Az olasz kormány beszólt a magyaroknak is Az embercsempészek elleni harc a fontos.

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 12.

Melitta - 2017 November 12, 05:44
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az embercsempészek elleni harc a fontos, nem kellenek falak és kerítések a migrációban. Csak Olaszországnak van tisztességes, emberséges válasza a menekültkérdésre - mondta el Paolo Gentili olasz miniszterelnök a Cuamm-Medici con l'Africa (Orvosok Afrikával) állami segélyszervezet éves találkozóján Milánóban.

  "Mi vagyunk az egyetlen ország, amelynek egy tisztességes és becsületes migrációs politikája van. Amikor az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker azt mondja, hogy Olaszország megvédte Európa becsületét, akkor büszkén lehetünk olaszok. Köszönöm ezt mindnyájuknak" - kezdte beszédét Gentiloni a találkozón szombaton az Il Giornale szerint.

  A politikus diszkréten, nevesítés nélkül, de félreérthetetlenül utalt azokra az országokra (köztük a határok lezárását leginkább hirdető Magyarországra is), amelyek kerítést építettek és elzárkóztak a menekültkérdés és a migrációs hullám emberséges rendezésétől. "Büszkék vagyunk arra, hogy nem emeltünk falakat és zártuk be az ajtókat, helyette az embercsempészek ellen harcolunk" - mondta a kormányfő.

  A politikus emellett arról beszélt, hogy a jelenlegi helyzet rendezéséhez más fajta megoldások szükségesek: "A jövőnk, sőt a biztonságunk szempontjából, Afrika jövőjének stratégiai fontossága van. Őszintén fel kell mérnünk, hogyan segíthetnénk Afrikának, nem igaz, hogy folyamatosan változnak az igényeik, vagy hogy állandóan változtatja álláspontját, ezek mind a mi döntéseinktől függnek."

  Afrika kérdését azért is kulcsfontosságúnak tartja, mert onnan akár emberek milliói menekülhetnek a bizonytalan politikai helyzet vagy a klímaváltozás hatásai miatt. Az ENSZ szerint akár évente 25 millió klímamenekült is útnak indulhat a jövőben.

  A címlapképen Paolo Gentiloni, olasz miniszterelnök látható.
  Forrás: Julien Warnand / POOL / AFP.

  olasz allmfo.jpg
   
  Ernoe és varázsdoboz kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 12.

  1. Ernoe
   Ernoe
   Gyulám, a differenciált képhez tartozik (ez is bennevan a Spiegel cikkben), hogy két Rendöri-szakszervezet van, a Deutsche Polizeigewerkschaft és a Gewerkschaft der Polizei (GdP), akik egymástol eltérö véleményen vannak. A GdP Berlin azt állitja, hogy ök még nem tapasztaltak ilyet.
   -
   Egyáltalán nem értem, hogy miért kell pánikba esni. Amikor Bundeswehr tisztet elkaptak Bécsben mert menekültek nevében gyilkosságokat tervezett a barátjával akkor nem hördültél fel. Vagy nem figyeltem oda?
   -
   Nem kelett sokáig keresnem, mig megtaláltam, hogy a hiresztelés amire az egyik Polizei szakszervezett is felült, egy fake news volt.
   A meggyanusitott unokatestvér egy Gelsenkircheni Arab-Clan fejének, nem is rendör ahogy kiderült. :)
   -
   "Arabische Clan-Mitglieder bei der Polizei? Ein krasser Beleg dafür schien im Netz gefunden. Doch der vermeintliche Polizist ist keiner." ;)
   -
   Lehet nyugdodtan aludni Felcsuton. ;)
  2. CasaLoma
   CasaLoma
   Amióta Líbia kitiltotta partjai mellől ezeket az életmentő szervezeteket, azóta nem nagyon lehet hallani-olvasni tömeges vízbefúlásokról. Korábban szinte minden napra jutott egy vagy több ilyen hír.
  3. Sussi07
   Sussi07

   Aha értem, tehát fake news volt.
   Hasonlóan a svéd rendörséghez nálatok is kiszivárognak dolgok néha amit aztán gyorsan kisimitanak. ;)

   A 45%-os aránynál nem tartom lehetetlennek, hogy teljesen véletlenül közéjük kerül 1-2 klán tag. Vagy legalábbis olyan aki nem 100%-ban lojális a a munkáltatójához.
   itsu és udvarfy kedveli ezt.
  4. analema
   analema
   Pont erről szól az itt többször megemlített NGO kódex. Többek között benne van, hogy nem ösztönzik arra a líbiai partoknál a hajókat arra, hogy nekivágjanak az útnak, például nem küldik a fényjelzéseket, hogy lehet indulni...aztán vagy sikerül vagy nem. Illetve ha gond van, akkor nem mennek oda kavarni, hanem hagyják a partiőrségnek, hogy koordinálja a folyamatot.

   Nincs itt szó semmi kegyetlenségről, hanem arról, hogy az egész civil tevékenység értelmetlen utazási kísérletekbe kergeti az embereket. Már csak ezt kivéve a képből kevesebben vágnak neki az utazásnak, ahol nem kicsit rossz a halálozási ráta.
   setni, CasaLoma és udvarfy kedveli ezt.
  5. Ernoe
   Ernoe
   Nem engem kell, hogy értsél hanem a cikket amit belinkeltem.
   Ott levan irva, hogy egy Gelsenkircheni foto nagy aggodalmat keltett, mert a képen egy Arab Clan-fönökének az unokatestvére rendörruhában volt lefényképezve. Késöbb kiderült, hogy ez az ember nem tartozott soha a rendörséghez.
   -
   Hol a probléma? Beszéljünk konkrétan arrol, hogy hány neonazit kelett már valoban eltávolitani rendöri szolgálatbol, hogy un. Reichsbürgert is találtak, egy ilyen figyelmeztette a rendört lelövö reichsbürgert, hogy jön a házkutatás.
   -
   Azt hiszem, a Gyulával egyetemben vakok vagytok az egyik szemetekre.
   -
  6. Sussi07
   Sussi07
   Ne erölködj, nem fogok vitába szállni veled. Trollokat nem etetek. ;)
   Felölem annyit távolitanak el amennyit akarnak. Off-téma részemröl befejezve.
  7. Ernoe
   Ernoe
   Szerintem nem NGO-kodexet akartál mondani hanem "viselkedési kodex tengeri mentésnél" amit az Olasz kormány akart aláiratni az NGO-kal.
   -
   Jo lenne ha tanulmányoznád mi áll benne, akkor tudnád, hogy miért nem hajlandok az NGO-k ezt aláirni. Eddig csak kát szervezet irta alá, a nagyok mind "Orvosok határ nélkül" nem. Ebbe ugyanis olyan pontok vannak, hogy a vizböl kihalászott menekülteket nem adhatják át más hajoknak, ami egyenlö a gyilkossággal. Második, hogy a semlegességüket nem akarják feladni azáltal, hogy egy fegyveres rendör ülljön az ö hajoikon.
   -
   Jobb lenne ha arrol is irnál, hogy a Neonazi-Marinee hajoját lefoglalták a hatoságok, ezek azért mentek oda, hogy megakadályozzák a vészhelyzetben levö menekültek megmentését.
  8. itsu
   itsu
   Például szigorúan tiltja az olasz kormány által kidolgozott magatartási kódex, hogy kikapcsolják a hajó helyzetének megállapítására és mozgásának követésére szolgáló berendezést, ezért megszünt a migránstaxiztatás.
   B.Péter, setni, udvarfy és 1 másik tag kedveli ezt.
  9. itsu
   itsu
   aláírják azok, de jó tisztában lenni azzal, hogy az olasz ügyészek több vizsgálata is egyértelműen kimutatta, hogy az embercsempészek és a civilek együttműködnek.

   a líbiaiak meg egyszerüen [email protected] a viselkedési kódexre, lőnek ha nem hagyják el a felségvizeiket a felszólítás után. Hány millió eurót is kaptak? Megdolgoznak a pénzükért.
   B.Péter, CasaLoma, udvarfy és 1 másik tag kedveli ezt.
  10. Ernoe
   Ernoe
   -
   Mivel rengeteg aktivista-csoport dolgozik a tengeren veszélybe került menekültek megmentésén (némelyik 2-3 emberböl áll) illö lenne hogy megnevezd azokat akik ellen vádak vannak és azt is, hogy mi a birosági vizsgálatok eredménye? Különben egy aljasság amit csinálsz.
   -
   Várom a válaszod.
   -
   Olvassad el a Süddeutsche Zeitung jelentését a német "Jugend Retett" aktivisták elleni vádakrol.
   -
   Azt se hallgassad el, hogy az un. bizonyitékok szélsöjobboldali csoportoktol (Neonazi-Marine) származik akik direkt azért mentek a Földközi tengerre, hogy megakadályozzák az NGO-k munkáját. Ök ezt "Europa védelmének nevezik". Idöközben az ö hajojukat is lefoglalta a rendörség.
   -
   Itt egy másik cikk a Die Zeit online ami dementálja a vádakat.
   -
   Utoljára módosítva: 2017 November 13
  11. ppix
   ppix
   Tudod van a FRONTEX, Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (szóval nem az olasz ügyészek) .... így találhatsz információt nehogy az legyen hogy magyarországi állami propaganda:

   The European Union’s (EU) border agency Frontex has accused major charities of colluding with criminal gangs to bring migrants into Europe.

   Az olasz ügyészek, hogy pontosan milyen "civil" szervezetek ellen nyomoznak nem tudom, de hitrelenjében ilyesmiket lehet találni a neten:

   Carmelo Zuccaro (the chief prosecutor of the Sicilian town of Catania ) says "some"
   NGOs take calls from Libyan smugglers, pick up migrants even when their boats are not in danger, turn off their radio transmitters to hide their trespassing into Libyan waters and "perhaps" receive money from criminal networks.
   He has singled out Malta-based MOAS and smaller German, Spanish and Dutch organizations as prime suspects, while bigger NGOs, like Doctors Without Borders (MSF) and Save the Children, are above reproach.

   hogy áll a nyomozás, vsgy már el is hagyták az olasz felségterületeket nem tudom.

   De természetesen az olasz hadihajók nem a migránsokat akarják megállítani, hanem az embercsempészek ellen hadakoznak ;)

   milyen megható megfogalmazás, mintha azt mondanám én se azért zárom be az ajót, hogy védjem a tulajdonom, hanem hogy megvédjem a polgártársaimat a bűnbeeséstől ;)
   Utoljára módosítva: 2017 November 13
   setni kedveli ezt.

Megosztás