Az ősi Egyiptom

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Egyiptomi hazugságok 5.2 ....

Menkauré piramisa sokkal kisebb, mint a többi. Nem igen tudják megindokolni, hogy miért, de azt sem, hogy Menkauré temetkezési helyének miért volt szüksége olyan bonyolult belsőre, mint amit ez a rajz bemutat:

2.41.jpg


Menkauré 2504-ben halt meg, eszerint természetesen a piramis csak 4500 éves lehet, de így van-e ez? A mainsteram egyiptológusok nemigen adnak magyarázatot a fenti rajzra és arra, hogy miért így néz ki az alapja ennek a piramisnak?

THM_0011211993.jpg
cusco-basico.jpg


A második képen nem egyiptomi őslakosokat láttok...
clear.png
Ez Cusco. Ettől az egyiptológusok egy cseppet sem zavartatják magukat. A Natgeo szerint azért csak ilyen kicsi piramis jutott Menkauré fáraónak, mert „nem maradt elegendő hely a Gízai-fennsíkon. Netán az építési költségek rúgtak magasra.” :rohog:
 
Utoljára módosítva:

Mrs Tanár

Állandó Tag
Állandó Tag
Kozmikus részecskék segíthetnek megérteni a piramisokat

Hamarosan megkezdi a 4600 éves Sznofru déli, tört falú piramisában gyűjtött kozmikus részecskék elemzését egy nemzetközi kutatócsoport.
A tudósok múlt hónapban gyűjtöttek berendezéseik segítségével radiológiai részecskéket, úgynevezett müonokat a Kairóhoz közeli piramisban, azt várva mindettől, hogy többet tudhatnak majd meg a Sznofru fáraó által emelt építmény keletkezéséről. A müonok a Föld atmoszférájából zuhannak a felszínre, sőt, a legkisebb réseket kihasználva a piramisokhoz hasonló épületek belsejébe is eljuthatnak, ahol a keményebb anyagok elnyelik vagy visszaverik őket.

Sznofru déli piramisa egyébként – ellentétben a legtöbb hasonló építménnyel – nem lett temetkezési hely. Úgy tartják, ez volt az egyiptomiak első kísérlete arra, hogy tört falú piramist emeljenek. Sok társához hasonlóan ugyanakkor ennek az épületnek a keletkezési történetében is rengeteg még a kérdőjel, nem tudni például, hogy mikor és miért jelentek meg az oldalán repedések.

Ahogy arra Hany Helal, az Innovációs Örökségvédelmi Intézet alelnöke is felhívta a figyelmet, egyetlen olyan elmélet sem nyert még százszázalékos bizonyosságot, ami a piramisok építésének körülményeit igyekezett magyarázni. A kutatók most azt várják, hogy a müonelemzéssel legalább egy kicsit sikerül jobban megérteniük a rejtélyes építmények keletkezésének történetét.

Ugyanilyen vizsgálatot terveznek egy hónapon belül Egyiptom legnagyobb piramisában, a Kheopsz-piramisban is.

 

Mrs Tanár

Állandó Tag
Állandó Tag
Ősi temetőre bukkantak a föld alatt Egyiptomban
A temetkezési hely nagyjából 5 méterrel a felszín alatt fekszik.
Az egyiptomi Régiségek Minisztériuma szerint egy több mint 3500 éves temetőt tártak fel a felső-egyiptomi Asszuán kormányzóságban – számol be az MTI.

Mosztafa Vaziri, az egyiptomi Legfelsőbb Régészeti Tanács vezetője azt mondta, a lelőhely 18. dinasztia korából származik. Az időszámítás előtti 1550-1292 közti dinasztia legismertebb alakjai Ehnaton, Nofertiti és Tutanhamon.
A dísztelen, egy sírkarmát tartalmazó temetkezési hely nagyjából 5 méterrel a felszín alatt fekszik. A szakértők úgy vélik, hogy a temetőt már többször is megpróbálták kifosztani. Erre az utal, hogy a lelőhely homokkal és iszappal telt meg, ezért a feltárást végző svéd csoport egyelőre nem tudta megállapítani, hogy milyen állapotban van a lelőhely. Vaziri szerint a temetőt elárasztó talajvíz megrongálta a belső tereket és műtárgyakat, ennek ellenére a kutatók három mészkőkoporsót is azonosítottak, amelyek közül kettő gyerekeknek készült.

https://nuus.hu/tech/tudomany/1215/...-temetore-bukkantak-a-fold-alatt-egyiptomban/
 

csipkeszornyella

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretnék tanulni "hieroglfául", a mellékelt linkre azonban hiába megyek, jólfizetők oldalára irányit, de nincs Magyarországi fizetni való számlám...
Létezik más olyan oldal is, ahol ezt lehetne tanulni? válaszát előre is köszönöm
 

gortsew

Állandó Tag
Állandó Tag
Oldal tetejére