Az év anyukája egy 'férfi'

Luxorban a város leggondosabb édesanyjának választották, miközben 43 éve férfiként él a 65 éves Szisza Abu Dáúh, akinek az egyiptomi elnök személyesen adta át néhány napja, az egyiptomi „anyák napján” az emléklapot, amelyet az analfabéta asszony elolvasni sem tudott.

Hat hónapos terhes volt első gyermekével, mikor meghalt a férje, ezután kezdett tunikát és turbánt hordani, de leborotválta a haját is, mert így könnyebben talált munkát. A ’70-es években Egyiptomban a nők nem végezhettek fizikai munkát, egy adminisztratív álláshoz pedig nem volt iskolázott. Férjhez menni sem akart újra, ezért döntött úgy, hogy férfinak adja ki magát. Amíg erővel bírta, dolgozott téglagyárban és aratásokon, később cipőpucolással kereste a betevőre valót magának és a lányának, akiért bármilyen áldozatra kész volt.

Idővel meg is szerette, hogy férfiként él, mert így szabadon mozoghatott, akár még a kávézókba is beülhetett a férfiakkal, és a többi nővel ellentétben nem érte az északafrikai államban máig nagyon gyakori szexuális zaklatás. Soha nem is hazudta magáról, hogy férfi, így többen rájöttek „titkára”, de senki sem bántotta ezért. Lassan a luxori városvezetéshez is eljutott a híre, hogy így él és dolgozik, ezért kapta az elismerést, valamint egy nagyobb pénzösszeget (1,8 millió forintnak megfelelő egyiptomi lírát) és mellé egy kis trafikot is, hogy el tudja tartani a családját. Időközben a lánya is férjhez ment, de a férje betegség miatt nem tud dolgozni, így ő segít az unokák felnevelésében is.

A férfiruháról továbbra sem mond le: „Úgy döntöttem, ebben a ruhában is halok meg. Már hozzászoktam, ez az életem, nem fordíthatok hátat neki” – idézte az asszonyt a brit Guardian

az ev nayja.png
 
Nem tudtam hova tegyem be ezt a videót, amely egy nagyon beteg kisfiú Kóti Jánoska csodálatos hangját viheti el a világban. Tudom, hogy a Canadahun.com a legjobb hely ehhez, bár a fenti a hír, talán nem éppen róla szól.


 
Utoljára módosítva:
Elismerem, hogy egy iszlám országban még nehezebb, de szerintem minden anya és apa mindent megtenne a gyermekeiért. Ez nálam természetes, de ettől még csodálatos amit tett.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,904
Tagok
615,340
Legújabb tagunk
Torda Bernadett
Oldal tetejére