Alsó hangon 18 milliárd dollárjába fog kerülni a Volkswagennek a dízelbotrány

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 21.

Melitta - 2016 December 21, 00:39
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A Volkswagen megállapodott a kanadai bírósággal, közel 1,6 milliárd dollárt kell fordítania jármű-visszavásárlásra, illetve helyreállításra, valamint a dízelbotrányban érintett kanadai járműtulajdonosok kompenzálására.

  Az Egyesült Államokban már októberben megszületett a megállapodás, amelynek értelmében a Volkswagen 10,033 milliárd dollárt költ arra, hogy visszavásárolja a dízelbotrányban érintett járműveket és kompenzálja a gépkocsi-tulajdonosokat. Emellett 4,7 milliárd dollárt fordít a túlzott károsanyag-kibocsátást visszafogó programokra és a zéró emissziós autók infrastruktúrájának fejlesztésére.

  A gyártó korábban azt is vállalta, hogy 1,21 milliárd dollárt fizet 652 amerikai márkakereskedőnek és 600 millió dollárt fordít 44 amerikai államnak bizonyos panaszok kezelésére.

  Mindezt figyelembe véve elmondható, hogy a Volkswagen-csoportnak eddig közel 18 milliárd dollárjába fog kerülni a dízelbotrány rendezése Észak-Amerikában.

  De nem csak a Volkswagent érinti a dízelbotrány, a Robert Boscht is beperelték a botrányban érintett járműtulajdonosok, az előrejelzések szerint pedig akár 300 millió dollárt is fizethetnek a németetek. A tulajdonosok vádjai szerint ugyanis tudtak arról, hogy a Volkswagen mire akarja felhasználni a Bosch által fejlesztett szoftvert, ennek ellenére elkészítették azt az autógyártó számára.

  Volkswagen.jpeg
   
  Georgina Bojana és Soproni Ede kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 21.

  1. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Szerintem akkor az összes gépjármü gyártó cégeket bekéne perrelni , mert egyiknek sem igazak az általuk állitott paraméterek ! De az öket "felügyelö" intézményeket ugyszintén és joval magasabb összegel állitanám a "Kádi elé" , mert ezt már évtizedekkel ezelött ismert adatok :(:D.
   analema, CasaLoma, sidavoq és 1 másik tag kedveli ezt.
  2. setni
   setni
   A márka hírnevét nem nagyon rombolta ez, inkább pénz kifizetése a húzós...
   Kevesebb jut befektetésre (újabb jobb szoftver kifejlesztésére...)
   analema, CasaLoma, sidavoq és 1 másik tag kedveli ezt.
  3. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Setni , a pénz kifizetése nemprobléma ! Hiszen valami majd 30 ezer munkaválalótól fog jövöre megszabadulni a VW , de a lényeg a több milliós Onager fizetések :D mert ök nem felelösek a történtekért !! Amig egy "magán" cég tönkremegy és esetleg az eszetlen igazgatot kirugják és mindent fizetettnekk vele addig az Onagerek lásd a pénzügyi botrányt is még mai is büntetettlen cselekmény ! Lánsd most Lagard esete Franciaországban !!:mad2::rolleyes2:
   analema, CasaLoma, B.Péter és 1 másik tag kedveli ezt.
  4. setni
   setni
   Miért a Wolksvagen nem magán cég?
   Pedig épp a munkavállalókra gondoltam hogy ha kifizetik a pénzt akkor ők fogják a legjobban megjárni....
   sidavoq kedveli ezt.
  5. vicus31
   vicus31
   A VW hírnevet nem nagyon rombolta, szerintem. A sok pénz kifizetése na az már nagyobb baj, de az sem fogja olyan nagyon megrendíteni a céget, szerintem.
  6. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Setni , nemegészen magán , hiszen Alacsony-Szászország tartja a Porsche-Piäch családdal a legtöbb részvényt és ugynevezett "blokkolo kissebbségi" joggal rendelkezik!! Hasonlóan mint a Német Vasut-Posta-és más cégek ;), lásd a Német Vasut észtelen alagut vasuticsomopont épitését Stuttgartban :rohog::rohog:, fizetni meg ugye az adófizetö köteles ! Amugy kérlek , hogyan is képzeled , hogy valami is történni fog e csaló cégekkel Europában ? Hiszen az elöirásokat itt mindenhol elfogadják és direkt az autógyártó cégek irják a törvény szabályokat hozzá , csak egy példa a Német volt közlekedési miniszter a felügyelö intézet igazgatója , kutya legyek ha ez nem lobbyzmus ;)
   Utoljára módosítva: 2016 December 21
   setni kedveli ezt.
  7. victorvacendak
   victorvacendak
   Már hogy a francba ne tett volna rosszat a márka hírnevének a botrány. A tőzsdén 25%-kal értek kevesebbet a részvényeik, és míg tavaly óta a rivális márkák átlag 9%os növekedést produkáltak (eladás), addig a VW csak 0,8-at. Amerikában, ami a második legnagyobb autópiac Kína után, eladhatatlan a VW és az Audi. A 3.0 tdi Q7-esek ezerszámra hevernek raktárakban. Anyagialag meg csődközel. El kell adniuk egy csomó leányvállalatot (pl. Scania, Ducati, Man, Bentley, Lamborghini), hogy talpon maradjanak, mert van egy 21 milliárdos banki tartozásuk. És a VW nagy részben magáncég (a Porsche 52%-ot, egy katari befektetési cég 17%-ot birtokol), emellett van 20% tulajdonrésze a német államnak is (alsó-szász régiónak).
   analema kedveli ezt.
  8. setni
   setni
   Akkor mégis csak belerokkan....
  9. victorvacendak
   victorvacendak
   Ki fognak mászni. Egyrészt az USÁ-ban több dízelt nem dobnak piacra (idővel Európában sem) és rállának az elektromos autókra. Ez persze inkább a népautó vonalat érintheti, mert a luxuskategóriában nehéz eladni egy olyan gépet a dízelhez szokott arcoknak, amit 3-400 km-enként tölteni kell (akár órákig). Bár nyilván idővel az akksik és a töltők is fejlődni fognak, de egyelőre nem egy leányálom egy hosszabb utazás elektromoséknál.
   Soproni Ede kedveli ezt.
  10. CasaLoma
   CasaLoma
   A vásárlókat úgy tűnik, nem zavarja a rossz hírnév, mert továbbra is veszik, viszik a VW-t. :)
  11. analema
   analema
   Érdekes, Európában nem nagyon esik szó semmilyen kártalanításról, itt a vásárló egy kormos karácsonyi üdvözlőlapot sem kap.
   Soproni Ede kedveli ezt.
  12. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Analema , miért ?? Ki vagy Te ? vagy én , vagy egy a másik europai vásárló ?? Itt nálunk nincsen vásárlói éredekvédelem , ezt a politikus elvtársak régen kiiktatták a szótárukból , mert utána nemtudnak az onegeri székekebe beülni a multiknál .:rolleyes2:
   setni kedveli ezt.
  13. Melitta
   Melitta
   A verseny piacrol melyik versenytars hunyt volna szemet???????? Egyik se. Es a vasarlo az elso,mert nelkule becsukhatna minden autoipar. Amerika meg mindig a legeklege nagy penzt lehet csinalni, de ha kiderul csalas vagy korupcio .....ott a vege iszonyu nagyot lehet bukni es szazeveket kapni erte.
  14. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Melitta , könyörgöm nekeverd Amerikát -Europával össze ! Az mint látod ég és föld ! Amig Amerikába megbüntettik addig Europába mint a Német mint a brüsszeli elvtársak csak a multik kedvébe járnak , hiszen a Német autóipari felügyelet már évtizedek óta tud a csalásról , pontosan ugymint a brüsszeli is .
  15. Melitta
   Melitta
   Ha az amcsi nem borit akkor minden megy ahogy addig ment.
   Nem keverem ossze de nem kis penzt kell fizetni a yenkiknek hisz sok autot eladtak nekik.
   Nyilvan sok sok targyalas volt ami nem vezetett eredmenyre es utana borult minden.
   Tetszik vagy nem vissza kell vasarolni az autokat es karteritest fizetni.
   Soproni Ede kedveli ezt.
  16. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Melitta , tudod az a fura és bosszantó , hogy amig Amerikában és Kanadában "jovátéttelt" kell a VW-nak fizetnie a csalásért addig itt nálunk füttyülnek a vevöre :mad2:, csak egy mit tudom én milyen filléres cserét kinálnak fel , de azt is "nagyvonaluságból"!
  17. most
   most
   a kibocsátáson már csúcsra értek azon nem lehetett már változtatni ... fizika

   ez a közgazdasági örökmozgó.... fizetni fogsz ugyanazért- miért eddig fizettél h ne legyen
   csak megváltoztatják a körítést
   sidavoq kedveli ezt.

Megosztás