Hírek Az oroszok ördögi terve: már évekkel ezelőtt aláaknázhatták a gázvezetékeket

Björn Lund, a Svéd Szeizmológiai Hálózat (SNSN) szeizmológusa számára egyértelmű, hogy az Északi Áramlaton megfigyelhető gázszivárgások robbantások miatt történtek: „ehhez nem fér semmi kétség” – mondta.
A héten érkezett a hír, hogy – rejtélyes módon – egyszerre három ponton is szivárogni kezdett a gáz az Északi Áramlat-1 és -2 gázvezetékből.

A Kreml szerint „aggasztónak” és lehetséges szabotázsakciónak tartott események miatt rendkívüli vizsgálatot sürgetnek az oroszok. A váratlan szivárgás egyszerre három helyen indult el, amelyek miatt Németország, Dánia, Svédország, Finnország és Oroszország parti hatóságait azonnal riasztani kellett.

Tor Ivar Strömmen norvég katonai tudós és tengerésztiszt most kijelentette: „A három különböző helyszínen, egymástól ilyen nagy távolságban történt szivárgás csakis szándékos cselekmény vagy szabotázs eredménye lehet”.
Szerinte az egyetlen lehetséges bűnös csak Oroszország lehet.

Csak egy lehetséges felelőst látok, és az Oroszország. A gázvezetékek szivárgása rendkívül ritka – mondta Strömmen.

Rémisztő: így bugyog fel a gáz az Északi Áramlat vezetékből – videó „Az Északi Áramlat csővezetékei is meglehetősen újak, az Északi Áramlat 2 esetében pedig még újabbak” – tette hozzá.

Ezzel az elmélettel Søren Nørby, a Norvég Védelmi Akadémia adjunktusa is egyetért. Szerinte a robbantásokat drónok vagy búvárok végezhették, akik robbanótölteteket helyezhettek el a csövek közelében.

Nørby szerint ugyanakkor a robbanótölteteket már több évvel ezelőtt elhelyezhették az oroszok, de csak most robbantották fel.


Több svédországi és dániai mérőállomáson hétfőn – még a gázszivárgás előtt – két, egyértelmű víz alatti detonációt mértek a térségben: egyszer éjjel 2.03-kor, másodszor pedig este 7.04-kor – mondta.

Lengyelországban és Dániában is elképzelhetőnek tartják az európai gázinfrastruktúra elleni célzott támadást a két vezetékben bekövetkezett, példátlannak tartott kár okaként:

„Még nem ismerjük a részleteket, hogy mi történt ott, de világosan látjuk, hogy szabotázscselekmény történt” – mondta Mateusz Morawiecki, lengyel miniszterelnök.

A dán miniszterelnök, Mette Frederiksen szerint nehéz elképzelni, hogy véletlen egybeesésről van szó. Kedd esti sajtótájékoztatóján kijelentette: kormánya „szándékos cselekménynek” tekinti az Északi Áramlat földgázvezeték szivárgásait.

1664360049263.png
 
„A három különböző helyszínen, egymástól ilyen nagy távolságban történt szivárgás csakis szándékos cselekmény vagy szabotázs eredménye lehet”.

Szerinte az egyetlen lehetséges bűnös csak Oroszország lehet.
Teljesen logikus, hogy az oroszok állnak a robbantások hátterében, elvégre kizárólag nekik áll érdekükben, hogy a jövőben a hőn szeretett Ukrajna megkerülésével ne tudjanak gázt szállítani Európának.
 
Azt hiszem ez az elkovetkezo evek rejtelyeinek egyike.

A kerdes itt is a megsztokott: na de kinek az erdeke?
(es erre a a valasz politikai meggyozodes fuggvenye! Lesz aki orosz, lesz aki ukran, lesz aki amerikai elkovetot sejtet! De hogy valojaban ki volt az szerintem sosem fog kiderulni! )
 
Amit az oroszok letagadnak, az mind igaz.
Lasd fentebb egyel!
Ki fenyegetodzott a nordstream megsemisitésével!

"
Amerikai tisztviselők egyértelművé tették, hogy felfüggesztik az Északi Áramlat 2-t, ha Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendeli Ukrajna megszállását. Sokkal kevésbé határozták meg, hogy ez hogyan fog megvalósulni.

„Ígérem, képesek leszünk rá” – mondta Biden hétfőn, amikor további részletekért kérték.

A szankciók az egyik lehetséges eszköz."
 
Utoljára módosítva:
Aha...s mindezt az aláaknázott robbantást tették volna az oroszok akkor amikor Németországban egyre nagyobb tüntikék voltak a NS2 megnyitásáért,
pontos egybeeséssel azzal, hogy a norvég-lengyel gázvezeték megnyitásra került,
s akkor, miután az ami flotta éppen ott, ebben a térségben tartott egy hadgyakorlatot 4000 emberrel.Northern Coast 2022 a manöver neve.

1664367077872.png


Ügyesek ezek az oroszok. Mint az ürgebörbe bujt jugoszláv kémek. Mi mindenre képesek. Csak ugy, uk muk fuk robbantgatnak. Feltünés nélkül. Áájjájj.


Én csak azt nem értem, hogy ilyen gonosz orosz akció után ez a neveletlen lengyel exkülügyér miért nem az oroszoknak köszönte meg a felrobbantást...hogy nem szégyelli magát.


Az ami elnökröl már nem is beszélve...

 
Utoljára módosítva:
Amit az oroszok letagadnak, az mind igaz.
Ez a bekezdés a kulcsa az egész történetnek.

“A cutoff of gas flows through Ukraine is painful but manageable,” Tsafos said. “
A total cutoff of Russian energy exports would be catastrophic. There’s no way for Europe to replace those volumes in any meaningful way.”
 
Az a "legvicesebb", hogy az a szakasz készült el utoljára, szóval évekkel ezelőtt ott sem volt a vezeték, nem volt mit aláaknázni. É pl. a lengyelekre tenném a voksot, már az építéskor is voltak "agressziv" lengyel halászhajók a csőfektető hajó körül, plusz ők is egy csomó pénzt buknak, ha a tranzit megkerüli őket.
 
Az a "legvicesebb", hogy az a szakasz készült el utoljára, szóval évekkel ezelőtt ott sem volt a vezeték, nem volt mit aláaknázni. É pl. a lengyelekre tenném a voksot, már az építéskor is voltak "agressziv" lengyel halászhajók a csőfektető hajó körül, plusz ők is egy csomó pénzt buknak, ha a tranzit megkerüli őket.
Többesélyes a történet, szerintem kettő van, aki biztosan kizárható, mégpedig a cső 2 végén levő Oroszország és Németország.
Nekik biztosan nem állt érdekükben robbantgatni.
 
Többesélyes a történet, szerintem kettő van, aki biztosan kizárható, mégpedig a cső 2 végén levő Oroszország és Németország.
Nekik biztosan nem állt érdekükben robbantgatni.
Hisz a jelenlegi ukrajnai harcok egyik kiinduló pontja is az volt, hogy nem nyilt meg az Északi áramlat 2. Erre pont ők robbantanák fel, mikor még ki sincs fizetve nekik?
 
Ki nyer a robbantásokon? Aki napi áron ad el gázt...
Másrészt figyelmeztetésnek sem utolsó. Szerintem ezt a két csövet Putyin életében már úgysem használták volna...
Ha lesz következő, akkor vajon melyik lesz?
 
A legvalószínübb teóriát ma hallottam a helyi agytröszttől. A Posta előtti részen szokták tartani a napi konferenciájukat, és igazi reneszánsz emberek, mindenhez is értenek. Egyértelműen amerikai katonák voltak,
akik a Föld peremén lévő jégfalat védik, hogy senki le ne pottyanjon a peremről. Őket vezényelte oda az amerikai hadsereg, mert attól tartottak, hogy a gázvezeték megolvassza a falat és így leömlik az űrbe a tengervíz.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,786
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére