Arvisura és minden, ami hozzá kapcsolható

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Bihar

Kitiltott (BANned)
Csak egy könyvben olvastam, hogy kik hozták létre ezt a titokzatos ananyínói kultúrát. Ezekszerint a királyi szkíták, azaz a roxolánok éltek itt -a Középső Uralnál- maramikkal keverten. Nagyon kulturált népközösség volt és a hunfajú népek táborába tartoztak. A mai baskir terület fölött, talán Perm közelében élhettek. Perm a Káma partján van. Egykor a déli közvetlen szomszédaik a manysik lehettek. Mint tudjuk, a manysik pedig a magyarok -mint új nép- ősei voltak a kabarokkal.
Úgy a roxolánok, mint a maramik délről érkeztek ide, kb a Nagy Sándor halála utáni évszázadban.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Ma megint tájékoztatta hallgatóit a Kossuth Rádió, délben...arról, hogy Füzesgyarmat neve (békésm.-i község) Mária Teréziától származik.
M. Terézia idejében alapították és az elnevezését (a magyarul nem tudó) Terézia generálta (?)
Ez a dolog valószinűleg úgy történt, hogy a község a török időkben elnéptelenedett -mint annyi más erre- és M. Teréz alatt újjáalakult. De ez a rádiónak sok lenne..és bonyolult, ezér nemes egyszerűséggel Teréz nevezte el, slussz.
Külön érdekessége ennek a dolognak, hogy ugyanilyen nemes egyszerűséggel leszlávozta a rádió pár napja Taszárt, mely FÉRAN név.
Füzesgyarmatról pedig jólenne tudni, hogy ez a név az Ural ny-i oldala előtt a Béla (Bjelája) folyónál már előfordult település neve. Azért volt így, mert ez a hely volt a honfoglalás után a Béla törzs székhelye, hosszabb ideig. De a Gyarmat törzs is élt korábban itt...
Ugyanis a Álmosékkal sem a Béla, sem a Gyula törzs nem jött be, de a Gyarmat törzsnek is csak a fele települt át ide. A Béla törzs az urali Füzesgyarmaton, a Gyula Jászvásár környékén és a fél Gyarmat pedig Kiev (Kővár vagy Kevevára) környékén telepedett le ekkor....
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
A sok (147) Arvisura közűl egyet Álmos írt. Igen megfontoltnak tartom ezt és jól foglalja össze az Álmos előtti évezredeket is.
A másikat Sarolt írta, igen rövid és főleg arról ír, hogy a magyari és magyar törzsek hogyan helyezkedtek el amikor Kazáriát védték az araboktól.
sajnos ez az Arvisura rendkívűl gyenge és sok hibával terhelt...Sarolt még saját származását is hibásan írja ebben. Veszprém multját pedig megsem említi, azonban kiemeli, hogy ez hely az ő városa..
Mindkettő az első kötet végén található.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Hasonló témák

L
Válaszok
246
Olvasás
55K
Oldal tetejére