Arvisura és minden, ami hozzá kapcsolható

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Ajánlom ezt a témát Ivánnak. (Csodálkozom, hogy még nem nyitotta meg eddig.)

Az Arvisura egy nagy terjedelmű, összefüggő, térben és időben igen nagy távolságot átfogó, jelentős irodalmi alkotás, amely a magyarság évezredes regevilágán keresztül mutatja be a magyar nép régmúltját.
Közelebbről: a 24 Hun Törzsszövetség sámánjainak rendszeresen írt és őrzött hagyománya.
Műfaját nehezen lehetne beazonosítani, leginkább a rege világához áll közel.
A monumentális, mégis egységes történeti rendszer, amely e munkát olvasva elénk tárul, a történelem előtti, számunkra már mitologikus időkből szinte napjainkig vezet. Az Arvisura története az elsüllyedt őshaza földjén, Ataiszon kezdődik, amely ősföld hasonló a Platón által leírt Atlantiszhoz, azzal mégsem ugyanaz. A rege szerint innen kerültek a hunok Mezopotámián keresztül Ordoszba, ahol időszámításunk előtt 4040-ben megalapították a 24 törzsből álló szövetségüket. A "Palócok Regevilága" a 24 Hun Törzsszövetségbe tömörült törzsek életét írja le nemzedékről nemzedékre, Kr.e. 4040-től Kr.u. Mátyás királyig, illetve Mária Teréziával bezárólag.
E hatalmas ívű mestermunka évezredeket fog át, logikus rendbe sorolva azokat az eseményeket, amelyek a minket ma körülvevő világot létrehozták, bár némiképp más alapállásból, mint ahogyan azt az iskolában tanulhattuk. Másrészről az Arvisura egy beavatott ember, Paál Zoltán különös hagyatéka. Az Arvisura-ban egy olyan őstörténet tárul elénk, amely évezredeket átfogó krónikát ad azokból az időkből, amelyekből nincsenek írásos emlékeink, vagy ha vannak is, egészen más alapállásból mutatkoznak meg nekünk.
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Felmerült - igaz egy másik topicban -, hogy hol lehet Arvisurához jutni.
A Püski kiadó adta ki és van egy boltja Budapesten a Déli pályaudvarral átellenben.
Annyit tudok még, hogy néhány éve megjelent a 2. kiadás, melybe ki-ssé több anyag került. Azóta lehet, hogy az is elfogyott..., és lehet, hogy van újabb kiadás is.
A boltban sok magyarsággal foglalkozó kiadvány van, Vass Albertnek szinten műve, stb...
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Iván; 2007. aug. 25. 10:59 (Rejtélyek rovatból)
<O:p</O:p
Az Ataisz neve -az atlantiszi népeknél- Mu. A helye a könyvben található. Feltétlenűl nézd meg. Gondolkodj el a Csendes óceán geológiáján, geológiai eseményein. Pl Ceram (Az első amerikai..) és mások is írtak a Muról. Ceran ugyan nem hitt benne, de jól leírja egy kutató megállapításait. Ezek igazak. Az indiai jógik sokat tudtak róla. Ennyi. Részletekbe nem megyek bele, olvasgass esetleg. Azu Ataisz északi maradványai a Hawaii szigetek a két nagy vulkánnal (Manua Loa és Manua Kea. Ott naponta reng a föld..de máshol is..)
Az ókor és az őskor elejéről nincs vagy kevés a közvetlen bizonyíték. De nézd azért -javasolom- meg a könyv címlapján a bronzbaltát a ligatúrákkal...olvasd el, ezek mit jelentenek és hol tatálták..persze ez apróság. Ázsia ásatási ill. régészeti kérdéséről már írtam.
Szepes M. bátyja írja valahol: az agyunk egy bioáramokkal feltöltött adó-vevő...de a használójának megkell bizonyos hullámhosszakat találni. P. Z. biztosan megtalálta ezeket keleten. Dzsugasvilit is érdekelte ez a dolog, a gondolatátvitel. Ezért a ledobott szovjet csoportnak ezzel kapcsolatos feladata is volt...mint írtam Igor Szalminen (finn) kapitány -a parancsnok- beszélte a nyelvünket...
Amit Keján ír, arról tudok, nagyon különös dolog. Ha van időd vedd elő -javasolom- a térképet és keresd meg Ény Kínában a Sárga folyót (Hangun a hun neve mint az ózdi pataknak, kínaiul talán Hoang Ho) a legészakibb részén-ahol kettéágazik, majd újra összefolyik...ott volt Ordosz, ma Baotou (=Bátor) a kínai neve. Tőle kicsit keletre volt Kassa..északra Pusztaszer ..a lóversenyek helye. Figyeld meg, milyen könnyű innen kijutni az óceánra. Meg vissza. Éltek is vele. Ha teheted nyisd meg a Móricz János néven lévő honlapot , mely az orvos ecuadori felfedezését írja le. Ha teheted nyisd meg a Lánszki Imre honlapját és máris Atilla (nem Attila) elevenedik meg, és az Árpádok..igazi földrajzi környezete..Ezek közvetlen bizonyítékok ám!<O:p></O:p>

E napi kérdés a számodra: kik voltak a rimalányok és ki viselte először ezt a nevet?
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Pitti; 2007. aug. 25. 11:28 (Rejtélyek rovatból)

Idézet:
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=alt2 style="BORDER-RIGHT: 1px inset; BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset; BORDER-BOTTOM: 1px inset">Tura tehát a medvetor alkalmával rovósámánná avatta Paál Zoltánt, a szertartáson megitatta a sámánok italával, amelytől olyan képességek jöttek elő benne, amelyekről korábban fogalma sem volt. Erre később hivatkozik is, amikor már maga is látja, hogy a kimért feladatot végre kell hajtania. </TD></TR></TBODY></TABLE>
Ez az Arvisura honlapjarol jon. Elnezted? :shock:
Viszont erdekelne a keverek receptje....<!-- / message --><!-- sig -->
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Pitti; 2007. aug. 25. 11:37 (Rejtélyek rovatból)

Idézet:
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=alt2 style="BORDER-RIGHT: 1px inset; BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset; BORDER-BOTTOM: 1px inset">Eredeti szerző Ivan
titka van ennek a könyvnek: h i n n i kell benne
</TD></TR></TBODY></TABLE>
Kevered a bibliaval. Abba kell hinni a hittan oran, nem az ostortenetben.:cool:
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Pitti; 2007. aug. 25. 11:37 (Rejtélyek rovatból)

Idézet:
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=alt2 style="BORDER-RIGHT: 1px inset; BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset; BORDER-BOTTOM: 1px inset">Eredeti szerző Ivan
titka van ennek a könyvnek: h i n n i kell benne


</TD></TR></TBODY></TABLE>
Kevered a bibliaval. Abba kell hinni a hittan oran, nem az ostortenetben.:cool:

Amúgy igazad van nem elég a hit. Azonkívül ott a gondolkodás, a logika, a megérzés, a másott olvasottakkal való összevetés.

Éppen az lenne a téma lényege, hogy a párhuzamokat megtaláljuk. Szerintem. Az Arvisurán kívül vannak ősi iratok, más népek hagyományában, pl. Tibetben, melyek ugyanazt írják le, igaz más látószögből, de mégsem történészek által kikerekítve.

Iván miért nem erre használod a megszerezett tudásod? Elmondod a véleményed, amire rájöttél, meghallgatsz másokat és együtt kialakul valami, esetleg még az is bebizonyosodik, hogy az Arvisura mennyire igaz. Hát nem az lenne a legnagyszerűbb, ha minél több magyar és nem magyar megismerné, használná, kutatná, gondolkodna rajta? Ha vitára használod, inkább elfordulnak tőle.

Szóval szerintem a kérdéseid itt tedd fel! Ígérem rendszeres olvasód leszek...
 

Radványa

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérdésem lenne, hogy volt e valaki Ózdon az Arvisura találkozón aki elmondaná az élményeit! Milyen volt ott? Én sajnos nem tudtam elmenni.
 

Nimrod 1956

Kitiltott (BANned)
Kedves Pitti!

Iván ,nem hiszem hogy föladta volna,de szerintem nem fog azzal vitatkozni aki ezt a könyvet nem is olvasta!

Légy üdvözölve!
 

Nimrod 1956

Kitiltott (BANned)
Kedves Mira!

A Tibeti irásokhoz nem nagyon lehet hozzá jutni,meg ki tud "tibetiül"? Az ARVISURA-kat meg lehet magyarul ,is kapni! Nagyon érdekes olvasmány ,és nagyon nehéz! Aszem már azért sokan elolvasták,meg van aki hisz is benne! Nem keverhetö a Zaharias Sitchinnel!

Légy üdvözölve!
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Mira!

A Tibeti irásokhoz nem nagyon lehet hozzá jutni,meg ki tud "tibetiül"? Az ARVISURA-kat meg lehet magyarul ,is kapni! Nagyon érdekes olvasmány ,és nagyon nehéz! Aszem már azért sokan elolvasták,meg van aki hisz is benne! Nem keverhetö a Zaharias Sitchinnel!

Légy üdvözölve!

Kedves Nimród!

Te félreértettél valamit. A lényeget. De nem baj...
A lényeg, amit ki akartam fejteni - de lehet, hogy tökéletlen a kifejező készségem (pedig írásban jobb :)) -, hogy mivel ellenőrizhetetlen, régmúlt dolgokról van szó az említett könyvekben, milyen jó dolog, amikor több szálon ugyanazt olvashatod és egyúttal arra gondolhatsz, hogy ímmár megerősíttetett. :)
Eszemben sincs vitatkozni, csak már leírtam azt is, hogy "Akinek egyetlen eszköze a kalapács, hajlamos mindent szögnek nézni."
Maga az a tény, hogy ennyi adatot, térképet, nevet megtanulni nem lehet, az csak valami rejtélyes, materialista aggyal megközelíthetetlen csatornán keresztül érkezhetett. Ezért mertem, egy amúgy magát hitetlennek valló embert megkérdezni, hogy hogyan lehetséges, hogy egy ilyen művet, mint az Arvisura komolyan vesz. Számomra csodálatos az egész mű születése, az író beavatása. Ezzel nem az Arvisurát kérdőjeleztem meg, csak érdekelt az ember személyisége és gondolkodásmódja. Sajnos ezt támadásnak vette, ő tudja miért... Én azóta sem...

(Aki ismeri a beírásaimat az tudja, hogy tőlem egyáltalán nem áll távol sem a hit, sem a más csatornán érkező üzenetek, sem az egész ezoterikus felfogás és nem vitatkozni járok ide, hanem a hasonlóság miatt, mert élvezem, hogy mások is hasonlóan gondolkodnak, mint én, és szeretek valamilyen csoport tartozéka, eleme, része lenni. Mégha "éterien" is. :))
 
Nem értettük félre egymást! ( ez ugyanaz a személy)Ha én azt mondom hogy az egyetlen bizonyiték idézöjelben a róla elnevezett kosár,akkor mindenki akit érdekel tudja hogy én a Mózesról beszélek!Mert ugye az ötalálkáját az urral mindenki akit ez érdekel készpénznek veszi!Az Arvisurák feltüntek a törököknél is,csak nem fér az ö világukba sem ,mint ahogy valószinü a miénkbe sem!?
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
Azért nagyon künös a könyv, az Arvisura, mert -ahogyan Hamvas is mondja- ie. 600-tól már ott a függöny, különösen Ázsia tekintetében. Tehát messzebbre már nem lehet látni időben...csak a Paál Zoltánoknak.
Ebből a könyvből pedig a jégkorig ellehet száguldani és -ami lényeges- a bizonyítékok is lépésről lépésre előjönnek. Legutóbb például az áskálódó olaszok megint találtak valamit az etruszkokról (kegyhelyet, "Élet Templomát"), akik hunfajú népek. A következtetéseiket nincs itt lehetőség bővebben leírni. Csak annyit, külön említi az Arvisura ennek a létét, ugyanott..De mondjuk Romulusról ha megtudják az igazat, azt elfogják majd hallgatni. Vagy máris..Valahogy birizgálja Őket az etruszk probléma, mellyet az Arvisura jól kitárgyal..de csak a felszínig jutnak, ami nem csoda. Az etruszkok ókori jelenléte azonban -érzik- számukra fontos...De miért? De kik Ők?..Ki volt kései ősük, Fekete Arnó, aki Vajknak a koronát a pápánál..
Mivel mondjuk Egyiptomot kirabolták - Napoleonnal kezdve- azok, akik még megközelítően sem értették ezt a népet (gondolat és hitvilágukat) ezért már ott szinte nincs semmi, de Hóruszt csináltak Hór Abából és Menészt Ménesből.....Sumériában egy Wooley nevű fickó is "ásott" és Úr város összes régi királysírjának a leletét elvitte (arany) ...mintha ez a magán-világörökség része lenne, csak az Ő számára..És most mi a helyzet? Gyorsult a rablások intenzitása!
Hát ezeken a példákon lehet látni talán, mi történt mindazon ókori helyen, ahol arany vagy értékes relikvia volt sejthető. Mert a nagyszentmiklósi kincs is arany ám...és hol van? Most az általuk kreált "találgatós" történelmet árulják a nyugati mindenttudók és a hazai famulusok, nehéz, fényes papírra nyomott, színes képekkel dúsított könyvekben...Melyben a semmi perceg. Atilláról hat tonna könyvet írtak össze...de hol van ? A magyar őstörténetet Vajk István papjai által elégetett írások miatt csak az Arvisura tartalmazza hitelesen. Nagyobb kár ez talán, mint a főemberek vecelini kivégzései..
Az Arvisurát a rengeteg korábban és ma összeírkált, félrevezető badarság ellenére tisztelettel és lassan kell olvasni, úgy hogy az olvasó agya befogadja. Ez nem krimi. Nekem az első olvasás fél évig tartott..másnak ez másként lesz..Ez az ára az őstörténet vázlatos ismeretének..Ez a könyv az etalon, ahogyan már a véleményemet mondogattam.
Senki ne fogjon hozzá ha nincs kitartása, hite. Zagyvasághalmaz maradhat a fejében ha nem gondolkodva olvas. Inkább ne tegye. Minősítse, annak ellenére, hogy nem ismeri -ahogyan szokás egyesektől- ökörségnek.
Minden hunfajú nép (az ókorban 24 ilyen volt a törzsszövetségben) meríthet egy kicsit a könyvből, mely a magyarokra van kihegyezve (az Arvisura ilyen válogatás).
Biztosan vannak még kimaradt Arvisurák is, ezek ismerete is érdekes lehet, annak aki ismeri az etalont.
Ha valaki csípőből más véleményen van egy-smás arvisura-történet tekintetében és azt írogatja, hogy olvasta az Arvisurát...hát az furcsa, főleg indoklás nélkűl..De ilyesmire nincs időm hosszan válaszolgatni, győzködni. Biztosan olvasta, csak nem értette meg, elkell újra olvasni, van ilyen, legalábbis számomra . Biztosan vannak azonban olyanok, akik türelmesebbek és csiszoltabbak, okosabbak nálam. Velük talán jobban meglehet beszélni..Engem nem zavar ez..
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
Wass Albert a neve a Funtineli boszorkány szerzőjének. Érdekes, kedves, mélabús könyv, azonban én túl racionális vagyok hozzá.
Ajánlom az Arvisura helyett. Könnyebb százszor, gondolkodni sem kényszerít nagyon! Kikapcsol...
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pitti!

Iván ,nem hiszem hogy föladta volna,de szerintem nem fog azzal vitatkozni aki ezt a könyvet nem is olvasta!

Légy üdvözölve!
Te is legy udvozolve kedves Nimrod. Had oszlassak el egy kozhiedelmet, igenis olvasom az Arvisurat. Lementettem a gepre.
A masik eszrevetelem, hogy eszem agaban sem volt vitatkozni az Ivannal miutan O tobbet olvasott ebben a temaban mint en, es vitatkozasba csak akkor megyek bele ha legalabb megkozelitoen annyi informaciom van a temaban mint a vita partnernak.
Volt nehany tisztazasra szorulo kerdesem valahol egy masik topikban amit sajnos az Ivan szemelyes sertesnek vett miutan egy ilyen tudatlan halando mint en hogy mereszel kerdeseket feltenni.:cool:
Hat ennyit a hatter informaciorol. :mrgreen:
 

Radványa

Állandó Tag
Állandó Tag
honnan ered a "kötélnek áll" szólásunk?<?XML:NAMESPACE PREFIX = O /><O:p> </O:p>
Régi őseink folyamatosan tartották a kapcsolatot egymás között, rendszeres látogatásokat tettek a rokon törzsekhez, hogy információt cserélhesse&shy;nek. Ilyen kalandozás közben esett meg velük a csodaszarvasként ismert tör&shy;té&shy;net is (i.e. 2610-2605). A valóságban azonban érdekes folytatása volt, hogy hogyan léptek házasságra az alán Dúl-Béga fejedelem lányaival és udvar&shy;hölgyeivel. A vezérek még csak-csak választhattak is maguknak rangban hozzájuk illő leányt, azonban a vitézek hetvenketten voltak, míg a leányok csak harmincan. Ezért a követ&shy;kező&shy;képpen oldották meg a párválasztást: kihúztak egy jó hosszú kötelet, amelyre egyenlő távolságokra összesen harminc csomót kötöttek. Minden csomó mellé állítottak egy-egy leányt a kötél egyik oldalára, majd azok egyenként szólíthattak egy-egy daliát a kötél másik oldalára, vagyis ők választ&shy;hattak párt maguknak. Amelyik legény nem akart a nyilvános párválasztáson „kötélnek állni”, az menyasszony nélkül maradt. Amikor minden leány talált kedvére való ifjút, akkor az öreg Dúl-Béga fejedelem megáldotta őket, s a kalandozó csapat gazdag hozománnyal meg&shy;rakodva tért vissza hazájába, az így megszerzett asszonyokkal együtt.<O:p> </O:p>
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Hasonló témák

L
Válaszok
246
Olvasás
64K
Oldal tetejére