Az amerikai ügyészség drogkartellként kezeli a fájdalomcsillapító-gyártókat

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 November 28.

Melitta - 2019 November 28, 12:38
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Szokatlan nyomozás indult az Egyesült Államokban, a szövetségi ügyészek ugyanis arra a kérdésre keresik a választ, hogy vajon az ópiát tartalmú fájdalomcsillapítókat gyártó és forgalmazó gyógyszercégek tevékenysége nem sért-e egy olyan törvényt, amit alapvetően a drogdílerek felkutathatósága végett léptettek hatályba.

  A legerősebb fájdalomcsillapítók használata járványszerűen terjed Amerikában, amihez néhány gyógyszeripari óriáscég szándékosan is hozzájárult – a Wall Street Journal cikke szerint a most ezt vizsgálják a nyomozók hat (de a későbbiekben valószínűleg még több) nagyvállalatra vonatkozóan.

  A formálódó vád szerint a gyógyszergyárak nem tesznek eleget azon törvényi kötelezettségüknek, miszerint jelenteniük kell, ha ügyfeleik vélhetően az orvosilag előírt használattól eltérő célokra rendelnek tőlük készítményeket. A cégeket az idézések kézhezvétele valószínűleg nem érte váratlanul, százával indultak perek a közelmúltban ellenük hasonló kérdésben, mivel a gyógyszertúladagolás következtében bekövetkezett halálozások száma meredeken növekedett a kétezres évek kezdete óta az USA-ban.


  Az eddigi vizsgálatok során leginkább az ópiátos termékek túlzó marketingjét vagy a szükségesnél nagyobb forgalom visszaszorítására irányuló törekvések hiányát kérdőjelezték meg a felperesek. A WSJ-nek nyilatkozó szakértők szerint azonban az utóbbi egy év újdonsága, hogy a drogkereskedelem tiltására vonatkozó szabályok alapján indulnak eljárások. A várható kimenetellel kapcsolatban nagy a bizonytalanság: az igazságügyi miniszter és néhány nagyobb piaci szereplő között kötött több száz millió dolláros megállapodástól kezdve a csődöt jelentő büntetésig mindenféle végkifejletre volt már példa.

  Hajdu Miklós

  upload_2019-11-28_6-38-0.jpeg
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 November 28.

  1. setni
   setni
   Van benne valami hisz a fájdalomcsillapító gyártás egy üzlet.
   Ha már drogkartellek..az ameriaki kormányzat fontolgatja hogy terroristáknak tekinti a drogkartelleket.
   A mexikói kormányzat próbálta az embereket a kábítószer termelésről átállítani az avokádóra...az eredmény a kartelleknek legálisan lett óriási hasznuk.
   Évi több milliárd dolláros üzletet jelent Mexikónak az Amerikába exportált avokádó, ami már vonzóbb a helyi kartelleknek, mint a marihuána. Az erőszak rég nem látott szintre emelkedett, a kormány pedig csak ront a helyzeten. A helyiek magánhadseregek toborzásába kezdtek, és visszasírják a drog mellett is nagyobb rendet jelentő 90-es éveket.
   A marihuána legalizálása sem úgy sült el ahogy betervezték...
   Ameddig nem lesz teljesen legális a fű, jobban megéri feketézni, hiszen valójában az állami területek töredékén lehet legálisan füvet árulni, így viszont nem éri meg törvényessé tenni a kereskedelmet. Egyes vélemények szerint a legalizálás – a jelenlegi szabályozási környezetben –, éppen az illegális kereskedelmet erősítette.
   A CNN cikke szerint ez akkora veszteség a legális fűárusoknak, hogy már a kormányzónál is jelezték, hogy tenni kellene valamit a dílerek ellen, mert azok nem tűntek el a legalizálás után sem.

   És versenyhátrányba kerülnek miattuk a legális termesztők és kereskedők, mert a feketézők nyilván adót sem fizetnek, ezzel pedig árelőnyt realizálnak.
   doppio kedveli ezt.
  2. lacylla
   lacylla
   Az ügyész feje sose fáj?
   Gondolom nekünk is jut abból az avokádóból. Bár én a regionális táplálkozás híve vagyok, kisebb a kísértés. De érdekes, amiket a fűről írtál.
   Erős a gyanúm, hogy a legalizálás több, mint "vote for xy".
   Virágáruslány módjára belevágtak, a jelek szerint nem vették figyelembe a bigottakat, akik inkább legális pálinkával teletankolva nyetre ikszelnek, megakadályozva a marihuána univerzális, dicsőséges bevonulását a legális tudatmódosítók sorába a cukros-víz, koffein, nikotin, alkohol, shopping, vallások, ideológiák és még sok minden után...
   Csak orvosi használatra kapható, nem? Akkor érthető, hogy aki nem orvosi eset, az máshol szerzi be.
   Szóval ha igazam van, álságos a kereskedők álláspontja, miszerint az őnáluk vásárolni nem jogosultakat távol tartanák a marihuána élvezetétől a dílerek levadásztatásával, miközben azok szerintem nem jelentenek nekik valódi konkurenciát.
   Ha mégis, akkor a piaci körülményeket kéne olybá változtatni, hogy attraktívabbak legyenek. Árban mindenképp.
   Ha tényleg visszaesett az üzlet az orvosi marihuána terén, szerintem más okai vannak.
   Olyasmi a felállás, mint a Taxi kontra Uber, mindig kell egy bűnbak.
  3. doppio
   doppio
   Hogy valódi vagy nagy mértékű a dílerek által elvitt bevétel
   Én megmondani nem tudom.
   De amit írt önmagában tény és igaz:
   A taxi kontra uber amennyiben árelőny úgy jön létre hogy nem terheli adó és egyéb teher.Az egyiket.
   Akkor a példa hasonló valóban de nem bűnbakként hanem valódi plusz teherben megjelenő hátrány

   Ettől még lehet igaz az alábbi, hogy más okai is lehetnek még ezen kívül.
   Lehetnek a de a tehermentes árelőny az biztos.
  4. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Számomra nem derül ki a cikkből egyértelműen, hogy csak orvosi vényre, vagy szabadon vásárolhatók-e ott ezek a gyógyszerek.
   Ha az előbbi, az orvosokat kellene elővenni első körben, ha az utóbbi, vénykötelessé tenni ezeket és ha nem csökken a fogyasztás, az előbbi lép életbe.
  5. victorvacendak
   victorvacendak
   Amerikában krónikus fájdalomra is felírják, Mo-n bezzeg van háziorvos, aki annyira fosik pl. a fentanil felírásától, hogy inkább hagyná szenvedni a végtádiumú rákost...
   Melitta kedveli ezt.
  6. doppio
   doppio
   Van olyan biztos de a nálunk lévőnek csak azt kellett mondani ide a hagyományos fájdalomcsillapító nem elég.Valami sokkal erősebb.
   Ekkor írta fel az opiátot.
   Megoldódott idővel a baj elmúlt a gyógyszer megmaradt.
   Nem dobom ki de eszembe nem jutna bevenni.
   Mert veszélyesnek tartom.Csak ha nagyon indokolt lenne.

Megosztás