Hírek Amerikának most lett elege: kijózanító pofont adott az USA Orbánnak a vétó miatt

Az amerikai pénzügyminisztérium pénteken közölte, hogy felmondja a Magyarországgal kötött 1979-es kettős adóztatást kizáró egyezményét, miután Budapest úgy döntött, hogy megvétózza az Európai Unió új, 15 százalékos globális minimumadójának bevezetését.Az amerikai pénzügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy mivel a Magyarország által alkalmazott 9 százalékos társasági adókulcs miatt – ami kevesebb mint fele a 21 százalékos amerikai adókulcsnak -, az adóegyezmény előnyei egyoldalúan Magyarországnak kedveznek, és már nem az Egyesült Államoknak.
Az előnyök már nem kölcsönösek – az Egyesült Államoknak jelentős potenciális bevételkiesést jelentenek, és az amerikai vállalkozások és befektetések számára kevés a magyarországi megtérülés – közölte a pénzügyminisztérium szóvivője.

Az időzítés arra utal, hogy az amerikai pénzügyminisztérium ezzel próbál nyomást gyakorolni Budapestre, hogy járuljon hozzá a közel 140 ország által elfogadott 15 százalékos globális minimumadó bevezetéséhez.
A felmondási folyamat várhatóan hat hónapot vesz igénybe, miután a pénzügyminisztérium hivatalos értesítést küld a magyar hatóságoknak.
Magyarország az 1979-es adóegyezménnyel kapcsolatos, régóta fennálló amerikai kormányzati aggályokat súlyosbította azzal, hogy megakadályozta a globális minimumadó bevezetéséről szóló uniós irányelvet
– mondta a pénzügyminisztérium szóvivője.

1657658029612.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,835
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére