Agykontrollosoknak

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Gondolat-nagytakarítás
Az agykontroll a bennünk lakó képességeket ébreszti fel, teszi használhatóvá azért, hogy jobban érezzük magunkat a bõrünkben, nagyobb mértékig tudjunk másokon és magunkon segíteni. Akik elvégezték a négynapos kurzust, azoknak az energiaszintje ötven százalékról nyolcvanötre emelkedett, amellett ritkábban szorultak orvosi kezelésekre és hangulatuk is lényegesen javult. Dr. Domján László orvoskandidátus és agykontroll oktatóval a kezdetekrõl, az agykontroll lehetõségeirõl beszélgettünk.

– Mi volt az a gondolat vagy esemény, ami elindított az agykontroll felé?
– Heten vagyunk testvérek, az egyik nõvérem matematikus, aki Ausztráliában él. 1988-ban véletlenül levert egy könyvet a polcukról, mely az angol nyelvû agykontroll könyv volt. Elolvasta a hátsó borító szövegét, és ott többek közt azt ígérte a könyv írója, hogy ezzel a módszerrel jobban, gyorsabban lehet tanulni. Ez érdekes lehet, mivel van három gyereke gondolta, hátha segít nekik a tanulásban. Elolvasta, és a könyv alapján elkezdte ezeket a lazító gyakorlatokat végezni. Néhány nappal késõbb egy olyan helyzetbe került, amitõl korábban a plafonon lett volna az idegességtõl, de akkor teljesen megdöbbent a nyugodtságán. - Úgy látszik ebben a relaxációban van valami - gondolta. Néhány nappal késõbb az egyik újságban meglátta egy négynapos agykontroll tanfolyam hirdetését. Elvégezte, és ott még meglepõbb dolgokat tapasztalt. Ekkor 1989. január elején a szüleimmel elküldte nekem az angol nyelvû agykontroll könyvet. Ezt üzente: – Lacikám, tudom, hogy hihetetlen mégis igaz! Elkezdtem olvasni, és egyre hihetetlenebb dolgok jöttek elõ belõle. Kíváncsiságból kinyomoztam, hol lehet ilyen négynapos agykontroll tanfolyamon részt venni. Kiderült, hogy Svájcban, Genfben az ottani orvosi egyetemen évente tartanak ilyen kurzust. Odautaztam, elvégeztem, és azt tapasztaltam ez úgy mûködik, ahogyan le van írva. Nagyon lelkes lettem, lefordítottam Gábor bátyám és Kati nõvérem segítségével a könyvet és kiadtam.

– Elsõ sikerélmény?
– Egy nagyon kis élmény volt, Svájcban az elsõ napon tanultunk egy olyan technikát, amivel ha nem jön álom a szemünkre, gyorsan el tudunk vele aludni. Alváskontrollnak hívják, mellyel sikerült is rögtön elaludnom.
– Hol a határ az agykontrollban, mindenkinek a saját képességein belül?
– Nem tudom hol a határ, de mondok egy példát: Rosa Rivas mexikói agykontroll oktatótól egyszer megkérdezték, hol van a lehetséges és a lehetetlen határa. Azt felelte: - Nem tudom, de azt nehezen hiszem, hogy ha valaki levágja az ujját vissza tudja növeszteni. Erre jelentkezett egy francia férfi és azt mondta:- Rosa ne korlátozd a hitünket, elõbb nézd meg a kezemet. Velem pontosan ez történt levágtam a hüvelykujjamat és már a körömágy tövéig visszanövesztettem. Rosa meghökkent. Én szintén, mikor ezt meghallottam, de velem is hasonló dolog történt. Én is találkoztam két olyan agykontroll növendékkel, akik visszanövesztették az ujjukat. Ha nekem valaki ezt húsz éve a kórházban mondja, én végig sem hallgatom. Ma már azt mondom lehetséges. Fontos azonban hangsúlyozni az agykontroll nem helyettesíti az orvosi kezelést, hanem kiegészíti azt.
– Az agykontroll egy szemléletváltás vagy netán életforma?
– Egy mentális technikagyûjtemény. Ha ráébredsz arra, hogy mire vagy képes az elméd erejével, az nagyon meghökkentõ élmény. Akik elvégzik, rendszerint türelmesebbek és szeretõbbek, nyugodtabbak, toleránsabbak és emberségesebbek lesznek. Bekövetkezik egy változás az alaptermészetükben. A gyakorlás a legnagyobb titka a nagy sikereknek. Nem idõt veszít, hanem idõt nyer az az ember, aki levezeti a feszültséget, aki megtanulja elméjének hatalmas erejét kordában tartani és hatékonyabban használni.
– Jobban meg tudod oldani a problémákat?
– Gondjaim nekem is vannak, de az agykontroll nem egy menedékhely, hanem egy jó szerszámkészlet. Én feladatoknak tekintem a problémáimat, hogy felülkerekedve azokon tapasztaltabbá váljak. Szerintem arról szól az élet, hogy tanuljunk, bölcsebbé, érettebbé váljunk, és ehhez nehézségeken is keresztül kell mennünk. A kihívásokat nagyobb sikerrel tudom megoldani, mint akkor, amikor még nem ismertem ezt a módszert.
– Sokaktól hallottam, hogy nagyon jó az elõadásmódod. Ezt tanultad vagy adottság?
– Adottság, de van egy titka. Ha õszinte lelkesedés él a szívedben azzal kapcsolatban, amit mondasz, akkor szerintem nem lehet rosszul elõadni. De azért sokat gondolkodtam azon, hogyan lehet ezt meggyõzõen, érdekesen elmondani.
– Hogyan szoktál kikapcsolódni?
– Szeretek úszni, kajakozni, hetente egyszer teniszezem, gyakran gitározom és énekelek. A gondolkodás is nagyon kikapcsol. És érdekel, hogyan mûködik a világ, ezért is adtam ki olyan könyvet, amely a halál utáni létezésünkrõl szól.
– Mi a legfontosabb az agykontrollban?
– A lazítás és a gondolat-nagytakarítás. Akár hisszük, akár nem a gondolatainkkal irányítjuk az életünket. Érdemes a szavainkat megválogatni, és inkább a céljainkra gondolni mint a bajainkra.

Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A canadahun nem fogja engedni, bemutatni, vagy megtalalashoz iranyitast adni olyan tartalmu anyagot ami a copyright altal vedett,
csak ekkor ha van szukseges legalis engedely van ra.
 

FiFike

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem akarom kontrolalni az agyamat holmi takaritasokkal . Viszont a fiuk figyelmebe ajanlok par sort ebbol az agymosasbol hatha hasznat veszik :evil:
Nem tudom hol a határ, de mondok egy példát: Rosa Rivas mexikói agykontroll oktatótól egyszer megkérdezték, hol van a lehetséges és a lehetetlen határa. Azt felelte: - Nem tudom, de azt nehezen hiszem, hogy ha valaki levágja az ujját vissza tudja növeszteni. Erre jelentkezett egy francia férfi és azt mondta:- Rosa ne korlátozd a hitünket, elõbb nézd meg a kezemet. Velem pontosan ez történt levágtam a hüvelykujjamat és már a körömágy tövéig visszanövesztettem. Rosa meghökkent. Én szintén, mikor ezt meghallottam, de velem is hasonló dolog történt. Én is találkoztam két olyan agykontroll növendékkel, akik visszanövesztették az ujjukat. Ha nekem valaki ezt húsz éve a kórházban mondja, én végig sem hallgatom. Ma már azt mondom lehetséges.
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nem értek az agykontrollhoz, csak a sebészethez.

A sebészek konferenciát tartottak.
A német professzor azt mondta:
- Egy munkás véletlenül lezuhant a vasúti felüljáróról, pont akkor amikor jött a düsseldorfi gyors. A vonat misziklibe vágta. Behozták hozzám a klinikára, összevartam és ma egészséges, munkaképes ember.
Az amerikai professzor azt monta:
- Nálunk egy ablaktisztító munkás lezuhant a 138-adik emeletről a betonra. Palacsintává lapult. Behozták hozzám a klinikára, megműtöttem és most olimpiai hosszútávfutó.
Az izraeli professzor azt mondta:
- Nekem a tenyeremen itt, öt perccel ezelőtt egy 2 cm átmérőjű lyuk volt.
- Nem igaz ! - kiáltott egyszerre a német és az amerikai.
- Nem ? Akkor kérem, hogy szagolják meg.
 

FiFike

Állandó Tag
Állandó Tag
Efike segitsel legyszives !!!
Az izraeli professzor azt mondta:
- Nekem a tenyeremen itt, öt perccel ezelőtt egy 2 cm átmérőjű lyuk volt.
- Nem igaz ! - kiáltott egyszerre a német és az amerikai.
- Nem ? Akkor kérem, hogy szagolják meg
Altalaban jo a felfogasom de ugy latszik hosszu volt a 7vege es nem ertem :cry:
Tan valami buzlott ???? :twisted:
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Fifike drága, tényleg hosszi volt a hétvégéd.
Az izraeli professzor a popóját törölte ki, és úgy látszik nem mosott kezet, ezért volt szagolható a lyuk nyoma :twisted:
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Mi az agykontroll?<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
A Stanfordi Egyetem kutatói szerint elménk képességeinek csupán mintegy 2 százalékát használjuk ki. A Silva-féle agykontroll egy tudományosan megalapozott, egyszerű, praktikus, könnyen elsajátítható önfejlesztő módszer, ami lehetővé teszi, hogy ennél lényegesen nagyobb mértékben használjuk ki istenadta lehetőségeinket, s így sikeresebben oldjunk meg mindenfajta problémát. Egyik fontos eszköze a relaxáció avagy lazítás, ami egyúttal a bizonyítottan megbetegítô hatású stresszt is levezeti.
Az agykontroll nem vallás. Ateista ember ugyanúgy megtanulhatja elméje hatékonyabb használatát, mint az istenhívő, ahogy világnézetétől függetlenül mindenki megtanulhat például úszni is.
<o:p> </o:p>
A módszer alkalmas:
- a stressz levezetésére,
- alvászavar megszüntetésére,
- ébresztőóra nélküli, időzített ébredésre,
- élénkítőszer nélküli felfrissítésre (például autóvezetéskor),
- a fejfájások 90 százalékának és a migrénnek gyógyszer nélküli elmulasztására,
- a minket foglalkoztató kérdések, bölcsebb tudatalattink és az úgynevezett kollektív tudattalan bevonásával történő megválaszolására,
- a memória fejlesztésére,
- gyorsabb és hatékonyabb tanulásra,
- a jó döntéshozatal megkönnyítésére,
- céljaink elérésére (magunk és szeretteink gyógyulását is beleértve),
- a fájdalom és a vérzés gyors uralására,
- szokásaink (pl. dohányzás, alkoholizálás, túlzott evés, lustaság, rendetlenség) akaraterő és kínlódás nélküli megváltoztatására,
- gyerekeink és felnőtt szeretteink szavak nélküli megsegítésére,
- a misztikusnak hitt, ám valójában természetes és hasznos intuíció avagy megérzőképesség rendkívüli fokozására.

Hogy hosszú távon mit eredményez a tanfolyam elvégzése, arról sokat elárul tudományos felmérésünk, melynek során 1008 olyan magyar ember írta meg névtelenül tapasztalatát, akik átlagosan két és fél éve végezték el 4 napos kurzusunkat. Kiderült, hogy azóta átlagosan 55,1 százalékkal ritkábban szorultak orvosi kezelésre, 62 százalékkal kevesebb gyógyszert kellett bevenniük, általános egészségi állapotuk szubjektív értékelésük szerint 57 százalékosról 84százalékosra, energiaszintjük 50 százalékosról 85 százalékosra, hangulatuk pedig 48 százalékosról 88 százalékosra javult.
<o:p> </o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Javasoljuk, hogy eleinte fekve vagy kényelmes fotelben ülve tanuld a relaxálást. Irányítsd tekintetedet meredeken felfelé egy pontra, az elôrefelé nézéshez képest kb. 45 fokos szögben! Addig nézd a kiválasztott pontot, amíg szemhéjad el nem nehezedik! Ekkor csukd be a szemedet, s tekintetedet irányítsd úgy, ahogy neked jól esik! Ezt követôen sóhajts egy mélyet, majd lazítsd el izmaidat tetôtôl talpig! Ezt lehet úgy végezni, hogy szemhéjadra figyelsz, ellazítod azt és a szemedet körülvevô izmokat, majd elképzeled, hogy ez a kellemes lazaság lassan végigáramlik testeden, le, egészen a lábujjadig, s így minden izmodat elernyeszted. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Megteheted azt is, hogy lépésrôl lépésre végiggondolod testedet, s magadban ki is mondod: „Ellazul a fejem tetején a bôr... Ellazul a homlokom... Ellazul a szemhéjam... Ellazul az arcom... Ellazul a vállam, a karom, a kezem... Ellazul a mellkasom kívül és belül... Ellazul a hasam kívül és belül... Ellazul a combom... Ellazul a lábszáram... Ellazul a lábfejem...”<o:p></o:p>
Ha még ekkor is feszültnek érzed magad, akkor érdemes akár kétszer, háromszor is végiglazítani testedet.<o:p></o:p>
Ezt követôen képzelj el érzékletesen egy számodra kellemes pihenôhelyet! Játszd azt, hogy ott vagy! Figyeld meg, mit látsz, mit hallasz, mit érzel! Akár illatot, ízt is elképzelhetsz! A lényeg, hogy érzékletesen éld bele magad, mintha valóban ott lennél a számodra ideális, nyugalmat árasztó helyen, ami lehet például egy jól sikerült kirándulás vagy nyaralás helyszíne.<o:p></o:p>
Ezután gondolatban számolj visszafelé 25-tôl, 50-tôl, vagy akár 100-tól egyesével, s közben képzeld is magad elé a számokat! A számokra gondolás azért segíti az ellazulást, mert leköti a többek közt számolással foglalkozó bal agyféltekét, míg a számjegyek elképzelése leköti a többek közt a képzelettel foglalkozó jobb agyféltekét. Ha viszont mindkét agyféltekének munkát adunk, akkor nem marad olyan agyterület, ami a problémáinkon rágódna, s így egyre jobban elmerülhetünk a kellemes pihenésben. Néhány mély sóhajtás is segít az ellazulásban.<o:p></o:p>
Ezt követôen élvezheted a kellemes, ellazult, mégis éber állapotot. Amikor pedig elég volt, fokozatosan térj vissza a megszokott éber állapotba, pl. a következô szavakat mondva magadban

„Hamarosan 1-tôl 5-ig számolok. Öthöz érve kinyitom a szemem, friss leszek, éber leszek, jól és tökéletesen egészségesnek érzem majd magam. 1,2,3, öthöz érve kinyitom a szemem, friss leszek, éber leszek, jól és tökéletesen egészségesnek érzem majd magam. 4,5” – itt ténylegesen nyisd ki a szemed, esetleg csettinthetsz is – „szemem nyitva, friss vagyok, éber vagyok, jól és tökéletesen egészségesnek érzem magam, jobban, mint korábban. És ez így van.”


És mellékelek egy újabb érdekes agykontroll anyagot mp3-ban!
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Fogyókúrás tanácsok:

Több kedves ismerősöm meglepően sokat fogyott le és remekül érzi magát egy új étrend segítségével, ami alapelveiben testkontrollközeli. Szerintem a fogyni akaróknak tetszeni fog, ezért közzé teszem a négynapos fogyókúrás diétát, ami a felesleges kilók leadása mellett várhatóan tartósan meg is változtatja a szervezet anyagcseréjét, s emiatt a leadott kilók utóbb nem jönnek vissza. A fogyókúra 90 napig tart, ez idő alatt 18-25 kg-ot lehet fogyni. Ha kevesebb kilót kell leadni, akkor a diétát előbb is abba lehet hagyni, de az anyagcsere-változás nem jön létre.
A napok sorrendjét . mindenképpen be kell tartani!

A diéta a fehérjenappal kezdődik, utána keményítőnap, szénhidrátnap és gyümölcsnap, majd ismét a fehérjenap következik, és ez így megy, sorban, 90 napig. Az egész fogyókúra idején, havonta egyszer, víznapot kell tartani, amely mindig a gyümölcsnap után következik, s utána fehérjenap jön. Cukormentes kávé és tea korlátlan mennyiségben fogyasztható.

folyt.köv....:33:
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
1. nap a fehérjenap. Reggeli (mind a 90 nap alatt ugyanaz): <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
gyümölcs (pl. 2 alma, 2 körte, 2 barack, egy marék apró gyümölcs). Ebéd: főtt, ill. sült hús (3 szelet=200 gramm), 1 szelet kenyér, saláta korlátlan mennyiségben, olaj nélkül. Ebéd után 2 dl, tészta nélküli levest kell meginni. Hús helyett lehet 3 tojást is választani, amit megfőzve vagy megsütve kell fogyasztani. Tejet, sajtot csak ezen a napon lehet enni. A levest kötelezően meg kell inni! Vacsora: ugyanaz, mint az ebéd, csak leves nélkül. Arra kell ügyelni, hogy ha ebédre húst eszünk, akkor vacsorára is azt együnk, ha ebédre tojást választunk, akkor vacsorára is tojást együnk!<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
2. nap a keményítőnap. Ebéd: <o:p></o:p>
a zöldség bármely fajtája (bab, borsó, zöldbab, lencse, vörösrépa, krumpli stb.), kötelezően kifőzve, ételízesítő hozzáadásával (só, vegeta, bors, ketchup, főtt paradicsom stb.). Egy szelet kenyér és saláta, ízlés szerint. Az egész ebéd egy mélytányér mennyiségű legyen. Vacsora: ugyanaz, mint az ebéd, csak kisebb mennyiségben (egy mélytányér fele). <o:p></o:p>
<o:p></o:p>
3. nap a szénhidrátnap. Ebéd: <o:p></o:p>
főtt tészta, fűszerezve. Pizza csak ketchuppal, spagetti spagettiszósszal, vagy bármilyen sós sütemény (egy adag pizzának megfelelően). Vacsora: két, kisebb szelet torta, vagy 2-3 szelet kalács, vagy 3 adag fagyi, és kötelezően 1 szelet főzöcsoki.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
4. nap a gyümölcsnap. Ebéd:<o:p></o:p>
kívánság szerinti gyümölcsök tetszőleges keveréke, és korlátlan mennyiségben. Vigyázni kell, hogy ne legyenek túlsúlyban a savat termelő gyümölcsök! Vacsora: ugyanaz, mint az ebéd.<o:p></o:p>
A diéta befejezése után a régi, megszokott módon lehet enni, ám további 90 napig a reggeli csak gyümölcs legyen! Ha ebben a 90 napban még 3 kg-ot leadunk, az azt jelenti, hogy a szervezet anyagcseréje megváltozott. Ha nincs súlyleadás, a diétát meg kell ismételni. Ha további kilókat akarunk leadni, akkor 3 hónap szünet után kell folytatni a diétát. Ha a diéta idején néha szörpöt iszunk, az szénsavas legyen, mert az kevesebb cukrot tartalmaz. Az étrendet pontosan kell betartani, mert minden élelmiszernek megvan a maga szerepe. Például a reggelire elfogyasztott gyümölcsből a szervezet az összetett cukrot használja fel, ami az idegrendszert táplálja; a csokoládé pedig meggátolja a diétázásnál amúgy gyakran fellépő allergiát. 45 nap után ajánlatos ellenőriztetni a vérnyomást és a vérképet. Noha a diétát eddig kipróbálóknál nem jelentkezett egészségügyi probléma, és simán leadtak 15-20 kg-ot, jobb az óvatosság. A módszer kifejlesztői azt tapasztalták, hogy a magas vérnyomás miatt rendszeresen gyógyszert szedők néhány hét diéta után elhagyhatták a gyógyszerüket.
<o:p></o:p>
Fontos: egyszer se térjünk el a leírtaktól; a fogyókúra idején ajánlatos fizikailag aktívnak lenni; a fogyás mértéke függ az induló testsúlytól (kövérek többet, soványak kevesebbet fogynak); a leadott kilók várhatóan nem térnek vissza, és a fogyókúra alatt és után a fogyás ténye miatt nagyon jól érezzük magunkat.<o:p></o:p>
Ha valaki csak néhány kilót szeretne leadni és/vagy idegenkedik az ismertetett étrendtől, akkor tudjon róla, hogy a közelmúltban fölfedezték, hogy az éhségérzet viszonylag szorosan összefügg azzal, hogy az elfogyasztott étel milyen mértékben emeli meg a vércukorszintünket. Ennek jelzésére megalkották a glikémiás index (GI) fogalmát. Az index az ételeket a glükózhoz (szőlőcukorhoz) viszonyítva rangsorolja, ami 100 pontot ér.

folyt.köv....<o:p></o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Az 50 alatti érték alacsony, az 50 és 70 közötti közepes, a 70 fölötti magas. Ha csökkentjük az étkezések átlagos GI-értékét, akkor hosszabb ideig érezzük jóllakottnak magunkat. Ennek fényében kerülendő a „fehér étel”: pl. a fehér kenyér (73), a zsemle (72), a fánk (76), az édesített gabonapehely (85), a kukoricacsipsz (72), a sósperec (81 ), illetve gyakorlatilag bármi, ami finomlisztből készült. Kerülendők a magas cukortartalmú termékek (pl. a kóla GI-je 65.) Problémásak még a gyorsrizs (72), a hasábburgonya (75) és a héjában sült krumpli (85). Jobb az újburgonya (57). A „fehér szabály” alóli kivételek a tejtermékek (GI-jük 40 vagy kevesebb) és a legtöbb főtt tésztaféle (40-50). Érdemes minél több rostot fogyasztani. Például teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret (53), hosszú szemű vagy barna rizst (55), zöldségféléket (többségük GI-értéke alacsony), gyümölcsöt. A cukor értelemszerűen kerülendő, de azért érdemes tudni, hogy a tejcsokoládé GI-értéke csak 34. Mindazonáltal, mivel az elfogyasztott ételek átlagos GI-értéke számít, egy-két szem héjában sült burgonya nem árt, ha salátával és egy szelet hússal esszük. <o:p></o:p>
Fogyni szerintem agykontrollos programozással; intenzív mozgással (kedv híján ehhez is programozás ajánlott, s az úszás fogyáshoz nem a legjobb mozgásfajta); és megfelelő étrenddel lehet.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Néhány tanács a 4 napos étrendhez<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
1. Ha valaki több kg-tól akar megszabadulni, akkor érdemes szigorúan betartani az előírásokat.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
2. Ha mindössze néhány kg csak a súlyfelesleg, akkor pl. lehet a friss salátát egy pici porcukorral vagy édesítő szerrel ízesíteni. Ugyanígy a kávét is, és tejport is tehetünk bele.
<o:p></o:p>
3. Alkohol fogyasztása nem tanácsos a kúra alatt, de nem történik tragédia, ha pl. egy szülinapon lecsúszik egy pohár pezsgő vagy egyéb szeszesital.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Milyen legyen a saláta? Lehetőleg friss, nyers zöldségekből (fejes saláta, jégsaláta, uborka, paradicsom, retek, újhagyma, petrezselyemzöld, csibehúr, káposzta stb.) készüljön vagy ízesítés nélkül, vagy citrommal és pici olivaolajjal ízesítve. <o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Mekkora legyen a csoki? Kb. egy sportszelet nagyságú. Aki székrekedéssel küszködik, az nyugodtan elhagyhatja.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Milyen típusú legyen a gyümölcs? A mindennapi, délelőtti gyümölcsevéshez nem javaslom a banánt, helyette 2 alma (lehet pici vízben, enyhén megpárolni, ha egyébként savat csinálna), vagy 2 körte, vagy 2 kiwi, vagy 2 őszibarack, ill. sárgabarack, vagy kb. 30 dkg eper v. málna v. cseresznye v. meggy. Gyümölcsnapon ebédre és vacsorára 1-1 banán elfogyasztható. <o:p></o:p>

Sok sikert! Domján László

folyt.köv.....<o:p></o:p>
 

Erzsi51

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma vizsgázott egy barátnóm(a netről ismerem, és közös a Dokink, Csernus), ma pont 9-kor olvastam a fórumon, amit tegnap este beírt, ti. hogy 9-kor vizsgázik...Lementem előbb a "laboromba", és kezdtem nyomatni, most jött a visszajelzése...Ezt én sikernek könyvelem el...HURRÁ!
 

Erzsi51

Állandó Tag
Állandó Tag
István, :656: hogy betetted ezt a sok értékes információt...
Én naponta 2-3-szor is lemegyek alfába, és mindenféléket csinálok...
 

Erzsi51

Állandó Tag
Állandó Tag
István, az épp ma nagyon kéne, mert egyik társunk kért, hogy küldjek neki hanganyagot, és nem ment át az"Agykontrolltanfolyam után", még darabokra szedve sem...Az Alapgyakorlatot fel tudod tenni?
Egyébként szia mindenkinek,rég jártam erre, pedig betettelek mindenkit a szivem csücsökibe, és egytől-egyig szeretek mindenkit.
Andika, én is az Ernőre vadászok...mit csináljunk Vele?
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Gyors nyelvtanulás – gyors gazdagodás?


A magyarországi nyelvoktatás megreformálását tűzte ki célként két vállalkozó. Azt ígérik, hogy módszerükkel bő két hónap alatt bárki megtanulhat angolul vagy németül.

– A módszer egy zseniális orvosi találmányon alapszik – magyarázza Szilágyi Gyula, az elterjesztésre szánt franchise-módszer egyik ötletgazdája. Véleménye szerint az újfajta nyelvoktatás a mesterséges tudás előszobájának tekinthető. Hasonlóan vélekedik kollégája, Temesi László is, aki azt állítja, hogy rövid idő, mindössze negyven óra leforgása alatt közel kétezer idegen szót lehet elsajátítani a módszer segítségével.
A nyelvtanulót egy berendezés az elalvás előtti pillanatokra emlékeztető állapotba hozza. Ekkor az agy befogadóképessége megnő, és rengeteg információ befogadására válik alkalmassá. Az orvosi készülék nem más, mint az agyhullámok mérésére szolgáló EEG, amit kiegészítettek a találmány lényegével, egy úgynevezett „elalvásgátlóval”. A berendezés a véráramlást figyeli, és az elalvás küszöbén sípoló éles hanggal felébreszti a pácienst. A leckék tulajdonképpen meditatív állapotban, képi blokkokként rögzülnek a tanulókban, és beszédük szinte automatikussá válik egy negyvenórás tanfolyam elvégzése után – állítják a vállalkozók.
Erősen kell azonban bízni a módszer sikerében, ugyanis az korántsem olcsó. Kétszázezer forintba kerül. Nem csoda, hogy félálomban eddig mindössze 350 tanuló sajátított el idegen nyelvet. Ám az ötletgazdák szerint az ár versenyképes. Úgy számolnak, hogy hasonló eredményt magántanár segítségével jóval drágábban lehet csak elérni.
Egy oktatógép ára ötmillió forintra rúg, ezért a tőkeigényes vállalkozás jövőjét egy franchise hálózat kiépítésében látják a vállalkozók. Kérésre az érdeklődőknek összefoglalják és átadják mindazt az ismeretet, hogy miként lehet ezzel a módszerrel okítani. Úgy számolnak, hogy az ötletnek két célcsoportja van. Az egyik azoknak a vállalkozóknak a köre, akik fantáziát látnak az újfajta nyelvoktatás elterjesztésében, a másik csoport pedig a tanulni vágyóké, akik hallgatóként ki akarják próbálni a szuperintenzív nyelvtanuló módszert.
A vállalkozók franchise-díjat nem kérnek a csatlakozni vágyóktól, de az oktatógépet minden hálózati tagnak meg kell vásárolnia. Emlékeztetőül: egy gép ötmillióba kerül.
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Ennél jobb módszer is van. Irtóztatóan régen olvastam még a hajdanvolt Népszerű Technika c. hetilapban talán, hogy végeztek egy kisérletet önkénteseken. A tudományos hypotézis szerint az agyban van egy un. információs gát, amelyik bizonyos idő után bekapcsol, és akkor bármit tesz is az ember, nem képes tovább tanulni. Nos a cél az információs gát feltörése volt. Az önkénteseket kényelembe helyezték és gyógyszeradagolással biztosították, hogy ne fáradjanak, ne aludjanak. Az egyik pasas spanyolul akart tanulni. Nekiállt. Egy idő után hiába tanult, nem ment a fejébe semmi, de folytatnia kellett. És hirtelen feltört a gát. Ezt követően az információ szabadon áramlott és rögződött az agyban. A pasas állítólag három nap alatt megtanult perfekt spanyolul. Valami veszélyessége biztosan lehet a módszernek, talán a többnapos orvosi kontroll, esetleg az, hogy az ajzószer kokain vagy hasonló, de utána már nem hallottam róla.
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Sziasztok!

Amikor a rendőrségnél voltam tanfolyamon kriminális témában, akkor ismertették az agy müködését, amit akkor értettem meg valamilyen szinten.

Például én soha nem leszek képes bemagolni szinházi előaádsok szövegetit, de aki olyan jelleggű aggyal születet amit akkor az ábrán bemutattak, akkor ugy már érthető volt. (Igy értettem meg a szinészeket, hogy hogyan képesek nagy piálás után is dolgozni, én mindent elfelejtenék)

Én gyorsan olvasok és tanulok, értek meg dolgokat szinte villanásokból, de nehezen tanulok meg fejből szövegeket.

Ezeket lehet fejleszteni, de az agykontroll nagy része azon alapul, hogy a magunk alkotta gátakat áttörjük, és egy másik dimenzióból értjük el magunkat, és irányitsuk az életünket!

És erre alkalmas az agykontroll minden fajtája, de nem mindekire érvényes sajnos, mert akinek az agya nem képes felfogni dolgokat, az meg tud szabadulni a gátlásaitól, át tudja formálni az egész életét, de nem tud minden esetben mindent elsajátitani!


Én továbbra is hülye maradok sajnos a magolás terén! :12:
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
dr. Hermann István elmesélte, hogy édesapja tüdejét néhány éve azért nem merték megoperálni, mert az ultrahang- és a röntgenvizsgálat tanúsága szerint olyan mértékű érelmeszesedése volt, hogy az aortája gyakorlatilag törékeny „porceláncsővé” vált. A sebészek attól féltek, hogy a főverőér érintésekor az menthetetlenül sérül, és a beteg elvérzik. István hallott egy ősi receptről, amit egy Unesco-expedíció talált néhány éve Kínában. Kipróbálta, és édesapja aortája – orvosa ugyancsak nagy meglepetésére – teljesen mészmentessé vált, amint azt az ultrahangvizsgálat egyértelműen jelezte! Orvosi szempontból ez egyszerűen döbbenetes! Mivel manapság a legtöbb halálesetet és számtalan, súlyos tünettel járó betegséget végső soron az érelmeszesedés okoz, ezért örömmel adom közre az egyszerű receptet. (Én is rögtön készítettem egy-egy adagot a szüleimnek és magamnak.)
33 dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomunk, majd 10 napig áztatjuk 3 dl, 96%-os, gyógyszertárban kapható alkoholban, lezárt üvegben. Közben naponta egyszer fellötyköljük, hogy a fokhagyma hatóanyagainak kioldódását ezzel is serkentsük. Ezt követően a pépet tiszta ruhán átszűrjük üvegbe. A nyert folyadék tömény, ragacsos fokhagymakivonat.
Adagolása: mindig evés előtt kell meginni, kevés tejben, gyümölcslében vagy vízben elkeverve:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Reggel Délben Este <o:p></o:p>
1. nap: 1 csepp 2 csepp 3 csepp
2. nap: 4 csepp 5 csepp 6 csepp
3. nap: 7 csepp 8 csepp 9 csepp
4. nap: 10 csepp 11 csepp 12 csepp
5. nap: 13 csepp 14 csepp 15 csepp
6. nap: 15 csepp 14 csepp 13 csepp
7. nap: 12 csepp 11 csepp 10 csepp
8. nap: 9 csepp 8 csepp 7 csepp
9. nap: 6 csepp 5 csepp 4 csepp
10. nap: 3 csepp 2 csepp 1 csepp
11. naptól: napi 3 x 25 csepp, amíg a folyadék el nem fogy.

A kúra idején érdemes a szokásosnál több folyadékot fogyasztani. Állítólag 7 évig nem kell megismételni a kúrát. Ha valaki kedvet érez hozzá, javaslom próbálja ki, hiszen veszélytelen, és viszonylag olcsó szerről van szó.
<o:p> </o:p>
 

Forgoszel

Állandó Tag
Állandó Tag
Ingatlan EladÁsa

(Hogy állsz vele, Melitta?)

Az anyagi világban szükséges teendők mellett (pl. rendrakás) este, közvetlenül elalvás előtt, menj laboratóriumi szintedre, majd mondd magadban: "Akkor akarok és akkor fogok fölébredni, amikor a legtöbb ember, aki olyan jellegű ingatlant akar venni, mint az enyém, és ahhoz elegendő pénze van, a legfogékonyabb állapotban lesz gondolati üzenetem vételére." Utána, aludj el szintedről! Éjjel, az első ébredéskor, ülj fel, csukd be a szemed és menj szintedre.

Képzelj magad el egy embercsoportot, és mondd el nekik barátságosan és röviden ingatlanod előnyeit! Mondd el, hogy mikor és hol olvashatják el hirdetésedet! Ezt követően képzeld el képzeletbeli képernyődön:
  • ahogy érdeklődve olvassák hirdetésedet,
  • majd, ettől kissé balra, hogy tömegesen jelentkeznek az érdeklődők,
  • majd ettől ismét kissé balra, hogy egyikükkel kölcsönösen előnyös üzletet kötöttél!
Ezt követően aludj tovább! A folyamat szükség esetén többször is megismételhető. Ajánlott elmetükre-technikával is programozni a cél elérését.

U.i: Melitta, a hirdetésedet frissítettük;)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
NAgyon koszonom.
Mar probaltam igaz mas szoveggel , de nem sok sikerrel.:(
Megprobalom amit javasolsz.
NAgyon jo volt a villam olvasas, erdemes volt kivarni.:D
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére