Az Ódry eltemetve.

A barbárság már a kapukon belül.

A barbár pusztítók és rohamosztagosok, az ország értékeinek, kultúrájának, tudományának és oktatásának gátlástalan kifosztói, meggyalázói és felkoncolói, valamint kézből etetett szószólói most örömködnek.

A kultúra túléli a politika napi fekáliáját és az abból táplálkozókat.

Az ő nevükre néhány év múlva a kutya sem fog emlékezni, legfeljebb undorral és megvetéssel.

Az Ódryra, s mindazokra, akiket itt láthattunk, s akiknek az első világot jelentő deszka az Ódry volt, azokra örökké.

Gábor György


Odry.jpg
 
"A kultúra túléli" ez azért erős csúsztatás. A kúltúra inkább változik, sőt általában el is pusztul. A barbárok szeretik felégetni, a vandálok lerombolni azt. Egy szindarab is változik az évekkel és a rendezőkkel. Talán a legjobb példa a film.
 
Kultúra.
Nekem is épp a film ugrott be erről a hírről. A kormányoldalról folyamatosan támadják az elmúlt 50-60 év magyar filmtermését. Hiányolják a magyarságot a megfelelő színben való feltüntetését.
 
Ahhoz képest, hogy a rendszerváltáskor az egyházak farizeus módon azt hangoztatták, hogy nem kérnek semmit vissza, csak hirdethessék az igét szabadon, elég szépen gazdagod(t/n)tak az elmúlt évtizedekben... ;)
 
Újabb botrányos fejezettel bővül az Szfe ügy. Állítólag a zeneiskolának felújított épületet kapták meg az egyetemről kiszorított oktatók és hallgatók a VII? kerülettől. Ami több cikk alapján gondolok és tudok:
- van egy 50-es évek óta létező, többször nevet váltó (utoljára 2017) állami fentartású zeneiskola, de tandíj is van, szóval fogalmam sincs gazdaságilag ez hogy megy, ami 8 helyszínen van szétszórva, nem jó körülmények között
- közbeszerzésel az előző városvezetés felújítatta az épületet, zeneiskola "speciálus igényeit" figyelembe véve, gondolom a számlázásnál vastagon fogott a ceruza.
- aztán az új polgármester nem adta át a zeneiskolának az épületet, pedig az többször kérte
- aztán egy nagyon gyors pályázaton nyertek a szfesek alapitványa, akik havi 2 milkáért bérlik majd a helyet, de csak épp ők voltak véletlenül az egyedüli pályázók, amely pályázatról valamiért nem szóltak a zeneiskola vezetőségének sem
- mint mondottam a gazdasági oldalát nem ismerem a zeneiskola működésének, kell, akartak vagy tudtak volna e fozetni a kliknek mennyi beleszólása volt ebbe, stb., de a polgármesternek két dolgot kellene tisztáznia, mielőtt megint körbe hordják mint a véres kardot a médiában, 1. miért nem adta át a sulinak az épületet majd 2 évig (valami olyasmit ír, hogy nem fizettek volna), 2. ha hirtelen mégis pályázatot írt ki az épület kiadásáról, akkor minek nem szóltak róla a zenesulinak?
- jelen polgármester okfejtése alapján én arra gondolok, hogy a kormány az oktatásra való jogra hivatkozva átveszi az esetleges nem állami tulajdonú iskolai létesitményeket az önkoriktól, vagy akár ki is sajátíthat ily módon pl. önkormányzati ingatlanokat.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Szia! Keresem a következő társasjáték képeit. Headu: egyszer volt, hol nem volt, történetmesélős társasjáték. köszönöm
Szép napot! :)
Keresem Balázs Judit: Mindenki egyformán különböző című könyvét pdf.-ben. Hálásan köszönöm, ha valaki feltölti.
Boldizsár Bettina Arika wrote on lediszilviusz's profile.
Szia! Az ELO német haladó anyagát keresem. Tudnál ebben segíteni? Köszönöm előre is! Betti
jacksZolee wrote on DoDó Rush's profile.
Hello,

Melitta azt írta, hogy nálad lehet jelentkezni a rádiós szerkesztő-műsorvezető pozira. Szeretném tudni, hogy mik a feltételek? Én Churchillben élek, 5 éve érkeztem Kanadába a családommal.

Zoli
VasMacsi wrote on Ajuda67's profile.
Szia! Először is szeretném megköszönni azt a sok munkát, amit a fordításokra fordítottál! Soha nem olvashattam volna ezeket a könyveket.... Most éppen újraolvasom a Kárpátok vámpírjai sorozatot. Az utolsó kötet amihez hozzájutottam az a Sötét illúzió, de nem tudom, hogy azóta lefordítottál-e újabb könyveket a sorozatból. Ha igen elmondanád hogyan juthatnék hozzájuk vagy esetleg megosztanál velem? Nagyon örülnék neki!

Statisztikák

Témák
36,403
Üzenet
4,388,881
Tagok
590,260
Legújabb tagunk
Aranyné Karalyos Tünde Má
Oldal tetejére