Allati hirek

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Elefántürüléket számoltak
Kelet-India sűrű erdeiben, a Himalája lábainál nagyszabású elefántszámlálás kezdődött egy új módszer segítségével, melynek során számba veszik az elefántürülék-kupacokat, és ez alapján becsülik meg az egyedek számát.

Az egyedszámlálásban – melyet ötévi kihagyás után végeznek – 1000 erdészeti tisztviselő és 38 idomított elefánt vesz részt 2030 négyzetkilométeres területen, India Nyugat-Bengál államában, amint azt Atanu Kumar Raha vezető erdőfelügyelő nyilatkozta. A legutóbbi számláláskor 292 elefánt élt a területen, és az állam erdészeti minisztere, Jogesh Burman elmondta, reméli, hogy a szám legalább 305-re növekedett. Az egyedszámlálás április 30-ig tart. Raha ismertette, hogy a számlálást két módon végzik: ürüléklebomlást értékelő eljárással és közvetlen megfigyeléssel.

Az ürüléklebomlást értékelő eljárást első alkalommal használják. A tisztviselők az elefántürülékek sűrűségének felmérése alapján vonják le a következtetést” – mondta. Ezt az eljárást korábban már sikerrel alkalmazták Szumátrán is. Az eljárás lényege dióhéjban, hogy a lebomlás mértéke szerint csoportokba sorolják az ürülékhalmokat, pontosan monitorozzák ezeket, majd az ürüléklebomlási adatokból meghatározzák az ürüléksűrűségi adatokat, végül ezeket átkonvertálják elefántsűrűségi adatokra. Raha azt is felfedte, hogy a betanított elefántokat, a látást általában akadályozó, sűrű fű közt bóklászó vad elefántok észlelésére vetik be.
Nyugat-Bengálban hatalmas kiterjedésű erdős terület található, az ún. Duras, mely benövi a Himalája alacsonyabb lejtőit. A vidék az elefántok természetes élőhelye. Számos védett területet is kialakítottak az erdőben, többek között egy tigrisrezervátumot.

(National Geographic)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Felrobbannak a hamburgi varangyok


A hamburgi parkok látogatóinak újabban arra hívják fel a figyelmét: Vigyázz, robbanó varangy!

A város környékén már több száz varangy robbant fel rejtélyes módon. Az állatok először méretük három és félszeresére puffadnak, majd szó szerint felrobbannak, testrészeiket méterekre repítve. A hamburgi állatvédők már-már attól tartanak, nem marad béka a város egész környékén.


Aggodalmukat fokozza, hogy hiába vizsgálja állatorvosok, környezetvédelmi szakemberek hada a rejtélyes robbanásokat, eddig nem találtak magyarázatot a jelenségre. „lehet egy ismeretlen vírus, egy gomba, vagy a fertőzött víz, de az egyre agresszívabbá váló varjak elleni túlzott védekezés is”- mondta el Werner Smolnik természetőr.





Stop!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Marihuánával gyógyítja magát a gyomorbajos kutya


Kábítószerfüggő kutyája van egy chilei asszonynak. A santiagói Angelica Fuentes elmondása szerint Orlando, az albínó boxer minden nap megeszik egy adagot a kerti marihuána cserje leveleiből.

Az asszony úgy gondolja, hogy házi kedvencét gyomorpanaszai késztetik a fű rágcsálására, ami valószínűleg jót tesz neki. Az egész azzal kezdődött, hogy egy ismerőse nála hagyta a palántáit egy időre, de miután az eb lelegelte a drága növényt, a barát sértődötten távozott. Fuentes asszony hamar rájött, hogy a kutyája miért szaglászik bús képpel a cserép hűlt helye felett.

Stop!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Csevegj kutyáddal mobilon!


Egy dél-koreai vállalat egy olyan új, kutyabarátoknak szóló szolgáltatással állt elő, mely lefordítja a kutya ugatását emberi nyelvre, és viszont. Végre valóban megértheti egymást gazdi és kedvence.

A szolgáltatás nagyon egyszerűen működik. A gazdinak nem kell mást tennie, mint az ugató kutya orra elé tartani a telefont, és tíz másodpercen belül sms-ben tájékoztatják róla, hogy mit akart közölni kedvence. A szolgáltatás összesen 6 érzelmi kategóriát képes megkülönböztetni, és olyan magyarázó sms-eket küldhet, mint például "Szeretlek!", "Szomorú vagyok" vagy "Mérges vagyok".

Állítólag vannak, akik nagyon lelkesednek az új szolgáltatásért, és gyakran igénybe is veszik. Ám még ha nem is túl meggyőző mindenkinek a szolgáltató fordítói tevékenysége, az legalább biztos, hogy nem kerül túl sokba: körülbelül 0,16 euróért bármikor rákérdezhetünk kutyánk pillanatnyi lelkiállapotára.

Spicy Press
--------------------------------------------------------------------------------
 
C

csocsike

Vendég
Egyesek szerint jobb a férfi, mint a kutya, mert

-csak két lábbal hordja be a sarat a lakásba
-nem áll le játszani minden emberrel, ha elmész vele sétálni
-kinyitja magának a konzervet
-beengedik a vendéglőbe
-a kutyáknak MINDIG büdös a szája

Mások szerint a férfi pont olyan, mint a kutya, mert mindkettő

-túl sok helyet foglal az ágyban
-retteg a porszívótól
-fél a saját fajtájától
-megjelöli a territóriumát
-annál büdösebb, minél öregebb
-annál idegesebb, minél kisebb
-gyanakszik a postásra

és egyik sem

-mosogat
-mondja el, hogy mi bántja
-tudja, hogyan kell rendesen telefonálni
-érti, hogy mit szeretsz a macskákban
-veszi észre, hogy fodrásznál jártál

Megint mások szerint jobb a kutya, mint a férfi, mert

-a kutya nem henceg azzal, hogy kivel aludt
-a nagyszerű kutyák nem tudják, hogy nagyszerűek
-a legrosszabb betegség, amit egy kutyától kaphatsz, a bolhásság (jó-jó, veszettséget is kaphatsz, de annak van gyógyszere, ráadásul megölheted azt, amelyiktől kaptad)
-a kutyáknak nem okoz gondot, hogy nyilvánosan kifejezzek a ragaszkodásukat
-a kutyának hiányzol, ha elmész
-a kutyák szégyellik, ha valamit rosszul csináltak
-a kutyák nem játszanak veled - csak apportíroznak (de közben nem nevetnek ki, hogy milyen bénán dobtad el a botot)
-a kutyáknak minden videofilm megfelel, mert nekik az a lényeg, hogy veled együtt lehessenek
-a kutyák nem ijednek meg attól, hogy okos vagy
-a kutyák idomíthatóak
-a kutyák tudjak, mint jelent, hogy "nem"
-a kutyák nem gyakoroljak saját fajtájuk megölését
-a kutya megérti, hogyha néhány barátját nem engeded be a házba
-a kutya nem várja el, hogy mesterszakács legyél
-a kutyák szobatisztaságra nevelhetők
-egy középkorú kutya nem fog téged elhagyni egy fiatalabb gazdiért
-a kutyák nem ijednek meg egy rövid hajú nőtől
-a kutya kedves a rokonaidhoz
-a kutya nem szól bele a vezetésbe
-a kutya nem rakja tele a retikülödet a cuccaival
-a kutyák nem kukucskálnak, amikor a lábad borotválod
-a kutya nem esik kétségbe, ha te keresel többet
-egy kutyát erőszakkal is meg tudsz fürdetni.
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
tijger.jpg
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
luxus szerelmi fészek kiskutyáknak

A képen Billy (balra) és Betty (jobbra), a két yorkshire terrier készül eltölteni egy kellemes estét a most megnyílt kisállat hotel nászutas lakosztályában. A szexi állathotelt Rio de Janeiro egyik legnagyobb állatkereskedésében nyitották meg pont abból a célból, hogy a gazdik odavigyék kedvenceiket, hogy azok luxuskörülmények között álljanak neki az utódokról való gondoskodásnak.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Napi 40 ezer tonna kutyaszart termel a főváros

A budapesti kutyák által naponta termelt 40 tonna ürülék eltakarítására évi 200 millió forintot szán a főváros. Az összegből a kerületek ürülékgyűjtő kukákra pályázhatnak, valamint reklámkampányt szerveznek. Civil szervezetek szerint a főváros akciója elhibázott: reklámok helyett az állatorvosoknak és a kerületeknek kéne a tulajdonosokat tájékoztatni. Kutyakukákat pedig a futtatók mellett, a közparkokba is ki kéne helyezni.

A kutyaszar miatt vakulnak meg gyerekek


Szigorúan néz Józsefváros a kutyaszarra

Évi 200 millió forintot akar fordítani a főváros arra, hogy visszaszorítsa a Budapest utcáit elárasztó kutyaürüléket. Szolnoki Andrea főpolgármester-helyettes az [origo]-nak elmondta: az összegből 80 millió forintot reklámokra fordítanak, ennek keretében óriásplakátokkal és tévéreklámokkal próbálják megszólítani a budapesti ebtartókat. A négyhónapos reklámkampány várhatóan szeptemberben indul. A fennmaradó 120 millióból pedig kutyaürülék-gyűjtő eszközök beszerzésére és kutyafuttatók építésére pályázhatnak a kerületi önkormányzatok és a civil szervezetek.

A főváros célja, hogy az utcákról teljesen eltűnjön a kutyaürülék. Ennek érdekében pedig a közterület-felügyelőség munkatársai is szigorúbban büntetik majd a kutyatulajdonosokat. Szolnoki Andrea elmondta: egy-két éven belül valószínűleg nem sikerül jelentős eredményt elérni, több év alatt azonban várhatóan megváltozik az ebtartók szemléte, és eltakarítják kedvencük végtermékét.

A jelenlegi gyakorlat ugyanis az, hogy a kutyatulajdonosok nagy része nem hajlandó eltávolítani kutyája után az ürüléket. Az esetek többségében arra hivatkoznak, hogy az nem az ő kedvencüktől származik, illetve hogy a takarítás a közterület-fenntartó feladata. Kutyaürülék pedig óriási mennyiségben keletkezik naponta Budapesten: a 400 ezer fővárosi eb naponta átlagosan 40 tonna piszkot termel. Ezzel ellentétben Bécsben mindössze 60 ezer kutya él, és az osztrák fővárosban a kutyagumi-problémát szinte teljesen sikerült megoldani.

A civil szervezetek viszont nem fűznek túl nagy reményt a főváros induló kampányához. Dömötör Erika, a Fauna Egyesület munkatársa az [origo]-nak elmondta: reklámokkal valószínűleg nem sikerül komoly eredményt elérni, szemléletváltást csak közvetlen kommunikáció eredményezhet. A civil aktivista szerint a kerületeknek, civil szervezeteknek kéne tájékoztató akciókat szerveznie. A Fauna Egyesület munkatársa szerint óriási a felelőssége az állatorvosoknak is, akiknek figyelmeztetnie kéne az állattartókat az elhagyott ürülék járványveszélyére. A kutyák székletében lévő toxocara súlyos ideghártya-, érhártyaromlást okozhat, amit ha nem kezelnek idejében, vakságot is okozhat. Itthon minden évben körülbelül tizenöt kisgyerek vakul meg emiatt.

Dömötör Erika elmondta: az elmúlt évekkel szemben idén javult a helyzet, számos futtatóban megjelentek az ürüléktárolásra szolgáló kukák. Ezekben azonban ritkán cserélik a zsákokat, olykor pedig a tulajdonosok a kutyagumival több száz métert gyalogolhatnak, mire a "dog box" feliratú kukákra rábukkannak. További probléma, hogy ilyen kukákat csak a hivatalos kutyafuttatókba helyeztek ki, a nagyobb parkokba azonban nem. Így nem található kutyakuka többek között a Margit szigeten és a Városligetben sem. Mivel azonban a fővárosban kevés a zöld területek aránya a kutyatulajdonosok rákényszerülnek, hogy ide vigyék az ebeket.

origo
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Emberkertet nyitottak


London - Különleges akcióhoz folyamodott egy londoni állatkert, hogy felhívja a figyelmet a kihalófélben lévő állatok helyzetére. A hét végén úgy döntöttek, megmutatják a másik oldalt, ezért nyolc, az állatok kihalásáért felelős homo sapienst zártak ketrecbe.



Alsóneműbe és fügefalevélbe öltözött, valamint meztelen fiatalok rohangálnak a medveketrecben. Ez a kép fogadta azokat, akik a hét végén ellátogattak a londoni állatkertbe. Volt, aki nevetett, volt, aki csodálkozott, a gyerekek meg csak azt kérdezték: Miért vannak ott emberek?
Az állatkert szóvivője szerint pont ezt akarták elérni, hogy az emberek elkezdjék törni a fejüket.

- Reméljük, hogy az akciónk kicsit fejbe csapja az embereket. Társaikat látva egy nem jellemző környezetben, talán ráébreszti őket arra, hogy sok állat sem a neki megfelelő közegben él. Talán így tudunk kicsit változtatni az emberek gondolkodásmódján - jelentette ki Polly Wills szóvivő.

A nyolc önként vállalkozó homo sapiens között volt színész, egyetemista és kémikus, akiket az állatkert munkatársai ugyanúgy kezeltek, mint az állatokat. Etették őket, és játékokat is kaptak, hogy ne unatkozzanak.

- Sokan úgy tartják, mi, emberek az állatok felett állunk. Én meg úgy gondolom, mi is csak egy vagyunk a Föld rengeteg állatfajából, legfeljebb elsők vagyunk az egyenlők között. Ezért is jelentkeztem a felhívásra - mesélte az AP-nek az egyik résztvevő, Tom Mahoney (26).
És hogy mi a volt a véleményük a látogatóknak? Egyesek jó reklámfogásnak tartották, másuk őrült hülyeségnek. De volt, aki tényleg felfogta, mit is akart az állatkert elérni.

- Ez hihetetlen. Ez minden eddigi szabályt felborít. Most akkor ki az állat? - ujjongott Peter Bohn, aki családjával együtt ment ki homo sapiens-nézőbe.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Chippel csípik fülön az erzsébetvárosi kutyákat
Minden VII. kerületi kutyába be kell ültetni egy mikrochipet egy helyi rendelet alapján, ami nem csak a kutya, de a gazda adatait is tartalmazza. A chip segítségével könnyen azonosíthatják mind a kutyát, mind a gazdáját, így például szabálysértés esetén egyszerűbb lesz eljárni a gazdával szemben.

Az erzsébetvárosi kutyák a kötelező oltások beadásakor egyúttal egy mikrochipet is kapnak az állatorvostól, amit a beültetnek a bőr alá. Ez az elektronikus azonosító rendszer pedig nemcsak a kutya adatait (neve, fajtája, életkora, oltásai), hanem a gazdájáét is tartalmazza egy VII. kerületi önkormányzati rendelet alapján.

Az önkormányzat a kulturált ebtartást szeretné meghonosítani az elektronikus nyilvántartás segítségével. A chip révén ugyanis könnyen azonosítható lesz a kutya, még akkor is, ha a gazdája nem működne együtt a hatóságokkal vagy nem lenne jelen. A közterület-felügyelők ugyanis másfél méteres távolságból, egy dekóder segítségével pillanatok alatt leolvashatják a szükséges adatokat, így például szabálysértési eljárást indíthatnak a gazda ellen, ha nem szedi össze kutyája után az ürüléket (ezért akár 30 ezer forintos bírság is kiszabható).

Az önkormányzati rendelet indoklása több más érvet is felsorol a chipek mellett. Így például az elkóborolt ebeket gyorsan azonosítani lehetne, hogy vissza lehessen juttatni a gazdájához, vagy pillanatok alatt lehetne ellenőrizni, hogy megkapta-e a kutya az oltását.

A mikrochip költségét, amit a kutyatulajdonosok az állatorvosnál fizetnek, az önkormányzat utólag visszafizeti.

[origo]
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Rádió kutyáknak, cicáknak

<TABLE style="PADDING-LEFT: 1px" cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0><TBODY><TR><TD class=cikklead>Los Angelesben működik a világ tudtunkkal egyetlen háziállatoknak szóló rádiója.</TD></TR><TR><TD>
spacer.gif
</TD></TR><TR><TD class=cikk vAlign=top>Ne feledjétek, legyetek kedvesek a postáshoz! - inti hallgatóit a bemondónő. Aztán, hogy biztosan hasson lelkükre, behízelgő hangon hozzáteszi: ő csak a leveleket akarja kézbesíteni. De vajon ki az, aki nem kedves a postáshoz? Jó. Lehet, hogy nem mindenki ad borravalót a csomag vagy a pénzküldemény kézbesítőjének, de miért bántaná az ember a postást? Hát éppen ez az. Az ember nem bántja, annál inkább a kutya, amely nem ritkán meg is harapja szegény levélhordót. Nos, helyben vagyunk. A rádióbemondó felszólítását a kutyákhoz intézte.

A dogcatradio.com internetes rádióműsorai ugyanis, mint neve is mutatja, a kutyáknak és macskáknak szólnak. Főként zenei műsorok ezek, de nem macskazene, amelyekben a többi között olyan művek szerepelnek, mint például a vadászkutya Elvis Presley előadásában.

A rádióállomás üzemben tartója a Los Angelesben élő 34 éves Adrian Martinez, hat eb és két macska gazdája, akitől saját elmondása szerint Kacagó nevű blökije egy napon muzsikát kért. Akartam tenni valamit a kutyaközösségért, folytatta Los Angeles-i rádiós kollégánk, és megindította ez ebeknek, macskáknak, vadászgörényeknek és papagájoknak szóló műsort, amelyet ma naponta átlagosan 140 ezren hallgatnak. Hogy milyen megoszlásban, arról nem láttam adatot.

A dogcatradio.com elindítója százával kapja az e-maileket a világ minden részéből. Egy Ausztráliából érkezett elektronikus levélben például arra hívják fel a figyelmét, hogy az eddigi négy-, illetve kétlábú házi kedvencek után a lovakról se feledkezzék el. Megjegyzem, mi is szólhatnánk az angolszász állatokat elbűvölő rádiónak, hogy a magyar dogokra és catekre is gondoljon. Milyen szép is lenne, ha az amerikai rádióban felcsendülne mondjuk a gyere Bodri kutyám… Hogy örülnének a hazai macskák, ha azt hallanák Los Angelesből, hogy egy cica, két cica, száz cica haj… - nem is szólva arról, hogy jaj cica, eszem azt a csöpp ki szád!</TD></TR><TR><TD>
spacer.gif
</TD></TR></TBODY></TABLE>
Kulcsár István​
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
2005 tíz legnépszerűbb híre az állatvilág szerelmi életéről

Az udvarlásról, szexről, félrelépésről szóló cikkek a National Geographic Online olvasói körében is kiemelkedően népszerűek. Csokorba gyűjtöttük az állatvilág szerelmi ügyeiről szóló tíz legérdekesebb ez évi hírt.

A szex felgyorsítja az evolúciót!


Mi a célja a szexnek? Tudományos értelemben látszólag nincs sok jelentősége. Időrabló és fárasztó lehet. A szaporodáshoz sem mindig elengedhetetlen, legalábbis az alacsonyabb rendű élőlények körében. Egy új tanulmány azonban kimutatta, hogy az ivaros szaporodás gyorsabb evolúcióhoz vezet.

A nőstény vízibolhák föltalálták, hogyan éljenek szex nélkül. Normális környezeti körülmények között ivartalanul szaporodnak mintegy 30 nősténynek adva életet. Az ivartalan szaporodással létrejött utódok szintén ivartalanul szaporodva még több nőstényt hoznak létre. De minden jónak vége szakad egyszer.

Európai tudósok beszámolója szerint az alpesi tücskök egyik faja nem túl elbűvölő gavallér. Az állat hamar a tettek mezejére lép, és átlagosan 18 másodpercenként képes párzani. A tanulmányt a derbyi és a genfi egyetem kutatóiból álló csoport végezte.


Gyakran mondogatják, hogy a hímek és a nőstények annyira különböznek, mintha nem is egy fajba tartoznának. Úgy tűnik, hogy ez a szólás a kis tűzhangyák esetében szó szerint igaz.

Az állatok zöme – sok embert is belevéve – csupán maroknyi potenciális nemi partnert vesz szemügyre, mielőtt párt választana. A tudósok nemrég azonban felfedezték, hogy bizonyos kaliforniai rákok nőstényei párzás előtt 106 vagy akár még több hímet is megvizsgálhatnak.


A Föld „legromantikusabb” gerincese

A hímek a legbámulatosabb dolgok végrehajtására képesek, hogy meghódítsák a nőstényeket, ez különösen igaz a „hegedűszerenádhoz" folyamodó bunkósszárnyú pipra hímjeire. Folytatás >>

További cikkünk a romantikus udvarlásról:

A hímek a fiatalság elixírjét ajándékozzák a nőstény zsizsikeknek

Gondolt-e már arra, hogy idő előtt megőszül a párja miatt? Annál a bogárnál, amelyet a svéd evolúcióbiológusok vizsgáltak, egészen más a helyzet. Azt tapasztalták ugyanis, hogy egyes babzsizsikek hímjei képesek lelassítani partnerük öregedését csupán azzal, hogy párzanak velük.

Egy új tanulmány szerint, minél nagyobb a hím denevérek agya, annál kisebbek a heréik. A kutatók úgy vélik, a fordított aránynak az a magyarázata, hogy mindkét szerv növekedéséhez és működéséhez sok energia szükséges, ezért a fajok igyekeznek megtalálni az optimális egyensúlyt.

Szexuális partnerünk megosztása anyánkkal vagy nagymamánkkal több mint furcsának tűnhet, ennek ellenére a nálunk is honos nagy patkósorrú denevér (Rhinolophus ferrumequinum) Nagy-Britanniában biztos így viselkedik.

Ismert tény, hogy a vöröshasú füstifecske nőstények – bár „tartós párkapcsolatban” élnek, bizony gyakran megcsalják párjukat. Egy vizsgálat szerint azonban, ha a hím vonzóbb külsőt ölt, tojója hűségesebb marad.

Félrelépés füstifecskemódra: a szépeket nem csalják meg:

Ismert tény, hogy a vöröshasú füstifecske nőstények – bár „tartós párkapcsolatban” élnek, bizony gyakran megcsalják párjukat. Egy vizsgálat szerint azonban, ha a hím vonzóbb külsőt ölt, tojója hűségesebb marad.

Rebecca Safran, a Cornell Egyetem ornitológiai laboratóriumának kutatója abból a jól ismert adatból indult ki, hogy a vöröshasú füstifecskék (Hirundo rustica erythrogaster) tojásainak átlagosan 30 százaléka nem attól a hímtől származik, akivel a tojó egy párt alkot. Magyarán a fecskelányok nem éppen hűségükről közismertek, bár más madárfajokhoz hasonlóan egy életre választanak maguknak párt.

A vöröshasú füstifecskék jellegzetessége, hogy torkuktól a begyükig tollazatuk vöröses árnyalatú. Egyedenként különbözik ez az árnyalat, a halvány vörösesbarnától a sötét rozsdavörösig. Megfigyelések szerint minél élénkebb vörös a mellső tollazat, annál dominánsabb hím a viselője.

A kutatónő érdekes kísérletet végzett. Harminc füstifecskepárnál kivárta, míg a tojó lerakja tojásait, majd ezeket elvette tőlük, hogy újabb párzásra kerülhessen sor. A második párzás előtt azonban a hímek egy részét némi „kozmetikázásnak” vetette alá. Tíz madár mellső pihéit élénk vörösre festette, tíz madárhoz nem nyúlt, tíznél pedig színtelen festéket alkalmazott.

Amikor a második fészekaljnyi tojást is lerakta a tojó, azokon genetikai vizsgálatot végeztek. Kiderült, hogy a vörösre festett hímek „asszonyai” nagyobb arányban maradtak hűségesek, a tojások 95 százaléka az állandó partnertől származott. Ezzel szemben a másik két csoportnál ugyanúgy csak a tojások 70 százaléka származott a „törvényes” kapcsolatból.

Safran szerint ez arra utal, hogy a küllem igenis számít a füstifecske-társadalomban (is), és ha egy hím – akár mesterséges módszerekkel is – élénk színezetet, azaz domináns megjelenést ölt, kívánatosabb lesz párja számára. :..:
 

Hilda1949

Állandó Tag
Állandó Tag
Telefonos segítség...

Ez a cica boldog új évet akart kívánni a Kutyusok, cicák, házi kedvencek című fórum dolgozóinak! Addig addig gyakorolta a köszöntöt, le-fel ugrálva a telefonasztalon, hogy elfáradt.

A fáradság elnyomta őt, pont ott, ahol nagyhangon akarta mondani a köszöntöt.

Igy, hát Hilda1949 kívánja helyette:

Nagyon nagyon Boldog Új Évet kívánunk ennek a remek kis csapatnak!:..:

Közben csatlakozott még egy nagyon érdeklődő, élénk cica is a kívánságot tolmácsoló Hildához.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Fajtiszta, magyar kiskutyák védelmére kelt Brigitte Bardot

december 29. 14:45
[MTI]
Szerda este Nizzában meglátogatott egy állatotthonban 140 illegálisan kiszállított, majd a francia hatóságok közbelépésére oda jutott állatot. Bardot ismételten a jelenleginél hatékonyabb állatvédelmi törvényeket sürgetett. "Nem kezelhetjük továbbra is úgy az állatokat, mintha tárgyakról lenne szó, hanem élőlényekhez méltó módon kell bánni velük" - mondta, kezében egy kiskutyával, amelyet később megcsókolt. Az eredetileg 146, fajtatiszta kutyakölyökkel telezsúfolt kisteherautót múlt hét keddjén Dél-Franciaországban tartóztatták fel a rendőrök, kiderítve, hogy a kis állatokat - amelyeket nyilván a karácsonyi vásárra szántak - Magyarországról indították útnak Spanyolországba. Az állatkölykök szállítási tilalma és veszettség elleni oltásukról szóló papírjaik érvénytelensége miatt a hatóságok lefoglalták az egész szállítmányt. A kiskutyák közül nyolc azóta elpusztult. Brigitte Bardot állatvédő alapítványa felajánlotta, hogy a karanténidőszak letelte után átveszi a kutyakölyköket, gondoskodik róluk, és állatbarát gazdákat keres nekik Franciaországban
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
És még azt is hozzzá kell tenni, hogy volt a kutyusok tulajdonosa és az állatorvos a tv-ben, ahol könnyes szemmel elmondták, hogy szegény spanyol gyerekek nem tudták így megkapni karácsonyra a kutyusokat..

és a riport végén azt is elmondták, hogy most igy "buktak" 4 millió forintott ezzel a szállítmánnyal.

Utána azon gondolkoztam, hogy biztos-e, hogy a spanyol gyerekek miatt volt könnyes a szeme az állatorvosnak? ;)
 
Oldal tetejére