Az önjelölt Botka két hónap alatt szétverte az ellenzéket

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Február 15.

Melitta - 2017 Február 15, 16:57
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Feladta a Párbeszéd: nem küzdenek tovább, hogy demokratikus előválasztás döntsön az ellenzéki oldalon Orbán Viktor kihívójáról.

  A baloldali kispárt az elmúlt fél évét erre a koncepcióra tette rá, Szabó Tímea nem is tudta leplezni a csalódottságát: leginkább Botka Lászlót és az MSZP-t hibáztatta, amiért megfeneklett az ügy.

  Az MSZP hozta a szokásos sunyi tempót, ami miatt minden ép érzékű ember hidegrázást kap a szocialistáktól. Az MSZP ugyanis előbb szavakban elkötelezte magát a demokratikus előválasztás mellett, majd miután Botka decemberben ukmukfuk bedobta a saját önjelöltségét, gond nélkül besoroltak mögé. Mintha nem pont az ellenkezőjében állapodtak volna meg előtte.

  Botka ráadásul feltételeket szabott, amelyek közül - a tudomány mai állása szerint - egy darab sem fog teljesülni. Két hónappal Botka viharos bejelentkezése után távolabb vagyunk a kormányváltástól, mint annak előtte.

  [​IMG]
  Öt pontban, hogy a porcelánbolti elefántként viselkedő szegedi polgármesternek mit sikerült elbénáznia eddig:

  1) Botka első feltétele, a közös lista szinte biztosan nem fog teljesülni. A nagyobb ellenzéki pártok ugyanis tanultak a 2014-es vereségből, és nem akarnak már közös listát. Azzal senki nem tudja megmutatni az igazi karakterét és maximálni a szavazatokat. A közös lista csak a mikropártoknak jó, hogy a nagyok hátán bemásszanak a Parlamentbe, és szerezzenek pár megúszós kamuhelyet. Hogy ez hova vezet, arról elég legyen két szót mondani: Fodor Gábor. Ellenzéki politológusok korábban már sok helyen szenvedélyesen szétszedték a közös listát, érveikkel javarészt egyetértve annyit mondhatunk: Botka megbukott a közös lista ötletével.

  2.) Botka egy másik feltétele, hogy Gyurcsány Ferenc vonuljon vissza 2018-ban, szintén aligha fog teljesülni. Gyurcsány az elmúlt évtizedben komoly erőfeszítéseket tett, hogy függetlenítse magát az MSZP piszkos gazdasági hátországától, a puchlászlók, bajaferencek, boldvailászlók világától. Létrehozott egy pártot, amit tartósan 5 százalék fölött mérnek, amivel saját jogon tényezője a magyar politikának. Nehezen képzelhető el, hogy majd az MSZP önjelöltjének parancsára fogja sutba dobni az eddigi munkáját. (Bónusz: pont amelyik pártnak a mocskos gazdasági ügyei miatt hozta létre a saját formációját)

  3.) Az előválasztás kudarcáról már szóltunk a bevezetőben, ez szintén Botka miatt feneklett meg. Botka szembemenve az MSZP korábbi ígéretével, közölte: hallani sem akar demokratikus előválasztásról. Elvárja, hogy mindenki álljon be mögé és punktum. Mert ő úgy kelt fel, hogy közös miniszterelnök-jelölt akar lenni. (Ilyen alapon kár is demokratikus oldalnak hívni a Fidesszel szemben álló tömböt.)

  4.) Fél nap alatt kudarcot vallott Botka legújabb taktikázása is. Hétfőn ugyanis azt jelentette be: az LMP-vel kezd tárgyalásokat az összefogásról. Schifferék viszont pár órán belül keményen visszaüzentek, és gyakorlatilag kikosarazták. Ungár Péter a HírTV-ben közölte: Az LMP határozottan visszautasította a baloldali összefogás(-szerűség) és Botka László szocialista miniszterelnökjelölt közeledését. Kijelentette: Az LMP mandátumokról semmiképp sem egyezkedik majd Botkával.

  5.) Bónuszként Botka miatt komplett lejáratódott a Bitó-szalon, de ezért a legkisebb kár. A királycsináló ellenzéki kör régóta próbálja a háttérben osztani a kártyákat. Lengyel László, aki minden erős emberbe volt már szerelmes politikailag (hogy aztán pár év múlva látványosan kiábránduljon belőlük) most épp Botka Lászlónak nyújtja halálos ölelését. Lengyel ezúttal a DK alelnökét akarta Gyurcsány ellen fordítani, hogy mindenki felsorakozzon új kedvence, Botka mögé. Kavarása azonban gyorsan lelepleződött, így a lejárt szavatosságú óbalos értelmiségiek a maradék tekintélyüket is elveszítették.

  Hát ennyit sikerült eddig elérnie az önjelölt messiásnak, de láthatóan kell még neki pár hét, hogy rájöjjön: ha belegebed, sem lesz belőle összellenzéki jelölt.

  Feltételei buták és teljesíthetetlenek, lassan minden ellenzéki párt kikosarazta, de az MSZP csak tolja őt izomból, mint anno Szili Katalint Sólyommal szemben. Rossz vége lesz.

  nyugatifeny

  valaszta.jpg
   
  sjudit3 és goggantyu kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Február 15.

  1. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Erről a Botkáról se hallottam eddig. Most e cikket végigolvastam, ennek ellenére csak annyit értettem meg belőle hogy tényleg régóta nem követem a magyar belpolitikát mert ha követném, érteném a cikket. Magyarán bebizonyosodott hogy tényleg az USA érdekel engem igazán nem Orbanisztán.

   Annyit azért felfogtam, hogy igazam volt amikor egy másik topikban „hitet tettem” amellett hogy az ellenzék ügye reménytelen, s a magyaroknál rohadtul hosszú ideig nem lesz még semmiféle változás. mert nincs összefogás. Mert mindenki széthúz.
  2. qmpp
   qmpp
   Ami nem létezik, azt nem lehet szétverni.
  3. Theodora9
   Theodora9
   Fletó neked szimpatikus ?
   B.Péter és zsani68 kedveli ezt.
  4. CasaLoma
   CasaLoma
   De nem miniszteri reggelire. Mert ahhoz meg Gyurcsány kevés.
   B.Péter és tipasa kedveli ezt.
  5. Genialis
   Genialis
   Ezt teljesen felesleges volt elolvasni. kettős vonatkozásban....
  6. Éleskés
   Éleskés
   Mindig is mondtam, hogy az MSZP a FIDESZ előszobája.
   Most is beigazolódott.
  7. hombárfej
   hombárfej
   Mondd, mikor lesz vége a gúnyos hangnak?
   A fidesz jól beépítette a köztudatba, hogy Gyurcsány egy senki. De valóban az? Vagy csak a verklit nyomod? Nem kell szeretni, de mi lenne, ha a nevén neveznéd?
   Gagamail, sjudit3, tornando és 1 másik tag kedveli ezt.
  8. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Mi van ha ennek a Botkának épp az volt a feladata hogy szétverje az ellenzéket? Nem ismerem se őt se a sztorit, csak úgy megszólalt bennem egy kis összeesküvéselmélet...
   sjudit3 kedveli ezt.
  9. Melitta
   Melitta
   Igen jol latta Gyurcsany hogy mire is megy ki jatek. Klasszisokkal felette all Botkanak.
   A cikk egy nagyon jo osszefoglalo a valos helyzetrol, ami valtozhat szinte naponta.
   sjudit3 és cat34 kedveli ezt.
  10. Theodora9
   Theodora9
   Fletó....Nem kell itt ezen az oldalon megsértődni ezen, előfordult itt már a fleto, csuti törpe,orbanisztán stb.Egyébként nem senki ( hát éppen ez az )
   Jaszladany és Soproni Ede kedveli ezt.
  11. tornando
   tornando
   Csigavér.nem minden az aminek látszik.
   Botka eddig sok mindent jól csinált.
   Gyufával nem kell egyezkedni.Mindenütt csak a baj van vele.
   Előválasztási cirkusz is jobb ha nincs.
   Mert sok támadási és agitáció lehetőségét adja a kormánynak.
   Két dudás se kell egy csárdába.
   A cikkíró nagyon DK-s.
   Utoljára módosítva: 2017 Február 16
   setni kedveli ezt.
  12. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Ez már annyira részletekbe menő amekkora mélységben nem érdekel engem, úgy hogy leiratkozom innen.
   Genialis kedveli ezt.
  13. tipasa
   tipasa
   teljesen mindegy mit lát.Hitelt vesztetett.Igazán kár érte Óriásit hibázott.Őszinte volt!
   Fidesz Rendkívüli jól csinálják. Rend fegyelem egység.Ezt az emberek szeretik .Lopnak ? Na és! Mindenki lopott !A párton belül nem mindenki tud lopni.Ez lesz a vesztük
   tornando kedveli ezt.
  14. hombárfej
   hombárfej
   Nem tudom, észrevetted-e, hogy én Orbán Viktorra vagy a nevén, Orbán, vagy a rövidítésén, OV, szoktam hivatkozni. Ahogy nem szeretem a Fleto nevet, úgy a felcsuti törpe megszólítást sem. Örülnél, ha docorkának hívnálak? Ugye nem.
   Az orbanisztán pedig egy kritika a Fidesz politikájára
   setni, Melitta és sjudit3 kedveli ezt.
  15. Theodora9
   Theodora9
   Kedves Hombárfej (remélem nem szaladsz az ombudszmanhoz, mert leírtam a " nevedet " )
   A Fleto Fletonovics Jemelján becenevet az orosz tanára adta neki anno még a suliban. Ferencz császárunkat Jóskáztuk, Kádár Jánost mások János a prímás-nak nevezték, Boross Péter miszterelnököt pedig Hóbagolynak , másokat Megyónak, Gordonkának stb.
   Az orbanisztán pedig nem a fidesz krtikája,hanem magyarországé fletóstul,gordonkástul. Hogy ez átlépi e a jóízlés határát nézőpont kérdése, de talán legyünk " csárli "... elkúrtuk.jpg
   Mellesleg Gyurcsány a fidesz faltörő kosa, vagy inkább trójai falova és aduásza, és amíg nem áll félre, vagy legalább nem lép hátrább , a fidesz ki is fogja ügyesen használni ezt.
  16. Hogo100
   Hogo100
   Ki volt őszinte? Fletó?
   Mikor?
   B.Péter kedveli ezt.
  17. Genialis
   Genialis
   Őszinte volt, na ne röhögtess. Nem az ország nyilvánossága elé állt ki és ott mondta el 'fantasztikusan' őszinte beszédét, hanem a saját elvtársainak, zárt körben regélte el a nagyszerű tetteit, ez nagyon messze áll az őszinteségtől, a nyíltságtól........feri-viki kuka, egykutya.
   B.Péter és Kocsis Magdi kedveli ezt.
  18. tipasa
   tipasa
   szerinted nem volt őszinte ?
   tornando kedveli ezt.
  19. tipasa
   tipasa
   ha megnézed mit írtam. Őszinte volt.Hazudott Öszödön? Igen vagy nem?
  20. Hogo100
   Hogo100
   Szerintem nem.
   Elmondta a beszédet Öszödön, de azt nem a nyilvánosságnak szánta, hanem csak úgy maguk között, az elvtársainak.

   Ez inkább olyan, mint amikor a bűnözőket lehallgatják (azaz ők nem tudják, hogy amit egymás között őszintén beszélnek, az felhasználható ellenük), majd rájuk húzzák a vizes lepedőt.

   Ez kikerült, a FIDESZ összehívott egy népgyűlést a Parlament mellé, hogy ott hozza nyilvánosságra.
   Ezt előzte meg Fletó azzal, hogy saját maga nyilvánosságra hozta, még a gyűlés előtt.

   Ez meg a kényszerhelyzet.

   És utána sem volt tiszta amit Merkellel csinált, lásd:

   http://index.hu/belfold/merk1451/

   Szóval, szerintem nem volt őszinte... De aki hisz neki, az higgyen.
   B.Péter kedveli ezt.

Megosztás