Anime/Manga

merienn666

Állandó Tag
Állandó Tag
nálam is a Dragon Ball volt az első :)

A kedvenceim a
Wolf'sw rain,
Devil May Cry,
Elfen Lied
Hellsing
Vámpírvadász D
Vampire Knight :)
 

zizix

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudnátok valamit mondani az Eyesheld 21 -ről? Az anime sorozatot végignéztem, ám a végén elég nagy hiányérzetet hagyott. Olvastam róla, elvileg mangában jóval előrébb tartanak, vajon folytatják az anime-t? Ám, ha valaki a mangát olvasta volna, megtenné azt az óriási szívességet, hogy legalább tömören összefoglalja? Sehol nem sikerül rábukkannom végig. Segítséget előre is köszönöm. :)
 

senussya

Állandó Tag
Állandó Tag
Kimondottan kedvelem az animéket. Amelyeket láttam eddig (csak azok, amelyek hirtelen eszembe jutnak) : Dragonball összes évad, Pokemon, Beyblade, de az abszolút kedvenc a Death Note. Rendkívül jó történet, mindenkinek ajánlom.
 

egnecs

Állandó Tag
Állandó Tag
Én mostanában kedveltem meg az animéket/mangákat. Kedvencem a Fairy Tail, bár mostanában kezd kicsit gyerekes lenni. Én az animeaddicts-ről szoktam keresni. Tényleg jó kis oldal.
 

Renee-chan

Állandó Tag
Állandó Tag
Én imádom őket! :D Nézem, olvasom, fordítom. Mindent, amit lehet megteszek, ami Anime/Manga/Japán. :D Kiskorom óta rabja vagyok a világának. Mindig számtalan szezonális Animét nézek, de van amikor régebbi évekből keresgélek. Kimeríthetetlen és mindig akad egy, amit nem láttam, de érdekel. :)
 

gmagdus

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, én még egészen kicsi koromban láttam egy anime-t, akkor még sehol sem volt pl. a Dragon Ball. Valamelyik német nyelvű csatornán néztem, Lady Oscar volt a címe. Majdnem minden részét láttam, persze az utolsóról valahogy lecsúsztam, és azóta sem láttam. Szerintem nem sokan ismerik ezt a sorozatot, ti hallottatok róla esetleg? :)
 

selmak15

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. Én akkor szerettem meg az animéket mikor bejöttek kis hazánkba anno A+ csatornán. Azóta is nézem. Kedvenceim a mecha, sci-fi. Nagy favoritok: Gundam sorozat, Steins-Gate
 

.anna01.

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv mindenkinek!

Az anime-hez képest én mangapárti vagyok. Mindenevő vagyok, először shoujo mangákkal kezdtem, majd átpártoltam a shounen mangákhoz. Kedvenc mangáim:
Skip Beat!
Nagyon vicces manga, még a shoujo manga korszakomból, nagyon bírom a humora és története miatt, már többször újraolvastam; animeaddicts-on fennvan magyarul; mindig olvasom, ha kijön az új angol rész.
Naruto
Első shounen manga, amit megszerettem. Kezdetben imádtam, de mostanában eléggé elromlott, de a történet eleje zseniális (Shippuden-ig). Hetente olvasom a mangát, de újabban egyre jobban csalódok benne.. :/
One Piece
A legjobb shounen manga amit eddig olvastam. Mikor a Naruto elkezdett "romlani" keresni kezdtem valami olyan shounen mangát, ami jobb; de egyiket sem találtam jobbnak, mint a Naruto. Mindenki áradozott a One Piece-ről, de nekem nem tetszett a rajzolás, előszöri olvasáskor abbahagytam, de ismerősöm miatt megígértem, hogy "csakazértis" továbbolvasom. Ez eltartott egy darabig, de aztán észrevétlenül beszippantott magába az új világ. (kb. Arlong Arc) Azért írom le ezt, mert sok más emberrel is ugyanígy történt, és vannak olyanok is, akik véglegesen abbahagyták, szóval megéri "szenvedni" az elején. (mikor újraolvastam a legelejét már átláttam és zseniálisnak tartottam) Szóval ha valaki elkezdi nem szabad abbahagyni, ha nem tetszik! :) Hetente olvasom az új részeket és imádom, zseniális a mangaka.
A legizgalmasabb, legtökéletesebb manga a számomra, nagyon vicces, egyedi humora van, zseniális a történetvezetése; köszönet érte a mangakának: Eiichiro Oda senseinek!

Romantikus mangák: olvastam mások miket írtak, ezért klasszikusokat inkább nem írok.
Orange Marmalade:
Régebben olvastam. Egy vicces, romantikus manhwaként indult, de egy nagyon komoly témát dolgozott fel a végére. Nagyon jó annak, aki szereti az elgondolkodtató dolgokat. Meg persze vicces és romantikus is, de engem valahogy a komoly dolgok jobban megfognak, mint pl. az Éhezők Viadala trilógiában. Mindenesetre nem fog csalódni, ha valaki elkezdi olvasni. :)
Koe no Katachi:
Romantikus manga, szintén komolyabb és elgondolkodtató, hetente van új rész. Nagyon jó eddig.
Beast Master:
Nagyon vicces, alapmű annak, aki a romantikus mangát szereti, a tökéletes shoujo manga. A mangaka többi műve is nagyon jó.!
...stb.

Anime-ok, amiket újranézek néha:
Lovely Complex: nagyon vicces romantikus anime, többször visszanéztem, mert könnyesre tudom nevetni magam. Nekem eredeti japán nyelven jobban bejön. (mint minden más anime)
Ouran High School Host Club: ua. mint az előző, nagyon vicces
Naruto fillerek nélkül :)

Live action: Láttam egy párat és csalódtam majdnem mindben, mert nem követték teljesen a mangát.
Extravagant challenge
A Skip Beat! manga és anime élőszereplős változata, nem japán, azt hiszem tajvani sorozat. Az egyetlen live action (számomra), ami mangahű és minden szereplő szerethető, a női főszereplő tökéletesen játszik, pedig Kyoko-chant eljátszani elég nehéz lehet, a két férfi főszereplő dél-koreai énekesek, de ezt nem is lehet észrevenni, nagyon jól játszanak (Siwon és Donghae a Super Juniorból). Minden mellékszereplő olyan, amit elképzeltem a Skip Beat! olvasásakor. Már többször is visszanéztem, nagyon vicces, imádom. Indavideón megtalálható, sajnos még nincs az összes rész lefordítva magyarra. Zavaró lehet a megszokott japán után az új nyelv, de számomra ez nem jelentett problémát, így is nagyon élvezhető lett. Skip Beat fanoknak kötelező! :)
 

nagyzsofi2345

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem a kedvenc animém a death note bár régen láttam már de nekem nagyon bejut ez a halállista kedvenc szereplőm a halálisten Ryuk.
 

fekete93

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. Én is nagyon szeretem az animéket, főleg a régebbieket: Pokemon, Dragonball.
Mostanában pedig rákaptam a romantikus témájúakra, pl. Kimi ni todoke.
Tudtok ajánlani hasonló animéket?
 

ilcsi18

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia fekete93!
Romantikus animék amiket szeretek és ajánlok figyelmedbe: Hana Yori Dango, Kare Kano, Fruits Basket, Bokura ga Ita, Fullmoon wo Sagashite, Lovely Complex, Skip Beat.
 

zatharos

Új tag
One Piece a legjobb szerintem. Az animével kezdtem alapos rábeszélés után és az első részt rögtön félbehagytam. Utána további unszolásra adtam neki még egy esélyt úgy a 100. résznél felocsúdtam hogy te ez jó :D Gondolom az animés kezdés miatt annak az "eleje" jobban tetszik pár pontban eltér a mangától, de újabban - mit újabban már jó ideje - 1-1-es adaptációról van szó és, ami talán a sorozat legnagyobb erőssége, hogy a fillerei nem borzalmasak, ami azért ilyen témában már teljesítmény :) Bárkinek bátran ajánlom annak is aki utálja a japán mangákat/animéket mert megfogja az embert és nem ereszti.
 

Flower222

Állandó Tag
Állandó Tag
Részemről én a Candy Candy-t láttam először gyerekoromban, aztán persze a " nagy slágereket" is (Sailor Moon, Dragon Ball). Most hogy már mondhatom elég sok animét láttam és mangát olvastam Nekem a Ghost in the shell az egyik nagy kedvencem, a szombat reggelekt pedig mostanában a Fairy Tailel ütöm el. Mijazaki Hajao filmjeit szeretem még nagyon: A vándorló palota, Chihiro szellemországban, A vadon hercegnője, Totoro, a varázserdő titka stb.
Mangák tekintetében főleg a romatikusakat szoktam olvasni, meg nem rég kezdtem el a Code Breakert az is jó.
 

Ashmore96

Új tag
Á meg is találtam a kedvenc topicomat... :D Nagyon szeretem a mangákat és az animéket, az első animém a Naruto volt. :) Belekezdtem és nem bírtam abbahagyni. :D Mára már egy csomó animét megnéztem, kétszer annyi mangát olvastam/olvasok és tiszta animefüggő lettem! >< Sok kedvencem van, ajánlom: Naruto, Bleach, Kuroshitsuji, Soul Eater, Fullmetal Alchemist... és még nagyon sokat! *.* Ha valaki tudna még ajánlani bármit, azt megköszönném. ^.=.^
 

Kittyki7

Állandó Tag
Állandó Tag
De jó hogy idetaláltam :)
Még csak néhány éve vagyok animés, de ez a világ. Leírhatatlan! A küzdelmek, a csalódások, a sok nevetés, a tanúságok.
Kedvencem az Uta no prince-sama.
Legjobban benne a zenéket imádom. Olyan szépek, békések. A zenéik mindig jó kedvre derítenek :)
 
Oldal tetejére