Agyhalál! Édesanyja veszi a cigit a 2,5 éves, láncdohányos kisfiúnak

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Január 7.

Melitta - 2019 Január 7, 13:34
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az indonéziai Rapi Ananda Pamungkas mindössze két és fél éves, de már napi 40 szál cigarettát szív el, és ami talán a legfelháborítóbb az egészben, hogy az anyja veszi neki….


  Rapi először csak a földről kezdte el felszedni a csikkeket, anyja standja mellől egy indonéziai piacon, ám pár nappal később már a vásárlóktól kunyerált cigit, noha még beszélni sem tudott szinte. Aztán az idő haladtával egyre agresszívabbá vált, ha nem adtak neki dohányt. A kisfiú mára már ott tart, hogy napi 40 szál cigarettát szív el, amit 35 éves édesanyja különös nevelési módszereire hivatkozva enged, sőt ő veszi neki.

  [​IMG]
  Kép: schreenshot/blikk

  „A gyermekem cigizik, miközben kávét iszik és sütit eszik. Nagyjából két hónapja minden nap szívja. Ha nem adok neki, akkor teljesen bevadul, ami azt jelenti, hogy nem alszik, egész nap sír és dührohamai vannak” – nyilatkozta a Mirrornak Maryati, a fiú édesanyja.

  [​IMG]
  Kép: schreenshot/blikk

  Egyébként Rapi édesapja is nagy dohányos, de azt mondta, fia még nála is többet szív, és fogalma sincs, hogyan szokhatott rá ennyire a nikotinra. „Amikor a fiam cigizik, szeret meginni mellé egy mochachinót is, amit van, hogy közösen fogyasztunk el reggelente” – mesélt az édesapa, aki azt is megígérte, hogy elviszi a gyereket orvoshoz, hogy leszoktassák a cigiről.

  [​IMG]
  Kép: schreenshot/blikk

  A történet ugyan még Indonéziában is rendhagyó, viszont az országban kiemelkedően magas a dohányzók aránya, sőt a gyerekek 9 százaléka rendszeresen cigarettázik, ami egészen elképesztő...

   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Január 7.

  1. Ternyák
   Ternyák
   Rossz nézni. Nagyobb a cigi, mint a gyerek keze.
   Éva Kismadar kedveli ezt.
  2. Beka Holt
   Beka Holt
   Ezek a szülők nem normálisak!
   Én cigarettázok, de mikor állapotos voltam nem szívtam, még a környezetemben sem tűrtem meg, hogy bárki rágyújtson. Utána még a lakásból is kitiltottam a dohányzást! A gyerek egészsége volt a fő szempont, és nem a mi hülyeségünk!
  3. Ernoe
   Ernoe
   Oh de aranyos! Mariguana? :rolleyes:
  4. Beka Holt
   Beka Holt
   Azt nem füstszűrős hüvelybe töltik!
   CasaLoma és Ernoe kedveli ezt.
  5. Ernoe
   Ernoe
   -
   Egyetlen egy Múzeum van Európában ahol a dohányzás megvan engedve
   és ez Helmut és Loki Schmidt volt lakása Hamburgban. :)
   tipasa és gumelig kedveli ezt.
  6. *Ferika*
   *Ferika*
   Indonézia
  7. gumelig
   gumelig
   Egyik volt barátnőm a legszívesebben katalizátort szereltetett volna a számra.:rohog:
   Beka Holt kedveli ezt.
  8. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Olyan jó volna azt írni, hogy ez nem igaz... Pedig IGAZ. Sajnos, itt, ahol élek, itt láttam és látom, hogy bizonyos népcsoportok a saját gyerekeiket MÉRGEZIK, mégpedig energia itallal. Felnyitják és öntik a cumis üvegbe a nem tudom milyen ízű löttyöt, mert én nem iszom. Nem azért, mert rendes vagyok, nem, de azért mert a keringésemmel és a szívemmel is gondok vannak. Ezekben pedig rendesen benne van ám a koffein... S, amikor ráébresztettem szóval, szép szóval, halkan a szülőt, hogy ne tegye tönkre a gyerekét, ne legyen idegbeteg, mert azzá teszi, még engem ordítottak le, hogy az ő gyerekük. Azt tesznek, amit akarnak... Igen, igen, aztán csodálkoznak azon, hogy kezelhetetlenné válik iskolás korában. Sőt később könnyen rászokik a pörgős szerekre, gyógyszerekre, bármire, mert nem tud meglenni nyugalomban. Sajnálom ezeket a gyerekeket, akiknek ilyen meggondolatlan, sötét, lelkiismeretlen szülő jutott és jut.
   vasoxid, ladybug7spots és setni kedveli ezt.
  9. Beka Holt
   Beka Holt
   Több, mint tíz éve napi két dobozzal iszok energialöttyöt, de nem lettem tőle idegbeteg, nem szoktam rá a pörgős szerekre (azt sem tudom mire utalsz ezzel) semmiféle gyógyszert nem szedek (még a szívgyógyi bogyókról is leszoktam) és még nyugodt is vagyok. Sőt, ha éjjel nem tudok elaludni kiveszem a harmadik dobozt a hűtőből, és megiszom, csudálatosan alszom tőle!
   setni kedveli ezt.
  10. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Örülök, hogy egészséges vagy. Hidd el, ennél nagyobb ajándékot nem is kaphatnál sem a Sorstól, sem attól az Istentől, akiben hiszel.
   Ernoe és Beka Holt kedveli ezt.
  11. goehring2
   goehring2
   Pedig nem jó leírni, mert, itt legalábbis, senki nem veszi illetve fogja venni komolyan.

   Szóval : ez ez egész dolog kacsa, úgy ahogy van. Ez a kölyök (aki mellesleg legalább 4 vagy 5 vagy még több) nem "dohányzik", -- hanem nyilván csak a kezébe adták, hogy pöfékeljen egyet vagy kettő. Nyilvánvaló. hogy csak a kamera kedvéért készült az egész.

   40 cigaretta!! Hogy' a fenébe tudják ezt komolyan venni!! Sohasem dohányzott itt senki? Vagy a közvetlen környezetében valaki, hogy megfigyelhette volna, hogy ez mit jelent?

   Nem tartom jó dolognak kacsa dolgokon megrémülni meg megdöbbenni, --- mert a végén az ember úgy hozzászokik ehhez az érzelemhez (fiziológiai értelemben is), hogy a média meg a filmkészítők (mint ezek is ott Indonéziában) nem győzik majd szállítani a friss tápanyagot hozzá. Ez is egyfajta függőség és nem is a legártatlanabb fajtából.
  12. *Ferika*
   *Ferika*
   potolja azt az a napi ket-harom doboznyi lotty
   (hatoanyag ugyanaz )
   Utoljára módosítva: 2019 Január 8
   Beka Holt kedveli ezt.
  13. napsugár7127
   napsugár7127
   Erre nincsenek szavak....
  14. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Valami gond van a rendszerrel, nem válaszként jelent meg...az alábbiakat a furcsa nevű "goehring2" fórumtársnak szántam:

   De bizony dohányzik. Van, aki már 45 éve. Éppen ezért nem tartja kamunak a riportot.
   Egyébként kaparj utána a tényeknek a neten és el fogsz csodálkozni....
   Ernoe kedveli ezt.
  15. Ernoe
   Ernoe
   "Mártsad bele a cumit pálinkába és a gyerek abba fogja hagyni a sírást"
   -
   Van rengeteg "Mama-Forum" ahol még most is panaszkodnak nők, hogy ilyen és hasonló tippeket kaptak az édesanyjuktól, vagy nagyanyjuktól, mert ez valamikor "teljesen normális volt"
   -
   A baby-k egy kis snapsszal a cumin, csodálatos módon végigalusszák az éjszakát.
   -
   De "konyak a tejbe" az is megteszi a magáét :)
   -
   [​IMG]
   Utoljára módosítva: 2019 Január 8
  16. eniko61
   eniko61
   Gina...az ilyen emberek hiszik azt, hogy a gyerek az az ő tulajdonuk...sajnos sokan vannak még mindig így ezzel...sokan szülnek gyereket azzal a felkiáltással is, hogy majd legyen aki eltartja őket - annyira nem értem az embereket...
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  17. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Véleményed osztom. A gond az, hogy az ilyen szerencsétlen gyereknek tönkre vágják az idegrendszerét, az egészségét, s mi lesz belőle? Rendes munkát hogyan tud(na) majd vállalni, ha rossz lesz a tüdeje? Bele sem merek gondolni.
  18. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ne higgy a szemednek.Sodort cigarettát, ami lényegesen olcsóbb, az egész világon, a kezébe tudják adni. De ha csak egy darabot besegítenek a gyerek szájába, már az is bűn, sőt büntetendő. A gyerek nem tulajdon, azzal nem lehet azt tenni, amit az idióta, sötét, primitív szülei akarnak v. tesznek. Egy életet nem lehet tönkre vágni, azzal a felkiáltással, hogy "én hoztam létre, tehát az enyém". Nem, ez nem így működik.
  19. goehring2
   goehring2
   Azt hiszem ezzel mindenki csak egyetérthet, --- (hogy büntetendő, az legalábbis kérdéses, illetve egy tökéletesen más kérdés)

   --- viszont a leghatározottabban fenntartom, hogy ez az "eset" itt száz százalékban kreáció, ilyen a valóságban nincs és nem is lehet. Mert valóban (bizonyos értelemben) rá lehet szokni kölyök korban a dohányzásra, de ez egyrészt korántsem az a felnőtt "megrögzött szokás", amire ezzel kapcsolatban gondolni szoktak, másrészt 10-12 év alatt ilyesmi fel sem merülhet...

   - - - - -

   Viszont legyen szabad itt egy ellenvéleményt megosztanom, mely a "közvéleménnyel", ráadásul még az orvosok bizonyos, hangadó, részének véleményével teljesen ellentétben áll, nevezetesen, hogy a "dohányzás nem káros az egészségre". Ez a közkeletű szlogen (meg az összes többi a dohányáruk oldalán) már grammatikailag is kifogásolható, - nem hogy valami értelmet kereshetnénk benne.

   - - - - - -

   Szerintem sokkal inkább az "idióta és primitív szülők" tegyenek a gyerekekkel akármit, mint az állam és az "ő" képviselői szeretettel óvó szándékaikkal. Hisz' az állami intézkedések juttatták és juttatják a családokat (és népeket) oda, ahol most vannak, -- és aztán ahol lehet rajtuk "segíteni"... Szóval ha a gyermek (márpedig) "nem magántulajdon", akkor még sokkal kevésbé "állami tulajdon"... (Nem könnyű probléma ez.)

   - - - -

Megosztás