Az ellenzék keményen nekiment a frissen megszavazott törvénynek: Gyurcsány azt írta, „korai az öröm kisfiúk”

A kormány a kétharmaddal szavazta meg azokat a törvényjavaslatokat, ami alapján alapítványi fenntartás alá kerül a magyar felsőoktatás nagy része. Mindezzel több ezer milliárdnyi közvagyon jár a szervezeteknek.


„A közvagyon magánalapítványokba való kiszervezése túlzás nélkül hazaárulás” – kezdte Szél Bernadett a Facebook-oldalán még a voksolás előtt. A politikus úgy fogalmazott, hogy a döntéssel több ezer milliárdnyi közös vagyon kerül ingyen a fideszes politikusok irányította magánalapítványokhoz.

„Kevesen tudják, de a törvény szerint a vagyon egy részét aztán szabadon értékesíthetik az alapítványok, annyi megkötés lesz, hogy az államnak 90 napos elővásárlási joga lesz az ingyen átadott (!!!) vagyonra. Vagyis újra fizetnünk kell majd azért, amitől most ingyen válunk meg. Árulás? Az” – folytatta Szél Bernadett.

A Momentum országgyűlési képviselője, Hajnal Miklós gyásznapnak nevezte a szavazást. A politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy huszonegy állami egyetemből már nyolcat magánalapítvány működtet – többek között a Corvinust is –, és ez a szám csak nőni fog.

„Ezekben az intézményekben már nem a rektor, hanem a Fidesz embereivel, sokszor kormánytagokkal kitömött alapítvány dönti el, hogy ki taníthat itt, és ellenőrzi a költségvetést is” – magyarázta Hajnal Miklós az ellenzéki álláspontot, és hozzátette, hogy szerintük mindez csak a kezdet, és a magyar állam a milliárdos nagyvállalatokban, például a MOL olajtársaságban és a Richter gyógyszergyárban meglévő részvényeit is magánalapítványoknak adná át.

A Jobbik elnöke ennél jóval rövidebben fogalmazott a posztjában: „Privatizálnak a fiúk. Lopnak” – írta a Facebookon Jakab Péter. Szerinte ez annak a jele, hogy a kormány a bukásra készül.

Jakabhoz hasonlóan a Momentum elnöke szintén arról írt, hogy „Orbánék így készülnek a vereségre”. Fekete-Győr András hazaárulásnak nevezte a megszavazott javaslatokat.

Gyurcsány Ferenc ugyancsak megszólalt, ő „hígagyúaknak” titulálta a kormányt.

„Tényleg azt hiszik, hogy a következő kormány nem fog tudni semmit tenni az ellen, hogy alapítványokba lopják az állami vagyont? Ha ezt hiszik, tényleg hígagyúak. Korai az öröm kisfiúk” – írta a DK elnöke.

parlament.jpg
 
Másrészt, ha az ellenzék nem kap 2/3-ot, szerintem csak népszavazással lehetne módosítani az alkotmányon.
Erre vannak megoldás tervezetek alkotmányjogász és jogértők levezetései.
Legegyszerűbb érvelésből 2. sejtek.
1. ami 2010 után létrejött az jogsértő.Vagyis már az alaptörvény is.
Ez visszatérne az előtte lévőhöz 89-hez.
2. Az alkotmánybíróság egy 2-5 évvel ezelőtti állásfoglalása szerint.
Közvetetten önmagára mondta ki az alkalmatlanságát.
Ezt felhasználva a Parlament visszaveszi az Alkotmánybírósági szerepkört önmagára.
Mint legfelsőbb törvénykezés fog mint Alkotmánybíróság viselkedni.
Így és ily módon előkészíthető egy Szélesebb körben elfogadott alkotmányozás.
Hogy miként oldható meg az hogy népszavazás is tartható legyen.
A tökéletes legitimálás miatt arról nem halottam semmit.
Nos szerintem jogi csűrcsavarral megoldják amit most nem látunk vagy nem értünk.
A nagyobb feladat lesz a nemzeti vagyon visszaszerzés a a párhuzamos állam kialakítására törekvő Fidesztől
Ne kérdezz vissza, mert én nem értem pontosan azt két verziós alkotmányozási elgondolást.
2/3 nélküli megoldást.
Nagyon sok nemzetközi jog és államjog ismerő csúcsfej került már ellenzékbe.
Van ott is spiritusz Vörös Imre írta le

az Alkotmánybíróság nem hajlandó alkalmazni az alaptörvény egyik kardinális paragrafusát, amely a hatalmi ágak elválasztására és a kizárólag hatalomgyakorlás tilalmára, tehát a demokrácia alapkérdéseire vonatkozik. Vagyis az Alkotmánybíróság nem látja el alkotmányos funkcióját. Nem én vádolom ezzel az Alkotmánybíróságot, ők adtak róla papírt. Erre hivatkozva az országgyűlés visszavonhatná az önkényuralom kiépítéséhez hozzájáruló törvényeket, hivatkozva arra, hogy az önkényuralom alkotmányellenes, az Alkotmánybíróság pedig nem nyújtotta az ilyen esetekben szükséges védelmet az alkotmányos rend számára.
Vörös Imre: „Alkotmánybíróságként” kiiktathatja az új parlament a NER törvényeit
.A professzor a magyar jogállamiság újraalkotásában azért hangsúlyozta az Országgyűlés szerepét, mert hatásköre alapján, más szervre nem lehet számítani az alkotmányosság kérdéseiben.

ha a közhatalom kizárólagos birtoklásáról van szó.
Egy alapvető jelentőségű passzus, ha pedig az Alkotmánybíróság nem érvényesíti a szabályt, hogy törvényekkel sem építhető önkényuralom, akkor az Alaptörvény többi rendelkezésének „semmi jelentősége nincs”.

Vörös Imre a Klubrádióban: Az új parlament egyszerű többséggel is hatályon kívül helyezheti az Alaptörvényt


Egyik hivatkozásom:



Vagy

 
Utoljára módosítva:
Van Orbánnál jobb miniszterelnök jelölt jelölt.
Olyan embere ki Kanadában is élt És az USA-ban is
Úgy jött haza és nyert idehaza.
Ki jobboldali és jobbról-balról- középről elfogadható nemzetbékítő személyesség.
Korrupció kérlelhetetlen ellenzője.
Igazad van, ő egymaga többet ér, mint az összes többi együttvéve.
 
1. ami 2010 után létrejött az jogsértő.Vagyis már az alaptörvény is.
Ez visszatérne az előtte lévőhöz 89-hez.
Én sem értem teljesen, de pl ez szembe megy azzal amit anno jogból tanultunk. Az alkotmány az alap, abból erednek a törvények, az egész jogrendszer, tehát az nem lehet jogsértő, olyan mintha Te lennél az apád apja, vagy anyja.
Másrészt az egész biztos végig játszható valamilyen jogi csűrcsavarral, de megéri ez? Mert, ha egyszer megteszik, x év múlva a következő kormány is megteheti. Továbbá ott 89--es alkotmánybírósági döntés, ami alapján jogállamot nem lehet a jogállammal szemben építeni. Valamint pl. az alkotmánybíróság (ami egy fék és elméletben független) felszámolásához mit szólna az EU? A Fideszes propagandahadjáratról nem is beszélve.
Másrészt a közvagyon visszaszerzése, hát ezt simán államosításnak lehet beállítani. Ha nem jól játszák meg, az jelentős bizalomvesztéssel járhat a magyar gazdaság iránt a befektetők szemében, másrészt rengeteg per lehet belőle, amit ha buk az állam, irtózatos kártérítések jöhetnek ki.
 
Ez simán nem igaz.
Ez az a duma amit a szétküldötteknek hinteni kell : Nincs alternatíva.
Ennél jobb érvet mondj vagy kövesd az előválasztást.
Van Orbánnál jobb miniszterelnök jelölt jelölt.
Olyan embere ki Kanadában is élt És az USA-ban is
Úgy jött haza és nyert idehaza.
Ki jobboldali és jobbról-balról- középről elfogadható nemzetbékítő személyesség.
Korrupció kérlelhetetlen ellenzője.
Azt hiszem az Új Világ Néppárt is támogatja De civil.
Ő sem akar előre összebútorozni kényszeríteni magát párttal, hogy nevezze meg melyik frakcióba kíván majdan beülni.
Ez is egy megoldandó kérdés Ne kelljen.
Persze mindenképp képviselni fog egy frakciót.De a függetlenségét meg kívánja őrizni
Sőt nem egy ellenjelöltje lehet Orbánnak.
Hiszen:
Három miniszterelnök-jelölt juthat tovább az előválasztás második körébe
Segítségül hogy tájékozódj
Neked legyen igazad
 
messziről látszik, csak közelről más is. Az egyedüli ember aki jól fel van építve az Gyurcsány, de Őt vallási fanatizmussal gyűlöli a fél ország. A másik esélyes karácsony, de neki az a baja, hogy mig önmagában egy márka, nincsenek mögötte komoly erők és kénytelen úgy táncolni, ahogy fütyölnek neki. Pl. ha mögé felépülne egy komoly párt és támogató aktivista lánc, akkor más lenne a helyzet, most csak egy kirakatbáb :(
Na ne viccelődjünk már. Karácsony lepusztította a pályafutása alatt egész Zuglót. Gyurcsánynak meg a pszichiátrián lenne a helye. Az öszödi beszéd után csodálkozom, hogy volt képe a politikai életbe maradni.
 
"Gyurcsány Ferenc ugyancsak megszólalt, ő „hígagyúaknak” titulálta a kormányt.
„Tényleg azt hiszik, hogy a következő kormány nem fog tudni semmit tenni az ellen, hogy alapítványokba lopják az állami vagyont? Ha ezt hiszik, tényleg hígagyúak. Korai az öröm kisfiúk” – írta a DK elnöke.
"

Igen, ehhez a Feri is ért.
De nem tudni mire van ekkora arca Gyurcsánynak a maga 10-15 százalék körüli pártjával? A Ferinek köszönhetjük a Fidesz kétharmadát!!!
Sajnos Gyurcsány annyira ellenszenves a nem hívei körében, és az arca sincs rendben, hogy teljesen esélytelen lenne az önálló indulása. Sokkal több esélyt látok Orbán legyőzésére Jakabnak, Karácsonynak, Márki-Zaynak, sőt még a feleségének, Dobrevnek is...
 
Na ne viccelődjünk már. Karácsony lepusztította a pályafutása alatt egész Zuglót. Gyurcsánynak meg a pszichiátrián lenne a helye. Az öszödi beszéd után csodálkozom, hogy volt képe a politikai életbe maradni.
Neked meg Gyurcsany fobiad van?
Skrizofeniaja ORbannak van es nem Gyurcsanynak.
Gyurcsany nem indul az elnok valasztasokon.
a 2/3 BAjnainak koszonheto hogy nem indult el a valasztasokon pedig tuti befuto lett volna.
Az osszes indulo ezerszer jobb es korektebb mint egy beteg ember aki gyerekkori almait valositja meg kisvasut a foci stadionok, es raadasul enyves a keze mindent vissz amit er. Tiborcka Lorinc barat stb.
MInt a szelkakas Orban liberalisbol konzervativ szelsojobbos,momentan szocialista cserelgeti az ideologiakat mint mas az alsogatyait.
Szerintem Dobrev Klara alkalmas vezeto lenne, rendbe tudna hozni az elrontott Eus kapcsolatokat mert van gyakorlata, nem tragar es durva igazan javitani kene a parlamenti tarsalgason is.
Sok noi politikus sokkal sikeresebb mint ferfi tarsai akik az egojuk miatt nem kompromiszum kepesek.

Fekete urnak tul nagy lepes, kell neki meg ido gyakorlat. PArtjat kellett volna jobban felepitenie ez alatt a 4 ev alatt.
MArki helyi siker nem kis dolog volt kiutni Lazart a nyeregbol, de meg ot se latom orszagos szintunek.
Jakab ur, cipeli a jobbik orokseget amit szinten nem lehet levetkozni ilyen rovid ido alatt, most fogja megalapozni a jovo jobbik iranyat.
Karacsonyi - o mar indult es konnyunek talaltatott. Nem biztos hogy befuto lesz, nem beszelve Bp nagyon biztak benne most otthagyja ezer ugy kozben amit nem fog tudni lezavarni 1 ev alatt. Kampanyolni hogy fog fopolgarmasterkent ? MInket elfoglaltsag teljes embert kivan. HA nem lesz befuto ket szek kozul a foldre csucsul. Neki van a legtobb vesztenivaloja. Hogy a partot epiteni nem tud az mar biztos, de igy igencsak rangatnak a szocik hisz csak ok nyomjak ezerrel, de ok se a felmeno agba vannak.
Aki mogott nincs part annak megnehezebb a tamogatottsagot megszerezni mert honan is szerezne tamogatot? az ellene indulo partoktol? Az el nem kotelezettek akiket meg kell gyozni szavazanak az ellenzekre, azok is a 6 indulo kozott fognak megoszlani.
10ezzer km-rol en igy latom a helyzetet.

Vegul is mi nem szavazunk, rajtatok mulik milyen viragot teptek azt fogjatok szagolni.
 
Egy vidéki ember szavazata is éppen annyit ér, mint egy pestié. Csak éppenséggel sokkal több van belőle. Ezért nem.
mielott megvalasztotta Amerika obamat meggyozodesem volt hogy
nem allnak keszen arra hogy fekete elnokuk legyen
most kogy kalanyosmaris az alelnok barmi elofordulhat
tehat HA a magyar eloveszi a jozan itolokepesseget
es elege van abbol hogy a kertitorpe a sultparaszttal karoltve kilopja meg az almot is a fejuk alol
akkor felreteszi a no fele phobiajat es megvalasszak azt a szemelyt aki arra a legalkalmasabb
HA no akkor not --- En bizom a bolcs falunepeben
a petigyerek a prolireteg stilusat fujja amivel a videki ember nem azonosul
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,708
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére