ausztráloknak újabb ötletük támadt!
Nehézségek léptek fel Ausztráliában az áruházláncok élelmiszer-ellátásában, nem jut el a boltokba a zöldség és a hús, ennek oka nem más, mint hogy nincs elegendő villástargonca-kezelő szakember. Erre a problémára találta ki azt a megoldást Scott Morrison miniszterelnök, hogy csökkentsék a targoncavezetői alsó korhatárt 16 évre.
(nesze neked gyerekmunka)
A munkavállalás alsó korhatára Magyarországon is 16 év.
16 éves kortól lehetne targoncát vezetni, az meg azért már annyira nem gyerek. Annyira nem, hogy Ausztráliában például 16 évesen felügyelettel már autót vezethet, felügyelet nélkül pedig Victoria államban 18 évesen, az Északi Területen már 16 évesen és hat hónaposan, a többi államban pedig 17 évesen.
 
A munkavállalás alsó korhatára Magyarországon is 16 év.
16 éves kortól lehetne targoncát vezetni, az meg azért már annyira nem gyerek. Annyira nem, hogy Ausztráliában például 16 évesen felügyelettel már autót vezethet, felügyelet nélkül pedig Victoria államban 18 évesen, az Északi Területen már 16 évesen és hat hónaposan, a többi államban pedig 17 évesen.
Gyanítom, hogy itt azért nem csak egyszerű targoncavezetésről van szó. Mintha a targoncát elsősorban rakodási célokra találták volna fel, nem közlekedésre.
 
Persze hogy nem..... polcok, kamionok fel illetve lepakolása a feladata a raktározásnak és a kiszállításnak ...
Én még emlékszem, amikor egy kamion parkettfríz ömlesztve érkezett meg a célállomásra, és a kirakodása napokat vett igénybe, mert a műanyag pántolószalag önmagában képtelen volt egybentartani a rakományt. :D
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Iren84 wrote on usakriszta's profile.
Szia! Bocsika a zavarásért. :) Olyan kérdésem lenne hogy megvan még esetlega Zóna Fun 2 dvd-d? Sajnos a linkek közül már csak 1 müködött. :) Köszi szépen. Ici
joesea wrote on kevidiak's profile.
Helló!
Butcher - Fehér éjjel (Dresden akták 09) nincs meg véletlenül ebookban?
Köszönöm!
Joe
berczineani wrote on Ajuda67's profile.
Kedves Ajuda! Köszönet minden fordításodért. Csodálatos. Nemrégiben felfedeztem egy oldalt ahol is sok sok könyv magtalálható ( angolul). Christine Feehan több sorozata is. Szerintem sokakat érdekelhet. A Kárpátok vámpírjai 35 rész is fent van. címe Sötét tarot. Sandu és Adalasia története.
Kiss Tibor Miklós wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta! Érdeklődöm, miért nem reagál senki , ha kérek kottát a "kotta, akkord ,dalszövegek oldalon. Korábban flottul" működött. Lehet , hogy köze van ,ahhoz hogy megváltoztattam az E-mail címem. Nem az van amivel ide regisztráltam: Kérlek segíts, mert a zenei előmenetelem az oldal nélkül visszafejlődik/szaxofon/ Előre is köszönettel Kiss Tibor /bocs a nyafogásért

Statisztikák

Témák
37,178
Üzenet
4,558,264
Tagok
600,449
Legújabb tagunk
Németh-Lövei Csilla
Oldal tetejére