Hírek Az amerikai nagykövet egy asztalhoz ültette Schmidt Máriát és Iványi Gábort

David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete április 23-án, kedden széderestet tartott a rezidenciáján. A képek alapján Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Iványi Gábor lelkész is részt vett az eseményen.

„Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, David Pressman április 23-án, kedden széderestet tartott a rezidenciáján, ahol egy beszélgetés keretében különböző vallásokat, politikai nézeteket és hátteret képviselő embereket látott vendégül” – derült ki a nagykövetség közleményéből.

A nagyköveti széderen a rabszolgaságból a szabadságba vezető út hagyományos történetét idézték fel. „A beszélgetés kifejezetten arra összpontosított, hogy a történet hogyan kapcsolódik három olyan témához, amelyek a magyar kormány politikai programjának középpontjában állnak”: a migrációhoz, a genderhez és a háborúhoz.

A nagykövet kiemelte a különböző nézőpontokat képviselő személyek közötti nyílt párbeszéd fontosságát, és megjegyezte, hogy az est folyamán élénk beszélgetés zajlott különböző vallásokat és politikai nézeteket képviselő, különböző hátterű emberek közt, beleértve egy magyar holokauszttúlélőt is.
David Pressman elmondta:

A családomban a pészah ünnepén tartott széderest mindig az élénk viták és beszélgetések helyszíne volt. A határozott nézetekkel rendelkezőknek, különösen azoknak, akik nem értenek egyet egymással, több időt kellene egymás társaságában tölteniük, nem pedig kevesebbet. Azok a beszélgetések, amelyeket a sajátunktól eltérő véleményű emberekkel folytatunk, toleranciát szülnek, elősegítik a különbözőségek tiszteletét, és megerősítik demokráciáinkat.

A közlemény szerint a széder egyik vendége arról beszélt: „Általában úgy tekintünk a vitákra, mint amiket meg kell nyernünk. A zsidó hagyomány azonban azt tanítja, hogy a vita valójában lehetőség arra, hogy megküzdjünk saját nézőpontjainkkal, jobban megértsük másokét, és így megtaláljuk a közös hangot.”

David Pressman a rendezvényen kiemelte: „A ma esti lenyűgöző széderesti beszélgetés alkalmat adott a közös vitára és arra, hogy megvitassuk a pészah történetét és annak politikai relevanciáját, amelyek gyakran megosztanak minket. Megtiszteltetés volt egy sokszínű, szenvedélyes, egyedi hangú csoportot vendégül látni egy széderasztal körül.”

nms -

1713978536407.jpeg
 
Egymas megertese es elfogadasa nem politikai ideologiai nezetek kérdése, hanem intelligenciaé!
Na meg vérmérséklet, habitus, hagyomány.... vagy valami ilyenek. A zsidók hagyományosan jobban kommunikálnak, évszázadok óta a face too face műfajban utaznak. Kereskednek, vigécek, pénzváltók voltak, ismeretlen emberekkel kommunikáltak, ergó a profilozást, a meggyőzést, a befolyásolást mindennap gyakorolták. Míg a földművelők, iparosok egész nap a munkájuk fölé görnyedtek, szűk körben, vélemény burokban élték le az egész életüket. Legfeljebb a katonai vagy céhes vándor évek voltak némi kivételek. Ez látszik a mai vitakultúránkon is, a kommunikációs felületek kinyiltak ahol kinyilatkozunk, az ellentmondást nem tűrjük, a másikat nem is próbáljuk megérteni, ha meg akkor kard ki kard, eldöntjük.
Ez biztos hogy így van, merjen ezzel bárki vitába szállni!
 
Na meg vérmérséklet, habitus, hagyomány.... vagy valami ilyenek. A zsidók hagyományosan jobban kommunikálnak, évszázadok óta a face too face műfajban utaznak. Kereskednek, vigécek, pénzváltók voltak, ismeretlen emberekkel kommunikáltak, ergó a profilozást, a meggyőzést, a befolyásolást mindennap gyakorolták. Míg a földművelők, iparosok egész nap a munkájuk fölé görnyedtek, szűk körben, vélemény burokban élték le az egész életüket. Legfeljebb a katonai vagy céhes vándor évek voltak némi kivételek. Ez látszik a mai vitakultúránkon is, kinyilatkozunk, az ellentmondást nem tűrjük, a másikat nem is próbáljuk megérteni, ha meg akkor kard ki kard, eldöntjük.
Ez így van, merjen ezzel bárki vitába szállni!
Eszembe jutott egy régi tanmese.
Kohn elmegy a rabbihoz, és mondja neki, hogy rabbi! én nem értem ezt a bekezdést a Talmudban.
A rabbi szeliden: - Ulj le Kohn, elmagyarazom!%
Mire Kohn: - Na állj! Elmagyarazni én is el tudom, én azt mondtam, nem ertem!
 
Annyiban David Pressman-nak igaza van és törekvése becsülhető, ...hogy az soha nem baj, ha az emberek beszélgetnek egymással. Akár széder akár böjt idején.
 
Annyiban David Pressman-nak igaza van és törekvése becsülhető, ...hogy az soha nem baj, ha az emberek beszélgetnek egymással. Akár széder akár böjt idején.
Pressman teszi a dolgat :)
Ezert van itt:)
Naivitas lenne azt hinni, hogy amikor megkapta a kinevezését nem provokaltak vele a kormanyt :)
De a nemzetkozi diplomacia igy mukodik.
Ő ikyen, tudjuk, Ti ezt nem szeretitek igazan, de Mi ezt ezzel is a tudomasotokra szeretnenk hozni...

Nagyjabol ennyit jelent .

Az hogy az itteni tenykedése a magyar politikai korokkel folytatott beszelgetésekre is kiterjed azt hiszem semmi meglepo, és foleg semi szokatlant nem tartalmaz!

Ő egy nagy orszag kepviseloje, és egyszeruen teszi a dolgat.
Ez van akinek tetszik, van akinek nem.
Amig ezeken a dolgokon nem lép tul, és nem maszik bele olyan dolgokba amibe nem kellene, addig ki igy, ki ugy(pl Chillei események, holgy csak a legnyilvanvalobbat emlitsem)
 
Az hogy az itteni tenykedése a magyar politikai korokkel folytatott beszelgetésekre is kiterjed azt hiszem semmi meglepo, és foleg semi szokatlant nem tartalmaz!
mikor az Országos Bírói Tanács vezetőit rendeli be, az azért meglepő, az amerikai magyar nagykövet legalábbis nem szokott ilyesmit csinálni
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vivant wrote on nadva's profile.
máj 14 péntek 8:47
PaSa1957 wrote on Elek János's profile.
Legalább olvasnád el a játékszabályokat!
Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!

Statisztikák

Témák
38,223
Üzenet
4,819,576
Tagok
616,721
Legújabb tagunk
Sej!
Oldal tetejére