Hírek AMIKOR ŐSZÖDÖZÖL ÉS GYURCSÁNYOZOL, OLVASD EL EZT - ÉS GONDOLKOZZ!

Ma 14 éve hangzott el az őszödi beszéd. Íme néhány utólagos tanulság.

1. Hallgasd vagy olvasd végig, ha eddig nem tetted!
2. Amikor azzal jössz, hogy Gyurcsány megosztó, eszedbe jut, hogy Dávid Ibolya és Szili Katalin is vezette a népszerűségi listát? És hol vannak ma már? Aki nem ennyire megosztó, és állítólag népszerű, miért nem tud ebből a pártjának szavazatokat szerezni?
3. Emlékszel? Gyurcsány Ferenc ma az egyetlen aktív politikus, aki legyőzte Orbánt.
4. Hol vannak ma azok, akik őt elárulták, megtagadták, hátra léptetni akarták?
4. Amikor Gyurcsány lemondott 2009-ben, az MSZP-nek másfél millió szavazója volt. Ha Bajnai és Mesterházy ennek nem veszti el harmadát egy év alatt, nem lett volna kétharmad.
5. Miért tagadta és tagadja meg az MSZP a mai napig a 2002 és 2010 közötti nyolc évet? A nyolc év három miniszterelnöke közül Medgyessy és Bajnai külsős volt. Nem voltak a párt tagjai. Gyurcsány két évig bírta elnökként - Őszöd után sajátjai által támadva.
6. Ha Gyurcsány a hibás, mi akadályozta az SZDSZ-t a 2010-es bejutásban? Ő csinálta a Fodor-Kóka háborút, majd hozta Retkes Attilát? Miért van az, hogy a liberális eszméket azóta is a DK (és pár éve) a Momentum képviseli?
7. Gyurcsány tehet arról, hogy 2009-es lemondása óta az MSZP-nek 5 elnöke volt, és minden választáson egyre kevesebb szavazatot kaptak?
8. Gyurcsány tehet arról, hogy Orbán azóta jelentkezett kihívői közül (Mesterházy, Botka, Karácsony, Szél, Vona, Bajnai) egyik sem tudta a Fidesz örökös vezetőjét megszorítani? És voltak, akik a választásig sem jutottak el...
9. Te érted, hogy az MSZP miért nem állt bele és harcolt a 2010-es kampányban?
9. Eszedbe sem jut, hogy ha Gyurcsány 2010-ig maradhat és rendesen kampányolhat, akkor is vereség lehet - válság közepén vagyunk -, de a 8 évet védve nincs kétharmad?
10. Ma is képes vagy azt hajtogatni, hogy Gyurcsánnyal nem lehet nyerni, miközben nincs olyan, az ellenzék által megnyert önkormányzati pozíció, amelyhez ne lett volna szükség a DK-ra, tehát Gyurcsányra is?
11. Mi lehet az oka, hogy ma annak a beszédnek az elmondója a legerősebb ellenzéki párt elnöke?
12. Tudsz annál jobb stratégiát, amit ő mond 2022-re, hogy egy közös miniszterelnök-jelölt, egy közös lista és 106 közös egyéni jelölt induljon a Fidesszel szemben? Mert mindenkire szükség lesz!
13. Biztos, hogy még mindig gyurcsányozni kell, amikor a párt önálló választási indulásain minden voksoláson egyre több szavazatot kapott? EP-2014: 226.086, OGY-2018: 307.401, EP-2019: 557.081. Az utolsó Závecz szerint kb. 800 ezer DK szavazó van.
14. Szerinted mire gondolhat Orbán, amikor látja, hogy a Fidesz legyőzői helyben Gyurcsánynak is köszönhetik a győzelmet?
15. Meddig akarsz szemellenzőt viselni? 2006-ban felgyújtották a várost Orbán két egymás utáni veresége után, most pedig dudálásért több százezres a bírság?
16. Tudtad, hogy a sikeres válságkezelés első két programját Gyurcsány Ferenc fogadtatta el?
17. Nem lehet, hogy az okozta a 2002 és 2010 között kormányzó két párt hanyatlását, hogy a választók arra gondolnak: miért szavazzunk olyanokra, akik szégyellik saját teljesítményüket? Ilyet a jobboldal sosem tenne... Nem Orbánnal, Antallal sem...
18.. Gyurcsány lenne a hibás azért, mert Orbánék ellopják az uniós pénzeket, mert felszámolták a demokratikus intézményrendszert, a sajtószabadságot, mert pártkatonákat ültettek mindenhova, mert elszigetelte Magyarországot? Hornnak is volt kétharmada, mégsem tette... Te lopnál, ha lehetőséged lenne rá, mert nem működik a kamera a közértben?
19. Nem lehet, hogy a gyurcsányozással - akaratodon kívül - magad is Orbánt segíted? Ha ő össze tud fogni mindenkivel, aki csépelte az elmúlt tíz évben, akkor mi akadályozhat bárki mást vele kapcsolatban? Tudod: ő nyert választást, és volt miniszterelnök. Rajta kívül ezt a mai mezőnyben nem mondhatja el senki... Mi akadályozza a többi pártot abban, hogy jobbak, sikeresebbek legyenek? Hajrá ellenzék!
20. A tavalyi EP-választás (4 mandátum) az őszödi beszéd évfordulójára esett. Nem lehet ebben a rehabilitáció mozzanata?
21. Fogadd el a valóságot! Gyurcsány Ferenc van, és lesz is. Ő, és pártja aktív és fontos részese lesz Orbán bukásának. Mert hogy megbukik, az biztos. Minden véget ér. Ez a rémálom is.
— with
Gréczy Zsolt


.
 
"Nem azon kell ennyit polemizálni, mi volt 100 éve, hanem azzal kell foglakozni, mi van ma." Ez így van. Csakhogy az egyik következik a másikból. A múlt meghatározza a jelent.

Mondhatjuk ugy is, vannak akik semmit sem tanulnak a multbol.

Erdekes, hogy Ausztria sokkal többet veszitett megsem sir.

Tudtad, hogy Ferenc Jozsef testvere Maximilian Mexiko csaszara volt amig meg nem ölték? Ha jol emlekszem pont a kiegyezés évében. :(

Ausztria elvesztette Mexikot. :)
 
Mondhatjuk ugy is, vannak akik semmit sem tanulnak a multbol.

Erdekes, hogy Ausztria sokkal többet veszitett megsem sir.

Tudtad, hogy Ferenc Jozsef testvere Maximilian Mexiko csaszara volt amig meg nem ölték? Ha jol emlekszem pont a kiegyezés évében. :(

Ausztria elvesztette Mexikot. :)
Bocsánat, de ez már akkora de akkora butaság, hogy csak annyit mondhatok: könyörgöm, olvass! 3 évig volt mexikói császár, és az egész "császárság" csak a testvére, Ferenc József ötlete volt. Mit veszítettek az osztrákok???? Mi meg egy ezeréves államot veszítettünk. Nem rémlik valami?
 
Mi meg egy ezeréves államot veszítettünk. Nem rémlik valami?
patoszos patetikus maszlag 100 ev alatt reg tul kellett volna lepni rajta
az elvesztett teruletek ossz lakossagabol maximum 10% volt magyar ajku
akkor mirol hisztiztek 100 eve ???

S tény, nehezen viselem azt sirdogálást, amit mantráznak az emberek Trianon kapcsán.


ypg7qidopunuz40z8b6h.gif
 
Utoljára módosítva:
A véleményemet írtam arról, amit írtál.
S tartom most is - az, hogy Magyarországot megcsonkították, nem igaz, ha az Index írja, akkor sem. (Nem ez lenne az első, amit az újságírók rosszul kommunikálnak).
Nem volt Magyarország 1918 előtt! Ezt kellene végre megérteni.
Feudális hűbérállam volt, neve: Oszták-Magyar Monarchia.
A Monarchia, ami már a létrejötténél nem vette figyelembe a területén élő nemzetiségeket, úgy hagyták ki őket, ahogy voltak.
Amelyik térképről beszéltek, bár olyan térkép nem volt akkor már több száz éve, televolt nemzetiségekkel, sőt autonóm területet is találtál volna.

S tény, nehezen viselem azt sirdogálást, amit mantráznak az emberek Trianon kapcsán. S legyen úgy, ahogy írod, mégsem területi problémáik vannak - legyen Neked igazad, bár én mindenhol térképeket látok, még kocsikra kitacepaózva is.

De legyen, fogadjuk el, hogy a többség nagyon-nagyon-nagyon együttérez azokkal, akik határon kívül találták magukat anno, miközben ma devizahiteleseket kilakoltatnak körülöttük, miközben gyerekek sokaságának nincsenek lehetőségei ma előrejutni, mert szegény családba születtek, miközben meghalnak emberek, mert olyan vacak szinten van az egészségügyi kiszolgáló-rendszer (lásd kórházi fertőzések), miközben az idős emberek nem kicsi százaléka havi 80.000 forint alatti összegből kell éljen, miközben minden évben száznál több ember hűl ki télen, s egyharmaduk a saját lakásukban.
Mindez itt, ma. S most tényleg Magyarországon.

S az érzelmek - nem kell öreg erdélyieket megkérdeznem, mert ha nem is magyar kisebbségként, de maradt ott családrész.
Azonban a két háborúnál, majd az azt követő "szuper" éveknél, eltörpült számukra, mi történt a határral.

Nem azon kell ennyit polemizálni, mi volt 100 éve, hanem azzal kell foglakozni, mi van ma.

rendben!
 
Bocsánat, de ez már akkora de akkora butaság, hogy csak annyit mondhatok: könyörgöm, olvass! 3 évig volt mexikói császár, és az egész "császárság" csak a testvére, Ferenc József ötlete volt. Mit veszítettek az osztrákok???? Mi meg egy ezeréves államot veszítettünk. Nem rémlik valami?

Azért Mexiko nem akár milyen kis ország. Képzeld el mekkora hasznot hozott volna Mexiko 150 év alatt Ausztriának?
1,97 millió négyzetkilométer, 125 millió lakos! A terület 25-ször nagyobb mint a mai Ausztria. :rolleyes:
-
Ha jól emlékszem "Kakania", mert igy nevezték a K&K birodalmat aminek egy részén magyar nyelvűek laktak,
a Habsburgok kezében volt évszázadokon keresztül. Az első királyunk és utána több német feleséget kapott...
-
Nekem nem kell mesélni a "szenvedésekről" az én rokonaim nemcsak a szülőföldjüket veszitették el
hanem a nevüket is meg kellett változtassák, söt voltak akiket a vallásuktól is megfosztottak.
-
Az elmúlt 100 évben számos tisztogatás történt Magyarországon, hogy "etnikailag homogen" legyen.
-
Természetes, hogy ennek a fényében nem csatlakozom a jelenlegi kormányhoz
aki a fajtisztaság megvédése érdekében vezetett választási kampányt 2018-ban is.
-
Orbának szeretné a hatalmát kiterjeszteni több emberre és nagyobb területre.
Ha az emberek érdekelnék, a magyar kultúra akkor egészen másképp kéne megragadnia a témát.
 
Orbának szeretné a hatalmát kiterjeszteni több emberre és nagyobb területre.
a magyar kormány felelősséggel tarozik a magyar állampolgárokért bárhol vannak a világban. Viszont a magyar kormányfőt nyugodt lehetsz azonnal elzavarnák ha úgy viselkedne mint a kancellárotok, ilyen viszolyogva hajítaná el a magyar zászlót. Nem véletlenül kapta meg a kancellárotok a Coudenhove-Kalergi díjat.
 
Utoljára módosítva:
a magyar kormány felelősséggel tarozik a magyar állampolgárokért bárhol vannak a világban. Viszont a magyar kormányfőt nyugodt lehet azonnal elzavarnák ha úgy viselkedne mint a kancellárotok, ilyen viszolyogva hajítaná el a magyar zászlót. Nem véletlenül kapta meg a kancellárotok a Coudenhove-Kalergi díjat.


Hát én felettem csak ne akarjon egy Orbán kardoskodni és ezzel bizonyára így van nagyon sok magyar.
-
Te pedig egy nagyon feledékeny ember vagy, erről a zászlós jelenetről már beszéltünk eleget.
Nyilván fogalmad sincs mi játszódott ott le csak ismételgeted magadat.
-
A Fidesz is jobban tenné ha nem próbálná kisajátítani a hazaszeretet.
Egy párt megnyerte a parlamenti választást de ettől ö még nem lett magyarabb mit az ellenzék.
Márpedig orbán stratégiája, hogy a demokratikus oppozíciót "hazaárulóknak, ellenségnek" nevezi.
Ez undorító, antidemokratikus, heccelő, kirekesztő és jogellenes. Ha akarod mondom, Magyarellenes.
 
Utoljára módosítva:
kolozsvári szinitanuló.de tanulhatnánk abból amit elmondattak vele...
Én meghallgattam.
Tanulságos szavak, jól kiválasztott előadó :)
Köszönöm!
ő "csak" egy tanuló...A szavak mit mondott minden pártra érte
Én meghallgattam.
Tanulságos szavak, jól kiválasztott előadó :)
Köszönöm!
Tanuló kislány (várfalva???) .a szöveg a lényeg...
 
Utoljára módosítva:
Bocsánat, de ez már akkora de akkora butaság, hogy csak annyit mondhatok: könyörgöm, olvass! 3 évig volt mexikói császár, és az egész "császárság" csak a testvére, Ferenc József ötlete volt. Mit veszítettek az osztrákok???? Mi meg egy ezeréves államot veszítettünk. Nem rémlik valami?
Rémlik esetleg olyan megnevezés hogy az erdélyi fejedelmeség még?Ismerős még az a független állam volt?szerintem nem.Erdély például mindig is az volt.Nem kéne az ott élő románokat is annyira lenézni azokat a románokat akikkel nyugodtan megtették a magyarok 1848-at például.Azt se felejtsük el hogy nem az oszrtrákoknak köszönhetjük hogy a török sokáig nem jött be mostani magyarországra hanem az erdélyieknek...az ottlakóknak!Lehet lobogtatni a nagymagyar zászlót horvátoknál is...Mégis az horvátország marad.Milyewn ezeréves államot?három tenger mosta parjainkat?ilyennel jösz?ennyire sötét az univerzumod?menj vissza nyugodtan a sziriuszra!
 
a magyar kormány felelősséggel tarozik a magyar állampolgárokért bárhol vannak a világban. Viszont a magyar kormányfőt nyugodt lehetsz azonnal elzavarnák ha úgy viselkedne mint a kancellárotok, ilyen viszolyogva hajítaná el a magyar zászlót. Nem véletlenül kapta meg a kancellárotok a Coudenhove-Kalergi díjat.


Nem volt szándékomba válaszolni erre a videóra, mert már letárgyaltuk 2016-ban és többször utána.
- A felvétel 2013-ban készült, a Bundestag választás eredményhirdetésekor
- Az általad belinkel másodperces kivágás pedig 2016-ban vette az útját.
- Nem kell megemlítenem, hogy melyik sarokban levő párt és milyen célzattal terjesztette
- Te is részese vagy ennek a szisztematikus félremagyarázásnak.
-
A legjobb talán ha felteszek egy hosszabb jelenet, hogy változtass a véleményeden, hogy megismerjük a jellemedet
-

-
Kétségtelen, hogy Merkel nem egy "Party Girl" és valószínű csak hivatalból megy ki focimécsre, a dal idegen volt a számára.
-
- A videón látjuk, hogy volt elég zászló a teremben, nem hiányzott a nemzeti "egység"
- Ennek az egységnek a megőrzése érdekében vehette ki Merkel Gröhe kezéből a zászlócskát
- amit pont az előtt nyújtott fel neki valaki a publikumból.

- Gondoljunk csak bele, a CDU/CSU mellett egy csomó párt volt a versenybe, akik nem tudtak örülni az elért eredményeiknek
- Ha az egyik párt a nemzeti színű zászlót lengeti a dobogón, akkor mit lengessen a másik párt egy látható különbség érdekében?
-
Szeretném hozzátenni, hogy a stadionokban népszerű dal szerzői, a "Tote Hose", a Party után beperelték, a CDU/CSU-t, vagy csak mérgüket fejezték ki, már nem tudom, mert a dalt nem nekik szánták, ök az SPD-vel szimpatizáltak. :)

- Nekem automatikusan a magyar Parlament jutott az eszembe, ahonnan a Jobbik 2014-ben eltávolította az EU-s zászlót
- A képviselők filmeztették magukat, leszerelték a zászlót és kidobták az emeletről - mondván "Ez csak a kezdet"
 
Utoljára módosítva:
Már miért ne pályázhatna: Elvégre az alapszabályzatban is világosan le van írva, hogy politikával nem foglalkozó közösségi oldal, varrásmintákat, recepteket csereberélnek a külföldre szakadt magyarok ... hát miért ne támogtanák az ilyen meghitt dolgokat
Én eddig úgy vettem észre a támogatásnak az szokott az ára lenni:tessék a Ovi tartalmait szócsőként egy az egyben leközölni.Pont mint a megyei lapok: egymás cikkeit parancsra vezérelt szolgai módon kiadni.
Ha nem teszi: Támogatás megvonás azonnal.
 
- Te is részese vagy ennek a szisztematikus félremagyarázásnak.

Megértelek, hogy próbálod mentegeni Merkelt, csak annyit mondtam figyeljék meg a német kancellár gesztusát, mimikáját a német zászlóval kapcsolatban.
Te olyan mesét kreálsz a látottakhoz amilyet akarsz, a fórumtagok láthatják a tényeket. Akit esetleg nem győznek meg a látottak utánanézhet mi az a Kalergi terv, és miért kapta meg Merkel a Kalergi díjat, mit honoráltak ezzel a kitüntetéssel.
 
Utoljára módosítva:
Megértelek, hogy próbálod mentegeni Merkelt, csak annyit mondtam figyeljék meg a német kancellár gesztusát, mimikáját a német zászlóval kapcsolatban.
Te olyan mesét kreálsz a látottakhoz amilyet akarsz, a fórumtagok láthatják a tényeket. Akit esetleg nem győznek meg a látottak utánanézhet mi az a Kalergi terv, és miért kapta meg Merkel a Kalergi díjat, mit honoráltak ezzel a kitüntetéssel.

- Merkel mimikája, fejvetése nagyon egyértelmű, röstellte, hogy a kollégája milyen fesztelenül viselkedett a Prosecco hatására

upload_2020-6-6_18-15-44.png


- Rajta kívül senkinél nem volt zászló. Te kivágtál az egész esti party-ból egy grimaszt és megakarod tölteni hamis tartalommal
- Nemrég még a "házi-szabályra" hivatkoztál, hát itt a kormánypárt nem szokta kisajátítani a hazaszeretet

Komolyan mondom, hogy te egy Arschloch vagy. :)

A fórumtagoknak van saját ítélőképessége. Különösen feltűnik, hogy soha nincs ellenérved csak a tautológia, a szajkózás.
-
- 2013-ban az AfD 4,7%-ot ért el, nem jutott a Bundestag-ba,
- Aztán egyesült a párt az NPD-vel, az NPD eltűnt, az alapitó tagok kiléptek
- Az ö partijukon nem látni egyetlen német zászlót sem. :(
 
Utoljára módosítva:
Vélemény:

0. '91-92 után nagyon sürgős lett mindenkinek (már aki tehette) "milliomossá" válni, és ez még mindig tart... Nyilván érthető, de nagyon nagy kár, hogy közben abszolút nem érdekelte/érdekli őket azoknak a sorsa, akiknek nem volt/nincs lehetősége és/vagy "gyomra" hozzá.

1 . Az összefogással egyetértek, hiszen a jelenlegi kormánypártok durván "leszalámiztak" mindent és mindenkit maguk körül.
2. Ha váltás lesz és nem lesz 2/3-ad vagy több, nagyon nehéz dolga lesz az új kormánynak. A Fidesz-KDNP olyan jogi, gazdasági stb. "zavarost" hagy maga után, hogy annak rendbetétele nagyon sok időt és rengeteg munkát jelent.
3. Ha összejön, nagyon durva lesz,az "ellenzék" minden szinten. Ne lepődjön meg senki, még keményebben mint '92 után, ott fognak keresztbe tenni, ahol lehet és saját magukon (ill. a hatalom visszaszerzésén) kívül senki és semmi nem fogja érdekelni őket, mint ahogy 2006-ban sem érdekelte őket, hogy mit készítettek elő (amúgy kösz a képeket, de a felelősség bizony nem egy emberé, még csak nem is egy - ill. két - párté).
4. Többek szerint a fentiek miatt majdhogynem egyszerűbb lenne egy újabb "rendszerváltás", mert anélkül legalább 15-30 évig tarthat normális állapotokat teremteni. Vagyis még csak nem is a nulláról, hanem durván mínuszról kell újraindulni.
Az előzők, ill. a saját nemzedékem nagy többsége ebben az esetben lemondhat a valódi, normális polgári létről, a nagyjából élhető, kiszámítható és biztonságos létről, öregkorról... Nem lepődnék meg, ha 72-75 évre kellene növelni a nyugdíjkorhatárt, mert nem lesz miből nyugdíjat fizetni. Ennek a más "jajdejó" oldala pedig a munkakezdők problémája, ugye.

5. Gyurcsányt ugyanúgy átverték a palánkon az "öreg" MSZP-sek, mint Medgyessyt. A legutóbbi önkormányzati választások utáni "sógor-koma" effektus úgy indult újra, minta korábban mi sem történt volna. A DK-nál is. Ha ezt nem tekintem, akkor is soha többet Gyurcsányt (se). ~20 éves korom óta ismerem a JPTE-ről, nem kell "megvédeni", tökéletesen felesleges. Nem rossz ember, de nem való sem kormánytagnak, sem a kormány vezetőjének.

6. Néhányan azt mondják, hogy "birka nép a magyar". Ez azonban nem egészen így van. Tényleg vannak érdektelen, lusta emberek, de még többen, akik nem tehetik meg, hogy felemeljék a hangjukat, mert magukon kívül közvetlenül felelősek más emberekért (pl. szülők, házastárs, gyerekek stb.) és ha elvesztik az állásukat, és "utánuk nyúlnak", nincs 2-24 havi tartalékuk a további megélhetéshez, ált. még szoros nadrágszíjjal sem. Szóval Kertész úrral (bár az irodalmi munkásságát becsülöm, ha nem is vagyok oda érte) kicsit sem értek egyet, inkább - átvitt értelemben - Dobóval, miszerint "igen harapós birkák élnek ebben az akolban", már ha tényleg kell és muszáj.
Mondjuk erre, mármint, hogy ne legyen muszáj, ha jól "kidekázva", de vigyáznak az "urak".
 
de ez ugye általános szabály... minden támogatóra, támogatottra érvényes?
Nem értem miért soroltad ide a médiát, pláne a fizetett politikai újságírókat?
Nem mert te azt írtad a kultúra önzetlen támogatása miatt megtehetné a CH-ra is. Erre lett válaszul olyan nincs Ovinál Ő hűbérért támogat.
Politikai alázatért és egy az egyben közöld le mit kiadok napiparancsba.
Így ezen a durva módon a támogatás nem érvényes mindenhol és mindenre.(mint mondod ez mindenütt így van, nincs ilyen durva mindent lenyelő módon)
Az ország összes megyéi lapját nem vásárolná fel egy önzetlen mecénás kinek célja a kultúra támogatása.
Ilyet csak politikai diktátor tesz.
 
Nem mert te azt írtad a kultúra önzetlen támogatása miatt megtehetné a CH-ra is.
Azt írtam egy politikamentes weboldal, még a szabályzatában is le van írva, hogy nem foglalkozhat politikával. Ebből következik kizárt, hogy támogasson bármilyen politikai irányzatot, tehát értelmetlen a feltételezésed.
Azt kifogásolod, hogy a nagyvilágban nem kötödnek gazdasági és politikai csoportokhoz az űjságok, kíváncsi lennék melyik újságokat képzeled függetlennek?

idézet a Le Monde volt igazgatója könyvéből :
Túl késő… Újabb „mecénások” hiányában a Le Monde-ot eladták.[9] És nem sokkal később Eric Fottorinót éppen azok a részvényesek menesztették, akikkel ő kötötte meg az üzletet. Ez utóbbi epizóddal kapcsolatban kevéssé ékesszólóan ugyan, de leszűri a konzekvenciát: „A Le Monde csatlakozott a hírneves lapok ama táborához, amelyek sorsa immáron a tőkétől és az ipari vagy pénztőkés mágnások akaratától függ.” A „boldog globalizáció” lelkes prókátoraként a Le Monde is a zsákmányukká vált.
 
Utoljára módosítva:
Vélemény:

0. '91-92 után nagyon sürgős lett mindenkinek (már aki tehette) "milliomossá" válni, és ez még mindig tart... Nyilván érthető, de nagyon nagy kár, hogy közben abszolút nem érdekelte/érdekli őket azoknak a sorsa, akiknek nem volt/nincs lehetősége és/vagy "gyomra" hozzá.

1 . Az összefogással egyetértek, hiszen a jelenlegi kormánypártok durván "leszalámiztak" mindent és mindenkit maguk körül.
2. Ha váltás lesz és nem lesz 2/3-ad vagy több, nagyon nehéz dolga lesz az új kormánynak. A Fidesz-KDNP olyan jogi, gazdasági stb. "zavarost" hagy maga után, hogy annak rendbetétele nagyon sok időt és rengeteg munkát jelent.
3. Ha összejön, nagyon durva lesz,az "ellenzék" minden szinten. Ne lepődjön meg senki, még keményebben mint '92 után, ott fognak keresztbe tenni, ahol lehet és saját magukon (ill. a hatalom visszaszerzésén) kívül senki és semmi nem fogja érdekelni őket, mint ahogy 2006-ban sem érdekelte őket, hogy mit készítettek elő (amúgy kösz a képeket, de a felelősség bizony nem egy emberé, még csak nem is egy - ill. két - párté).
4. Többek szerint a fentiek miatt majdhogynem egyszerűbb lenne egy újabb "rendszerváltás", mert anélkül legalább 15-30 évig tarthat normális állapotokat teremteni. Vagyis még csak nem is a nulláról, hanem durván mínuszról kell újraindulni.
Az előzők, ill. a saját nemzedékem nagy többsége ebben az esetben lemondhat a valódi, normális polgári létről, a nagyjából élhető, kiszámítható és biztonságos létről, öregkorról... Nem lepődnék meg, ha 72-75 évre kellene növelni a nyugdíjkorhatárt, mert nem lesz miből nyugdíjat fizetni. Ennek a más "jajdejó" oldala pedig a munkakezdők problémája, ugye.

5. Gyurcsányt ugyanúgy átverték a palánkon az "öreg" MSZP-sek, mint Medgyessyt. A legutóbbi önkormányzati választások utáni "sógor-koma" effektus úgy indult újra, minta korábban mi sem történt volna. A DK-nál is. Ha ezt nem tekintem, akkor is soha többet Gyurcsányt (se). ~20 éves korom óta ismerem a JPTE-ről, nem kell "megvédeni", tökéletesen felesleges. Nem rossz ember, de nem való sem kormánytagnak, sem a kormány vezetőjének.

6. Néhányan azt mondják, hogy "birka nép a magyar". Ez azonban nem egészen így van. Tényleg vannak érdektelen, lusta emberek, de még többen, akik nem tehetik meg, hogy felemeljék a hangjukat, mert magukon kívül közvetlenül felelősek más emberekért (pl. szülők, házastárs, gyerekek stb.) és ha elvesztik az állásukat, és "utánuk nyúlnak", nincs 2-24 havi tartalékuk a további megélhetéshez, ált. még szoros nadrágszíjjal sem. Szóval Kertész úrral (bár az irodalmi munkásságát becsülöm, ha nem is vagyok oda érte) kicsit sem értek egyet, inkább - átvitt értelemben - Dobóval, miszerint "igen harapós birkák élnek ebben az akolban", már ha tényleg kell és muszáj.
Mondjuk erre, mármint, hogy ne legyen muszáj, ha jól "kidekázva", de vigyáznak az "urak".

Sok igazság van abban amit irtál,
de ne tartson ez vissza bennünket ellenzéki pártokra szavazni! :D
-
Senki sem gondolja, hogy
a jelenlegi egyenlőtlen választási küzdelemben, jogi egyenlőtlenségben a Fidesz nem kerül a parlamentbe.
-
Vannak akik gusztus alapján választanak, megszokásból, "hűségből" vagy tudja ördög mi miatt.
Racionálisan gondolkodó embernek mindegy, hogy hívják a miniszterelnököt a pártot.
-
Szerintem az a fontos, hogy egy kormánynak ne legyen teljhatalma mert, hogy ezzel visszaél az emberi.
-
Világos, hogy egy demokráciát nehéz kormányozni de a világunk olyan komplex, hogy ha valamit elszúrunk akkor a mögött egy kollektiv "félélőség" kell legyen mert a "zsíros idők" hamar elmúlnak és akkor az elégedetlenné vált nép elsöpri a diktatúrát, és helyette egy másikat installál.
-
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,623
Tagok
615,327
Legújabb tagunk
Tracycer
Oldal tetejére