Hírek Akkora az éhínség, hogy már állati maradványok közt kutakodnak az emberek Brazíliában

„Vagy megesszük ezt, vagy éhenhalunk” - mondta egy rászoruló.

Szívfájdító fotók láttak napvilágot Brazíliában, amelyeken a nyomorgó emberek az állati maradványok közt kutakodnak élelem után. A latin-amerikai országban milliókat sújt az éhínség a koronavírus okozta gazdasági válság következtében.

A képeken, amelyeket a díjnyertes sajtófotós Domingos Peixoto készített Rio de Janeiróban a múlt héten, egy teherautó hátuljában keresgélő emberek láthatók, akik az állati maradványok közt válogatnak. A jármű a csontokat és belsőségeket egy állateledelt és szappant gyártó céghez szállította.

“Néha sírhatnékom van. Régebben az emberek a kutyájuknak kértek egy-egy csontot, most azért könyörögnek, hadd készíthessék el saját maguknak” - mondta José Divino Santos, a teherautó vezetője.
Egy rászoruló, az 52 éves Denise da Silva elmondta, öt gyermeke és 12 unokája részére kell élelmet biztosítania, miután élettársát nemrég elveszítette.

“Nagyon hálás vagyok, mert a pandémia előtt láttam utoljára húst a tányéron” - mondta.

Az országban mintegy 19 millióan éheznek a Covid-járvány kitörése óta, ami körülbelül 600 ezer fő halálát okozta. Sokan az elnököt, Jair Bolsonarót vonják felelősségre, aki ellen jelenleg is tömegek tüntetnek Rio utcáin.

“Növekszik a munkanélküliség és fokozódik az egyenlőtlenség. Egyre nagyobb a szegénység, visszatért az éhezés. Ezt tette ez a kormányzat az országgal” - mondta a baloldali szenátor Humberto Costa.
Peixoto, a fotós elárulta, még a szegénység több évtizedes dokumentálása után is megdöbbentették a látottak. Különösen megérintette egy rászoruló látványa, aki mosolyogva turkált az állati belsőségek közt:

“Boldognak tűnt, mert tudta, ez még egy napi étkezést jelent a számára.”

Egy szintén a helyszínen dolgozó riporter, Rafael Nascimento Da Souza hozzáfűzte: hiába figyelmeztetett egy nőt, hogy ne egyen a hulladéknak számító húsból.

“Fiatalember, vagy megesszük ezt, vagy éhenhalunk” - mondta a nő.

“Ez a valóság. Ha ez nem dühít fel, akkor nem tudom, mi fog” - kommentálta a látottakat az újságíró.


ehinseg.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Farkas89 wrote on Bálintné's profile.
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni! Mozaik Kiadó 3 osztály környezetünk titkai: Tudásszintmérő geladatlapok-at keresem. Köszönöm.
16. Szeretek olvasni.
17. Szeretem a könyveket.
Sziasztok. Kezdem gyűjteni a 20. hozzászólást. 20.
Sziasztok, tudnátok küldeni 5. osztályos történelem dolgozat feladatlapot. Köszönöm a segítséget.

Statisztikák

Témák
36,878
Üzenet
4,491,815
Tagok
596,059
Legújabb tagunk
kriscsön
Oldal tetejére