AMIKOR ŐSZÖDÖZÖL ÉS GYURCSÁNYOZOL, OLVASD EL EZT - ÉS GONDOLKOZZ!

Ma 14 éve hangzott el az őszödi beszéd. Íme néhány utólagos tanulság.

1. Hallgasd vagy olvasd végig, ha eddig nem tetted!
2. Amikor azzal jössz, hogy Gyurcsány megosztó, eszedbe jut, hogy Dávid Ibolya és Szili Katalin is vezette a népszerűségi listát? És hol vannak ma már? Aki nem ennyire megosztó, és állítólag népszerű, miért nem tud ebből a pártjának szavazatokat szerezni?
3. Emlékszel? Gyurcsány Ferenc ma az egyetlen aktív politikus, aki legyőzte Orbánt.
4. Hol vannak ma azok, akik őt elárulták, megtagadták, hátra léptetni akarták?
4. Amikor Gyurcsány lemondott 2009-ben, az MSZP-nek másfél millió szavazója volt. Ha Bajnai és Mesterházy ennek nem veszti el harmadát egy év alatt, nem lett volna kétharmad.
5. Miért tagadta és tagadja meg az MSZP a mai napig a 2002 és 2010 közötti nyolc évet? A nyolc év három miniszterelnöke közül Medgyessy és Bajnai külsős volt. Nem voltak a párt tagjai. Gyurcsány két évig bírta elnökként - Őszöd után sajátjai által támadva.
6. Ha Gyurcsány a hibás, mi akadályozta az SZDSZ-t a 2010-es bejutásban? Ő csinálta a Fodor-Kóka háborút, majd hozta Retkes Attilát? Miért van az, hogy a liberális eszméket azóta is a DK (és pár éve) a Momentum képviseli?
7. Gyurcsány tehet arról, hogy 2009-es lemondása óta az MSZP-nek 5 elnöke volt, és minden választáson egyre kevesebb szavazatot kaptak?
8. Gyurcsány tehet arról, hogy Orbán azóta jelentkezett kihívői közül (Mesterházy, Botka, Karácsony, Szél, Vona, Bajnai) egyik sem tudta a Fidesz örökös vezetőjét megszorítani? És voltak, akik a választásig sem jutottak el...
9. Te érted, hogy az MSZP miért nem állt bele és harcolt a 2010-es kampányban?
9. Eszedbe sem jut, hogy ha Gyurcsány 2010-ig maradhat és rendesen kampányolhat, akkor is vereség lehet - válság közepén vagyunk -, de a 8 évet védve nincs kétharmad?
10. Ma is képes vagy azt hajtogatni, hogy Gyurcsánnyal nem lehet nyerni, miközben nincs olyan, az ellenzék által megnyert önkormányzati pozíció, amelyhez ne lett volna szükség a DK-ra, tehát Gyurcsányra is?
11. Mi lehet az oka, hogy ma annak a beszédnek az elmondója a legerősebb ellenzéki párt elnöke?
12. Tudsz annál jobb stratégiát, amit ő mond 2022-re, hogy egy közös miniszterelnök-jelölt, egy közös lista és 106 közös egyéni jelölt induljon a Fidesszel szemben? Mert mindenkire szükség lesz!
13. Biztos, hogy még mindig gyurcsányozni kell, amikor a párt önálló választási indulásain minden voksoláson egyre több szavazatot kapott? EP-2014: 226.086, OGY-2018: 307.401, EP-2019: 557.081. Az utolsó Závecz szerint kb. 800 ezer DK szavazó van.
14. Szerinted mire gondolhat Orbán, amikor látja, hogy a Fidesz legyőzői helyben Gyurcsánynak is köszönhetik a győzelmet?
15. Meddig akarsz szemellenzőt viselni? 2006-ban felgyújtották a várost Orbán két egymás utáni veresége után, most pedig dudálásért több százezres a bírság?
16. Tudtad, hogy a sikeres válságkezelés első két programját Gyurcsány Ferenc fogadtatta el?
17. Nem lehet, hogy az okozta a 2002 és 2010 között kormányzó két párt hanyatlását, hogy a választók arra gondolnak: miért szavazzunk olyanokra, akik szégyellik saját teljesítményüket? Ilyet a jobboldal sosem tenne... Nem Orbánnal, Antallal sem...
18.. Gyurcsány lenne a hibás azért, mert Orbánék ellopják az uniós pénzeket, mert felszámolták a demokratikus intézményrendszert, a sajtószabadságot, mert pártkatonákat ültettek mindenhova, mert elszigetelte Magyarországot? Hornnak is volt kétharmada, mégsem tette... Te lopnál, ha lehetőséged lenne rá, mert nem működik a kamera a közértben?
19. Nem lehet, hogy a gyurcsányozással - akaratodon kívül - magad is Orbánt segíted? Ha ő össze tud fogni mindenkivel, aki csépelte az elmúlt tíz évben, akkor mi akadályozhat bárki mást vele kapcsolatban? Tudod: ő nyert választást, és volt miniszterelnök. Rajta kívül ezt a mai mezőnyben nem mondhatja el senki... Mi akadályozza a többi pártot abban, hogy jobbak, sikeresebbek legyenek? Hajrá ellenzék!
20. A tavalyi EP-választás (4 mandátum) az őszödi beszéd évfordulójára esett. Nem lehet ebben a rehabilitáció mozzanata?
21. Fogadd el a valóságot! Gyurcsány Ferenc van, és lesz is. Ő, és pártja aktív és fontos részese lesz Orbán bukásának. Mert hogy megbukik, az biztos. Minden véget ér. Ez a rémálom is.
— with
Gréczy Zsolt


.
 
A Demokratikus Koalíció képviselőcsoportja nem vesz részt a parlament csütörtöki, a trianoni döntés századik évfordulója alkalmából tartandó emlékülésén.
eddig is nyilvánvaló volt Gyurcsánynak a határon túli magyarság iránti ellenszenve, eddig is a határon túli magyarok támogatása ellen ágált ... vajon mikor mer ellátogatni az anyaországtól elcsatolt területekre :)
 
akkor ha jól értem, mégiscsak tagja a Néppártnak ... a parlamentben pedig teljes jogu szavazata van, nem értem hol a problem? Annyi a változás, hogy most a Néppárt kezitcsókolommal kell köszönjön ha a FIDESZ szavazatait is akarják.

- Hogy egy itt elhangzott hasonlatoddal éljek, "felfüggesztett" azt jelenti, hogy Orbán a kis padon ül és nem rúghat labdába.
- Hogy még nem tették ki a Fideszt a frakcióból annak két oka van
- Orbán meghunyászkodott és visszaszívta az igazságügyi reformot és azt is elfogadta, hogy EuGH ítéleteket végre fogja hajtja
- A másik, hogy az egész világ a pandemie-vel van elfoglalva, Orbánnak "arra sem volt ideje", hogy Brüsszelbe látogasson

- Az EVP egyáltalán nem számíthat a Fideszre és ezért nem hogy egy kézcsók de egy kézfogásra sem érdemes ez a párt

Egyetértek, hogy a kis névtelen minisztériumi alkalmazottak sokszor jobban kiismerik magukat a politikához tartozó bürokráciában mint a képviselök. De messze állnak attól, hogy politikusok lennének. Mint a mellékelt eset bizoínytja csak ha férjük politikus akkor kerülhetnek fel a választási listára ... pláne a lista első helyére.
-
- A Demokratikus Koalíció, 2019-es EP választáson 554.286 szavazatot kapott és 4 képviselőt - 3 férfi 1 nő - küldhetett Brüsszelbe.
- Hogy milyen jó politikus Dobrev Klára azt majd megfogjuk ítélni a tevékenysége alapján
- Minden esetre az első akadályokat jól szedte, végül is rögtön alelnöki posztot kapott, tehát a kvalifikáció és személyiség stimmel.

- Nem tudom miért próbálod az elért sikereket a férjére hárítani?
- Mondjuk, igazad van, protezsálta a feleségét a nevezésnél, de a több mint fél millió szavazatból az övé csak egy.
- Tehát teljesen abszurd vitát folytatsz aminek a célja nyilván a rágalmazás, a gyűlölet szitás
 
Info, mindkettö MTI:
1.
A magyarok 94 százaléka igazságtalannak és túlzónak tartja a trianoni békeszerződést
2020-06-03 10:07
2.
2020-06-03 16:04
A Demokratikus Koalíció képviselőcsoportja nem vesz részt a parlament csütörtöki, a trianoni döntés századik évfordulója alkalmából tartandó emlékülésén.

Bujik a szög a zsákból.Esment, a 2004. december 5-i népszavazás, meg a 23 millio románozás után.
Bravo, bravo.

"A magyarok 94 százaléka igazságtalannak és túlzónak tartja a trianoni békeszerződést" :rohog:
- Ezen nevetnem kell, mert nem hiszem, hogy az ország 94%-a tudná hol van Trianon és mi miért volt?
- Természetesen ha azt szajkózza a kormány, hogy "elvették tőlünk" akkor azt mindenki megfogja vetni.

- Engem nagyon zavar a kardcsörtetés amivel a kormány és más szélsőjobboldali pártok arra esküsznek, hogy "lesz még újra nagy Magyarország"

- Talán az lenne a legjobb ha Orbán megtámadná Romániát és erre föl bevonulnának a NATO csapatok Magyarországra. :rohog:
- De az is lehet, hogy a Románok elintéznék maguk és megint Budapestig zavarnák a magyar hadsereget (volt már ilyen) :)

Valójában nem akarok nevetni mert a kép ezzel a kormánnyal, ezzel a háttérrel túl reális.
 
- Ezen nevetnem kell, mert nem hiszem, hogy az ország 94%-a tudná hol van Trianon és mi miért volt?
Ezért kell tanítani Apponyi gróf híres párizsi védőbeszédét:
"Magyarország számára ez azt jelentené, hogy elveszíti területének kétharmad és népességének majdnem kétharmad részét, és hogy a megmaradt Magyarországtól megvonják a gazdasági fejlődés majdnem összes feltételeit. Mert az ország e szerencsétlen középső része, elszakítva perifériáitól, meg lenne fosztva szén-, érc- és sóbányáinak legnagyobb részétől, épületfájától, olajától, földgázforrásaitól, munkaerejének jó részétől, alpesi legelőitől, amelyek marhaállományát táplálták; ez a szerencsétlen középső rész, mint mondottam, meg lenne fosztva a gazdasági fejlődés minden forrásától és eszközétől ugyanakkor, amikor azt kívánják tőle, hogy többet termeljen. "

- Természetesen ha azt szajkózza a kormány, hogy "elvették tőlünk" akkor azt mindenki megfogja vetni.

hátha elgondolkodnak, a lényeg hogy lássák problémák vannak a trianoni diktátummal mesterségesen létrehozott államokban.

- Talán az lenne a legjobb ha Orbán megtámadná Romániát és erre föl bevonulnának a NATO csapatok Magyarországra. :rohog:
bízzuk az oroszokra dolgot, először román-orosz háboru fog kitörni a románok Moldáviai beavatkozása miatt
- De az is lehet, hogy a Románok elintéznék maguk és megint Budapestig zavarnák a magyar hadsereget (volt már ilyen) :)
voltak már magyar csapatok is Bukaresben ... de ezek a kis országok, maguk nemigen intéznek el semmit, a nagyok rajzolják a határokat.
 
Utoljára módosítva:
Ezért kell tanítani Apponyi gróf híres párizsi védőbeszédét:
"Magyarország számára ez azt jelentené, hogy elveszíti területének kétharmad és népességének majdnem kétharmad részét, és hogy a megmaradt Magyarországtól megvonják a gazdasági fejlődés majdnem összes feltételeit. Mert az ország e szerencsétlen középső része, elszakítva perifériáitól, meg lenne fosztva szén-, érc- és sóbányáinak legnagyobb részétől, épületfájától, olajától, földgázforrásaitól, munkaerejének jó részétől, alpesi legelőitől, amelyek marhaállományát táplálták; ez a szerencsétlen középső rész, mint mondottam, meg lenne fosztva a gazdasági fejlődés minden forrásától és eszközétől ugyanakkor, amikor azt kívánják tőle, hogy többet termeljen. "hátha elgondolkodnak, a lényeg hogy lássák problémák vannak a trianoni diktátummal mesterségesen létrehozott államokban.


bízzuk az oroszokra dolgot, először román-orosz háboru fog kitörni a románok Moldáviai beavatkozása miatt

voltak már magyar csapatok is Bukaresben ... de ezek a kis országok, maguk nemigen intéznek el semmit, a nagyok rajzolják a határokat.

Szerintem is kell tanitani Apponyi beszédèt, hogy megértsük hogyan gondolkodtak az öseink a velük együtt élö népekröl. Ugy mintha baromfirol beszéltek volna, nem egyenrangu lěnyekröl.

Gyalazatos ahogy europa auto utjain melymagyarok olyan matricakkat ragasztanak a jarmüveikre amik azt szuggeraljak mintha Szlovakia, Romania... Orban Viktor altal iranyitott terület lenne.

Ez nemcsak felrevezetés hazugsag hanem sértö is.
 
Szerintem is kell tanitani Apponyi beszédèt, hogy megértsük hogyan gondolkodtak az öseink a velük együtt élö népekröl. Ugy mintha baromfirol beszéltek volna, nem egyenrangu lěnyekröl.

Ez hihetetlen apám ..... már megint nem sikerült felfogni a lényeget .... ha az Apponyi beszédből neked ez jött le tényleg komoly szövegértelmezési probléma vagy amire nem is merek gondolni hogy direkt szitod a hangulatod és kihasználod hogy téged sosem bannolnak meg . 94% nem tudja mi volt Trianon ezt állítod szerinted ennyire primitívek a magyarok többsége ? Dobbenet vagy néha komolyan !
 
Info, mindkettö MTI:
1.
A magyarok 94 százaléka igazságtalannak és túlzónak tartja a trianoni békeszerződést
2020-06-03 10:07
2.
2020-06-03 16:04
A Demokratikus Koalíció képviselőcsoportja nem vesz részt a parlament csütörtöki, a trianoni döntés századik évfordulója alkalmából tartandó emlékülésén.

Bujik a szög a zsákból.Esment, a 2004. december 5-i népszavazás, meg a 23 millio románozás után.
Bravo, bravo.
Ha nem tetszik ahogy a dk politizál akkor nem fogsz rá szavazni.
Jó pár éve még orbánék kivonultak .
Nem kell megmagyarázni a tények azok tények.
Emlékeztetőül: Orbán Viktor és a Fidesz 1990. június 4-én kivonult a parlamenti ülésteremből a trianoni megemlékezés egyperces néma gyászszünete alatt –

Álíltásukhoz egy parlamentijegyzőkönyv-részletet is mellékeltek:

"ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen."
 
Ha nem tetszik ahogy a dk politizál akkor nem fogsz rá szavazni.
Jó pár éve még orbánék kivonultak .
Nem kell megmagyarázni a tények azok tények.
Emlékeztetőül: Orbán Viktor és a Fidesz 1990. június 4-én kivonult a parlamenti ülésteremből a trianoni megemlékezés egyperces néma gyászszünete alatt –

Álíltásukhoz egy parlamentijegyzőkönyv-részletet is mellékeltek:

"ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen."

1.Igen, igy van, nem fogok a DKra szavazni.

2.Én a tényeket nem magyaráztam kérem...egyszerüen 2 napi hirt összetettem...s ténylegesen egy hangot nem ejtettem a Fideszröl. De tényleg nem. Ergo,nem értem, hogy s mint ez ide??
 
Piti Sándor, teged nagyon megvezettek...
-anno a honfoglalás idején mi magyarok is bevándoroltunk a Kárpát-medencébe. Nyilak,új ismeretlen haditechnika.... stb.
-kíváncsi lennék,mi lett azokkal az emberekkel,akik annak idején itt éltek,laktak
.....

Az a honfoglalás nehany ezer évvel korábban volt, mint amiről te tanultál.
Nem értettem sohasem, hogy hogyan tudták a habsburg torténelemhamisitók ilyen hanyaveti osszevisszasaggal atirni a magyarok történetét, pont ahogy konstantin utan a bibliat is lépésrol lepesre meghamisitották.
Szoval Árpád vezér és ősei is keresztények voltak, és a többezer éves hazai foldre tértek vissza, ahol már a bronzkorban is fejlett aranyművesség folyt, ahol nem templomokat, és szobrokoat imadtak, de az egy igaz Istenben hittek, csak nekik nem volt szükségük vilàgi papokra, templomokra, egyházi méltóságokra es hatalmas vagyokokkal rendelkezö püspökökre, biborosokra.
István a katolicizmust, a görög és római katolikus világi vallást eröltette a magyarokra a Krisztus által tanitott hit helyett.
Eppen ugy mint a reformácio idelyén az inkvizitorok.
Rengeteg forras van rola hogy a magyarok keresztények voltak, a lényegi vallási elemek meg is maradtak, csak uj elnevezések jottek, illetve késöbb rómából indítva a pogány római ( görög) istenek mintájára megjelentek a külsö helyszínen, a felhőkön futkozó isteni lények, a büntető és fenyegető , bosszúszomjas istenség

Nyilak vs ismeretlen haditechnika.
A magyarok jol ismerték a nyugati haditechnikát, a tűzfegyvereket, amiket az ázsiai, (kínai) es ny-europai tüzérek használtak, ismerték azt is, hogy az eloltoltős tűzfegyverek ( akkoriban még csak az volt) lassan tölthetőek, megbízhatatlanok mozgásban, míg a konnyű lovasság nehezen eltalalhato gyors mozgasu celpont, es minden iranyba tud célozni ds gyorsan es nagy pontossággal viszonylag nagy távolságra is célbatalálni.
A nyugatiak számára ismeretlen harcmodor, es eszközhasználat behozhatatlan hátrányt jelentett, meg ha a tűzfegyverekkel gyakorlatilag minden találat halálos sebet ejtett is.

I. Istvan milyen barbarmagyar keresztény vallást vett fel?
Istvan szarmazásáról mit hallottál?

-a magyar történelem meglehetősen sok helyen vitatott..... (pl szent korona eredete)

Persze hogy vitatott, minekután átírták akrónikák egy részét és így egymasnak ellnentmondóak a német nyelvű szövegek.... ( ds nem csak amagyar tortenetirasokat hamisitották meg...)

-sajnos soha nem voltunk európai nagyhatalom,mindig valamilyen segghez közel nyaltak a vezéreink....
Ami azt illeti de, általában europai nagyhatalom voltunk, csak sokszor sikerült csellel es zsarolassal kulfoldieknek rezszben atvenni a hatalmat. Mindegyik beletebolyodott.


Azon az érdekességen valaki elgondolkodott már, hogy Istvan idejében nem volt jellemző álldást osztó jobb kezet levágni a testről, viszont a jobbkéz levágása gyakori büntetés volt lopásért.
 
Piti Sándor, teged nagyon megvezettek...
-
Akkor engem is, meg még néhány milló európait...
Nyilak vs ismeretlen haditechnika.
A magyarok jol ismerték a nyugati haditechnikát, a tűzfegyvereket, amiket az ázsiai, (kínai) es ny-europai tüzérek használtak, ismerték azt is, hogy az eloltoltős tűzfegyverek ( akkoriban még csak az volt)
Hogy is van ez?
Korábban idejöttünk, mint azt tanították (895), de már volt elöltöltős lőfegyver?
Akkor hogy a piklibe nem találtak még a tannenbergi puskánál korábbit? Az pedig XI. századi...
lassan tölthetőek, megbízhatatlanok mozgásban, míg a konnyű lovasság nehezen eltalalhato gyors mozgasu celpont, es minden iranyba tud célozni ds gyorsan es nagy pontossággal viszonylag nagy távolságra is célbatalálni.
És a nyíl messzebbre lőtt mint a puska...
Én nagyon buta lehetek, mert eddig fordítva képzeltem.
A nyugatiak számára ismeretlen harcmodor, es eszközhasználat behozhatatlan hátrányt jelentett, meg ha a tűzfegyverekkel gyakorlatilag minden találat halálos sebet ejtett is.
-...
Eszköz?! Netán a kés, villa, kanál?
Már ne is haragudj, de ez annyira logikátlan, mint a laposföld elmélet.
A többire már nem is reagálok.
 
Ez hihetetlen apám ..... már megint nem sikerült felfogni a lényeget .... ha az Apponyi beszédből neked ez jött le tényleg komoly szövegértelmezési probléma vagy amire nem is merek gondolni hogy direkt szitod a hangulatod és kihasználod hogy téged sosem bannolnak meg . 94% nem tudja mi volt Trianon ezt állítod szerinted ennyire primitívek a magyarok többsége ? Dobbenet vagy néha komolyan !

- Trianon alatt két kastélyt ért a világ a francia Versailles-ben, a Petit Trianon-t és a Grand Trianon-t
- Apponyi a francia külügyminisztérium épületében mondta el a beszédét, nem egyenrangú félként.
- Hiszen az Osztrák-Magyar monarchia akkor már nem létezett, az ország súlya jelentéktelen volt

- Apponyi Bécsben született és Genfben halt meg, élete nagy részét külföldön töltötte
- Igen hat nyelven beszélt folyékonyan, nyilván mert egy soknemzetiségű államban élt.

Megvagy sértődve, hogy hiányosnak tartom az ország történelmi ismereteit, Ennek megvan az oka
- Ha a magyar külügyminiszter és a kormányfő butaságokat beszélnek a világ előtt akkor mit várhatunk el az egyszerű embertől?
- Szijgyártó nemrég "rendre utasította" a nyugati külügy-minisztereket és kikérte magának és az országnak, hogy kritizálják.

"..a magyar egy több mint ezer éves nemzet, mely nem kér a szánalmasan képmutató gyámkodásból" Ez ügye nem igaz.
- A Magyar Királyság volt 1000 évvel ezelőtt alapítva de az ország egy soknemzetiségű ország volt Trianonig

Az "etnikailag tiszta" Magyarország nem 1000 hanem csak 100 éve létezik és ezt Trianonnak köszönheti!
-
Orbán a bör-színről és etnikai homogenitásról beszél nahát ezt megkapta az ország a békeszerződéstől 100 évvel ezelött. ;)
 
B
Akik anno Gyurcsányék bűnei ellen tüntettek, ma nem teszik Orbánék súlyosabb tetteiért, mert a "konzervatív jobboldal" átmosta az agyukat, félnek a totalitárius rendszertől. Ha megvizsgáljuk a Fidesz-KDNP-nek a baloldal cselekedetei ellen felhozott érveket, melyekkel választásokat nyertek, azok meglehetősen falsak mert ma ugyanazokat követik el ők is durvább formában mint a bal- akkor. Az ügyeket nem rendezték azóta sem, mert azok - galád módon, más kárára - immáron nekik termelnek. Azt a gyurcsányi beszédet amúgy másképp is el lehetett volna mondani, a nép meghökkent a ripacs stílusától.
 
Akik anno Gyurcsányék bűnei ellen tüntettek, ma nem teszik Orbánék súlyosabb tetteiért, mert a "konzervatív jobboldal" átmosta az agyukat, félnek a totalitárius rendszertől.
Tehát szerinted agymosottak akik nem kérnek a Gyurcsány házaspár útmutatásaiból?
Pedig volt hatalmon, csak jól „elk…rta”, amit csak lehetett, például amikor megtagadta határon túli nemzettársait. De hát tudhatnánk nem a nemzet, hanem a globalizmus híve, és Európai Egyesült Államokat akar, nem pedig önálló Magyarországot.
 
Tehát szerinted agymosottak akik nem kérnek a Gyurcsány házaspár útmutatásaiból?
Pedig volt hatalmon, csak jól „elk…rta”, amit csak lehetett, például amikor megtagadta határon túli nemzettársait. De hát tudhatnánk nem a nemzet, hanem a globalizmus híve, és Európai Egyesült Államokat akar, nem pedig önálló Magyarországot.
Csak pontosan: állampolgárságot nem akart nekik adni, mert az állampolgárság szavazati joggal jár, és mégis mi alapon szól bele az ország életébe valaki, aki nem itt él, és nem viseli a következményeket? Még jó, hogy a határon túli magyarok zömének több esze van, és nem él a szavazati jogával, mint az Orbánék célja volt.
Az igazi európai egység lenne pedig az, ami ezt az egész Trianon kérdést végre műsoron kívülre tudná helyezni, egységes európai jogrendszer és gazdaság.
Jó lenne, ha látnák az emberek végre, hogy ebben az egyébként globalizált világban Európa így egyre versenyképtelenebb. Sebaj, zárkózzunk be, plusz vakargassuk a sebeket még további 100 évig, nehogy már begyógyuljanak.....
 
Csak pontosan: állampolgárságot nem akart nekik adni, mert az állampolgárság szavazati joggal jár, és mégis mi alapon szól bele az ország életébe valaki, aki nem itt él, és nem viseli a következményeket?
1. állampolgárságot senki sem ad ... azt igényelni kell, és bizonyítani, hogy már volt magyar állampolgár csak megfosztották az állampolgárságtától, vagy szülei, nyagyszülei voltak magyar állampolgárok és igényli a magyar állampolgárságot.
2. pontosan olyan alapon szól bele a politikába, mint azok a százezrek akik dolgozni mennek külföldre és semmivel se járulnak hozzá a magyarországi költségvetéshez
3. a magyar politika következményeit már hogyne viselné minden magyar állampolgár?

Még jó, hogy a határon túli magyarok zömének több esze van, és nem él a szavazati jogával, mint az Orbánék célja volt.
Már miért ne élne a szavazati jogával, ezt miből gondolod? Valószínüleg nem tudod, hogy mikor és mire szavazhatnak, a részvételi arány pedig átlagos, olyan mint a magyarországi lakhellyel rendelkező állampolgárok részvételi aránya.
Az igazi európai egység lenne pedig az, ami ezt az egész Trianon kérdést végre műsoron kívülre tudná helyezni, egységes európai jogrendszer és gazdaság.
Ezt remélem te sem képzeled, hogy például egy németnek valaha az lesz az érdeke, hogy ugyanannyit keress mint ő...akkor ki végezné el azt a munkát ami egy németnek derogál, ki fogja például a spárgát szedni ha nincsenek éhbérért güzülő keleteurópai napszámosok?
A trianoni kérdés is azonnal megszünne, ha az elszakított területeken ragadt magyarok nem éreznék úgy, hogy nem egyenranguak a hódító nemzettel. Valami feszültség, probléma csak kell legyen, ha az anyanemzet segítségét kérik és 100 év után még vannak etnikai összecsapások.

Jó lenne, ha látnák az emberek végre, hogy ebben az egyébként globalizált világban Európa így egyre versenyképtelenebb. Sebaj, zárkózzunk be, plusz vakargassuk a sebeket még további 100 évig, nehogy már begyógyuljanak.....
ennyire naív, csak nem lehetsz, hogy egy globalizát viágban majd nagy egyenőség lesz, az internacionalista jelszavakra, mint "világ proletárjai, egyesüljetek!" még a Gyurcsány família is egy jót nevet.
 
Utoljára módosítva:
B
Tehát szerinted agymosottak akik nem kérnek a Gyurcsány házaspár útmutatásaiból?
Pedig volt hatalmon, csak jól „elk…rta”, amit csak lehetett, például amikor megtagadta határon túli nemzettársait. De hát tudhatnánk nem a nemzet, hanem a globalizmus híve, és Európai Egyesült Államokat akar, nem pedig önálló Magyarországot.
Ezzel csupán azt mondtam: Orbánék sem jobbak náluk, bennük is csalódni kellett, és a két hatalom közt örlődött ember már ellenállni sem mer...
 
B
Ámde akárki akármit is mondjon, semmiképp sem szabadna hagyni, hogy a politika kijátssza, pajzsként használja a külhoni testvéreinket - akikhez ezer és ezer szálon kötődünk - a piszkos kis önző üzelmeihez...
 
Ezzel csupán azt mondtam: Orbánék sem jobbak náluk, bennük is csalódni kellett, és a két hatalom közt örlődött ember már ellenállni sem mer...
szerintem két teljesen különbözö irányról, ellentétes politikáról van szó.
Csak néhány példa: az egyik a globalizmus híve, a másik pedig önálló Magyrországot akar, az egyik behívja a migránsokat egy éjszakára a villájába, a másik kerítéssel akadályozza a migránsáradatot ... tehát van választási lehetőség, a választókra van bízva ki mit akar.
Az egyik elzavarja a Valutalapot, a másik kölcsönt venne fel. A gyöngyöspataki iskolához hasonló százával van, az egyik azt mondja jogosak a megítélt milliók, nem baj ha kicsit verik a tanárokat vagy van pár ezer óra hiányzás, a másik azt mondja ha már megítélték a kártérítést pótolják az elmaradt oktatást. Az egyik munkához kapcsolja a családoknak járó támogatást, a másik az mondja nem baj ha a szülők is a gyerekpénzből élnek...
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Amanda33 wrote on Fidji's profile.
Dr Bernard Spock könyvei engem is érdekelnének, ha még megvannak
Marcipanos wrote on caviking's profile.
Szia, évekkel ezelőtt a Játsszunk beszédet könyvet feltetted. Tudom, sokan kerestek ez ügyben. Tudnál segíteni, szükségem lenne rá!
Köszönöm!
get to the top 3 test új verzióját keresem. Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni.
Fehér József wrote on janikaaa24's profile.
Midi Sies letőlteni mert törölni fogják .

Statisztikák

Témák
36,986
Üzenet
4,513,499
Tagok
597,535
Legújabb tagunk
Zita03
Oldal tetejére