Agyhalál! Édesanyja veszi a cigit a 2,5 éves, láncdohányos kisfiúnak

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Január 7.

Melitta - 2019 Január 7, 13:34
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az indonéziai Rapi Ananda Pamungkas mindössze két és fél éves, de már napi 40 szál cigarettát szív el, és ami talán a legfelháborítóbb az egészben, hogy az anyja veszi neki….


  Rapi először csak a földről kezdte el felszedni a csikkeket, anyja standja mellől egy indonéziai piacon, ám pár nappal később már a vásárlóktól kunyerált cigit, noha még beszélni sem tudott szinte. Aztán az idő haladtával egyre agresszívabbá vált, ha nem adtak neki dohányt. A kisfiú mára már ott tart, hogy napi 40 szál cigarettát szív el, amit 35 éves édesanyja különös nevelési módszereire hivatkozva enged, sőt ő veszi neki.

  [​IMG]
  Kép: schreenshot/blikk

  „A gyermekem cigizik, miközben kávét iszik és sütit eszik. Nagyjából két hónapja minden nap szívja. Ha nem adok neki, akkor teljesen bevadul, ami azt jelenti, hogy nem alszik, egész nap sír és dührohamai vannak” – nyilatkozta a Mirrornak Maryati, a fiú édesanyja.

  [​IMG]
  Kép: schreenshot/blikk

  Egyébként Rapi édesapja is nagy dohányos, de azt mondta, fia még nála is többet szív, és fogalma sincs, hogyan szokhatott rá ennyire a nikotinra. „Amikor a fiam cigizik, szeret meginni mellé egy mochachinót is, amit van, hogy közösen fogyasztunk el reggelente” – mesélt az édesapa, aki azt is megígérte, hogy elviszi a gyereket orvoshoz, hogy leszoktassák a cigiről.

  [​IMG]
  Kép: schreenshot/blikk

  A történet ugyan még Indonéziában is rendhagyó, viszont az országban kiemelkedően magas a dohányzók aránya, sőt a gyerekek 9 százaléka rendszeresen cigarettázik, ami egészen elképesztő...

   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Január 7.

  1. goehring2
   goehring2
   Meg aztán nézzünk egy kicsit körül a „saját házunk táján”, ahogy mondják : mi mindenre szoktatják rá minálunk a mamák-papák-nagyszülők a piciket már nagyon-nagyon korán! Már a cuclira való rászoktatás is szerepelhet egy igen hosszú listán. Televízió? Videó, videojátékok? Mobiltelefon? stb. stb. Miért nem eleven és élő problémákkal foglalkoznak a média képviselői...
  2. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Döntöttem, nem veszem fel a kesztyűd.
   *Ferika* kedveli ezt.
  3. goehring2
   goehring2
   . :)

   (Nem a másik emberrel szemben kell a "kesztyűt" felvenni vagy nem felvenni, - mindig vannak kézzel fogható dolgok... karnyújtásnyi távolságban.)
  4. *Ferika*
   *Ferika*
   12540650_1004733466236758_3656193796419672265_n.jpg
  5. *Ferika*
   *Ferika*
   urbanizacio mondd ez neked valamit ??
   hulyeseget lehet irni NO DE MINEK ???
  6. Ernoe
   Ernoe
   -
   Nem tudom pontosan megítélni, hogy a kisfiú storry-ja igaz vagy sem, mint ahogy abban is kételkedhetnék, hogy a név Rapi Ananda Pamungkas sem létezik.
   -
   Ott azonban tévedsz, hogy egy gyerek nem tud rászokni az undorító cigarettára, mert bizony rátud szokni még baby korban is.
   -
   Az ember mindenre rátud szokni ami rögtön nem csinálja ki, még a mazochizmus is lehet egy hobbi.
   -
   A cigaretta (dohány) illata és ize messzemenően összehasonlítható a csokoládé, vagy a kávé fogyasztással. Nem kell arra kényszeríteni a gyereket.
   -
   Minden babynek megvan a képessége ahhoz, hogy ami tetszik (nem tetszik neki) megkapja vagy védekezzen ellene. Ki az aki nem tenne meg szinte mindent azért, hogy a gyereke megnyugodjon.
   -
   Hány szülő dobta már ki a gyerekét az ablakon mert bőgött!?
   Ez nem tanács, ez egy tény, szinte minden évben olvashatunk ilyet az újságokban.
   -
   Az utolsó mondatoddal majd-nemhogy egyet értek, az államnak kevesebb béleszolása van a gyereknevelésbe mind a szülőnek. Az állam viszont nem tartja vissza még akkor sem a "gyerek" nem több mind egy éppen megfogamzott petesejt. Az állam már ebben az ember előtti fázisban tiltja a fejlődés megakadályozását.
   -
   Egy világra jött, elő gyerekkel szemben bizonyos esetben joga van az államnak "gyermekvédelmi" eljárást folytatni.
   -
   A gyerekmegrontásnak sok formája van, a legelterjedtebb és államilag engedélyezett a bigott vallásosságra nevelés. ;)
   -
   Ha jól tudom Indonéziában a cigaretta-iparnak nincs megtiltva a reklámozás minden eszközzel. Ez egy nagyon nagy baj.
   -
   [​IMG]
   -
   Érdekesek ezek az "Orbán-kockák" amikkel a dohányboltok bejárata van védve ámokfutóktól.
   -
   Az etnikailag homogén Magyarországon úgy látszik megtörténik olyan, hogy egy "tabak-terrorista" behajt a dohányüzletbe? :)
   Utoljára módosítva: 2019 Január 9
  7. Tóthné K. Zsuzsa

Megosztás