Hírek Az EU kidobta a fideszes alapítványi egyetemeket a támogatotti körből

Mivel az Orbán-kormány továbbra is fideszes politikusok irányítása alatt tartja az alapítványi működtetésű egyetemeket, egyelőre kihagyják azokat az EU egyes oktatási- és kutatási projektjeiből.

Ez azt jelenti, hogy ezek az "alapítványi" vezetésű egyetemek nem kaphatnak friss támogatásokat az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ együttműködési és oktatási csereprogramból, valamint a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogramból sem.

Erről az Európai Bizottság illetékes főigazgatóságai már december végén értesítették a testület szolgálatait és a pénzek kezelésével megbízott nemzeti hatóságokat. A 21 magyarországi alapítványi egyetem többsége mostanáig jelentős támogatásokban részesült, és 2020-ban 22 622 magyar vett részt az Erasmus+ külföldi csereprogramjaiban 40,45 millió eurónyi értékben.

Az ok, hogy ezeknek az alapítványi fenntartású egyetemeknek a működési modellje "nem biztosította a közösségi források átlátható kezelését, ugyanis sem a közbeszerzési, sem az összeférhetetlenségi szabályok nem vonatkoztak rájuk".

Például magasrangú politikai tisztségviselők is bekerülhetnek az alapítványok vezető testületeibe, a kuratóriumokban főként fideszes politikai kinevezettek ülnek, akik teljhatalmat élveznek az egyetemek irányításában, ezért a kiszervezett egyetemektől egyelőre megvonták a jelzett támogatást.

1673354621864.png
 
Nőként erre csak annyit felelhetnék, hogy ó, te hímsoviniszta, de nem mondom, mert nem sértegetek.
Érdekes hogy a nők miért szeretnek/szeretnének/ minden olyan helyre bejutni ahova nem szeretnék hogy bejussanak. A férfiak miért nem törtetnek a női magánéleti helyekre?
Csak egy példa ha van egy polcod amin pl: borotválkozó dolgaid vannak nem sok idő múlva már ott üldögél egy női bigyó is....
 
Érdekes hogy a nők miért szeretnek/szeretnének/ minden olyan helyre bejutni ahova nem szeretnék hogy bejussanak. A férfiak miért nem törtetnek a női magánéleti helyekre?
Csak egy példa ha van egy polcod amin pl: borotválkozó dolgaid vannak nem sok idő múlva már ott üldögél egy női bigyó is....
Milyen bigyó üldögél a polcodon? Ez érdekesen hangzik. És mik a női magánéleti helyek? Vannak ilyenek? Ahogy fórumtárs írta, vannak férfi klubok, ahová tilos a nőknek bemenni. Női klubok is vannak, ahonnan kirekesztik a pasikat?
 
Mai hir:

"A találkozó első öt percében nyilvánvalóvá vált, hogy zökkenőmentes az együttműködés, nincs tehát akadálya annak sem az Erasmus+-, sem pedig a Horizont Európa program esetében, hogy továbbra is részt vehessenek az alapítványi fenntartású egyetemek hallgatói, illetve kutatói..."
– értékelt Navracsics Tibor brüsszeli door step sajtótájékoztatóján, miután Mariya Gabriel és Johannes Hahn uniós biztossal tárgyalt.
 
... és közben hajszálpontosan ugyanott tartanak, mint decemberben avagy a találkozó első öt perce előtt: vagy kitessékelik a minisztereket plusz "fontolóra veszik" a halálig tartó kuratóriumi tisztséget vagy utánuk a vízözön
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

VasMacsi wrote on Animya's profile.
Szia! Nagyon köszönöm, hogy ennyi időt és munkát fektettél a Lara Adrian sorozat 9. részének fordításába! A fordítóprogrammal készült verziók olvasása inkább bosszúságot, mint örömet okoz. Szóval, ha van rá indíttatásod, ne fogd vissza magad és fordítsd le a további részeket is. Velem együtt sokaknak okoznál vele örömöt! Minden jót kívánok!
Sziasztok!
Keresem Széplaki Erzsébet szövegértést fejlesztő gyakorlatok 5-öt. Esetleg megvan valakinek? Előre is köszönöm.
ametiszt99 wrote on Ajuda67's profile.
Szia
Szeretném megkérdezni,hogy abbahagytad a Hallhatatlan Őrzők fordítását?Jó lenne pedig Cliff történetét elolvasni.Ez a történet nekem nagyon hiányzik.Köszi
Szeretnék egy kisebb fordítói csapatot, ahol leginkább gyerekkönyvek, ifjúsági könyvek, fantasy könyvek kerülnének lefordításra. Mindenki azt fordíthatna a megadott kategóriákon belül, ami érdekli, és még nincs publikálva :)
Ha esetleg valaki rendelkezik középfokú angol tudással, vagy jól tud fordítani angolról magyarra, és van egy kis szabadideje/kedve, az csatlakozhat bátran :)

Statisztikák

Témák
37,548
Üzenet
4,647,026
Tagok
605,956
Legújabb tagunk
Bence0217
Oldal tetejére