Hírek Az európai magyarok nem segítenek

Jó reggelt! Vasárnap választunk, így hát rendes, Magyarországról elvándorolt hírlevélként adja magát, hogy saját magunkkal, azaz a diaszpórával foglalkozzunk: mennyi plusz szavazót hozott a konyhára az ellenzék londoni kampánya? Érezhető-e, hogy a kormány Marbellához közel is nyitott szavazási lehetőséget?

Hány magyar szavaz a rakéták árnyékában Lembergben? Ezek mellett pedig szó lesz vonatozásról, Prágáról, a román szélsőjobboldalról és egy elbukott európai projektről. Jó olvasást!

2022 sem a diaszpórán fog múlni​

Miközben a kilencvenes években még tizenötmilliós magyarságról beszéltek a politikusok, a fogyatkozó, Magyarországra elvándorló kisebbségek, az egyre kevesebb világra jött magyar gyerek mellett megjelent egy másik, a 2004-es EU-csatlakozást követően látványossá vált demográfiai kihívás: a magyarok kivándorlása. Ha valakit érdekel, milyen mozgatórugók dolgoznak az emigrálókban a magasabb fizetés és a jobb élet mellett, olvassa el Benei Péter klasszikusát, a Búcsú Magyarországtólt.
Mondják, hogy London Budapest után a második legnagyobb város, hogy félmillió magyar dolgozik külföldön, hogy egy idő után majd csak hazajönnek: a 21 Kutatóközpont februári tanulmánya 415 ezerre teszi azon Magyarországról elköltözött választópolgárok számát, akik most is külföldön tartózkodnak.
A tanulmány szerint ráadásul a köreikben az ellenzék sokkal népszerűbb a Fidesznél, így nem véletlen, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter nemcsak Kolozsváron, de Berlinben és Londonban is kampányolt az ottani magyarságnak, sőt, a brit fővárosban óriásplakáton hirdette, menjenek szavazni, miután a 21 Kutatóközpont tanulmánya kimutatta: több mandátum sorsáról is dönthet a diaszpóra, ha veszi a fáradságot, és elmegy szavazni a hozzá legközelebb eső konzulátusra, nagykövetségre vagy épp arra kijelölt külső helyszínre. (Vagy még inkább, ha a kormány lehetővé teszi az online szavazást. Ezesetben rengetegen közölték, hogy szavaznának a hazaiakra, pár órát vezetni vidékről a fővárosba vagy a környező nagyvárosba ugyanis nem feltétlenül vonzó dolog. Ez politikai akarat hiányában hipotetikus lehetőség.)
Csalódás lehet, hogy a külképviseleti névjegyzékben szereplők számában nem figyelhető meg semmiféle nagyobb, látványosabb ugrás. A választási iroda tegnap esti adatait összeszámoltam, sorrendbe raktam, melléjük téve a négy évvel ezelőtti adatokat, valamint az Eurostat 2021-es számait arról, hogy melyik országban hány magyar él a statisztika szerint. A pártízfős létszámú országokat kihagytam, ahogy a szintén nem tömegeket felvonultató Oroszországot, Kínát, az USA-t és Kanadát is.

Bukovics-Martin

1648534264055.png
 
XXI. században levél?
Az ügyfélkapu már rég fel van találva.
Romániában, Kárpát-alján? Nekem sincs Magyarországon, mert nincs rá szükségem.
Miért trollkodsz?! Levélszavazatról van szó, nem XXI. századról!
És ez csak a fityesznek kedvez, hiszen a napokban történt szavazólapok égetése a szeméttelepen, a nyakam rá fidesz provokáció! De nem tudok olyan "hírforrást" a közmédiából, ahol ne a baloldalra kennék az egészet.
Pénteken a reggeli misében orbán elszólta magát, ellenzéknek nevezte a baloldalt, gyorsan hozzátette a bal oldal. Saját fülemmel hallottam kávékészítés közben (kár, hogy nem vettem fel!). Nem sokára kb. 10 perc múlva a szajkók már úgy vágták be, hogy szó szerint a baloldal (tudjuk: a nemzetrontók, a veszélyesek, az idegen érdekeket kiszolgálók megint rátámadtak a nemzet habtestére.) Mi ez ha nem hírhamisítás!?
Az Európai országokban élő honfitársaink miért nem szavazhatnak levélben? Mert valószínűleg nem a csúti ficsúrra szavaznának, és ezt a megalomániás győzőfia nem bírná elviselni!
 
Romániában, Kárpát-alján? Nekem sincs Magyarországon, mert nincs rá szükségem.
Miért trollkodsz?! Levélszavazatról van szó, nem XXI. századról!
Nem trollkodás. Úgy gondolom, ha már változtatnánk a jelenlegi szavazási rendszeren, akkor nem a levélszavazatok irányába kellene elmozdulni, mert az nem a XXI. század!
Ma már a legtöbb hivatali- és pénzügyeinket online intézzük, miért ne lehetne ezt is?

Igen, Romániában, Kárpátalján is van internet, tehát ott is megoldható lenne.
Aki szavazni akar, annak egy ügyfélkaput nyitni nem nagy dolog, anyagi kiadást sem jelent.
 
Nem trollkodás. Úgy gondolom, ha már változtatnánk a jelenlegi szavazási rendszeren, akkor nem a levélszavazatok irányába kellene elmozdulni, mert az nem a XXI. század!
Ma már a legtöbb hivatali- és pénzügyeinket online intézzük, miért ne lehetne ezt is?

Igen, Romániában, Kárpátalján is van internet, tehát ott is megoldható lenne.
Aki szavazni akar, annak egy ügyfélkaput nyitni nem nagy dolog, anyagi kiadást sem jelent.
Többször írtad ezt az ügyfélkapus szavazást - hogy lehet megoldani úgy a névtelenséget ?
 
Pl: ott kapsz egy véletlen szerű számsort és azzal kell belépned a szavazó oldalra szavaznod...
Nem bízom abban hogy ez teljes névtelenséget biztosít, egyrészt
Másrészt, meg ha az eredmények adatbázisát manipulálják, akkor mindegy hogyan megy be a szavazat.
 
Ez igaz - ha már egyszer bevállalta az ember a bankolást, rendeléseket, mindenféle ügyintézést a neten, akkor már annyira mindegy.
Talán még nem jön másnap a fekete pobjeda, ha rossz helyre teszem az ikszet.
Én az előválasztás 2. fordulójában online szavaztam. Ha lenne ilyen lehetőség, soha többé nem szavaznék személyesen! Annak ellenére, hogy rövid idő, és nyilván kevés pénz állt a rendelkezésükre, ragyogóan meg tudták oldani a feladatot.
Hiszem, hogy nagyban is menne, ha meglenne hozzá az akarat.
 
Ez olyan, mint az online bankhasználat. Ehhez is, ahhoz is nagyfokú bizalom szükségeltetik.
Ha az automatan keresztul beteszzel penzt, a pin coddal az megtalalja a bank szamladat. Ergo tul nagy munka nem lehet hogy az adott bank lassa tudja hogy mikor hol melyik bankszamlarol erkezett penz. a beazonositas a bankon keresztul , raadasul hogyan is lehet leellenorizni valoban be ment a szavazatod es arra akire akarod.
Azt elhiszem hogy mas bank vagy ceg nem tud hozzaferni semmilyen adatodhoz de a sajat bankod.....foleg ha a Lolo vagy a ruszki bankon keresztul tortenik a szavazas , ja lehet hogy titkos de a templomba kell menni hinni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,609
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére