Az amerikai ügyészség drogkartellként kezeli a fájdalomcsillapító-gyártókat

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 November 28.

Melitta - 2019 November 28, 12:38
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Szokatlan nyomozás indult az Egyesült Államokban, a szövetségi ügyészek ugyanis arra a kérdésre keresik a választ, hogy vajon az ópiát tartalmú fájdalomcsillapítókat gyártó és forgalmazó gyógyszercégek tevékenysége nem sért-e egy olyan törvényt, amit alapvetően a drogdílerek felkutathatósága végett léptettek hatályba.

  A legerősebb fájdalomcsillapítók használata járványszerűen terjed Amerikában, amihez néhány gyógyszeripari óriáscég szándékosan is hozzájárult – a Wall Street Journal cikke szerint a most ezt vizsgálják a nyomozók hat (de a későbbiekben valószínűleg még több) nagyvállalatra vonatkozóan.

  A formálódó vád szerint a gyógyszergyárak nem tesznek eleget azon törvényi kötelezettségüknek, miszerint jelenteniük kell, ha ügyfeleik vélhetően az orvosilag előírt használattól eltérő célokra rendelnek tőlük készítményeket. A cégeket az idézések kézhezvétele valószínűleg nem érte váratlanul, százával indultak perek a közelmúltban ellenük hasonló kérdésben, mivel a gyógyszertúladagolás következtében bekövetkezett halálozások száma meredeken növekedett a kétezres évek kezdete óta az USA-ban.


  Az eddigi vizsgálatok során leginkább az ópiátos termékek túlzó marketingjét vagy a szükségesnél nagyobb forgalom visszaszorítására irányuló törekvések hiányát kérdőjelezték meg a felperesek. A WSJ-nek nyilatkozó szakértők szerint azonban az utóbbi egy év újdonsága, hogy a drogkereskedelem tiltására vonatkozó szabályok alapján indulnak eljárások. A várható kimenetellel kapcsolatban nagy a bizonytalanság: az igazságügyi miniszter és néhány nagyobb piaci szereplő között kötött több száz millió dolláros megállapodástól kezdve a csődöt jelentő büntetésig mindenféle végkifejletre volt már példa.

  Hajdu Miklós

  upload_2019-11-28_6-38-0.jpeg
   
  Éva Kismadar és Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 November 28.

  1. setni
   setni
   Van benne valami hisz a fájdalomcsillapító gyártás egy üzlet.
   Ha már drogkartellek..az ameriaki kormányzat fontolgatja hogy terroristáknak tekinti a drogkartelleket.
   A mexikói kormányzat próbálta az embereket a kábítószer termelésről átállítani az avokádóra...az eredmény a kartelleknek legálisan lett óriási hasznuk.
   Évi több milliárd dolláros üzletet jelent Mexikónak az Amerikába exportált avokádó, ami már vonzóbb a helyi kartelleknek, mint a marihuána. Az erőszak rég nem látott szintre emelkedett, a kormány pedig csak ront a helyzeten. A helyiek magánhadseregek toborzásába kezdtek, és visszasírják a drog mellett is nagyobb rendet jelentő 90-es éveket.
   A marihuána legalizálása sem úgy sült el ahogy betervezték...
   Ameddig nem lesz teljesen legális a fű, jobban megéri feketézni, hiszen valójában az állami területek töredékén lehet legálisan füvet árulni, így viszont nem éri meg törvényessé tenni a kereskedelmet. Egyes vélemények szerint a legalizálás – a jelenlegi szabályozási környezetben –, éppen az illegális kereskedelmet erősítette.
   A CNN cikke szerint ez akkora veszteség a legális fűárusoknak, hogy már a kormányzónál is jelezték, hogy tenni kellene valamit a dílerek ellen, mert azok nem tűntek el a legalizálás után sem.

   És versenyhátrányba kerülnek miattuk a legális termesztők és kereskedők, mert a feketézők nyilván adót sem fizetnek, ezzel pedig árelőnyt realizálnak.
   Éva Kismadar és doppio kedveli ezt.
  2. lacylla
   lacylla
   Az ügyész feje sose fáj?
   Gondolom nekünk is jut abból az avokádóból. Bár én a regionális táplálkozás híve vagyok, kisebb a kísértés. De érdekes, amiket a fűről írtál.
   Erős a gyanúm, hogy a legalizálás több, mint "vote for xy".
   Virágáruslány módjára belevágtak, a jelek szerint nem vették figyelembe a bigottakat, akik inkább legális pálinkával teletankolva nyetre ikszelnek, megakadályozva a marihuána univerzális, dicsőséges bevonulását a legális tudatmódosítók sorába a cukros-víz, koffein, nikotin, alkohol, shopping, vallások, ideológiák és még sok minden után...
   Csak orvosi használatra kapható, nem? Akkor érthető, hogy aki nem orvosi eset, az máshol szerzi be.
   Szóval ha igazam van, álságos a kereskedők álláspontja, miszerint az őnáluk vásárolni nem jogosultakat távol tartanák a marihuána élvezetétől a dílerek levadásztatásával, miközben azok szerintem nem jelentenek nekik valódi konkurenciát.
   Ha mégis, akkor a piaci körülményeket kéne olybá változtatni, hogy attraktívabbak legyenek. Árban mindenképp.
   Ha tényleg visszaesett az üzlet az orvosi marihuána terén, szerintem más okai vannak.
   Olyasmi a felállás, mint a Taxi kontra Uber, mindig kell egy bűnbak.
  3. doppio
   doppio
   Hogy valódi vagy nagy mértékű a dílerek által elvitt bevétel
   Én megmondani nem tudom.
   De amit írt önmagában tény és igaz:
   A taxi kontra uber amennyiben árelőny úgy jön létre hogy nem terheli adó és egyéb teher.Az egyiket.
   Akkor a példa hasonló valóban de nem bűnbakként hanem valódi plusz teherben megjelenő hátrány

   Ettől még lehet igaz az alábbi, hogy más okai is lehetnek még ezen kívül.
   Lehetnek a de a tehermentes árelőny az biztos.
  4. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Számomra nem derül ki a cikkből egyértelműen, hogy csak orvosi vényre, vagy szabadon vásárolhatók-e ott ezek a gyógyszerek.
   Ha az előbbi, az orvosokat kellene elővenni első körben, ha az utóbbi, vénykötelessé tenni ezeket és ha nem csökken a fogyasztás, az előbbi lép életbe.
  5. victorvacendak
   victorvacendak
   Amerikában krónikus fájdalomra is felírják, Mo-n bezzeg van háziorvos, aki annyira fosik pl. a fentanil felírásától, hogy inkább hagyná szenvedni a végtádiumú rákost...
   Melitta kedveli ezt.
  6. doppio
   doppio
   Van olyan biztos de a nálunk lévőnek csak azt kellett mondani ide a hagyományos fájdalomcsillapító nem elég.Valami sokkal erősebb.
   Ekkor írta fel az opiátot.
   Megoldódott idővel a baj elmúlt a gyógyszer megmaradt.
   Nem dobom ki de eszembe nem jutna bevenni.
   Mert veszélyesnek tartom.Csak ha nagyon indokolt lenne.

Megosztás