Az ausztrálok nagy többsége a melegházasságra szavazott

Éneklő és táncoló ünneplők lepték el Ausztrália utcáit a melegházasságról tartott önkéntes, postai szavazás eredményének kihirdetése után. A szavazáson, melyen önkéntes jellege ellenére a választók 79,5 százaléka nyilvánított véleményt, döntő többséggel győztek azok, akik a melegházasság legalizálására szavaztak.


A választáson több mint 12,7 millióan nyilvánítottak véleményt. Ausztrália fő statisztikusa, David Kalisch tájékoztatása szerint nagyjából 7,8 millióan támogatták, 4,9 millióan ellenezték a melegházasságot, vagyis a postán feladott szavazatok 61,6 százaléka volt a melegházasság mellett.

Az eredmény egyhangúságát jelzi, hogy Ausztrália 150 szavazókörzetéből 133-ban a melegházasságot támogatók voltak többségben.

A melegházasság ellenzői elismerték vereségüket. A volt ausztrál miniszterelnök, a melegházasság egyik legismertebb ausztrál ellenzője, Tony Abbot már közölte is, hogy a parlamentnek tiszteletben kell tartania az eredményt. Egyben az új frontvonalat is meghúzta, amikor azt írta a Facebookon, hogy az új törvénynek "biztosítania kell mindenki, és nem csak a templomok számára a lelkiismereti szabadságot". Ez utóbbi fogalom alatt a melegházasság ellenzői azt értik, hogy akiknek az a hitbéli meggyőződésük, azok megtagadhassák szolgáltatások nyújtását a melegesküvőkön.

Ezért lehet, hogy máris két, egymással rivalizáló törvényjavaslatot is benyújtottak kormánypárti képviselők. Az egyik, Dean Smith javaslata a kormányfő, Malcolm Turnbull mellett sok ellenzéki képviselő támogatását is élvezi. A rivális javaslatot, James Paterson a fent említett "lelkiismereti szabadságot" is magában foglaló javaslata elsősorban a konzervatív képviselők körében népszerű. Turnbill miniszterelnök, aki a melegházasság támogatója, mindenesetre azt ígérte, hogy még idén törvényt alkotnak a melegházasságról.

(Via BBC)

75HRVM0VdnML1Aam3s.jpeg
 
Tényleg zseniális! Ha saját termés, azért külön jó pont.
Egy az egyben mindenre rálehet húzni, és annak az ellenkezőjére is, ráadásul anélkül, h kiderülne az illető saját véleménye. Vagyis nem kell köpönyeget forgatni. :) vagy :(, kinek hogy tetszik.
(Nekem nem az LMBTQ téma ugrott be róla de biztos ez a én hibám.)
Saját csóri egy darab logikai bitem terméke... :)
 
Jól tették. A házasság két ember közössége, ennyi.
Inkább nézzen mindenki a saját házasságára, ami az esetek 70-80 százalékában nem éppen jó, vagy a gondoljon a szüleire, akiknek a házassága az esetek ugyanilyen százalékában volt tele hazugsággal, képmutatással, erőszakkal, ridegséggel stb. stb. stb.

És ezt kell úgy sajnálni a melegektől...?

Vagy az utálkozók mindössze arra tartanak igényt, hogy lenézhessenek tőlük egyetlenegy dologban különböző embereket?
 
Aki szerint mindenkinek hozzá kell járulnia ehhez a gusztustalan túlszaporodáshoz, amit az emberiség művel, az nagyon buta.

Figyeljétek meg azt az érdekes átfedést is, hogy a nőket és a melegeket legtöbbször pont ugyanazok nézik le...
 
...........
Inkább nézzen mindenki a saját házasságára, ami az esetek 70-80 százalékában nem éppen jó, vagy a gondoljon a szüleire, akiknek a házassága az esetek ugyanilyen százalékában volt tele hazugsággal, képmutatással, erőszakkal, ridegséggel stb. stb. stb.
......Vagy az utálkozók mindössze arra tartanak igényt, hogy lenézhessenek tőlük egyetlenegy dologban különböző embereket?
Nem.

Lehetne ennyire egyszerű is a válasz, ám egészen keveset bővítem.

Nem tudom, te miben nőttél fel és miben élsz, hogy ilyen szép a világról alkotott képed. Teljesen a te dolgod. Ám ez eléggé annak hangzott, hogy nehogy már a "melegeknek" más vagy jobb legyen...
Másfelől: utálkozók. Nem. Igényt tartanak. Nem. Lenézhessék. Nem, azt sem. Akkor mit is? Mindössze azt, hogy ebben a mág így is teljesen feje tetejére állított világban legalább tapsikolni ne kelljen az őrület tombolásának.
 
Mindenkinek a magànügye. Nem kellene kivinni az utcàra Ettől eltekintve valószinüleg sok meleg pàr normalisabban neveli a gyereket mint némelyik primitiv hetero pàr.
 
Most jöttem rá a cikk címének valóság tartalmára...
1939 óta nem volt ilyen meleg Sydney-ben: az ausztrál nagyvárosban vasárnap 47,8 fokig kúszott fel a hőmérséklet. A környéken mindenhol tűzgyújtási tilalmat rendeltek el.
....tényleg meleg van ausztráliában....;)
 
"Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők..." (1 kor. 6.9)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

get to the top 3 test új verzióját keresem. Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni.
Fehér József wrote on janikaaa24's profile.
Midi Sies letőlteni mert törölni fogják .
Sziasztok! Régen jártam erre, kérdezném, hogy lehet-e írást felrakni, és ha igen, akkor hogyan?
Köszönöm!
alexinho04 wrote on MEVA72's profile.
Szia! Köszönöm szépen hogy feltöltötted az Agota Kristof: Trilógia könyvet!

Statisztikák

Témák
36,980
Üzenet
4,511,631
Tagok
597,439
Legújabb tagunk
Kovács Kata Jucus
Oldal tetejére