Angyalok

Sakkozzunk:)

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát én azt érzem, h. a vallás - bármely csomagolásban - egyike azon ember által kreált utópisztikus ideológiáknak melyeknek kevés közük van a realitáshoz.
A bibliát is emberek írták pár ezer évvel ezelőtt (amikor elhanyagolható ismeretük volt "lapos" földünk parányi részével kapcsolatosan, nem hogy univerzumo(ka)t kutassanak) - ugyan miért lettek volna ezek "táltosabbak" mai társaiknál?!
Egy példa csupán: bibliában leírt genezis szerint "Világosság és sötétség" után negyedik nap következett az "égitestek teremtése" - ez még egy mesében is fájóan nagy butaság! Hogy porból gyúrt emberről, ennek oldalbordájából kreált asszonyról, bűnbeesésről, özönvízről ne is beszéljünk.
Persze, mindenkinek jogában van abban hinni amiben akar. Azaz lenne, ha nem maguk a vallási irányzatok nem fordulnának szembe ezzel, s nem manipulálnák szellemükben ártatlan híveiket ("boldogok a lelki szegények mert övék a mennyeknek országa").
Sajnos a vallás amióta csak létezik, mindig hatalmat hitelesítő eszköz volt egy ignoráns többség leigázásában.
Mint akár napjainkban, amikor keresztény inkvizíciót, olykor népirtással kivitelezett keresztény térítést "torol" egy hasonlóan manipuláló iszlám irányzat.


Eben Alexander
A mennyország létezik

olvastad, esetleg hallottál róla? IDEGSEBÉSZ DR, írta a tudomány embere, 7 nap kóma után leírta a másvilági élményeit, Ecoli bakteriális fertőzése volt ami már magában is csoda,hogy túlélte, főleg úgy,hogy az agya ép maradt...

szóval....
 
Utoljára módosítva:
Oldal tetejére