Hírek Ausztria meglépné: jöhet az oltatlanok karanténja

Alexander Schallenber kancellár szerint az oltatlanokra vonatkozó korlátozó intézkedések meghozatala valószínűleg nem lesz elkerülhető: úgy fogalmazott, nem büntetheti az emberek kétharmadát azért, mert a többiek hezitálnak.


A Németországgal és Csehországgal határos Felső-Ausztria népessége 1,5 millió fő, itt terjed a legnagyobb mértékben jelenleg a koronavírus. Az átoltottsági arány ugyanakkor itt a legalacsonyabb.

Péntek reggeli adatok szerint

a megelőző 24 órában 11 975 új fertőzöttet fedeztek fel az országban, ami olyan fenyegetettséget jelent, melyet nem lehet figyelmen kívül hagyni.

A hétnapos incidenciaarány meghaladja a német számokat, pedig már azok sem alacsonyak.

Ausztria már sem engedte az oltatlanoknak, hogy étterembe, moziba, síelni vagy fodrászhoz menjenek, de Felső-Ausztriában hamarosan még szigorúbbak lesznek: a tartomány zárlatot vezet be a be nem oltottak számára. Ez azt jelenti, hogy az oltatlanok nem hagyhatják el otthonukat,

kivéve olyan alapvető okokból, mint a munkába járás, az élelmiszervásárlás vagy a testmozgás. Ha a fertőzésszámok tovább nőnek, más területeken is bevezethetik ezeket az erőteljes korlátozásokat, melyet a rendelkezések kritikusai szerint nagyon nehéz lesz majd betartatni.

Nem csak Ausztriában van probléma a kontinensen: a németek napi fertőzési száma az 50 ezret is átlépte csütörtökön. Az országban kétharmados az oltottsági arány, ami az osztrákot nem sokkal haladja meg. Brandenburg tartományban hétfőtől az oltatlanok nem mehetnek étterembe, színházba, moziba és hotelekben sem szállhatnak meg. Hollandiában is 16 ezer fölötti a friss fertőzöttek napi száma, így az ország várhatóan elsőként jelent be téli lezárást az európai államok közül. A háromhetes zárlat ideje alatt a nem létfontosságú boltoknak, valamint kávézóknak, éttermeknek, be kell zárniuk este hétkor. Sporteseményeket csak zárt kapuk mellett tarthatnak.


karanten.jpg
 
1000fo aki 90 eves mind, nyilvan mas a statisztika , mint ha 1000 fot valogatas nelkul korcsoportra kerdeznek meg, ebbol a felmeresbol hany 90 eves lehet?10-20%.
A halottak nem fognak valaszolni ez igaz ,de a adataik megvannak, es lehet ha jobban kezeljuk a jarvanyt jo nagy %-a meg elne.
Gibraltar valoban egy jo pelda, teljes atoltottsaga a lakosagnak. Mivel kis teruletuk van es 30ezer kuruli a vendegmunkas a tursita az allando mozgasba levo utazok , igy a fertozest ok sem tudtak meg teljesen felszamolni. A halal eset szinte elvetve van es ez a nagyon jo hir es ezt az atoltottsagnak koszonheto.
Az, hogy pontosan hány 90 éves, az valóban nem derül ki, csak az, hogy a 90 év feletti korosztályból meghalt 7076 férfi, és 13428 nő, összesen 20.504. Ez nem válogatott statisztika, mindenki kivétel nélkül benne van, akinek a halálát a covid okozta.
Az is kiderül belőle, hogy az összes elhalálozásból (98.127 fő)
50 év alatti korosztályból kevesebb, mint 1000 a halálos áldozat összesen,
míg az 50 felettiből 97000.

A gibraltári statisztika csak hetekkel később fog információt szolgáltatni ezzel kapcsolatban, mert a halottak száma az új esetek ugrásszerű növekedését lehet, hogy csak hetekkel később követi, mert nem az a jellemző, hogy a megfertőződést követően azonnal meghalnak.
 
Na, itt kezdődnek a komoly problémák: :)

Nem mehetünk negatív teszttel síelni Ausztriába

Akik Szputnyik V-t vagy Sinopharmot kaptak, csak úgy utazhatnak – várhatóan csak december 13. után – Ausztriába, illetve látogathatják meg a sícentrumokat, ha a harmadik mRNS-alapú vakcina felvétele előtt még egy antitesttesztet is elvégeztetnek magukon. Ha ez igazolja, hogy a szervezetük termel ellenanyagot, és beoltatják magukat, indulhatnak. A 12 évnél fiatalabbak Bécset leszámítva az ország bármely pontján oltás vagy előzetes tesztelés nélkül mozoghatnak.
 
Egyenlőre Ausztriába csak munkavállalási engedéllyel,érvényes PCR tesztel vagy érvényes oltási igazolvánnyal ( Szputnyik V ,Sinopharm kivétel) lehet beutazni. Az itt élő oltatlanoknak maximum 72 órás PCR tesztet kell csináltatni.Akinek nem érvényes az e card-ja annak tesztenként 75 eurót kell fizetni.Február elsejével bevezetik a kötelező oltottságot.Csak az dolgozhat aki mindkét oltást felvette és az oltási igazolvány a 2. oltástól számolva 270 napig lesz érvényes. Jelenleg december 11 ig kijárási tilalom van,kivéve posta,munkahely,gyógyszertár,benzinkút és banki ügyintézés. Mindenhol 3 Regel érvényes.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

GyulusH45 wrote on szeged's profile.
Helló! -egy régi számra : "Ölelj ölelj "c. megtudnád szerezni a stílust pa600-ig-és feltöltenéd ? Üdv :Gyulus
Midi dalok, zenészek!
Kobudera wrote on Boglarka Veres's profile.
Szervusz! Nekem megvan a Jurrasic Parts nevű játék.:)
Szeretetleckék.
Minden bennünk rejlő értelem, elveszíti értelmét, ha nincs mögötte tiszta szándék!
Minden tiszta szándék átlényegül, ha a létezés egyszerűsége, bele szövi a szeretet szálait. Minden szeretet szál összegabalyodhat ha, túl bonyolítjuk!
A szeretet van ... ha, hagyod egyszerűen csak lenni,... egyszerűséggé szelídülni...!!! Keke
A csodát tehát a tudatos ember látja. Tud, mert tanult.
Ne sajnáld hát a tudást magadtól, a mélyebb és magasabb rangú megértést.
Mert amikor megértetted, megértél a csodákra.
Fel is fedezed őket, egy hangban, egy formában, egy színben, egy élet érzésben, az élet megnyilvánulásokban, a természetben, magadban, a másikban.
Mindenben amiben rátaláltál.

Statisztikák

Témák
36,977
Üzenet
4,510,580
Tagok
597,349
Legújabb tagunk
Gorjuss
Oldal tetejére