Az MTI cenzorai putyini módszerekkel letiltották ezt a nyilatkozatot, de itt elolvashatod

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 25.

Melitta - 2017 Október 25, 07:49
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az Ellenszél postacímére Ujhelyi István sajtóosztályáról érkezett az a nyilatkozat, amit az EP-képviselő adott ki, az alábbi kísérőszöveggel:

  Sajnálatos módon az MTI szerkesztői nem engedték, hogy a távirati iroda tudósítson róla. Így abban bízom, hogy a segítségetekkel minél több helyre el lehet juttatni a tartalmát.


  Tekintettel arra, hogy Magyarországon a sajtószabadság megnyirbálásának legfőbb fokát értük el az utóbbi néhány hónapban, minden letiltott, elhallgatott nyilatkozatról, tudósításról, cikkről be fog számolni az Ellenszél, hogy minél nagyobb réteghez juttathassuk el azt.​


  „A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Azt a hazug pártot és politikát is utolérték, amelyet Orbán Viktor képvisel” – fogalmazott rendkívüli, strasbourgi sajtótájékoztatóján Ujhelyi István. Az MSZP európai parlamenti képviselője elmondta: az elmúlt napokban „botrányos pillanatokat” éltek át az európai porondon a Fidesz és az Orbán-kormány képviselői.

  Ujhelyi szerint az Európai Néppárt keddi frakcióülésén a konzervatív pártcsaládba tartozó Jean-Claude Juncker bizottsági elnök személyesen kérte számon a fideszes EP-képviselőket azért az EU ellen uszító politikáért, amelyet a magyar kormány az utóbbi hónapokban közpénz-milliárdokból csúcsra járatott.


  „Több, jelentős súllyal rendelkező képviselő – például olaszok, németek – jelezte a vitában, hogy elegük van abból az uszító EU-ellenes politikából, amely vírusként terjed Európában” – fogalmazott Ujhelyi, hozzátéve: szerda reggel pedig attól volt hangos az Európai Parlament, hogy Manfred Weber néppárti frakcióvezető eddig nem látott módon mosta meg a fejét a magyar igazságügyi miniszternek, Trócsányi Lászlónak azért, ami Magyarországon történik.
  Az MSZP politikusa emlékeztetett arra is, hogy ezen a héten szavazott az EP arról a javaslatról, amelynek értelmében az EU nem csak konkrét uniós jogszabályok megsértésével, hanem a demokráciát, a jogállamiságot és az alapvető jogokat érő súlyos fenyegetésekkel, illetve azok kockázatával is érdemben foglalkozhat. A javaslatot a néppárti frakció nagy többsége is támogatta, egyedül a fideszes képviselők szavaztak ellene. Erről korábban az Ellenszél is beszámolt.

  „Nem véletlen, hogy elszigetelődnek és a pártcsaládjukhoz tartozó Juncker, Tusk és Merkel után már a néppárti képviselők is elhatárolódnak a Fidesz politikájától. Eddig magyarázhatták, hogy Magyarországon sajtószabadság van; magyarázhatták, hogy szabályosan költik el az euro-milliárdokat; magyarázhatták, hogy független az igazságszolgáltatás és, hogy valódi demokrácia van; az illiberális államot építő Orbán végérvényesen lebukott” – fogalmazott strasbourgi sajtótájékoztatóján Ujhelyi István.

  ellenszel.jpg
   
  Utoljára módosítva: 2017 Október 25
  ladybug7spots és vazonosito kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 25.

  1. Melitta
   Melitta
   Nem tudni ,hogy hogy szelektal a MTI de nem is erdekel nagyon. A partokat nem birja mert a Dk-t most az Mszp-t, tik mondjatok a Jobbik kozlemenyeit is szuri vagy csak azt hoza le ami neki tetszik, ott kene reklamalni nem itt.
   varázsdoboz kedveli ezt.
  2. cat34
   cat34
  3. cat34
   cat34
   Szerintem pedig 2018. áprilisában kellene reklamálni. :) Itt csupán (legalábbis én) megosztjuk nézeteinket, véleményeinket egymással.
   Még szerencse, hogy itt lehet :dr_24:
   udvarfy és Melitta kedveli ezt.
  4. ppix
   ppix
   már elnézést, de Magyarországon hol tiltják a véleménnyílvánítást? Például a plakátokat is szabadon lehet tépkedni, az ellenzéki TV adók napi 24 órán át sugározzák a saját propagandájukat kíváncsiságból kapcsold be az ATV-t, de ott a többi is, RTL Klub, Hír TV mind nézhető akár online is.
   Libusch kedveli ezt.
  5. ppix
   ppix
   érdekes nézőpont ... az eredeti nem jó, de ha lefordítják akkor sem jó mert akkor 100%, hogy elferdítették a szöveget és rosszul értelmezték a mondanivalót.
   udvarfy, Libusch, Lisa98 és 1 másik tag kedveli ezt.
  6. Vegetable
   Vegetable
   Mindkettőtöknek igaza van. Amikor a kormány elkezdett Soros-tervezni, még nem találtál róla semmi infot, hiszen a Soros-terv abban a pillanatban jött létre. Onnantól, hogy észbekaptak a hiroldalak, hogy ebből biza nagy katyvaz készülődik, egyre több helyen fejtik ki, hogy ilyen terv nincs, és hogy valójában mit mondott Soros.

   Tehát:
   - cat34 nem találhattál a legelején infokat a Soros tervről, mert nem esett le senkinek, hogy ilyen létezne. Külföldön lehet, hogy elöbb esett le, hogy meg kell magyarázni az embereknek, lehat, hogy akkor ott találtál.

   - fych: valóban nem azért nem talált magyar hirportált, ami ezzel foglalkozik, mert letiltotta a zállam bácsi, ez igaz, és most valóban teli vele a net, de lásd be, ha annyira az elején keresett, hihette, hogy hátsó okok miatt nem talál infot.

   Ezen szerintem fölösleges vitáznotok, hiszen Soros-terv az állam által taglalt formában nincs, nem létezik, és nem is létezett soha. Ugy látom, ezt mindketten tudjátok, csak máskor kerestetek infot. Ennyi az egész :)
   Melitta kedveli ezt.
  7. Vegetable
   Vegetable
   Ezt a fórumot nem az én adóforintjaimból üzemeltetik, mint az egész kormányt és pl. az MTI-t is...

   Bizonyos dolgoknál ez számit. Pl. ha van egy büfém, kiirhatom, hogy belépés csak strandpapucsban, kutyával, fagylalttal és gördeszkával belépni tilos. Legfeljebb bojkottot inditanak, a strandpapucsot utálók és a kutyások, és vagy beválik, vagy nem. DE! Ettől még bejöhet bárki vakvezető vagy segítő kutyával, ha a fejemen pörgök, akkor is, mert az törvény szerint bárhonnan kitilthatatlan. Ha megpróbálom elküldeni - van ahol, próbálják -, akkor pedig feljelenthetnek, és nagyobb kárt csináltam magamnak, mint terveztem. Szóval magánpénzből ameddig nem jogsértő, azt teszek, amit akarok. De közpénzből? Ott bizony ha bármi difi van, joggal háborok bárki, mert ha az én pénzemből építenek egy könyvtárat, nem tilthatnak ki belőle, mert nem strandpapucsban hanem edzőtopogóban akarok bemenni... Nem tilthatnak ki nőket, gyerekeket, szőkéket, vagy kékszemüeket. Mert nem magánterület, nem az állami könyvtáros pénzéből épült, hanem az adófizető pénzéből. Nem döntheti ő el, kinek szabad, és ha egy hajléktalan be akar jönni, olvasójegyet vált, és ott akar a szakadt göncében Szophoklészt olvasni, megteheti. Mert közpénzből épült...
  8. fych
   fych
   Ellenzéki médiumok: RTL-klub, Népszava, 168 óra... Ne mondd, hogy nem volt "ellenkampány" a Soros-terv kapcsán? (Én láttam/olvastam! Na persze, nem az "Éjjel-nappal Budapest"-ben, vagy a Survivorben, hanem híradóban, rádióban. Klub rádió? Ismerős? ;) )
   udvarfy és B.Péter kedveli ezt.
  9. fych
   fych
   Csak próbáld meg! Azonnal kb. 132454646753 jogvédő civil szervezet ugrik majd a torkodnak mindenféle ma divatos jelzőket aggatva rád, úgy, hogy a végén örülsz, ha a feldühödött tömeg csak megrugdos, nem húznak fel az első fára. Mert - ne legyenek illúzióid - a jog ma már a legkevésbé érdekli a harcos jogvédőket.
   A másik meg az, hogy ha te kitiltod azt az embert, aki korrektül ellentmond neked valamiben: mondjuk kifogásolja, hogy langyos a sör, hideg a leves, de Te erre nem azügyben lépsz, hogy a sör hideg legyen a leves meg meleg, sőt, a "haverjaiddal" bizonygatod, hogy a sör és a leves márpedig pont úgy jó, annak ellenére, hogy mindenki számára nyilvánvaló, hogy a kitiltottnak volt igaza, akkor magadról állítasz ki bizonyítványt.

   A fenti iromány csak egy elképzelt szituáció, a valósághoz semmi köze, minden hasonlóság a véletlen műve. :)
   Libusch és Lisa98 kedveli ezt.
  10. Lisa98
   Lisa98

   Tényleg...óriási a különbség!
   Az egyik politikai hatalommal "szelektál", a másik meg a saját/neki juttatott anyagi erejével cenzuráz. Ami semmi esemre sem ugyanaz, ugye?!

   Szerintem meg a kettö ugyanaz. Ami nem tetszik, azt törlik.
   Félreértés ne essék - nem egy deliriumos magánemberi befirkálást, hanem szolid ujsághirt. Itt.
   A lényeg a törlés.
   B.Péter és Libusch kedveli ezt.
  11. fych
   fych
   Ebben nincs teljesen igazad, mert ha a közpénzből épült és fenntartott könyvtárba látogató közönség (mondjuk 999 ember) - akinek az adóforintjaiból épült, és tartják fenn -, kiköveteli, hogy márpedig a "büdös, koszos, húgy és szarszagú" látogatók ne látogathassák az inézményt, (elnézést kérek mindenkitől, de gondolom, páran már utaztak olyan BKV járaton, amin ott ült egy minősíthetetlen állapotú hajléktalan), akkor ezügyben az intézmény igen is meghozhatja ezeket a korlátozásokat. Különben elveszíti a 999 látogatóját.
   Ha ellenben a hajláktalan tiszta, "kultúrált" megjelenésű, nem köp a terem közepére, akkor igen, joga van neki is Szophoklészt olvasni.
   Tudod, ezt hívják úgy, hogy a társadalmi együttélés normái. Olyanok vannak benne, hogy az étteremben nem szarok az asztal közepére, a villamoson nem köpködöm... Pedig fizettem az ételért, a villamosjegyért... (Persze, ahogy a dolgok mostanában alakulnak, még a végén kitalálja valami csoport, hogy márpedig a személyes szabadság súlyos korlátozása az, ha nem szarhat bárki bármikor az étteremben az asztal közepére... Ajjaj, nem szeretnék ötleteket adni...)

   Ennyi.
   Utoljára módosítva: 2017 Október 26
  12. fych
   fych
   Gagamail, teljesen mindegy, hogy milyen formában, milyen háttérrel történik. A cenzúra az cenzúra.
  13. sebi53
   sebi53
   Van vagy nincs Soros terv, mindegy, de aszerint működik! A menekültek ugyan látszólag nincsenek Magyarországon, de ránk is hatnak és előbb-utóbb ide is jönni fognak, mert nincs az EU-n belül határ! Lehet, hogy a kábítószer dílerek és egyéb bűnözők már itt vannak, mert itt is lehet pénzhez jutni! Merkel agyilag megzakkant és közelről nem ismeri a valóságot, csak egy álomvilágban él! Vagy csak a pozíciójához ragaszkodik és így tud ott maradni, csak így tartják meg a támogatói! A rengeteg migráns az egész EU gazdaságát le fogja rohasztani! Magyarországon vannak jogszabályok, amiket nekem be kell tartani, pl. nem megyek át a határsávon, csak határátkelőn, papírokkal! Miért kell elfogadnunk, hogy a Pakisztánban "üldözött" ember elmenekül és megmondja, hová akar menekülni? Az afrikai néger honnan vesz 10 ezer eurót az utazásához, eladta a nádgunyhót?
   Csak néhány kérdést tettem fel, ami elgondolkodásra kellene ingereljen!
   Az EU-ban lévő szocialisták jobb lenne, ha befognák a szájukat, azért akarnak hatalomra kerülni, hogy folytassák a Fidesz után a lopást!
   B.Péter és Lisa98 kedveli ezt.
  14. Vegetable
   Vegetable
   Nem azt mondtam, hogy feltétlen okos dolog ilyen dolgokat meghatározni egy étteremben, vagy valami, csak hogy mivel magánterület, joga van hozzá, ellentétben a közpénzből müködtetett intézménnyel.

   Néha okos dolog, mert az étterem, ahol szinte múzeumi körülmények vannak, x összetört tárgy után kitiltotta a 10 vagy 12 év alattiakat (már nem tudom), de bejelentette, hogy szivesen látja a kutyákat, azok még nem törtek össze semmit, a szülői felháborodáshullámnak köszönhetően azóta telt házzal üzemel, és mindenki oda akar menni, akit nem zavar pl. egy kutya, de nem ragaszkodik hozzá hogy az ebédet üvöltve rohangáló kisgyerekek társaságában élvezze (ez természetesen nem a gyerekek, a szülők hibája, akik mindent rájuk hagynak. normálisan nevelt gyerek nem rohangál üvöltve egy étteremben, vagy ha a kora miatt teszi, akkor éretlen étteremben tartózkodni. egyik ismerősöm kisgyerekei se igy viselkednek). Szóval reklám lett :) És igen, ha a telkemen nyitok egy kocsmát, éttermet, stb, akkor a vonatkozó épitési, higéniai és egyéb szabályoknak meg kell felelni, de ennyi. Ott vannak a telt házas éttermek, szórakozóhelyek biztonsági cerberus hegyekkel a kapunál, akik biza ugy válogatnak, ahogy akarnak. Magánterület. Ha a tulaj ott áll, és mondja, hogy téged szivesen látlak, téged nem, ahhoz sincs köze senkinek. Amennyiben nem bőrszin, vallás, vagy koszszint alapján válogat, hanem bármi más, magánügy. Pl. egy klub csak azoknak, akiknek van orrplasztikája. Megteheti? Igen.
   udvarfy kedveli ezt.
  15. fych
   fych
   Ez mind szép és jó, de mit tesz akkor, ha valaki, akinek nincs orrplasztikája, telekürtöli a világot, hogy őt azért nem engedték be, mert ... (szabadon választható, ma divatos "elnyomott" csoport)... Mit tud tenni ellene a tulaj, ha "nekiesnek a hiénák és kicsinálják"? Pláne, ha el sem mondhatja az igazát, mert senki nem hallgatja meg?
   udvarfy kedveli ezt.
  16. Vegetable
   Vegetable
   Azt irtam, szakadt gönc. Nem azt, hogy retkes, tajtrészeg és tetves, aki melegedni akar bemenni.
   És bizony vannak olyan szituk, hogy a 999 ember elmehet, de ha az 1 embert elküldik, akkor törvénytelenséget követnek el.

   A különbség... Magán kontra Közpénz...
  17. Vegetable
   Vegetable
   Semmit. Nem azt mondom, hogy érdemes megtennie, és megveregetik a vállát, hanem hogy TÖRVÉNYES megtennie, ha akarja.
  18. fych
   fych
   Manapság a törvényességet - egyre többször - felülírja a tömeghisztéria, a "bulvár", a "sértettség". Ez a tömeghisztéria elhallgat, pusztít, kinyír minden olyan tényt, bizonyítékot, ami az ellenkezőjét bizonyítaná annak, amit ők állítanak. És ennek következménye lehet az, hogy az illető bezárja a vállalkozását, tönkre megy, hajléktalan lesz, csak mert "egyesek" - tökéletesen elferdítve, kiforgatva a valóságot, a tövények ellenére - kicsinálják.
   udvarfy kedveli ezt.
  19. Melitta
   Melitta
   Ki kivancsi az epes megjegyzesedre?
   A cenzura az amikor kijavitjak ,torlik irasod valamelyik reszet.
   Ez nem tortent meg, de minden lehetseges, igyekszel rendesen.
   Az MTI amit nem hozott le, te maradsz info nelkul nem en mert elolvastam es eleg fontos Mo szamara.
   A Canadahun azok szamara keszult akik itt jol erzik magukat, akik nem , sajnaljuk nem kotelezo idejonni.
   Mi mindenkit szivesen latunk vendegsegbe, de kell minimum viselkedni ez viszont elvaras minden vendegtol, mert a vendeglatot megse illik kritizalni.
   Mindenhol van hazi rend. mi az, ami elmegy, mi az ami nem.

   Ha nem tudnad az oldal nem elkotelezett, de mentes minden rasszimustol es kirekesztestol.
   Az anyagiakrol, Sajnos minden honapban borotva elen tancolunk a szerver koltseg miatt. Itt mindenki ingyen bermente dolgozik es adja tudasat munkajat idejet ezert a kis kozossegert amit kozosen alakitottunk ki. Mi nem vitazni akarunk es meggyozni barkit igazunkrol, de semmilyen demagog kormnay propagandara nem vagyunk kivancsiak.
   A Fidesz kezebe 97% a mediaknak,van boven valasztekod panaszra nem lehet okod. Ott kifejtheted a kritikadat.
  20. Lisa98
   Lisa98

   Na pont erre a reakcióra számitottam.

   S hogy nem alaptalanul irom: természetesen megtörtént a törlés, 2017.IX. 30án.
   Ahogy irod: "A cenzura az amikor kijavitjak ,torlik irasod valamelyik reszet."
   pitti kedveli ezt.

Megosztás