Az amerikai nagykövet fricskát dobott Putyinnak és Orbánnak

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2015 Február 17.

Melitta - 2015 Február 17, 21:25
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az új budapesti amerikai nagykövet, Colleen Bell kiemelkedő diplomáciai érzékkel - mit ad isten - épp az orosz elnök látogatása napján adott díszebédet az ukrán ügyvivő tiszteletére.

  Bell beszédet is mondot, ilyet (a kiemelések a mieink):

  "Tudom, hogy mindannyian óvatosan optimisták—azaz inkább óvatosan bizakodóak—vagyunk az ukrajnai harcok befejezésére vonatkozó múltheti további minszki ígéretek kapcsán. Partnereihez és szövetségeseihez hasonlóan az Egyesült Államok is nagyra értékeli az EBESZ, Merkel kancellár, valamint Hollande és Poroshenko elnökök erőfeszítéseit. A tűzszünet végrehajtása eléggé ingatag, az Egyesült Államok pedig a minszki megállapodások teljes körű érvényesítésére szólít fel még Debalcev környékén is. Illendő külön köszönetet mondanunk európai szövetségeseink, Merkel kancellár és Hollande elnök, valamint munkacsoportjaik diplomáciai erőfeszítéseiért, amelyek lehetővé tették e megállapodásokat.

  Egyetértek Merkel kancellárral, aki szerint a maratoni tárgyalások eredménye „halvány fénysugár". Tudom, hogy mindannyian egyetértünk abban, hogy a tűzszünetet tiszteletben kell tartani. Minszk valódi próbáját a teljes végrehajtása jelenti, az erőszak megszűnését és az ukrán határ feletti ukrán ellenőrzés helyreállítását is beleértve.

  Ezen túlmenően fontosnak és inspirálónak találom, hogy egységes erőfeszítéseink ilyen fontos szerepet játszottak. A szankciók terén mutatott egységességünk egyértelműen megüzente Oroszországnak, hogy bennünket nem lehet megosztani. Közös üzenetünk azt is világosan kifejezte, hogy nem fogadjuk el az „új Oroszország" jövőképét, nem fogadjuk el a maláj repülőgép lelövésével kapcsolatos orosz magyarázatot, nem fogadjuk el a mariupoli civilek elleni rakétatámadásokat, és nem fogadjuk el az ártatlan embereket, köztük ártatlan gyerekeket gyilkoló vagy megnyomorító szeparatisták toborzásával, felszerelésével és felfegyverzésével kapcsolatos folyamatos valótlanságokat sem. Mi erre nemet mondunk. Ukrajna szuverenitására igent mondunk.

  Most a cselekedetek fognak számítani! Oroszország és a szeparatisták elkötelezettségét nem a szavaik, hanem a tetteik alapján fogjuk megítélni. Üdvözöljük az ukrán kormány és az IMF közötti megegyezés hírét is, melynek értelmében az IMF 17,5 milliárd dollár értékű pénzügyi segítséget nyújt az ukrán gazdasági reformok támogatására. E megállapodás lehetővé teszi, hogy Ukrajna folytathassa a reformok végrehajtását, s így szilárdabb és virágzóbb, demokratikus jövőt építhessen az ukrán népnek.

  Mint Önök is jól tudják, Putyin elnök ma Budapesten van. E napot nem is tölthetnénk jobban, mint hogy az Ukrajna szuverenitásáról és jövőjéről táplált reményeinkre összpontosítsunk, s barátaink és szövetségeseink körében megosszuk őket Önnel, Yunger úr.

  Mégegyszer köszönöm mindannyiuknak, hogy eljöttek. Várom az észrevételeiket, s remélem, hogy mai beszélgetésünk is rendkívüli szövetségesi egyetértésünket fogja tükrözni."
  Hir24.
  Bell-Yunger(650x433).jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2015 Február 17.

  1. blober
   blober
   Gondolom Putyin számára egy sokk, hogy két ellensége együt ebédel.
   Gagul kedveli ezt.
  2. gyalkakuk
   gyalkakuk
   Az index oldalon Orbán és Putyin mosolya, azt hiszem sokba fog nekünk és gyerekeinknek kerülni :-( !
   Utoljára módosítva: 2015 Február 18
   attimenyfreemail.com kedveli ezt.
  3. Kyra_
   Kyra_
   Nekem személy szerint nagyon szimpatikus ez a kis nő, egyáltalán nem befolyásol az amit mond. Ő az amerikai nagykövet, azt mond, amit mondania kell, sőt én akár azt is el tudom képzelni, hogy hiszi is, amit mond. És persze akkor mondja, amikor mondania kell, azaz Putyin látogatásának ideje alatt.
   Éppen ezért, a szimpátiám miatt nagyon izgultam, és reménykedtem, hogy jól meg van erősítve az az épület... Nagyon bánatos lettem volna, ha rászakadt volna a plafon. :(

   "Közös üzenetünk azt is világosan kifejezte, hogy nem fogadjuk el az „új Oroszország" jövőképét, nem fogadjuk el a maláj repülőgép lelövésével kapcsolatos orosz magyarázatot, nem fogadjuk el a mariupoli civilek elleni rakétatámadásokat, és nem fogadjuk el az ártatlan embereket, köztük ártatlan gyerekeket gyilkoló vagy megnyomorító szeparatisták toborzásával, felszerelésével és felfegyverzésével kapcsolatos folyamatos valótlanságokat sem. "
   :rohog:
   pacisi, KatherineYork és Ajuda67 kedveli ezt.
  4. analema
   analema
   "Üdvözöljük az ukrán kormány és az IMF közötti megegyezés hírét" - The main objective is accomplished

   Egy angol nyelvű online lap ezt első körben így írta le:
   "...Ukrainian sovereignty with $17.5 billion in financial assistance..."
   Aztán gondolom valaki szólt nekik, hogy nem ártana kijavítani a mondatot, mert a mostani változatban már ez így nem szerepel.
  5. pacisi
   pacisi
   Mondja amit mondani kel Semmi új, csupa álltalánoság Fricska kifejezés kicsit mulatságos.Ha Putyin előre tudja ?Ezt mind itt találták ki vagy kapták a forgató könyvet ? A diplomáciai első bálos, nagyon bájos. Bombaként nem hatott legfejebb petárda.Média viszhangja nálunk nulla.Az Ukránok jólaktak.Ez is valami.
   Utoljára módosítva a moderátor által: 2015 Február 18
  6. zsolt0v
   zsolt0v
   A kiemelkedő diplomáciai érzéket kicsit túlzónak találom. Úgy gondolom a fehér házból szóltak, hogy kellene egy fogadás. :)
   Kyra_, Ajuda67, stencer és 1 másik tag kedveli ezt.
  7. Gagul
   Gagul
   Ugy tünik, nem tetszett neki VVPu látogatása..
   Azért én feltenném ám a kérdést, hogy amerikai barátaink a szankciok bevezetése óta mennyivel tudták megnövelni a kereskedelmi forgalmukat az oroszokkal.Meg kivel is volt az a rakétahajtómü-üzlet? 60 darab.:dr_31:

   Kiváncsi lennék, ha a magyar gázüzlet nem tetszik neki, hogy Excellenciásasszony mivel szeretné majd a nagykövetséget s a rezidenciát kifüteni?

   Német brikettel?
   Utoljára módosítva: 2015 Február 18
  8. stencer
   stencer
   Valószínűleg amerikai palagázzal. Direkt az Ő kedvéért akarják lenyomni az uniós államok torkán a legújabb üzleti vállalkozásuk "termékét"
   Biztosan nem olcsóbb mint az orosz gáz, ezért aztán szidják is az oroszokat, és mindenkit aki velük szóba áll, pláne ha még üzletet is köt.
   yulianna, pacisi, Kyra_ és 1 másik tag kedveli ezt.
  9. analema
   analema
   Az IMF megállapodás az idei inflációs előrejelzést 25-26%-ra emelte. Ez többek között azzal magyarázható, hogy vége a nagy orosz barátságnak, ahonnét jött az olcsó gáz, ezen túl vehetik piaci áron. Ezért a gáz árát 280%-kal kell emelni, és ez csak egy elem.
   Félreértés ne essék nem védem az oroszokat, de ez az egész olyan, mint az olasz maffia. Ma is van, csak intézményesült jelentős része.
   Ajuda67 kedveli ezt.
  10. Gagul
   Gagul
   Kiegészités:a távhö 60 %-al drágul
   S ennek persze következménye is lesz. Vsz. elébb az elnök személye fog változni, ugyhogy a szimpatikus budapesti ügyvivö úrnak elképzelhetöleg uj fönöke lesz.
   analema kedveli ezt.
  11. Kyra_
   Kyra_
   Szerencsétlen ukránok. Eddig is alig bírtak megélni, most majd belegebedhetnek a kamatok fizetésébe, mert a kölcsön sohanapján lesz visszafizetve, úgy mint nálunk, de hát a cél nem is ez volt. Megfinanszirozták más háborúját kölcsönből és saját fiaik véréből. Nagyon fáj a szívem ezért a népért. Tudtátok, hogy a legújabb kutatások szerint ők és a horvátok a legközelebbi rokonaink?
  12. KatherineYork
   KatherineYork
   Nahát! Még a végén Putyin nyugtalanul fog aludni, egy ilyen fricskától!...

   Dehát lássuk be, hogy a legtöbb köze csakis az USA-nak van az ukrán belügyekhez. Végtére is szomszédos államok, Ukrajna tele van hajdani amerikai állampolgárral...

   Oroszország meg nyilván Észak-Amerika területén helyezkedik el...
   Így aztán igen csúnya dolog Putyintól, hogy foglalkozni merészel az ukrajnai belügyekkel!
  13. Ajuda67
   Ajuda67
   Azért én határozottan örülök annak, hogy valaki szólt Merkel asszonynak is, hogy vessen egy pillantást a térképre, mielőtt olyan kijelentéseket tesz, hogy "nem tárgyalunk az oroszokkal".
   Kezd ebből a hagymázból magához térni az EU is, lassan győz a józanész.
   Én örültem a "márpedig fegyvert nem adunk"-nak is.
   Oroszország kissé nagyocska ahhoz, hogy ne vegyünk róla tudomást, a karma meg túl éles még mindig, hogy házicicának véljük.
   Még ha arra messze valakik nagyon szeretnék is ezt. Persze lehet nem annyira szeretnék ott Mexiko magasságában.
   sjandi, KatherineYork és yulianna kedveli ezt.
  14. Kyra_
   Kyra_
   Nehogy azt gondold, hogy nem ismeri a térképet. Azt olvastam, hogy minden megválasztott német elnök aláír a kinevezése előtt egy szerződést, amiben pontosan meghatározták a számára, hogy mi az, amit nem tehet meg soha és amiben nem dönthet soha. Mivel ennek a dokumentumnak a szövegét nem ismerjük sem mi, de még a "választói" sem, ezért van az az érzésünk sokszor, hogy elment az esze. Mint Gagul is írta, az orosz-amerikai gazdasági kapcsolatok virágoznak, velünk meg megszüntettették a Déli Áramlatot, mert majd ők szállítják a palagázt. Mikor? 5 év múlva. Mennyiért? Akármennyiért. Már a kitermelése is gazdaságtalan, aztán át az Atlanti óceánon. Nagyon megérné! Nekik!
  15. Ajuda67
   Ajuda67
   Így van. De én naiv, iskolázatlan ostobaság, valamilyen elvarázsolt oknál fogva azt gondolom, ezért lenne az Unió, hogy közösen gátat tudjunk szabni Sam bácsi étvágyának.
   Mert ha nem, akkor tulajdonképpen minek is van?
   Ha nem védjük a saját érdekeinket, akkor mit is csinálunk?
   Körbepisilgetjük a határainkat, és tollat rágva hülyére szabályozzuk mekkora az uborka megfelelő görbülete?
   És ha az Uniónak jó az orosz gáz, mer olcsóbb, és máris hozzáférhetünk, nem pedig majdeccercsak, akkor építse nyugodtan azt a palagázos sztorit, de az ilyen eszközök nem igazán azt a bizonyos szabadversenyes üzletpolitikát hirdetik, hanem valamiért inkább a kiszorítós játékra emlékeztetnek.
   Az meg hab a tortán, hogy velünk szigorkodtatna a drága messzeszép ország, ő meg stikában kereskedik.
   Putyin helyében nyilvánosságra hoznám ezeket a dugiszerződéseket. Ha Európa szeme magától nem akarna felnyílni.
   KatherineYork és útkereső kedveli ezt.
  16. Ajuda67
   Ajuda67
   Arról nem szólva, hogy nekünk az is jó, ha itt a pala, meg itt az orosz gáz is.
   Akkor egyik se mer túlságosan elszaladni az ő lovával.
   (netán zsarolni vele, hogy ha nem csinálod, amit mondok, elzárom a főcsapot)
   Mert max eltekerjük a csapot, és a másikból folyatjuk a gázt.
   Ez Magyarország érdeke.
   És hangozzon ez bármilyen szégyenteljesnek is, elsősorban ez érdekel, és nem az USA, vagy az oroszok gyomorfájása.
   Szívesen nézem kívülről, hogyan feszülnek egymásnak.
   De ne engem akarjon egyik se a másikra uszítani.
   Nem érdekem.
   Utoljára módosítva: 2015 Február 19
  17. Kyra_
   Kyra_
   Sajnos bele kell nyugodnunk, hogy semmi sem az, aminek látszik és mi, akik használjuk az internetet még szerencsés helyzetben is vagyunk azokhoz képest, akik csak a mainstream médiára vannak utalva. Mi legalább néha bekukkanthatunk a hazugságok sűrű szövétnekei mögé...

   Van egy könyv, Orwell 1984 című utópisztikus, szatirikus regénye. Nagyon lehangoló olvasmány, nem ajánlom, de hajszál pontosan leírja a világunkat, kimenetele nem hagy kétséget afelől, hogy mi lesz a világunk vége. Végül az egyetlen normális ember saját magát teszi "nem normálissá", mert másképp lehetetlen lenne az élete.

   Itt van az általunk oly vágyott társadalmi rendszerről a kapitalizmus végéről - és arról miért is kellett ennek is befuccsolni - egy nagyon jó összefoglaló tegnapi írás. Megbicsaklott kapitalizmus a címe.

   http://www.antalffy-tibor.hu/?p=16224#comment-144572
   Utoljára módosítva: 2015 Február 19
   KatherineYork és kágyula kedveli ezt.
  18. Kyra_
   Kyra_
   Hát most azzal fenyegetőzik, hogy azt hozza nyilvánosságra műhold felvételekkel és bizonyítékokkal együtt, hogy 9/11 belső munka volt, ha minden kötél szakad. Az USA sincs most annyira jó helyzetben, sok millióan élnek sátrakban, mert elvesztették az ingatlanaikat. Nincs már ott sem ájult rajongás a politikusaikért, biztos sokat ártana a belső békének.
   KatherineYork és Ajuda67 kedveli ezt.
  19. Ajuda67
   Ajuda67
   Nem, nem hiszem, hogy bele kell nyugodnunk, és talán hála éppen annak, hogy itt az internet, és nem kell mindent elhinnünk Novoszibirszkbe, vagy Washingtonba kiküldött "közvetítőnknek".
   Túl sokan férünk hozzá az összes oldalról jövő infókhoz.
   És az nagggyon kényelmetlen olykor a magasabb köröknek, nem véletlenül próbálkoznak megnyirbálni hol így, hol úgy az internet szabadságát.
   Eddig a tömeg határozottan, és határok nélkül ellenáll ennek hálisten.
   Egy rendszer sem tart örökké. A fizika törvényeinek ugyanis tökéletesen ellentmond, hogy valami csak növekedjen.
   Növekszik, stagnál, majd összeomlik.
   Persze megtesznek az utolsó stáció ellen mindent, meg is értem, megpróbálják kitolni. Elhalasztani lehet, de elhárítani nem.
   KatherineYork és Kyra_ kedveli ezt.

Megosztás