Az 50-ből 39 amerikai állam választási rendszerébe nyúltak bele az oroszok

Kiderült: olyan mértékű volt az orosz beavatkozás, hogy a teljes választási rendszert újra kell gondolni.

Sokkal nagyobb mértékben nyúltak bele orosz hekkerek a tavalyi amerikai elnökválasztásba, mint azt eddig tudni lehetett. Az oroszok hozzáfértek választói adatbázisokhoz, és közvetlenül választási rendszerekhez is. A nyomozás során kiderült például, hogy Illinois államban a hekkerek megpróbálták törölni vagy megváltoztatni a választói adatbázisokat. A támadók azokhoz a szoftverekhez is hozzáfértek, melyeket a választás napján használtak a szavazatszámlálók és a választókat regisztrálók, és legalább egy államban hozzáfértek egy pénzügyi adatbázishoz is.

Minderről a Bloomberg számol be három olyan forrásra hivatkozva, akik közelről ismerik a tavaly nyáron kezdődött kibertámadások ügyében indult nyomozásokat. Összesen 39 állam valamely választási rendszerét támadták az oroszok, ez az államok 78 százaléka.

A támadások célja és kifinomultsága annyira aggasztotta az Obama-adminisztrációt, hogy közvetlenül Moszkvának jelezték, mit tapasztalnak – ilyenre korábban nem volt példa. A Fehér Házból csak októberben kétszer hívták a Kremlt a „vörös telefonon”, hogy feltárják, mennyit tudnak Oroszország érintettségéről az ügyben. Az amerikai diplomaták arra is figyelmeztették az oroszokat, hogy a támadások komoly nemzetközi konfliktushoz vezethetnek.

Egy, az Intercept által nyilvánosságra hozott NSA-dokumentumból kiderül, hogy az amerikai hatóságok azt is vizsgálják, hogy Trump kampánycsapatából segítette-e valaki az oroszokat. A nyomozás ugyanakkor az amerikai választási rendszerek törékenységére is rávilágított. Az újabb részletek pont egy héttel az után derültek ki, hogy James Comey volt FBI-vezér arra figyelmeztette a Kongresszust: Moszkva nem fog leállni. "Amerika a célpontjuk – mondta vallomásában Comey. – Vissza fognak jönni".

Oroszország hivatalosan minden vádat tagad, Vlagyimir Putyin is csak annyit mondott, hogy orosz bűnözők érintettek lehetnek a támadásokban, de hozzájuk a Kremlnek semmi köze nincsen.

A Bloomberg felteszi a kérdést: ha egyszer az orosz hírszerzésnek hozzáférése volt a választási rendszerekhez, miért nem próbálták meg befolyásolni közvetlenül is a választás eredményét. Az egyik lehetőség, hogy az amerikai figyelmeztetés megtette a hatását, és nem mertek továbbmenni. Egy neve elhallgatását kérő amerikai hivatali forrás szerint viszont valószínűbb az a magyarázat, hogy a rendelkezésre álló pár hónap nem volt elegendő arra az oroszoknak, hogy érdemi befolyást tudjanak szerezni a rendszerek felett. Amerikában ugyanis több mint 7000 különböző közigazgatási egység bonyolítja le az elnökválasztást. Az is valószínű, hogy eredetileg sem a leadott szavazatokat szerették volna megváltoztatni, hanem a választói adatbázisok manipulálásával a választásokba vetett bizalmat szerették volna aláásni. A hadművelet ugyanis sokkal nagyobb volt annál, mint hogy néhány email feltörésével kényes információkat hozzanak nyilvánosságra.

Egy másik amerikai hivatalnok pedig arra figyelmeztet, hogy az Egyesült Államoknak most három éve van felkészülni a következő elnökválasztásra.

De hogyan derült ki?

Illionoisban vették észre először, hogy valami nem stimmel. A választási irodában 2016 júliusában észlelték, hogy valaki engedély nélkül tölt le adatokat a szerverekről. A hekkerek a választói adatbázishoz fértek hozzá, melyek 15 millió szavazó minden személyes adatát tartalmazták, és ebből legalább 90 ezer ember adatait le is töltötték. Az illinoisi betörés adatai alapján kiderült, ugyanazok a hekkerek összesen 36 másik állam rendszerét is megtámadták, Floridában és Kaliforniában pedig az állammal szerződésben álló magáncégeket támadtak. Illinoisban megpróbálták törölni, illetve átírni az adatokat, ez azonban nem sikerült.

Ez a típusú és mértékű beavatkozás a nyilvánosság számára új információ, amely messze túlmutat a kémkedésen vagy a hírszerző tevékenységen, amiről eddig tudni lehetett. A támadások komolyan aggasztották a Fehér Házat, sokkal veszélyesebbnek tartották mint a kiszivárgott demokrata-párti emaileket. Magáncégeket fogadtak fel, és mindent megtettek, hogy erősítsék a választási rendszerek biztonságát.

Azt, hogy melyik államban mennyire volt sikeres az orosz támadás, nem tudni, a szövetségi FBI-nak ugyanis nincs automatikusan engedélye nyomozni a tagállamokban, és néhány állam megtagadta a teljes együttműködést.

hacker.jpeg
 
A dühöngő tömeg a kerítés túloldalán volt szerb területen ... szerintem először is a szerb rendfentartók dolga lett volna a tömegoszlatás.

Mindenesetre ez meddő vita, kialakult egy patthelyzet... meg kellene próbálni más szemszögből nézni a dolgokat.
Mindenképp a szerbekkel együttműködve kellett volna.
Na ez is mulasztás.
A vita meddő, de fenn tartja a kormány a témát, mert megy a kirakatper utólagos önigazolásként.
 
Utoljára módosítva:
Letiltva nincsenek kommentálok mert nincsnek kommentárok.
A kommentálási lehetöség egyszerüen nincs aktiválva.
-
A filmet egy magát Ursula Quack-nak nevezö személy tette fel a Youtube-ba.
Semmi akadálya, hogy a "hiányoságot" korrigáljad és a te neved alatt feltegyed a filmet az internetre.

akkor nézzünk inkább olyasmit amit tilt az ARTE
 
A határlezárás nem volt más mind egy provokatio, arra ment ki a játék, hogy a menekültek törvénysértést kövesenek el.
Addig heccelték öket mig néhányan nekimentek a keritésnek.
-
Minden magyar tudja, legyen az tömb vagy kertes ház, hogy miként védje meg a portáját. Már évek ota ilyen rácsos bejáraton kell átmenjek ha Budapesten járok, legyen az Büdaörsi vagy Békásmegyeri lakoház. Több pánt az ajton belül, kivül kerités, nem tudom hogy jönnek ki ha egy tüz ütne ki.
-
Biztonsagi-bejarati-ajto.jpg

biztonsagi-racs-ajto4.jpg

-
Es most hasonlitsuk össze ezt az Ország kapujával Röszkével. :)
Egy taknyos kölyök nekiszalad szandárban és kipenderiti a kaput. :)
Ez hallatlan. Csak erre vártak a rendörök a gázzal és vizzel.
-
 
akkor nézzünk inkább olyasmit amit tilt az ARTE

Valami oka lehet a BILD-nek is, hogy a filmet csak egyetlen egy napra teszi az online portáljára, vagy nem?
-
Hogy mi ez az ok, azt olvashatod a BILD saját szájábol: "Die TV-Dokumentation belegt in Europa grassierenden, teils hoffähigen Judenhass, für den es nur zwei Worte gibt: ekelhaft und beschämend."
-
A zsidok elleni gyülölet: undorito és szégyelni valo.
-
Tulajdonképpen levagy maradva, mert már több mind egy napja bejelentette a német köz-TV ARD, hogy: a filmet a következö pénteken, junius 21.-én este 22:15 kifogja sugározni. az Elsö Programban.
-
Megvagy nyugodva. Kiváncsi vagyok a magyarországi körülményekre.
 
Utoljára módosítva:
a migránsféltők már kezdik Mohamed próféta küldötteként beállítani.

Gondolom még ezen a fórumon sem tekinti senki menekültnek aki éppen az életéért küzdve döngette a kerítést.
Ez a hozzá állás amivel nem értek egyet, ha valaki a jogra hivatkozik az rögtön migránsféltő lesz?
Miért kell leegyszerűsíteni a dolgokat.
Az hogy én menekültnek tekintem.e az nem egyezik azzal hogy bűnös-e.
Ez nem más mint heccelés.
 
tökéletesen igaza van, az ellenőrizetlen migránsinvázió támogatásával segítik, támogatják a terrorizmust. Csak számold össze az utóbbi terrortámodások elkövetői közt hány százakék a migráns hátterü ... szerintem 100%
De, jó hogy már mindenkire rá lehet húzni hogy migráns...volt itt már láncos kutya, kapitalista....
mert kell egy ellenség.
Abban természetesen igazad van hogy kell az ellenőrzés.
 
Természetesen, ha a vádlottat hallgatod meg, ő egy fölreszállt angyal:
"Ahmed H. azt mondta, hogy súlyos cukorbeteg anyja rosszul lett a határon, de a Magyar Vöröskereszt egyik munkatársa gyógyszerrel segített. Ezen a segítségen felbuzdulva ment oda a magyar rendőrökhöz, hogy kérje, engedjék átmenni a gyerekekkel, asszonyokkal érkező csoportját a határon.
Elmondása szerint egy pakisztáni vagy afgán férfi elvette tőle a megafont, és az édesanyját kezdte szidni, ezért mérgében őt, nem pedig a rendőröket kezdte dobálni. Miután látták, hogy nem nyílik meg a határ, távoztak."

csak azt nem mondja ha van útlevél schengeni vízummal miért nem a legális határátkelőket választják a szegény betegeskedő szülőkkel. Mindenesetre most Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere védi Ahmed H. urat meglátjuk mennyire jó ügyvéd, hogy bizonyitja, hogy ezeket az embereket lázító úriember egy angyal.

nu75qqmvmgwqqz4alyey.jpg
Akár igaz is lehet...majd a bíróság eldönti. Ezért élünk jogállamban.
 
Egyszerüen kíváncsi vagyok arra, hogy a volt szocialista miniszter, Bárándy Péter hogyan keveredett az első fokon elítélt Ahmed H. közelébe és vállalta el a “terrorista” védelmét. Érdekesnek tartom, hogy az MSZP, Bárándy Gergely MSZP-s országgyűlési képviselővel az élen (ő az ügyvéd úr fia) mindent megtesz, hogy kihozzák Ahmed urat a börtönből.
Lehet hogy azért védi mert jogot végzett. és ügyvéd?
.......................
 
Neken ezzel az üggyel kapcsolatban semmi problémám sincs, csak véleményem lehet. Csak tudomásul veszem, hogy az MSZP kiáll egy terrorizmussal elítét mellett és a volt szocialista miniszter védi a bíróságon. Nincs ezzel semmi probléma, csak jó ha tudják az MSZP szimpatizánsok is a youtubeon fennt vannak a videók, a kedves választók láthatják kit, mit pártolnak a vezetőik.
Pártolják?
Inkább a munkájukat végzik.
 
Szó sincs előitéletekről, örülök, hogy a röszkei zavargások egyik kulcsszereplőjét a szocialisták védik... ez is egy jó téma lesz a választási kampányban a migráns kvótával kapcsolatos kötelezettségszegési eljárás mellett.
Szocialisták védik????????
Na ne már....
 
Keménykednek az oroszok....nos az amerikai válasz sem sokáig váratott magára Szíria fölött lelőttek egy orosz Szu22-est.
(.....)
 
Keménykednek az oroszok....nos az amerikai válasz sem sokáig váratott magára Szíria fölött lelőttek egy orosz Szu22-est.
(.....)

a szíriai hadsereg egy harci repülőjét lőtték le szíriai területen ... ez most akkor agresszió, vagy az USA tulajdoképpen hadat üzent Szíriának? A NATO támadja Szíriát vagy csak az USA?
 
Utoljára módosítva:
a szíriai hadsereg egy harci repülőjét lőtték le szíriai területen ... ez most akkor agresszió, vagy az USA tulajdoképpen hadat üzent Szíriának? A NATO támadja Szíriát vagy csak az USA?
Ez csak rendre utasítás, jó ha Asszad tudja hogy hol a helye.
 
a szíriai hadsereg egy harci repülőjét lőtték le szíriai területen ... ez most akkor agresszió, vagy az USA tulajdoképpen hadat üzent Szíriának? A NATO támadja Szíriát vagy csak az USA?
:rohog::rohog:,
Vietnámnak sem üzent hadat és mégis porrá bombázta a csatlósai segitségével !
 
:rohog::rohog:,
Vietnámnak sem üzent hadat és mégis porrá bombázta a csatlósai segitségével !
Megjött az orosz válasz....
˝Az orosz légi és földi légelhárítási erők minden a nemzetközi koalícióhoz tartozó légi eszközt, repülőgépet vagy drónt követnek és célpontként kezelnek”
 
Ez csak rendre utasítás, jó ha Asszad tudja hogy hol a helye.
Az Aszad uralta területeken milyen a helyzete a keresztényeknek? Úgy összehasonlítva a többi állammal amiken végigsöpört az arab tavasz?
A lakosság hány százaléka támogathatja a választott elnököt?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Eramanyi wrote on kistraktoros's profile.
Szia! Horváth Péter Történelem 7. tankönyvet keresem. Légyszíves küldd el, ha neked megvan! Köszönöm!
duveen wrote on Miranda77's profile.
Szia,

Korábban kerested Dan John: Beavatkozás c. könyvét. Véletlenül nem sikerült megszerezned azóta? Én is ezt keresem.
Üdv.: D.
babajaro wrote on ani515's profile.
Hátha.....:
berczineani wrote on Ajuda67's profile.
Kedves Ajuda! Köszönöm a sok csodás fordítást neked. sok nehéz napon segítettek már át. még új vagyok az oldalon de a fordításaid már jó ismerősök. köszönöm

Statisztikák

Témák
36,621
Üzenet
4,435,522
Tagok
592,633
Legújabb tagunk
IcuB
Oldal tetejére