A Wall Streeten többé nem kereskednek a kínai telekomóriások részvényeivel

A New York-i Tőzsde (NYSE) bejelentette, hogy megszünteti három kínai telekommunikációs vállalat részvényeinek kereskedését, mivel e vállalatok esetében felmerült a gyanú, hogy sok szállal kötődnek a kínai hadsereghez.

A döntés értelmében a döntően állami tulajdonú China Mobile, a China Telecom és a China Unicom Hong Kong részvényei többé nem lesznek értékesíthetőek a New York-i tőzsdén. A kereskedést már a jövő héten fel fogják függeszteni, utána pedig megkezdődik
wall st.jpg
a törlésük is. A vállalatok szinte minden bevétele Kínából származik, és alig vannak jelen az amerikai telekommunikációs piacon. Hasonlóan a részvényeik iránt sem volt jelentős kereslet New Yorkban, a nagyobb tranzakciók mind a hongkongi tőzsdén történtek, így a lépést sokan tekintik inkább szimbolikus döntésnek, melyek összhangban vannak Donald Trump amerikai elnök lépéseivel.

Trump novemberben adott ki rendeletet arról, hogy amerikai befektetők többé nem fektethetnek be olyan kínai vállalatokba, melyeket a hadsereg tulajdonol vagy irányít. A listát a Pentagon állította össze. Trump lépése csak egy sokadik újabb bejelentés volt a Peking és Washington között több mint egy éve zajló kereskedelmi-technológiai-diplomáciai konfliktusban.


Mint a BBC megjegyzi, az amerikai tőzsdék az elmúlt évtizedben sokat tettek azért, hogy a kínai vállalatokat piacaikra csábítsák, és jelenleg több mint 200 kínai vállalat papírjaival lehet kereskedni az amerikai részvénypiacokon. Ugyanakkor ahogy súlyosbodott a konfliktus a két ország között, úgy egyre több kínai cég döntött úgy, hogy az amerikai mellett a kínai, hongkongi tőzsdéken is megjelenik.
 
Kapkodnak pedig ők erősítették meg a kínai gazdaságot.
Olcsó munkaerő itt a következménye.
A 60-70 es években japán volt a csoda változott a világ.
 
Kapkodnak pedig ők erősítették meg a kínai gazdaságot.
Olcsó munkaerő itt a következménye.
A 60-70 es években japán volt a csoda változott a világ.
Japán eléggé ki volt kötve a pórázzal, hisz saját ásványkincsvagyona jelentéktelen. Viszont a kínaik hozták a régi stratégiájukat, nem 4-8 éves ciklusokban politizáltak hanem évtizedes időszakokban. Kína lesz a világ vezető ereje, max egy komoly háború tudná ezt elodázni vagy megállítani. Putyin után van esély rá, hogy Oroszország beolvad, vagy behódol Kínának, a nagyon okos szankciós politika miatt már így is nagyon kezdenek össze melegedni. Egy hatalmas új szövetség, ami egyesítené a kínai és orosz erőtereket, iszonyatosan megszorongatná a nyugat .... . Ázsia szinte teljesen a zsebükben lenne, az arabok talán nem, de egy részüket be tudnák vonni. Afrika jelentős része is már kínai érdekszféra. Simán megvehetnék pénzért Venezuelát és Kubát, talán Argentína és Brazilia sem lehetetlen. Itt nem működne a hidegháborús technológiai és gazdasági fölény, amire talán az usa egyes csoportjai játszanak szerintem.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,743
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére