Allergia, testi higiénia, testszag, szájszag, futószemölcs......stb

derina

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyébként ami fontos szerintem: ha gyógyszert akarunk, azt orvos írja fel. Nem véletlenül találták ki ezt a rendszert. Itt is többen írták, hogy egy-egy gyógyszertől álmosak voltak. Ilyenkor vissza kell menni és másikat kérni, sok típus van, ki kell tapasztalni melyik jó nekünk. Az adagra ugyanez vonatkozik, nem biztos, hogy rossz a gyógyszer, lehet, hogy kevés. Ezért van az orvos.
Nálunk egyébként először fül-orr-gégészeti kivizsgálás van és utána allergológia, mert sokszor előfordul, hogy bár a tünetek hasonlók, mégsem allergia, hanem pl egy krónikus arcüreggyulladás van az orrfolyás hátterében...
 
találd ki, ha van egy kis napallergiád, konkrétan csak pulcsiban tudsz napon lenni és mellé párosul télen a hideg allergia, hogy melyik évszakot szeresd..
 

Meriamm

Állandó Tag
Állandó Tag
Allergiás vagyok, több dologra is, gyógyszert szedek, é segít.
Ízések és pofonok. Nekem kell mert nélküle nagyon rosszul vagyok.
 

Amiloboy

Állandó Tag
Állandó Tag
Allergiáról,a kecskénk jut az eszembe. Tudjátok,a kecske tej és persze a sajt,vaj stb. segíti a parlagfű allergiában szenvedőket.
 

ST75

Állandó Tag
Állandó Tag
Lassan virágzik a parlagfű. A szomszédos utcában embermagasságú parlagfüvek nőnek. Az önkormányzat tehetetlen: figyelmezteti a tulajt, büntetést helyez kilátásba, de mire a kényszerkaszálást elrendelhetné, már gyakorlatilag semmi értelme. Mi meg szépen megfulladunk.
 

Balka71

Állandó Tag
Állandó Tag
Hamarosan parlagfű szezon lesz, azzal enyhíthetők a tünetek, ha az előírt gyógyszert időben kezdjük el szedni( feltéve, ha nem állandó gyógyszerszedők vagyunk, csak szezonálisan szorulunk rá). Távol tartjuk magunkat a pollenektől stb. De vásároljuk fel a papírzsebkendő készletet is azért, mert a gyógyszerekhez kiegészítésként szükség lesz rá.
 

cakk

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem kell ám az embernek élete végéig allergiásnak lennie!
Régebben én is tüsszögtem, és gyógyszert is szedtem, de most már nem kell.
Nagyon fontos a megfelelő táplálkozás, hiszen az immunrendszer nagy része az emésztőrendszerben lakik. Régebben sokat javultam, amikor cukor és fehér liszt mentes diétát tartottam. Magamnak sütöttem teljes kiőrlésű lisztből készült kenyereket stb.
A régi kínaiak által kitalált dolgok is segítenek. Nekem a Tai-chi, és a Chi-kung jött be. Az első mozgás meditáció, egy lassú, de biztos fejlődést biztosít mind testi, mint lelki szinten. A Chi-kung pedig segít energiát gyüjteni, és azt jól áramoltatni a testben. Fantasztikus!
Most a Dr. Chen patika által gyártott Pollen Grape teát iszom (napi1), és egy kis virágport eszek hozzá. Persze a Chi-kung is kell hozzá!
Igaz azokat nem próbáltam, de az orr nyálkahártya fénnyel való kezelése is jó lehet, és szerintem a számítógépes biorezonanciás módszer is jó lehet.
 

gezaza

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnálom azokat akik allergiásak. Én személyszerint nem vagyok az, de ismerek olyat. Nem tudok tanácsot adni de van itt egy kérdés.
Miért van egyre több allergiás?
Régen a parasztbácsik amikor kint kaszáltak réten egysem panaszkodott ilyen problémára. Talán azért mert nem szaladtak egyből az orvoshoz mindenféle kis bajjal. Kisebb betegségeket kihordtak lábon (mert az állatokat akkoris meg kellet etetni). Ha már nem kezelték magukat gyogyszerekkel saját immunrendszerüknek kellett leküzdeni a bajt és ezáltal erősödtek meg.
Ellenállobak lettek betegségekkel szemben. Talán nekünk se kéne mindenféle gyógyszereket megenni haggyuk dolgozni mi is szervezetünket. És talán ellenállobak leszünk. Talán annyi tanácsom lenne hogy gyerekeinket ne féltsük anyira piszoktol, portol had erősödjön az immunrendszer és ha allergia gyanus lehet hogy leküzdi. Ez rokonságon bellüli tapasztalat.
 

szisusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Tényleg nem volt ilyesmi régen. Véleményem szerint ez a sok műanyag kajától van, amit "megetetnek" velünk.
Én is gyerekkoromtól gyakorlatilag mindenre allergiás voltam -vagyok lehet még ma is, de már egyre kevesebb dolog irritál.
Javasoltak nekem is zirtec-et, clarintine-t, de ezek durván álmosítottak. Nem tudtam tőlük dolgozni sem az ásítástól.
Most egy másik bogyót használok, a Revicet-et, igaz, csak 3-4 naponta veszek be egy felet belőle (már, ha el nem felejtem) a javasolt napi 1 helyett. Gyakorlatilag tünetmentes lettem.
 

werity

Új tag
Nekem csak a zirtec vált be

Tényleg nem volt ilyesmi régen. Véleményem szerint ez a sok műanyag kajától van, amit "megetetnek" velünk.
Én is gyerekkoromtól gyakorlatilag mindenre allergiás voltam -vagyok lehet még ma is, de már egyre kevesebb dolog irritál.
Javasoltak nekem is zirtec-et, clarintine-t, de ezek durván álmosítottak. Nem tudtam tőlük dolgozni sem az ásítástól.
Most egy másik bogyót használok, a Revicet-et, igaz, csak 3-4 naponta veszek be egy felet belőle (már, ha el nem felejtem) a javasolt napi 1 helyett. Gyakorlatilag tünetmentes lettem.

teljesen egyetértek veled, bár nekem az allergia 20 éves koromban kezdődött, de minden évben aug-tól okt-ig megkeseríti az életemet.

ja és van egy nagyon jó szemcsepp, am csak receptre kapható: Relestat a neve, minden allergiában szenvedőnek nagyon tudom ajánlani!
 

Lyna53

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nekem extra allergiám van, 6 évvel ezelőtt kb tavasztól késő őszig szenvedtem, piros foltokkal és rettenetesen viszketett. Kaptam gyógyszert és diétáztattak, drasztikusan is, féreghajtó tabletta, stb. semmi javulás, 3 hónap után végre vérvétellel IGE tesztet készítettek és negatív lett. Szedtem 3 féle gyógyszert és sokat aludtam. Akkor megvettem June Engel: Nagy allergiakönyv c. könyvét és sokat tanultam belőle. Ha létezik még olvassátok el, fontos dolgokat ír. 4 évi tünetmentesség után ami alatt nem szedtem semmit, megint kezdődött minden előlről, már feldagadt az acom, szám és nem tudtak velem mit kezdeni, szteroid szedése, góckutatások sora és semmi. Késő őszre elmúlt, azóta szedem a Cetirizint, nem merem abba hagyni. A sok koplaltatás, diéták sora, és semmi eredmény. Szerintem valami pszihés oka is lehet az allergiának, és nem szabad elhanyagolni, mert asztma lehet belőle. Most olvastam a neten valami Magnapres cuccról, de nagyon drága. Sok a kuruzsló ebben a "szakmában" is és én kételkedem. Igazam van, vagy tényleg sikeresen gyógyítható????
 

kapanyanyi

Állandó Tag
Állandó Tag
Allergia

Sziasztok!
A barátnőm, a férje, valamint a két gyerkőcük is allergiás, ezért gyakori téma megelőzés. A gyerekeinek most kezdi el adni a NONI-t, mivel egy ismerősénél állítólag bevált. Talán érdemes utána járni, ha használ, nem kellene a gyerekeket mindenféle károsító anyaggal teletömni. Később tudok eredményt is mondani, ha érdekel.
 

kojanika3

Állandó Tag
Állandó Tag
csúcs

Sziasztok!
Kinek mikor volt a legrosszabb az idén? Nekem augusztus 19 volt a csúcs +- 2 hét. Sokmindenre allergiás vagyok, sokféle gyógymódot kipróbáltam. Ha sok pénzem lenne, mindig a kínai akupunktúrát választanám, meg persze ha ott laknék a rendelő szomszédságában.
Ha még több pénzem lenne, akkor a tengerparton laknék. És huss! El is múlt a betegség!:D
Valaki próbált fülakupunktúrát is, ki tud mondani jó elérhetőséget?
Olyan érdekelne, ahol nem kell napokat várni, vagy hetekkel előtte bejelentkezni.
Cserébe tudok mondani hagyományos akupunktúrás elérhetőséget, homeopátiás klinikát stb.
Üdv!
Janika
 

Blanooo

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én ebben az évben 3 db steroid szurit kaptam, mellette szedem a claritint, meg még orrcseppeket, szemcseppeket. MIndent kipróbáltam semmi sem hat! NAGYON DURVA!
 

kapanyanyi

Állandó Tag
Állandó Tag
Van egy szteroid tartalmú injekció, igaz nem allergiára van, de mellékhatásként kb. 6 hétre megszünteti a tüneteket.
 

lollipopp

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok
Szerintem sem volt régen ennyi allergiás beteg és nem csak a műanyag kaja miatt hanem mert divatba jött allergiásnak lenni ez is olyasmi lesz már lassan mint a meleg vagyok, szingli vagyok, celeb vagyok pánik beteg vagyok... mindenkinek lenni kell valaminek....ne értsetek félre nem gúnyolódom anális inkább mivel én is voltam és még párszor vagyok is allergiás de egyszer azt olvastam hogy az allargia nem más mint egy fóbia és a legyengült immunrendszerű ember aki még ráadásul kicsit depis is hajlamosabb allergiás lenni mint egy egészséges boldog ember ill. kiválthatja az allergiát valami nagyobb betegség vagy sokk is.-nekem a terhességem pontosabban a szülés(ami nagyon veszélyes volt a fiam és számomra is)váltotta ki az allergiát soha semmire nem voltam allergiás azelőtt volt macskám sétáltam a mezőn poroltam stb de a szülés után ami nagyon komplikált és veszélyes volt sajnos majdnem ottmardatunk mindketten...szóval belőlem ez váltotta ki.Macskaszőrre az összes porra poratkára gabonafélékre kemikáliákra olyan heves reakciókat váltott ki hogy alig bírtam létezni....majd szépen lassan kezdtem a rossz élményt feldolgozni elfelejteni és az allergiám mint ha nem is lett volna szite teljesen elmúlt.Viszont azt tapasztalom ha kicsit padlón vagyok lelkileg vagy immunrendszerileg már prüszkölök is megint.Ilyenkor erőt veszek magamon vagy sok vitamint magamba:) és elmúlik.lehet hogy hihetettlennek tűnik de nállam ez a helyzet.Nem kell magunkat elhagyni és gyógyszerekkel tömni nem kell a népszerü betegségeket magunkra ragasztani mert akkor be is vonzuk majd azokat.Régen a paraszt bácsik nénik mit sem tudtak a pánikbetegségről mi egyébről nem is voltak azok......nem akartam senkit megsérteni és okoskodni csak a saját tapasztalatomról beszéltem.
 

Lyna53

Állandó Tag
Állandó Tag
Lollipopp!
Eddig én is azt hittem titkon, hogy lelki háttere is lehet az allergiának, de most elbizonytalanodtam. Egyik nap reggel elfelejtettem bevenni a gyógyszerem (Cetirizin, + vérnyomáscsökkentő), és erre csak délután jöttem rá. Nem mertem azonnal pótolni, mert úgy tudom, inkább hagyjuk akkor ki a napot, mint valami véletlenül duplázódjon. Szóval elvoltam estig, de már kezdtem pocsékul érezni magam és reggelre már fel is dagadt a szám rendesen. Hozzá tartozik, hogy semmi újdonságot nem ettem, nem voltam ideges sem, semmi bosszantó nem volt. Pedig csak 1 szem gyógyszer maradt ki. Most már naptárazok, nem merek ismét ebbe a kihagyásósdiba esni. Ja és állítólag, fűfélékre és penészgombára vagyok allergiás, ezt az a "kapirgálós" teszt mutatta ki az IGE vérből negatív.
 

csiko70

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Én zyrteket szedtem a parlagfű allergiámra, de csak akkor amikor nagyon rosszul voltam, így évről évre egyre ritkábban és egyre kevesebbet szedtem. Mára szinte teljesen elmúlt, gyógyszert pedig egyáltalán nem kell szednem.
 

CsillaLaura

Állandó Tag
Állandó Tag
Allergiam sajnos nekem is van,gyerekkorom ota,de igazabol sosem voltam kivizsgaltatni,igy nem is tudom mi az okozoja;foleg a labamon jelenik meg,viszketo erzes kent,neha kisebb nagyobb piros folt is tarsul hozza,s neha nemtudom megallni h el ne vakarjam,de ez nem tesz jot a boromnek.
Kiskoromban szedtem egy olyan gyogszert ellene amihez nem ehettem semmilyen sosat,ugyanis a doki szerint valamilyen etel lehetett a dologban, de ez artott volna a majamnak,es akkor aztmondtam,h ebbol inkabb nemkerek.Kesobb meg volt egy fajta gyogyszer amit kiprobaltam,sajnos a nevere nem emlekszem ennek se ,mivel nemigazan hasznalt,ugyhogy meg mindig szenvedek tole,hiaba remenykedtek a szuleim h majd kinovom.
Esetleg ha van valamilyen otlete valakinek h ez mitol lehet vagy esetleg tud ajanlani valamit ellene azt nagyon szivesen vennem es elore is koszonom!:)
 

flowerani

Állandó Tag
Állandó Tag
A fiamnak 4 évesen derült ki, hogy tej és szója allergiája van. Az orvos javaslatára teljesen kivontam az étrendjéből azokat. Annyira kivontam, hogy még egy szál ropit sem adtam neki - mert tejpor bizony van benne - és egy darab szaloncukrot sem evett. Utánajártam annak is, hogy melyik E-betűs adatlékok tartalmaznak tej, vagy szójaszármazékot és még olyan ételt sem kapott. Nagyon nehéz volt, de a gyerek tisztában volt vele, hogy mit nem ehet, soha nem hisztizett semmiért, hogy márpedig ezt, vagy azt meg szeretné enni. A felnőttek sokkal nehezebben kezelték és nem nagyon akarták megérteni, hogy többet ártanak vele, ha titokban adnak neki akár egy falatnyit is, mint használnak.
Ennek a szigorú diétának meglett az eredménye, két év alatt a gyerek kinőtte és most már nyugodtan ehet bármit.
Tehát nem árt kivizsgáltatni és betartani az orvos tanácsait és ha ételallergia van, az esetleges diétát.

Igaz a fiam az ételallergiát kinőtte, de kiderült, hogy allergiás a fűre és a porra. Ezt az élet oldotta meg nekünk, mert faluról beköltöztünk városra és itt "elmúlt". Azért idézőjelesen, mert teljes mértékben nem szűnt meg, néha van tüsszögés.
Ami viszont érdekes, mindkét nagyszülő falun lakik, csak külön helyiségben és nagyjából egy életszínvonalon. Amikor az egyikhez megy semmi baja, amikor a másikhoz megy, ott két nap alatt véresre tudja vakarni magát.
 
Oldal tetejére