Az ősi Egyiptom

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezen az oldalon van néhány Egyiptommal kapcsolatos video:
http://www.egyiptom.info.hu/category/egyiptom-video/page/2/
A múltkoriban találam egy videót a Nagy Piramis elhelyezéséről, sajnos azóta sem lelem. :(
Azt viszont egy magyarul is megjelent könyvben olvastam, hogy a Nagy Piramist a Föld szárazföldi tömegének középpontjára építették. Nem tudom jobban megfogalmazni, de ugye érthető?


Persze, érthető. Azon nem gondolkodtak el vajon az egyiptológusok, hogy honnan tudták hol van ez a pont a Földön? Hiszen elvileg akkor még azt sem tudták, hogy van más földrész is....
 

huncutka17

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyiptom történelme számomra a legcsodálatosabb az összes közül. Imhotep magánéletéről, a körülötte élő emberekről, kapcsolatairól tud valaki valamit? Én csak a munkásságáról és az eszéről olvastam. De én többet szeretnék.
 

Mrs Tanár

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyiptom történelme számomra a legcsodálatosabb az összes közül. Imhotep magánéletéről, a körülötte élő emberekről, kapcsolatairól tud valaki valamit? Én csak a munkásságáról és az eszéről olvastam. De én többet szeretnék.
Én is. Szerintem nem csak mi nem tudunk róla biztosat, de személye az egyiptológusok körében is rejtély.
 

Mrs Tanár

Állandó Tag
Állandó Tag
apróságok

Az ókori Egyiptomban élő Peseshet úrnő (ie. 2600 környékén) volt a történelem első ismert nőnemű orvosa.

Az időszámításunk előtti második évezredben az egyiptomiak vászonból készítették fehérneműjüket, amely fölött szoknyát viseltek. Tutankhamon fáraót időszámításunk előtt 1352-ben 145 ágyékkötővel temették el.

Az atlantiszi gyűrű nemcsak titokzatos, de egyre szélesebb körben gyakorlati alkalmazást találó tárgy.
AtlantisRingSmall.jpg


Az eredeti gyûrût egy francia egyiptológus, dAgrain márki 1860-ban találta Egyiptomban a Királyok Völgyében végzett ásatásai során Jua (vagy Jus) fõpap sírjában. A vizsgálatok során kiderült, hogy homokkõbõl készült. A rajta lévõ mintázat egybõl felkeltette a megtaláló érdeklõdését, mivel sehogyan sem illett az egyiptomi kultúrára jellemzõ hagyományos motívumokhoz.

Az egyiptomiak is hittek a reinkarnációban.

Az egyiptomiak a vallási és temetkezési rítusok alkalmával használták a parfümöt. A fürdőhöz, ruhájukhoz, még a szandáljukhoz is illatos olajat használtak, nemkülönben lámpásaikhoz, amely nagymértékben terjesztette az illatokat.

Az ókori Egyiptomban különböző képek jelölték a számokat, így pl. a pálca jelentette az egyest.

A szépítészet története egyidős az emberiséggel, talán már barlanglakó ősünk is élt vele, de az biztos, hogy a virágkorát az ókori Egyiptomban élte. Az előkelő egyiptomi hölgyek rózsavízbe mártott pálcikát hempergettek fekete porba, amivel szempillájukat, szemöldöküket színezték, körömlakk gyanánt pedig hennát használtak.

Egyiptomban a hetest az örök élet szimbólumának tartották.

Az egyiptomi jóga csakrarendszere:
Az egyiptomi Toth szerint, egyetlen szakrális geometriai ábra foglalja össze az univerzumban föllelhetõ összes tudatszintet, s ez az Élet Virága.
Hol található az Élet Virágának szimbóluma?

Bolygónk legkülönbözőbb tájain megtalálható az Élet Virágának szimbóluma. Senki nem tudja biztosan, hogy valójában milyen idős ez a szimbólum. Megközelítőleg meghatározhatjuk a minimális korát, hiszen például Egyiptomban, Abydosban az Oziris templomában megtalálható.
flower_from_metatron.jpg




Az ókori egyiptomiakról azt tartják, hogy tartóedényekben lévő tintát, vért és egyéb sötét színű folyadékot használtak a jövendöléshez.

Egyiptom ősi neve Khem, amely nagyjából annyit tesz, mint a fekete homok földje, amely a Nilus sötét hordalékára utal.
siriusmanstars.jpg


Az már szinte bizonyos, hogy monitorok, infra sorompók és lézertechnika volt a piramisban. Ez utóbbit J. Hurtak doktor is megerősitette, amikor embereivel a piramis belső kamráit megvizsgálva lézer technológiára utaló nyomokat fedezett fel.

A Nagy Piramis felfedezett járatainak és kamráinak képe a jelenlegi ismereteink szerint:

belseje.png


A piramison áthaladó dél kör pontosan két egyenlő részre osztja a földrészeket és óceánokat. A piramis kerülete osztva a kétszeres magassággal a (pi) számértéket adja ki p = 3,14159. A piramis magassága szorozva egymilliárddal megközelítőleg megfelel a Nap-föld távolságnak (149504000 km). És a piramis belsejében számításokat találtak a Föld súlyáról. Mindezekről túl egyszerű lenne azt mondani, hogy véletlen.

A Keopsz piramis geometriai megoldása.
http://piramis.webzdarma.cz/texthun.html

Virtuális utazás a Nagy Piramisban: Ez működik is. :)
http://www.pbs.org/wgbh/nova/pyramid/explore/khufudesclo.html

A rejtélyes fáraó, Ehnaton és Felesége: Nefertiti:
ehnato2.jpg
nofretete_profil_200pixbreit.jpg

A nők szerepe a templomban

<center>
egyiptom8.jpg
</center>
A nők tevékeny szerepet játszottak az egyiptomi templomok hétköznapi életében. Az Óbirodalom és a Középbirodalom idején sok előkelő származású nő szolgált papnőként - különösen Hathor és Neith istennő templomaiban. Közepes papi rangnál feljebb azonban nem jutottak, az Újbirodalom idejére pedig a papnők teljesen eltűntek. A nőket ekkor már kizárták a templomok ügyintézési feladatainak az ellátásából is.

Néhány templomi szerep azért még megmaradt a nőknek, lehettek zenészek, táncosok vagy az 'ajtók lepecsételői'. A zenészek himnuszokat énekeltek, és a csörgőszerű hangszeren, a szisztrumon játszottak. A női zenészek egy magasabb rangú női zenész, a zenésztársulat vezetője alá tartoztak. Míg az összes férfi zenész az alsóbb osztályokból származott, a nők között mindegyik társadalmi réteg képviselője megtalálható volt, és sokan önkéntesként, ingyen dolgoztak.

Szabadidő:
Az egyiptomi nemesség nagyon értett a szórakozáshoz. Vadásztak madárra, krokodilra, vízilóra, oroszlánra, akár szekérről, de kutyákkal, sőt szelidített vadászleopárddal is. Ők horgásztak először szórakozásból.
A születésnapi, esküvői vagy vallási ünnepi lakomákat nagy gonddal állították össze. Szakácsokat fogadtak, a legszebb ruháikat öltötték fel, és tekintélyes mennyiségű bort fogyasztottak. Mulattatásukról zenészek és táncosok gondoskodtak.
A sport mindenki számára szórakozást nyújtott. Népszerű volt a boksz és a vívás. Az új fáraók gyakran a piramisok körül rendeztek versenyeket.
A táblajátékok szintén rendkívül kedveltek voltak - különösen a szenet, amely a holtak alvilágba való alászállásával kapcsolatos játék volt.

Hieroglifák
<center>
egyiptom13.jpg
</center>
Champollion: már gyermekként megmutatkozott kivételes nyelvi tehetsége. 16 éves korára már tucatnyi nyelvet ismert, és a Grenoble-i Akadémián a kopt nyelvről tartott előadást. 20 éves korára a következő nyelveken beszélt: latin, görög, héber, arab, szír, káldeus, amhara, szanszkrit, avesztáni, pahlavi, perzsa és kínai, anyanyelvén, a francián kívül.
Champollion francia tudós 1822-ben megtalálja a hieroglifák helyes olvasásának kulcsát. <table align="right" border="0" cellpadding="1" cellspacing="0"><tbody><tr><td width="10">
</td><td class="magimgbox"><table style="width: 196px; height: 51px;" border="0" cellpadding="2" cellspacing="0"><tbody><tr><td align="center">
</td> </tr> <tr> <td class="magimgtext">
</td> </tr> <tr> </tr> </tbody> </table> </td> </tr> <tr> </tr> </tbody> </table> <table align="left" border="0" cellpadding="1" cellspacing="0"> <tbody> <tr> <td width="0">
v.gif
</td> <td class="magimgbox"> <table border="0" cellpadding="2" cellspacing="0"> <tbody> <tr> <td align="center">
</td> </tr> <tr> <td class="magimgtext">
</td> </tr> <tr> <td class="magimgtext">
</td> </tr> </tbody> </table> </td> <td width="10">
v.gif
</td> </tr> <tr> <td colspan="3" height="10">
v.gif
</td> </tr> </tbody> </table> <table align="center" border="0" cellpadding="1" cellspacing="0"> <tbody> <tr> <td class="magimgbox"> <table border="0" cellpadding="2" cellspacing="0"> <tbody> <tr> </tr> <tr> <td class="magimgtext">
</td> </tr> <tr> </tr> </tbody> </table> </td> </tr> <tr> </tr> </tbody> </table> <table align="center" border="0" cellpadding="1" cellspacing="0"> <tbody> <tr> <td class="magimgbox"> <table border="0" cellpadding="2" cellspacing="0"> <tbody> <tr> </tr> <tr> <td class="magimgtext">
</td> </tr> <tr> </tr> </tbody> </table> </td> </tr> <tr> </tr> </tbody> </table> <table align="center" border="0" cellpadding="1" cellspacing="0"> <tbody> <tr> <td class="magimgbox">
</td> </tr> <tr> </tr> </tbody> </table> <table align="center" border="0" cellpadding="1" cellspacing="0"> <tbody> <tr> <td width="10">
</td> <td class="magimgbox"> <table border="0" cellpadding="2" cellspacing="0"> <tbody> <tr> <td align="center">
</td> </tr> <tr> <td class="magimgtext">
</td> </tr> <tr> </tr> </tbody> </table> </td> </tr> <tr> </tr> </tbody> </table><form action="http://interno.hu/index.php" method="post" name="login"> <table align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td align="center">
</td> </tr> <tr> <td align="center">
</td> </tr> <tr> <td align="center">
</td> </tr> </tbody></table> <input name="option" value="login" type="hidden"> <input name="op2" value="login" type="hidden"> <input name="lang" value="hungarian" type="hidden"> <input name="return" value="http://interno.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6831&Itemid=99999999" type="hidden"> <input name="message" value="1" type="hidden"> </form>
 

Mrs Tanár

Állandó Tag
Állandó Tag
téves kép

Bocsika! Természetesen az nem Ehnaton fotója. Mielőtt kiléptem, 3-szor, azaz HÁROMSZOR néztem át, hogy jó legyen. Erre reggelre azt a képet találtam a Fáraó helyett.
Pótolom:
ehnaton1n.jpg
 
I

ionon

Vendég
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Az élet virága lehet egy 3dimenziós módszer, amivel fejleszted a képzelő erődet, ha tudod hova mit és miképpen, és mily módon tegyed. Látom benne a gyakorlási helyet, ha ezekben, az időkben tudnál látni, amit el sem tudsz képzelni a régieknek is, sikerülhetett hasonló. Ábrát lehet erre használni szerintem és a kutatásaim, ezt támasztják alá. Mint a három téglalap is olyan ősi jel, vagyis mi most malomjátékként ismerjük csak az eredetit, nem kötik össze vonalakkal a Kozmoszt, ábrázolja elme játék gyakorlása. De mára csak egy ábra lett a nagyközönség számár, mint az élet virága is.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon különleges arca volt. Ezt olvastam róla:

"Ehnaton fáraó nem volt túl férfias jelenség annak ellenére, hogy legalább egy fél tucat gyermeket nemzett: nőies alkattal rendelkezett, s tojásfeje volt - állítja a Yale Egyetem egyik kutatója.

A kutató szerint Ehnaton nőies alkatát egy genetikai mutációnak "köszönhette", amelynek révén a szervezetében a kelleténél több női hormon képződött. Az uralkodó szokatlan fejformáját pedig a koponyacsontok korai összezáródása okozhatta.

"A fáraónak hermafrodita megjelenése volt. Női alkattal, így széles csípővel rendelkezett. Az uralkodó gynaecomastiában szenvedett, amelyre az emlőmirigyek kóros megnövekedése jellemző. Ugyanakkor férfi volt, s nemzőképes, hiszen legkevesebb hat lánya született" - mutatott rá Irwin Braverman.

Donald B. Redford régész-egyiptológus egyetért Irwin Braverman megállapításával, hogy Ehnaton úgynevezett Marfan-szindrómában szenvedhetett. Ez egy örökletes rendellenesség, amely elsősorban a kötőszövetet érinti, s a csontok, így az arc rendellenes meghosszabbodásával, az izületek túlzott hajlékonyságával, valamint a szem és a szív rendellenességeivel jár."


A fentieket nem valamiféle genetikai vizsgálattal állapították meg, hanem a róla készült szobrokból és egyéb ábrázolásokból. Szerintem még kiderülhet, hogy nem rendellenesség okozta azt, hogy így nézett ki...:mrgreen:

nef3n.jpg
Akhenaton_08.vaike.jpg


Nofertiti ----------------------------- Ehnaton és Nofertiti (Volt egy kis magasságbeli különbség...)
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Drunvalo Melchizedek: Az élet virágának ősi titka című könyvében (ezen a fórumon sokan ismerjük ezt a könyvet)ezt olvashatjuk Ehnatonról.

"Amenhotep, majd Ekhnaton néven vált ismertté nem földi ember volt, bár III. Amenhotep sajátjaként nevelte fel. Nofertiti szinténnem földi emberek lányaként született" - (kicsit hosszadalmas lenne leírogatnom a szüleit és hogy került ide, akit érdekel olvassa el a könyvet) - "együtt nevelkedett Ekhnatonnal, majd ő lett a felesége is. Ekhnaton megközelítőleg 4,5 m magas volt, míg Nofertiti - fajának többi tagjához képest - kissé alacsony, mindössze 3 m magas volt. Lányaik szintén igen magas termetűek voltak. Ezen állításokat megerősítő bizonyíték is előkerült nemrég, ugyanis Amarnában, Ehnaton városában két koporsóra leltek. Az egyikben egy hétéves gyermek csontjait találták meg –ám ez a gyermek 2,1 m magas volt! Ez a lelet jelenleg valahol a Kairói Múzeum alagsorában pihen, s várja jobb sorsát.
Ekhnaton legfőbb célja az volt, hogy szétzúzza a homályba borult istenképet és országát egyetlen valláshoz vezesse vissza, melynek hite szerint kizárólag egyetlen Isten létezik.

IV. Amenhotep már kora ifjúságától kezdve megvetette az Amon papságot. Hatalomvágyóknak és önös érdekeket követőknek tartotta őket, akik kihasználva a nép hiszékenységét korlátlan hatalomra jutottak. IV. Amenhotep, amint törvényes hatalomra és tekintélyre tett szert, példa nélkül álló határozottsággal lépett fel a papsággal szemben. Meggyőződése volt, hogy az egész Univerzum egyetlen Isten műve, tehát nem létezhet istenek és istennők sokasága, akiknek az emberáldozatok bemutatásával hódolhat."

family.jpg


Ehnaton és Nofertiti a lányaival (akik szintén "tojásfejűek" voltak:mrgreen:)



 

apaa

Állandó Tag
Állandó Tag
Gogli frissités után a kinai piramisokra estem rá véletlenül tegnap bár a feltárásokat nem engedélyezik az elhordásuk szépen halad.
Drunvalo Melchizedek: Az élet virágának ősi titka című könyvét most töltöm le már majdnem fel adtam.
Köszönöm SiriusB a közben járást az elérhetőségért.
 

Mrs Tanár

Állandó Tag
Állandó Tag
Gogli frissités után a kinai piramisokra estem rá véletlenül tegnap bár a feltárásokat nem engedélyezik az elhordásuk szépen halad.
Drunvalo Melchizedek: Az élet virágának ősi titka című könyvét most töltöm le már majdnem fel adtam.
Köszönöm SiriusB a közben járást az elérhetőségért.
Hol találtad meg?
Nekem nem sikerül.
Előre is köszönöm.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Szigorúan titkosak a múmiák DNS-tesztjei:

A vele készített interjúban Hawass arra nem tért ki, hogy pontosan milyen DNS-sel hasonlítják majd össze az állítólagos Thotmesztől vett mintákat. A hasonló tesztek egyébként igencsak rejtélyesek: a Hatsepszuton végzett vizsgálat jelentése még mindig nem nyilvános, és a többi teszt eredményét is zárolják - a kutatók nemzetbiztonsági okokra hivatkoznak.
http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=20776


Erről nem is olvastam még, de ez az, aminek a hallatán kicsúszik az ember száján az a közönséges kifejezés, hogy "k....vajó":mrgreen:.
Nemzetbiztonsági okok miatt...

Az említett könyvben (Az élet virágának ősi titka) arról is szó van, hogy az ő DNS-ük (Ehnaton és Nofertiti - így aztán valószínűleg Tutanhamon DNS-e is) nem 44+2, hanem 46+2 kromoszómát tartalmaz.
 

apaa

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves SiriusB!
"Kinai piramisok X'ian város környékén vannak " ez volt a eredeti infóm kb nov-i
azota keresgéltem de D-Dk irányba :rolleyes:
most első zoomolásnál pont két közepes méretüt leltem.:D
A koordináták
K34fok21' és É108fok38'
Jobbra-balra van ahol 8-as csoport is elöfordul,kicsi,nagy,bontott, nagy területen.
Mind a folyótól É-ra a város határától kezdve,itt van olyan is amit elhordtak teljesen
Délre a folyóntúl még nem találtam semmit.
Nyugatra a sötétebb mezőben is van egy nagy
tán ez lehet a Fehér Piramis a bevágás alapján-töle DK-re kb10-20km-re a település szélén láttam egy "bucka"kertet (tucatnyi bucka 4 bokorral sarkitva)
az nem tudom mi lehet tán vízmü? más hol ilyet nem leltem.
rengeteg fotó is van 1-2 néztem csak meg (lusta a gépem).
A felbontás alapján ez a terület mást se hagyott hidegen ellenpélda Orkney-szk Ny3fok és É58fok -nál.
Érdekes a Melchizedek-könyv egy kicsiiiiit nagy dekiss
 
Oldal tetejére