Alig várják a szülők, hogy kirepüljön a gyerek?

CanadaHun témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Augusztus 28.

CanadaHun - 2012 Augusztus 28, 01:30
 1. CanadaHun

  CanadaHun Vendég

  koltozes2.jpg

  A gyerek által hátrahagyott űrt néhány héten belül betöltik a leleményes édesanyák.

  Vidéki egyetem vagy épp munkahelyváltás, esetleg egy komoly szerelem: a statisztikák szerint ezek azok a dolgok, amiktől a gyermekeiket nevelő szülők a legjobban félnek. Ezekben az eseményekben ugyanis benne van a lehetőség, hogy a csemete kirepül a szülői fészekből.


  Ha már megtörtént viszont az elválás, és az anyai szív is feldolgozta a megváltozott helyzetet, akkor – ahogy az egy friss felmérésből kiderül – az édesanyák nem sokat teketóriáznak az üres szoba használatba vételével. Vagyis, az esetek egy jó részében szó nincsen arról, hogy a szoba érintetlenül várja eredeti lakója visszatértét.


  A felmérés tanúsága szerint az egykori gyerekszoba a leggyakrabban – az esetek 47 százalékában – vendégszobává alakul: így megmarad a lehetősége a gyerek visszatérésének, de az egyéb felhasználásnak is. Más szülők a felszabadult helységet könyvtár- és multimédia-szobává, vagy épp miniatűr edzőteremmé alakítják, de olyan is van, aki saját külön bejáratú gardróbbá alakítja gyermeke egykori szobáját.
   

Hozzászólás

CanadaHun témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Augusztus 28.

  1. egopiros
   egopiros
   De... nagyon szuper -lenne- egy kreatív szoba, varró szoba stb. kialakítása is:D.....de mire kialakítható lenne megvénülünk:( és kinek kreatívoskodjunk:confused:, vagy ismét gyerekszobára van szükségünk, mert gyakran (hála) vigyázz ránk az unokánk:wink: Komolyra fordítva a szabadsággal tudni kell élni! Nincs űr, csak más élethelyzet és rajtunk, anyákon, szülőkön áll hogyan gazdálkodunk a gyerekmentes éveinkkel.kiss
  2. levva
   levva
   Egyéni tapasztalatom szerint azért mégis hosszú folyamat, nálunk ez öt év. Amikor elkerültem egyetemre, az első évben csak egy polc alakult át, következő évben az íróasztalból számítógép asztal lett, majd persze a garázsba kerültek bizonyos személyes dobozok, és az utolsó év: bekerült a vendégágy.
  3. pLease
   pLease
   nálunk még nem téma, de ha eljön az ideje...
  4. Rikka88
   Rikka88
   ajjajj az én szobámra is az vár, hogy kondi terem legyen vagy gardrób....szüppszüpp
  5. öreganyám
   öreganyám
   Nem mostanában történt, van 8 éve annak, hogy a középső lányom kirepült a családi fészekből. Kb. egy hét, amíg kifestettük, majd bebútoroztuk. Olvasó Tv és internet szoba lett. Már vagy 2 hete berendeztük, amikor betoppant a lányom. Teljesen ledermedt attól, hogy a volt szobáját milyen hamar átbútoroztuk. Ilyen sürgős volt? kérdezte és teljesen elkeseredett. Én meg csak néztem, hogy mi baja van. Akkor leültünk megbeszélni, hogy el kell fogadnom, hogy a saját életedet éled, és ezért egy új funkciót kellett adnom a szobának. Emlékezz rá, hogy amikor a nővéred férjhez ment, akkor is az történt, hogy a húgodnak ízlése, és igénye szerint rendeztük be a szobáját. Nem kell vissza sírni a szárnyra kelőt, hagyni kell, hogy élje a saját életét. Te mire számítottál? Erre nem szólt semmit.
  6. Babi17
   Babi17
   Ejnye, ejnye...kedves szülők,megpróbáljátok élni az életeteket, nahát.
  7. öreganyám
  8. Hédi78
  9. Julcsi56
   Julcsi56
   Van élet a gyerekek után is...
  10. nkeda7510
   nkeda7510
   nálunk is így történt..........vendég szoba lett és lim-lomos
  11. gabika0131
   gabika0131
   Én még nem várom!!!
  12. anita7676
   anita7676
   Egy kicsit távoli még, de az biztos,hogy nekik is élni kell a saját életüket, mégha ezt nekünk szülőknek nehéz is megemészteni.
  13. kevdes
   kevdes
   A szülői házamban az én szobám a gyerekeim szobája lett. Be se tehetem a lábam oda:cool:
  14. jcsé
   jcsé
   Nálunk mindenkinek külön szobája van + 2 vendég szoba. Van egy kis edző terem is a pinyóba, így elképzelni sem tudom mit csinálok majd a gyerekeim szobájából. Megtartom az unokáimnak.
  15. Mirtil-cica
   Mirtil-cica
   Teljesen normális dolognak tartom. Akár elismeri valaki, akár nem, a gyermeknevelés rengeteg lemondással jár a szülők részéről! Szinten minden esetben a gyerek érdekei kerülnek előtérbe, a szülők úgy alakítják az életüket, hogy az a gyereknek a legjobb legyen. Miután a szülők tisztességgel felnevelnek egy, két, esetleg több gyereket, igazán megérdemlik, hogy a gyerekek önállósodása után kicsit ők is "önzőek" legyenek, és úgy alakítsák az életüket, illetve az otthonukat, hogy csak és kizárólag magukra gondolnak :p
  16. akisgyufaarus
   akisgyufaarus
   Én már azt is sajnálom, hogy este nem totyog át a szülői hálóba... de belátom, sokkal kényelmeseb mindenkinek. Valószínű így lesz ez majd 10-15 év múlva is: elengedni szeretettel a szeretteinket, amikor arra szükségük van. DE nem könnyű ez!!!
  17. sarij
   sarij
   A mi fiúnk egyáltalán nem akar repülni, pedig már 33, és nagyon jól érzi magát. Kissé már unjuk.
  18. SBe
   SBe
   Két lányom van, az apjuk szerint minél hamarabb legyenek önállóak, ha kirepülnek akkor nekik mindig lesz egy szabad szoba!
  19. bandi71
   bandi71
   az élet rendje, előbb-utóbb minden gyerek önálló életet kezd...

Megosztás