Hírek Akkora az éhínség, hogy már állati maradványok közt kutakodnak az emberek Brazíliában

„Vagy megesszük ezt, vagy éhenhalunk” - mondta egy rászoruló.

Szívfájdító fotók láttak napvilágot Brazíliában, amelyeken a nyomorgó emberek az állati maradványok közt kutakodnak élelem után. A latin-amerikai országban milliókat sújt az éhínség a koronavírus okozta gazdasági válság következtében.

A képeken, amelyeket a díjnyertes sajtófotós Domingos Peixoto készített Rio de Janeiróban a múlt héten, egy teherautó hátuljában keresgélő emberek láthatók, akik az állati maradványok közt válogatnak. A jármű a csontokat és belsőségeket egy állateledelt és szappant gyártó céghez szállította.

“Néha sírhatnékom van. Régebben az emberek a kutyájuknak kértek egy-egy csontot, most azért könyörögnek, hadd készíthessék el saját maguknak” - mondta José Divino Santos, a teherautó vezetője.
Egy rászoruló, az 52 éves Denise da Silva elmondta, öt gyermeke és 12 unokája részére kell élelmet biztosítania, miután élettársát nemrég elveszítette.

“Nagyon hálás vagyok, mert a pandémia előtt láttam utoljára húst a tányéron” - mondta.

Az országban mintegy 19 millióan éheznek a Covid-járvány kitörése óta, ami körülbelül 600 ezer fő halálát okozta. Sokan az elnököt, Jair Bolsonarót vonják felelősségre, aki ellen jelenleg is tömegek tüntetnek Rio utcáin.

“Növekszik a munkanélküliség és fokozódik az egyenlőtlenség. Egyre nagyobb a szegénység, visszatért az éhezés. Ezt tette ez a kormányzat az országgal” - mondta a baloldali szenátor Humberto Costa.
Peixoto, a fotós elárulta, még a szegénység több évtizedes dokumentálása után is megdöbbentették a látottak. Különösen megérintette egy rászoruló látványa, aki mosolyogva turkált az állati belsőségek közt:

“Boldognak tűnt, mert tudta, ez még egy napi étkezést jelent a számára.”

Egy szintén a helyszínen dolgozó riporter, Rafael Nascimento Da Souza hozzáfűzte: hiába figyelmeztetett egy nőt, hogy ne egyen a hulladéknak számító húsból.

“Fiatalember, vagy megesszük ezt, vagy éhenhalunk” - mondta a nő.

“Ez a valóság. Ha ez nem dühít fel, akkor nem tudom, mi fog” - kommentálta a látottakat az újságíró.


ehinseg.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Keresem shadows-tól a nyári emlék midijét ha vaki tudna segítsen.Köszönöm
fonixportal wrote on worker's profile.
Szia olvastam az egyik topikban itt https://canadahun.com/temak/képregények-ii.53601/page-44#post-5063789 a hozzászólásodnál hogy neked megvan az összes Botond képregény ha szépen kérem feltudnád valahova tenni hogy letölthessem köszönöm.
KÉREK MINDENKIT, HOGY HAGYJANAK EZZEL BÉKÉN EGYSZER ÉS MINDENKORRA!!!

KRESLEY COLE HALHATATLANOK ALKONYAT UTÁN 16-17. RÉSZ NEKEM SINCS MEG!!!!
MIndenkinek írnám, hogy nem tudom honnan terjed ez a fars információ, nekem is csak azok a részek vannak meg, amiket kiadtak magyarul. Senki nem fordít olyan könyvet, ami kiadói gondozásban van. Nem vagyok semmilyen különleges csoport tagja. KÉREK MINDENKIT, HOGY HAGYJANAK EZZEL BÉKÉN EGYSZER ÉS MINDENKORRA!!!

NINCS MEG MAGYARUL A 16-17. RÉSZ!!!!!

Statisztikák

Témák
36,810
Üzenet
4,479,070
Tagok
594,963
Legújabb tagunk
Hajas Zsófia
Oldal tetejére