Aryana Havah Inuaki: A bennem élő reptilian / Egy földönkívüli lény vallomásai II

Jeremy Axel témája a 'Földönkívüliek' fórumban , 2010 December 10.

 1. Jeremy Axel

  Jeremy Axel Állandó Tag

  Sziasztok.:)A másik topik már eléggé átláthatatlanná vált így nyitottam egy új témát ugyanolyan néven.Ezután ha valaki utalni akar valamire és az a másik témában már meg van lehetőleg belinkeléssel tegye.Próbáljuk meg összeszedni a lényeget.Természetesen a második rész és ugyanúgy bármi ami a témába illő itt meglehet beszélni.

  Ez a riport meglehetősen érdekes.Már nyitottan 1-2 témát.Nagyon, nagyon szeretném, hogy az írjon ide, aki elolvasta és érdekli!:smile: Elég összetett téma rejlik ebben a kis E-bookban.:smile: A megnyitás célja két dolog.Az egyik, hogy ez a fórum a letölthető anyagokat azért teszi közzé, hogy megoszthassák az emberek a véleményüket a másik, hogy sokan nem néznek eléggé körül és így meg sem találják.Remélem sokaknak tetszik majd és, hogy egy építő társaság fog itt megnyilvánulni, aki tiszteletben tartja a másikat.:smile::smile:.Tudom van már egy ilyen, de valamilyen szinten össze függ a két téma.Én egy új kor kezdetében bízok, ahol egyenlőség és béke fog honolni.:smile: Hálás köszönet siriusB-nek, hogy megosztotta velünk a könyvet.:smile:

  A könyv első részét erre a számra (#5670) kattintva lehet megnézni a második része pedig erre a számra kattintva (#499) találod meg. <!-- / message --><!-- sig -->
   
 2. balko

  balko Állandó Tag

  Szeretettel üdvözlök mindenkit újakat és régieket egyaránt.kiss
  Itt bátran kérdezhetsz új ébredő, ha valamit nem értenél.
  Nem lesz lerágott csont.
  Bökd ki ami a szívedet nyomja. Ahol a szükség ott a segítség.
   
 3. SpiritFox

  SpiritFox Állandó Tag

  Nekem nyomja pár gondolat és kérdés a szívemet.
  Lehet hogy már kérdezték többen, de mi lesz azokkal akik olyan helyre születtek ahol esélyük sincs arra, hogy normális életet éljenek, bűnözéssel, betöréssel lopással élik csak túl, ennek köze sincs szeretethez ezt mindenki tudja. Felemelkedésről nem hallottak, mivel nincs internetük se tv-jük, azt se tudják mi az a meditáció. Ha ők normális körülmények közé születnek, megfelelő nevelést kapnak, lehetséges hogy nagyobb értékekkel rendelkeznének nálam, vagy nálad. Az életvitelük lehetetlenné teszi hogy "felébredjenek", nincs is idejük ilyenen gondolkodni, mert küzdelem minden napjuk.
  Azt mondják "szelektálás" lesz...szeretet, belső értékek alapján. Hogy is lesz? Azon szerencséseknek akiknek megadatott a megfelelő hely, nevelés, információ azok felemelkednek, akiket meg az élet rákényszerít arra hogy bűnözéssel éljenek egyik napról a másikra azok meg rohadjanak meg, mivel a "rezgésük alacsony"? Vagy nem a szerencsén múlik, hanem mindenki tehet arról, hogy milyen körülmények közé születik, előző élete alapján? Ez azért igazságtalanság, mert pont hogy őket kéne jó helyre "tenni" hogy fejlődjenek, nem pedig még rosszabb helyzetbe sodorni...Kicsit igazságtalannak érzem, de lehet csak én nem értem az egészet. Minden esetre az esélyek így nem igazán egyenlőek. Én az egyenlőség híve vagyok, vagy mindenki, vagy senki...a széthúzás és a szelektálás nem egység!
  Te, ill. ti mit gondoltok?
   
  ajsea, dzsalal és zoltns3 kedveli ezt.
 4. elke

  elke Vendég

  Az én gondolatom erről, hogy mindenek voltunk mindenféle rezgéssel már és még mindenekvagyunk is. Nem a nevelés kérdése a szerencse, sem a rezgésszint. Ezek nem tanulhatóak ezek az "úttal" járnak és az "út" végtelen és mindenki egy úton jár pont ott ahol járnia kell amit választott...egyenlőség a szivekben van...az érzésekben...minden más lényegtelen...egyenlőtlenséget az emberek teremtenek amikor nem ismerik fel egymást...egymás lelkében...amikor az ember szelektál...
   
 5. Mizukage

  Mizukage Állandó Tag

  Mielőtt megszületünk, a lelkünk úgymond eldöntheti, hogy hova szülessen be. Tehát azok akik már felkészültek, a dimenzió váltásra azok olyan családba és körülmények közé születtek be, hogy azt minél egyszerűbbé tegyék.

  Mintha Dávid is beszélt volna erről, hogy ő eredetileg egy másik családba született volna bele, de ők az utolsó pillanatban meggondolták magukat, hogy nem készültek még fel egy gyerekre.
  De persze ebből is látszik, hogy a nevelés és a körülmények nem döntőek, erre példa Dávid is. Bár ezek mellet szerintem még ha csak minimálisan is de valamennyire azért számítanak azok is.

  Sajnálom, de fogalmazni nem tudok. Ezért lehet kicsit értelmetlen lett a szöveg, de a lényeg szerintem kivehető.: )
   
  56marta, zoltns3 és SpiritFox kedveli ezt.
 6. SpiritFox

  SpiritFox Állandó Tag

  "Az én gondolatom erről, hogy mindenek voltunk mindenféle rezgéssel már és még mindenekvagyunk is."
  Mi voltunk és vagyunk mindenek, mindenféle rezgéssel,tehát mi vagyunk Isten, vagy a része? Ő a minden? Vagy mit értesz minden alatt? Ha én minden vagyok már most, miért lesz a felemelkedés, tudatszint váltást stb...tudod amiről mindenki beszél, még az inuakis könyv is?

  "Nem a nevelés kérdése a szerencse, sem a rezgésszint."
  Nekem óvónő az anyukám, ő szokott egyfolytában mesélni arról hogy a gyerekek "otthonról hoznak mindent" szinte. Én elhiszem neki mert már tapasztaltam én is hogy, akiknek a szülei segítőkészek, jóindulatúak, jókedvűek azoknak a gyerekei is ilyenek, mert ezt a példát látják otthon, erre lettek nevelve.
  De állításod szerinte: "Ezek nem tanulhatóak ezek az "úttal" járnak és az "út" végtelen és mindenki egy úton jár pont ott ahol járnia kell amit választott..."
  Ha az úttal járnak amit mi választottunk, honnan tudjuk hogy egyáltalán mi választottuk azt az utat? Emlékszik valaki arra a pillanatra? Én nem sajnos...más meg nem tud helyettem emlékezni rá, tehát ugyan annyi az esély arra az esetre, hogy nem én választottam. Ha meg esetleg én választottam, mondjuk a jó utat, akkor miért nem választhatja azt mindenki? Ki az, aki kitolna magával és a rossz utat választja inkább?

  "egyenlőség a szivekben van...az érzésekben...minden más lényegtelen...egyenlőtlenséget az emberek teremtenek amikor nem ismerik fel egymást...egymás lelkében...amikor az ember szelektál..."
  Igen a szívekben és az érzésekben van...egyetértek! Én nem szelektálok, vannak emberek akik igen, de az más téma, viszont pl az inuakis könyvben is van arról szó (de egyébként majdnem mindegyik felemelkedéses könyvben is) hogy majd az ilyenek-olyanok túlélik és felemelkednek, míg mások nem fognak...ez nem egység és egységtudat, amiről mindenki annyira beszél, hanem szelektálás, tehát ez a könyv is lényegtelen? Beszélnek egyszer arról hogy egységtudat, szeretet, máskor meg hogy hányan meghalnak majd, de nekünk jó lesz, mert mi túlélhetjük...nem tudom nekem ez eléggé hiteltelen, de lehet csak rosszul értelmezem az egészet. Ezért kérdezek nem azért hogy kötöszködjek...:) semmi okom rá.
   
  dzsalal kedveli ezt.
 7. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)

  Itt jössz az életükbe te, hisz nekeked van adottságod rá hogy változtas az életfelfogásukon (tudom lassan tudsz majd haladni az újgondolkodás átadásában részükre, de te vagy a fecskéjük). Így teszel megérkeztél a közösség bolondjai közé (mint jómagam?).

  Bűnözés üres kifogás arra hogyan ne legyél jó hisz a körülményeid áldozatává könnyű válni hisz az akaratod te magad vagy (tudatossá kell tenni számukra, tudom akkor te leszel a rossz a szemükben, "de a bolond dolga ez is")
   
 8. SpiritFox

  SpiritFox Állandó Tag

  "Itt jössz az életükbe te, hisz nekeked van adottságod rá hogy változtas az életfelfogásukon (tudom lassan tudsz majd haladni az újgondolkodás átadásában részükre, de te vagy a fecskéjük). Így teszel megérkeztél a közösség bolondjai közé (mint jómagam?).
  Bűnözés üres kifogás arra hogyan ne legyél jó hisz a körülményeid áldozatává könnyű válni hisz az akaratod te magad vagy (tudatossá kell tenni számukra, tudom akkor te leszel a rossz a szemükben, "de a bolond dolga ez is".

  Az első egy mondatodban az összes kérdésemre megadtad a választ! Respekt:777:
   
  ionon kedveli ezt.
 9. Bihar

  Bihar Kitiltott (BANned)

  Van felemelkedési lehetősége -becsületes úton is esetleg?- annak aki rossz helyre született. De a rossz hely annyira meghatározó, hogy kevés embernek.
  Aki ilyen helyre születik az sokszor hamar feladja, mert látja a fekete jövőt, azinkívűl lusta tanulni, dolgozni, vagy adottságai sem éppen jók. Keserves kiszabadulni az ilyen fekete sarkokból, még annak is, akar, sokáig küzd ezért és lassan elindul felfelé. Elképesztően strapás egy ilyennek valamire jutni. Még megalázásoknak is kivan téve a "jobbaktól" estleg. Ha pedig "jut valamire" -többet ismerek- akkor sok sajnos alkoholista, vagy csaló stb.. lesz, pedig már bement a kapun, de nagyon elfáradt... Visszakanyarodik ilyenképpen. Még a felemelkedettekre is hat tehát- néha később is- a visszahúzóerő. Nem ismerek statisztikákat, hogy hányan nem törődnek bele és nem lesznek rablók, csalók, kocsmatöltelékek stb..? Talán 10%-uk lehet ilyen az említetteknek.
  Persze a rossz hely minősítés is relatív egy kicsit, mert még eseleg a tágabb környezet is számít, nagyon is. Itt magam a legalsóbb kategóriáról írtam, nem a "tisztes szegénységben" élő emberekről. Azokról, akiknek nem biztos az ebédje sem.
  Úgyhiszem ma sincs változás ezen a téren és nem is várható még sokáig vagy sohasem. Rezgésszámot és lépést váltani...néha lehet, többnyire azonban nem.
   
  dzsalal kedveli ezt.
 10. Methos13

  Methos13 Állandó Tag

  Olyan kérdések, melyekre egyre távolabbinak tűnek a válaszok. Ok-okozat aligha több, érzelmi fűszerezéssel.
  Minél erősebb vagy töményebb a fűszer annál erősebb az ok. Az ok nem más mint a félelem, mely a telhetetlenség és gyarlóság apja-anyja.
  Talán ha egy mondatba összefoglalható, hogy honnan ered a fő OK : csak egyszer élünk.
  Egyes társadalmak legfőbb jelszava, a rendszerek és egyéb irányelvek legfőbb alapja. Ami oda vezetett, hogy már a legtöbb embert az sem érdekel, hogy mi lesz a gyermeke sorsa, de azért vállal gyermeket, éppen azért, hogy tovább élhessen legalább az emléke.
  Tömören ez lenne a magyarázat. Persze ezen a lerágott csonton is lehetne életeken át vitatkozni, melynek tényleg nincs értelme.

  Ez a könyv nem igazán ad választ erre a kérdésre, de annál inkább segít a már kialakult helyzeten való változtatáshoz, és elfelejteni azt, hogy csak egyszer élünk. Ennek ellenére fennáll az a veszély, hogy már ne legyen alkalmunk erre a Csodás Földre visszaszületni, mert ez a Paradicsom, nincs más hely itt kell végre megteremteni a feltételeket.

  Nincs mire várni, nem lesz senki ki megmentene, ez csak illúzió, a földönkívüliek is csak a saját felségterületeiket védik, még az által is, hogy tanítanak, figyelmeztetnek. Isten? - hát egyszerűen nem tehet semmit, hisz a saját szabálya korlátozza az hogy szabad akaratot adott nekünk.
  A döntés mindenki kezében van az Isten egyetlen feltétele és Istenné válás egyetlen feltétele.
  Az emberiség java a rabszolgaság mellett döntött. Azt eszik és iszik amit megvehet és nem aszt ami jó a szervezetének, stb., stb, Jézus és Buddha példája már nem elég erős arra, hogy az emberek a szabadság és ez által az igazság mellett döntsenek, mert nem elég a hit. Ez jó, csak a tudáshoz csak a hiten keresztül van esély. Persze ez a két példa nem éppen a fájdalommentesebb választás, ezért nem is követik az emberek. Maradnak rabszolgák, hogy kevésbé legyen szenvedés a felemelkedéshez vezető út.
  Pedig nem feltétel a szenvedés, de a tapasztalat kell.

  A világ és az Mindenség alapvetően az egyensúlyra van építve, amire az emberiség szeretne rácáfolni akár az önpusztítás árán is.

  Nincs az a könyv ami sikerül minden kérdésre és egyáltalán megfogható választ adni. Csupán a kifejések félreérthetősége miatt is. Az ember ki kel kapcsolja érzelmeit, ha tetszik ha nem, mert ezek befolyásolják és akadályozzák a tisztán látásban. Mondhatnám, hogy ne érdekeljen semmi, de tégy azért, hogy segíts másokon. Akár egy jó szóval. Tudom hogy nehéz. Ráadásul mások pesszimista gondolatnak fogják titulálni. Nem baj.
  A gazdaggá válás és a felemelkedés közös feltételen alapul éppen az érzelem mentes döntéseken, ezért bármennyire is furcsa egy gazdagnak sokkal nagyobb az esélye hogy felemelkedjen, csak éppen szét kellene ossza a vagyonát, főként a méltóság érdekében, de nem az Ő méltóságáért.

  Vannak merészebben megfogalmazott és világosabb könyvek. Pl. Baid T. Spalding. Mai napig üldözött könyv. Ráadásul 100 éve kellett, hogy eljusson a magyar olvasókhoz is.
  (egyik könyvét ami számomra biblia értékű a saját oldalamon próbálom ismertetni vázlatosan)

  Üdv.
  Mihály

  P.S.
  A tiszta fogalmazás,kifejezés többet segít másokon mint a kétértelmű és rejtjeles írások.
  Ezért van sötétségben a világ java része. Ráadásul nagyon sokan még olvasni sem tudnak.
   
 11. Szabolcs2

  Szabolcs2 Állandó Tag

  Szia Spiritfox!

  Az összes említett kérdésedre megtalálod a választ Neale Donald Walsch-Beszélgetések Istennel könyveiben(már az elsőben is)!
   
  dzsalal, Methos13 és SpiritFox kedveli ezt.
 12. Methos13

  Methos13 Állandó Tag

  Alapmű, a gond, hogy sok európai kicsit ellenséges a könyvel szemben és amerikaiasnak titulálja. Ugyanakkor pedig alapmű.
  Nekem sokat segített, annak ellenére, hogy volt már amit tudtam.
  Ahogy mondani szokták egy misét megér.
   
  totácska és gorillabacsi kedveli ezt.
 13. WalterSkinner

  WalterSkinner Állandó Tag

  Kedves Methos13!
  Javarészt egyetértek a szavaiddal,kiforgatni sem akarom azokat.Nyilván a teljes érzelemmentességet nem úgy értetted hogy 'csatlakozunk' a 'szürkékhez'..Csak az 'önző' félelem alapú,elszigetelő érzelmektől kell megszabadulni.
  A nemes érzelmekre szükség van,és a Szeretet is érzelem!Ráadásul az egységhez vezető érzelem.Mindannyian a kormány mögött ülünk,de vezetni már kevesebben tudunk.De amikor egyéni szinten végre Tudatára ébred az ember hogy önmagában is teljes egészet alkot,csodálatos úgy ahogy van,(ez az itt és most létezés élménye) megtanulja elengedni a dolgokat,később rájön saját teremtő hatalmára,és a végén már úszni is tud az árral és nem sodródni!Kikerülheti a köveket,vagy az elágazásnál nem a vízesés felé,hanem a lassabb folyású folyó felé veszi az irányt..

  Szeretettel,
  Roland
   
  gorillabacsi kedveli ezt.
 14. Methos13

  Methos13 Állandó Tag

  Persze, hogy nem. A nyugalom elérése nem érhető el az érzelmek kavalkádjában, váltakozásában. Ahogyan egy hajó sem tud haladni a háborgó tengeren. A fény elérése, tulajdonképpen felfedezése önmagunkban csak a nyugalom által érhető el. Persze ha a sötétség hatalmát keressük az is ott van. Ott nem létezik szürke. Azért beszélünk a szeretetről, hogy a fény felé haladjunk és ne a félelemmel teli sötétség felé.
  Szerintem tudni kell, hogy nincs egyoldalúság, de dönteni kell, hogy melyik oldalon indulunk.
  A szeretet nem érzelem, hanem alaphelyzet, de a szerelem már az. A szeretetnek nincsenek fokozatai, feltételei és kivételei. Inkább azt mondanám nem lehetnek.

  Üdv.Mihály

  U.I.
  Nemes tettekre van szükség.
   
  gorillabacsi és WalterSkinner kedveli ezt.
 15. WalterSkinner

  WalterSkinner Állandó Tag

  Egyre gondolunk,és a szeretet valóban alap helyeztetünk kell hogy legyen.
  Köszönöm a pontosítást:).Szép estét.

  Üdv
  Roland
   
  gorillabacsi és Methos13 kedveli ezt.
 16. Nilem

  Nilem Állandó Tag

  Sziasztok!
  Ezt nézzétek meg!!! Nagyon szépen összefoglalja a "dolgokat"....  <object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" width="460" height="384" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0"><param name="quality" value="high" /><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="flashvars" value="vID=0f55d950cc&autostart=false" /><param name="name" value="guPlayer-0f55d950cc" /><param name="src" value="http://files.indavideo.hu/player/gup.swf?b=1009" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="bgcolor" value="#666666" /><embed flashvars="vID=0f55d950cc&autostart=false" src="http://files.indavideo.hu/player/gup.swf?b=1009" quality="high" wmode="transparent" bgcolor="#666666" width="460" height="384" name="guPlayer-0f55d950cc" align="middle" allowScriptAccess="always" allowFullScreen="true" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" ></embed></object>

  Videót beillesztette: elke indulására várni kell.
   
 17. elke

  elke Vendég

  részlet a könyvből

  (...)Sokáig érvelhetünk. Máskülönben az életet úgy mutatták be nekünk, hogy logikus legyen. A megérzésre és a lélekre nem szabad hallgatni! Először próbálj meg valamit és csak utána mondd, hogy nem lehet! A: Talán megpróbáljátok ti, az újonnan jöttek, mert mi elfáradtunk! D: Igen, egyszerűbb az örökséget okolni… sokkal egyszerűbb, mint rávenni magad, hogy megoldd… A: Hát ti, a mostaniak, a kristály, indigó gyermekekre gondolok... Apropó, te ezek közé tartozol? D: Nem. Ők másféle lelkek. A: Azt hallottam, hogy nagyon különlegesek... D: Igen, de nem mindenik. Nem mindenik, akinek a felépítésében szerepel a lila szín, azért jött ide, hogy segítse a bolygót. Egyesek azért voltak küldve, hogy destabilizálják, éppen most, ebben a helyzetben. De különben Aghton azt üzeni, hogy nem mindenik hiperaktív és rosszul nevelt gyermekkel kell elnézően bánni. A jó érzéknek semmi köze a mező színéhez. A szülök azok, akik bizonyos szempontból túltengőeknek tartják és megpróbálják a nevelés kudarcát egynéhány olvasott dologra kenni. Ugyanúgy az autizmusnak kevés esetben van köze az e világba való alkalmazkodással. A: Igen, de azt mondják az autista, hiányosságokkal rendelkező gyermekekről, hogy nem felelnek meg a bolygó rezgésszintjének... D: Lehetetlen, hogy nem felelnének meg, mivel a Mátrix ugyanazon szegmenséből jönnek. Ők a Föld kezdete óta ott vannak, megfelelnek neki, sőt függnek tőle. A: És akkor mi van velük? D: Nem gondolok mindenikre, de a nagyrészük hibázott a bolygó vagy az emberek ellen. Nagy, hatalmas hibákra gondolok. Ők halálukkal a Mátrixban hagyják ennek a súlyát. Ez maga módján a következő életben is kapcsolatba lépik velük és letargiát (közönyt) küld nekik, hogy ne legyenek képesek ugyanazt a dolgot elkövetni és ugyanakkor, hogy visszaküldje nekik azt, amit csináltak. Ezért a társaik elutasítják, kiközösítik őket. Ennek ellenére a mi felelősségünk, hogy segítsük őket, mert ők hozzánk tartoznak, mi magunkhoz. Egy bizonyos szinten összekötődünk. A: És a többiek, akik nem tartoznak ehhez a kategóriához?
  D: Ők nemes lelkek, érzékenyek, különlegesek, de akik az előző létezésük egy bizonyos pontján szintén nagyon megzavarták a mátrix mezőjét. Valójában nagyon kevesen vannak. Onnan ismered fel őket, hogy nem agresszívak és a problémáik ellenére szeretetet sugároznak;
  csendesek, udvariasak, érzik a közeledés, a kapcsolattartás szükségét, és akik velük találkoznak, barátokként kezelik őket. Ők azok, akik egy jól meghatározott céllal jöttek ide. A többségük úttörő, feltaláló vagy forradalmár volt. Hagytak valamit az emberiség számára, lehet, hogy rosszul használták vagy értelmezték és most azért jöttek, hogy megváltoztassák azt. Forradalmasítani tudnak bizonyos területeket. A problémájuk az, hogy két világban élnek, ha kifejezhetem így magamat. Látják azt, amit mi nem látunk. Az embereknek még nincs meg a képességük, hogy segítsék őket. Teletömik gyógyszerekkel és bizonyos szocializáló programokra teszik. A: Itt ellentmondok neked! Ezek a dolgok a segítségükre vannak! D: Nem igaz. Abban segítenek, hogy olyanok legyenek, mint a többiek, amikor ők különlegesek. Békén kéne hagyni őket, az árnyékba maradjanak, hagyni, hogy kifejlesszék igazi képességeiket. Ők azok, akik be tudják bizonyítani, hogy más is létezik az anyagon túl, hogy a gondolat ereje a legerősebb rezgéshullám, hogy a tér és idő uralható, meghódítható.(...)
   
 18. elke

  elke Vendég

  <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/UUMZSZgOEq0?fs=1&amp;hl=hu_HU&amp;color1=0x234900&amp;color2=0x4e9e00"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/UUMZSZgOEq0?fs=1&amp;hl=hu_HU&amp;color1=0x234900&amp;color2=0x4e9e00" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

  ez pedig egy gondolat ébresztő videó
   
 19. gyufaarus

  gyufaarus Állandó Tag

  Sziasztok,

  elolvastam az Omyno-t.... Amellett, hogy zseniális a körítés (kiváló az író), mellbevágó a tartalma. Mindenkinek szívből ajánlom, hogy olvassa el... Egy újabb fény-kép részlet, ami szükséges az Egészhez vezető úton. :)
   
  WalterSkinner és bodmarty kedveli ezt.
 20. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  Szia!
  Segitenél,hogy honnan sikerült,internetről,vagy könyvből olvastad?
  Szeretném én is elolvasni,mert gorillabácsi javasolta korábban,és most te is.
  Előre is köszönöm!!
  Éva
   

Megosztás