Az ausztrálok nagy többsége a melegházasságra szavazott

Éneklő és táncoló ünneplők lepték el Ausztrália utcáit a melegházasságról tartott önkéntes, postai szavazás eredményének kihirdetése után. A szavazáson, melyen önkéntes jellege ellenére a választók 79,5 százaléka nyilvánított véleményt, döntő többséggel győztek azok, akik a melegházasság legalizálására szavaztak.


A választáson több mint 12,7 millióan nyilvánítottak véleményt. Ausztrália fő statisztikusa, David Kalisch tájékoztatása szerint nagyjából 7,8 millióan támogatták, 4,9 millióan ellenezték a melegházasságot, vagyis a postán feladott szavazatok 61,6 százaléka volt a melegházasság mellett.

Az eredmény egyhangúságát jelzi, hogy Ausztrália 150 szavazókörzetéből 133-ban a melegházasságot támogatók voltak többségben.

A melegházasság ellenzői elismerték vereségüket. A volt ausztrál miniszterelnök, a melegházasság egyik legismertebb ausztrál ellenzője, Tony Abbot már közölte is, hogy a parlamentnek tiszteletben kell tartania az eredményt. Egyben az új frontvonalat is meghúzta, amikor azt írta a Facebookon, hogy az új törvénynek "biztosítania kell mindenki, és nem csak a templomok számára a lelkiismereti szabadságot". Ez utóbbi fogalom alatt a melegházasság ellenzői azt értik, hogy akiknek az a hitbéli meggyőződésük, azok megtagadhassák szolgáltatások nyújtását a melegesküvőkön.

Ezért lehet, hogy máris két, egymással rivalizáló törvényjavaslatot is benyújtottak kormánypárti képviselők. Az egyik, Dean Smith javaslata a kormányfő, Malcolm Turnbull mellett sok ellenzéki képviselő támogatását is élvezi. A rivális javaslatot, James Paterson a fent említett "lelkiismereti szabadságot" is magában foglaló javaslata elsősorban a konzervatív képviselők körében népszerű. Turnbill miniszterelnök, aki a melegházasság támogatója, mindenesetre azt ígérte, hogy még idén törvényt alkotnak a melegházasságról.

(Via BBC)

75HRVM0VdnML1Aam3s.jpeg
 
Nem értem, hogy miért idézel állandoan a bibliábol? Látod, hogy a természet más, mégis megprobálod ezeket a vallásos elvárásokat az emberekre rákényszeriteni és aki eltér ettöl azt betegnek nevezed.
-
Miért nem kapsz elö egy természettudományos könyvet a menyei tolbamondás helyett. Ebben találsz több ezer különbözö homoszexuális élölényt, még olyan hozzánk közelállo lényeknél is mind az emlös állat delfin, vagy pávián, a hatyukrol nem is beszélve. Söt még transvesztit tintahalak is léteznek.
-
Az is egy abszurdum, hogy a szaporodásban részt nem vevök értéktelenek lennének az emberi faj elörehaladása, életbentartása szempontjábol.
-
Hagy hivjam fel a figyelmedet a hangyákra, méhekre... és egy csomo más szociális kapcsolatban élö lényre amelyek nem lennének képesek az a-szexualis tagjaik nélkül tulélni.
-
Nem hiszem, hogy a hetero-családban az anyukák és apukák a gyerekeik elött élik ki a szexualis vágyaikat, egy mosoly, egy puszi vagy "kéz a kézben" látványa pedig senkinek nem árt, söt az ellenkezöje.

Annyi kiegészítés, ha emlős témát is hoznál, például a fehérpamacsos selyemmalymok is elég nagy családban élnek, több pár, de csak a vezérnőstény szaporodik a vezérhimmel, a többiek gyereknevelni segítenek. Örökbefogadás nem szaporodó főemlősnél :) Ha minden pár szaporodna, elpusztulna a faj.
 
A gyermek fejlodese szempontjabol a minta alapveto.
Nem azt tanuljak meg amit mi szeretnenk nekik tanitani, hanem azt, ahogyan viselkdedunk.

Nem tartom jonak ha egy gyermek olyan korulmenyek kozt no fel, ahol csak egynemu emberek vannak a csaladban.
Ez pedig egy olyan dolgog, amin nem nagyon lehet vitazni. Egy homoszexulis kapcsolatban elo csaladnal minden tag azonos nemu.

Azt meg kulonosen furcsanak tartom, amikor egy ferfi-ferfi kapcsolat mellett kislanyt fogadnak orokbe. Es viszont, egy no-no kapcsolat kisfiiut.

Semmi kivetnivaalot nem talalok abban, hogy emberek esetleg azonos nemu illetovel letesitenek kapcsolatot, de nevetsegesnek tartom azt, amikor ezek gyereket szeretnenek. A gyermek egy heteroszexualis kapcsolat gyomolcse, aki erre nem kepes, az nem erdemel gyermeket!!!!!

Én nem szeretném, ha más is ezt tartaná normálisanak, mert minden olyan nőtől elvennék a gyerekét, akit elhagyott/meghalt a férje, majd összeköltözött az anyjával/hugával/nővérével, hiszen akkor egynemüek nevelik fel. Elvennék a gyerekét - pláne, ha lány, uramisten! - minden apától, akit gyerekestül otthagyott a felesége, vagy meghalt. Ráadásul, ha mondjuk odaköltözött mondjuk az öccse segíteni! Két férfi és egy lánygyerek? Micsoda fertő!

Ez remélem, csak vicc volt részedről. Már hogy ez: "Nem tartom jonak ha egy gyermek olyan korulmenyek kozt no fel, ahol csak egynemu emberek vannak a csaladban." Mert a fenti esetekben ez van.
 
Ez remélem, csak vicc volt részedről. Már hogy ez: "Nem tartom jonak ha egy gyermek olyan korulmenyek kozt no fel, ahol csak egynemu emberek vannak a csaladban." Mert a fenti esetekben ez van.

Ha ugy godolod, hogy no akkor nyujt "noi" mintat egy gyermeknek, ha mso foz takarit...
Egy ferfi csak azzal nyujt ferfimintat egy gyermeknek ha szerel, O cipeli fel a nehez dolgokat...

Szoval amit leirtal, egy rettenetesen femin filozofia, amivel nem ertek egyet.

Egy no nem attol no, ha foz, mos, takarit, es egy ferfi sem attol ferfi , ha tud szerelni.
Ha nem ertesz egy, sajnalom a ferjed(akar fiu, akar lany)
 
A hazassag ket kulonbozo dolgot foglal magaban.
Az egyik a tisztan jogi oldal, ami ket tanu jelenleteben kulonfele paragrafusok tiszteletbentartasat varja.

A masik szimbolikus. Foleg a noknek :) Feher ruha, a menyasszony gyönyoru stb...

Talan emiatt odzkodom a cimben foglalt hirtol. Vizualis tipus vagyok, es elkepzelem az arat(aki ferfi) hofeher bodros ruhaban....

Csinálj valamit a fantáziáddal :D Általában két szmokingos férfi, vagy két mennyasszonyi ruhás nő, vagy nadrágkosztümös + egy fehér ruhás nő.
Szoknya csak skót pasin van, azon akkor is, ha az ara nő :D
 
Gondolom, te se mutogatod magad soha házon kivül ellenkező nemüvel, mert mint tőled tudjuk, magadat mutogatni fuj.

Látni fog egy mintát, miszerint valaki mos, valaki főz, valaki szereli a villanyt, vagy mindenki csinál mindent, és ameddig nem talál társat magának, jó, ha tudja, hogy müx a mosógép, a tüzhely, a porszívó, és a csavarhuzó. Látni fogja, hogy két egymást szerető ember beszélget közös étkezéskor, hogy ketten figyelnek rá, ilyesmi. A hetero párokat is ezért ellenőrzik örökbefogadás előtt, hogy ezt lássa, ne az intézetet. Hagyományos női és férfi minta a mai házasságok közül sokban nincs, nem egyet tudok, ahol a pasi főz, az egész család takarít, és a csaj szerel. Ismerek mániásan takarító férfit. Sajnos az enyém nem az, boldogan ráhagynám. Ezzel sincs semmi baj. Vagy betiltatnád a nőknél a csavarhúzót, férfiaknál a fakanalat?
Tehát mindegy, hetero vagy homo kapcsolat, azt látja, hogy otthon dolog van, és ezt beosztják a szüleim. Sok gyereknek van egy szülője, vagy egyből négy is. Neki az a fontos, hogy szeressék.
Ezen kivül mit láthat szerinted? Mert ugye a szexet te se a gyerekek elött csinálod, magaddal vonszolva őket az ágyba. Vagy igen???
Egészen mellé magyarázod a véleményemet. Ok. Ez a Te problémád. Aki nem akarja nem érti, mi a véleményem.
 
Eddy , most nagy gondban vagyok ám !! Mivel szerelni nemtudok , de nagy örömmel lengetem a fözökanalat , az irásokat elolvastával többször is bementem a fürdöszobába és megnéztem magam , majd nejemet is és semmi furcsát nemvettem rajtunk észre ! Lehet azért van igy mert szakács vagyok ?:rohog::rohog:
 
Zseniális ez az egész... Pár ezernyi (pár tucat ezernyi, vagy ahogy tetszik, mert azonnal sasszem lesz valaki :D ) az evolúció eddigi folymatát megszakítani szándékozó, géntovábbítást nem felvállaló ember hatalmas öntudatra gerjed. Ezzel párhuzamosan kezd egy sajátosan agresszív és tolakodó viselkedésmintát felvenni. Ha ezt szóvá teszik, azonnal és jóval harsányabban visszatámad, mindezzel párhuzamosan központi kommunikációs helyzetbe kerülve kész és képes aktív viselkedésmintát közvetíteni. Teszi ezt nem csak saját környezetében, hanem szervezett és tervezett módon minden alkalmas helyzetben és helyen. Ezzel sikeresen eléri, hogy bármely, erre a magatartásformára utaló kritikai megjegyzés vagy ellenkezés azonnal negatív és deviáns színben tűnjön fel, amivel sikeresen visszájára fordít értékrendeket és majdnem kötelező jelleggel elhallgattatja a túlnyomó többséget. Bármely szinten propagandatevékenységet folytat, beleértve a gyermekeket és az oktatást is, amivel saját társadalmi konvenciók felettiségét és sérthetetlenségét stabilizálja. A biztonság és hatékonyság kedvéért mindezt a joggal is megtámogatja.

Valahogy így.

Na, most kíváncsi vagyok, hányan értették meg, mit is írtam le. :D
 
Tökéletes. Épp erről a reakcióról beszéltem :)

Ami ettol is felelmetesebb, hogy ez a modszer ma mar elterjedt.
Azok a kisebbsegek, akik nem akarnak beilleszkedni a tobbsegi tarsadalomba, ezzel elnek.
Kirekesztonek, rasszistanak, empatia nelkulinek stb mondjak a tobbsegben levo embereket ha nem fogadjak el oket olyannak amilyenek.
Agresszivak, csaopog beloluk a gyulolet, es mindezt igyekeznek masra kenni valami eszmerendszer neveben.

Teljesen hianyzik beloluk az az elfogadas amirol annyit beszelnek!
 
A fenének kell foglalkozni egy fröcsögő szélbalos véleményével. Ugyanoda valók, ahova a széljobberes társaik.

Sajnállak benneteket. Ezek szerint a fradi B középből kiindulva minden szurkoló balhés késelő és be kell tiltani mindenkinek a meccsre járást. 1 bites a logikátok. (Már ha van.)
 
Zseniális ez az egész... Pár ezernyi (pár tucat ezernyi, vagy ahogy tetszik, mert azonnal sasszem lesz valaki :D ) az evolúció eddigi folymatát megszakítani szándékozó, géntovábbítást nem felvállaló ember hatalmas öntudatra gerjed. Ezzel párhuzamosan kezd egy sajátosan agresszív és tolakodó viselkedésmintát felvenni. Ha ezt szóvá teszik, azonnal és jóval harsányabban visszatámad, mindezzel párhuzamosan központi kommunikációs helyzetbe kerülve kész és képes aktív viselkedésmintát közvetíteni. Teszi ezt nem csak saját környezetében, hanem szervezett és tervezett módon minden alkalmas helyzetben és helyen. Ezzel sikeresen eléri, hogy bármely, erre a magatartásformára utaló kritikai megjegyzés vagy ellenkezés azonnal negatív és deviáns színben tűnjön fel, amivel sikeresen visszájára fordít értékrendeket és majdnem kötelező jelleggel elhallgattatja a túlnyomó többséget. Bármely szinten propagandatevékenységet folytat, beleértve a gyermekeket és az oktatást is, amivel saját társadalmi konvenciók felettiségét és sérthetetlenségét stabilizálja. A biztonság és hatékonyság kedvéért mindezt a joggal is megtámogatja.
Tényleg zseniális! Ha saját termés, azért külön jó pont.
Egy az egyben mindenre rálehet húzni, és annak az ellenkezőjére is, ráadásul anélkül, h kiderülne az illető saját véleménye. Vagyis nem kell köpönyeget forgatni. :) vagy :(, kinek hogy tetszik.
(Nekem nem az LMBTQ téma ugrott be róla de biztos ez a én hibám.)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss üzenetek

Friss profil üzenetek

GyulusH45 wrote on szeged's profile.
Helló! -egy régi számra : "Ölelj ölelj "c. megtudnád szerezni a stílust pa600-ig-és feltöltenéd ? Üdv :Gyulus
Midi dalok, zenészek!
Kobudera wrote on Boglarka Veres's profile.
Szervusz! Nekem megvan a Jurrasic Parts nevű játék.:)
Szeretetleckék.
Minden bennünk rejlő értelem, elveszíti értelmét, ha nincs mögötte tiszta szándék!
Minden tiszta szándék átlényegül, ha a létezés egyszerűsége, bele szövi a szeretet szálait. Minden szeretet szál összegabalyodhat ha, túl bonyolítjuk!
A szeretet van ... ha, hagyod egyszerűen csak lenni,... egyszerűséggé szelídülni...!!! Keke
A csodát tehát a tudatos ember látja. Tud, mert tanult.
Ne sajnáld hát a tudást magadtól, a mélyebb és magasabb rangú megértést.
Mert amikor megértetted, megértél a csodákra.
Fel is fedezed őket, egy hangban, egy formában, egy színben, egy élet érzésben, az élet megnyilvánulásokban, a természetben, magadban, a másikban.
Mindenben amiben rátaláltál.

Statisztikák

Témák
36,977
Üzenet
4,510,459
Tagok
597,338
Legújabb tagunk
kocsis ádám
Oldal tetejére