Az ortodox keresztelő közben halt meg egy kisbaba

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 20.

Melitta - 2017 Szeptember 20, 17:12
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Egy rejtélyes csecsemőhalál ügyében vizsgálódik a iași-i rendőrség. A kisbaba a megkeresztelése közben veszítette életét. Az ortodox egyház szerint a szertartás közben nem történt semmilyen rendkívüli esemény, amely a gyermek halálát okozhatta volna.

  A tragédia szombaton történt Iași-ban. A keresztelést végző ortodox pópa a szertartás végén észlelte, hogy a kisbaba nem lélegzik. A szülők riasztották a mentőket, akik megállapították, hogy a csecsemőnek nincs pulzusa, és fulladásos tünetei vannak. Kórházba szállítása közben megpróbálták újraéleszteni, de az életét nem sikerült megmenteni.

  A moldovai ortodox érsekség szóvivője, Marian Timofte az Agerpresnek azt nyilatkozta, hogy a keresztelési szertartás közben nem történt semmilyen rendkívüli esemény. „A kisbaba úgy reagált, ahogyan a csecsemők ilyenkor szoktak: felsírt, cumiztatták, majd megint felsírt. Megkérdeztem a pópát, elképzelhető-e, hogy a kisbaba vizet nyelt, amikor a medencébe merítette a testét. Ezt ő teljességgel kizárta. Várjuk mi is a törvényszéki orvosok jelentését” – jelentette ki az egyházi szóvivő.

  Agerpres

  keresztelo.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 20.

  1. Ernoe
   Ernoe
   Borzaszto.
   -
   vazonosito kedveli ezt.
  2. cdurmol
   cdurmol
   CasaLoma és Ernoe kedveli ezt.
  3. orion-köd
   orion-köd
   Iași magyar neve amúgy Jászvásár.
   setni és Aniko955 kedveli ezt.
  4. sidavoq
   sidavoq
   .
   Timothy Schmalz kanadai szobrász megrendítő alkotást készített, amely megjárta a világ nagyvárosait Washingtontól a Vatikánig. A padon fekvő, pokrócba burkolózó alak lehetne egy hajléktalan is, akinek az arcát nem látjuk, de lábán a keresztre feszítés sebhelyeit igen. A köztéri vándorszobor a nap 24 órájában hirdet igét az alkotója szándéka szerint. A hívőknek azt üzeni, lássuk meg Krisztus arcát a kirekesztett emberekben, és a nem hívőket is arra emlékezteti, hogy forduljanak segítséggel az elesettek felé. Az együttérzés jelképévé vált művet a tíz éves Ars Sacra fesztivál programjaként hozták Kaposvárra.
   Beka Holt, CasaLoma és ladybug7spots kedveli ezt.
  5. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Jól is nézne ki a kisfiú, ha levágnák a péniszét !!! .... itt most nem mennék bele a körülmetélés egészségügyi hasznának mikéntjébe, de a szexuális életében tagadhatlan lesz az előnye...;)
   Melitta kedveli ezt.
  6. tornando
   tornando
   „Ha nem lennék ateista, olyan Istenben hinnék, aki nem a szavaik, hanem a teljes életük alapján menti meg az embereket. Azt hiszem, inkább választana egy őszinte és becsületes ateistát, mint egy tv-szónokot, akinek minden szava Isten, Isten és Isten, de minden tette aljas, alávaló és tisztességtelen.”

   És ígérem nem merítem vízbe a csecsemőt.
   Ellenben orosz úszásoktatásra tanítanám a babákat
   Utoljára módosítva: 2017 Szeptember 20
  7. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Köszönöm az infot ! Itt a képe, azoknak akik mint én, nem ismerték:

   homeless-jesus-sculpture.jpg
  8. Ernoe
   Ernoe
   A keresztelés rituáléját kezdetben a haldoklóknak tartották fenn, aztán jött az egyház az "öröklődő bűnnel" ami arról szol, hogy mivel Adamot és Evát a Sátán bűnbe csalta ezért minden ember bűnös. Ezen csak az Istenhez való közelség, az egyházhoz való tartozás segíthet.
   -
   Martin Luther, a 16. századi reformátor, a megkeresztelkedés szükségességét sokkal drasztikusabban fogalmazta meg: a kereszteléskor megfolytjuk magunkban az Ádámot. (Ezuttal a gyerek is ráment)
   -
   A gyakori gyermekelhalálozás idején - biztos, ami biztos alapon - elkezdték az emberek az újszülötteket megkeresztelni. A 15. századi Baseli, Ferrarai és Florenzi zsinat írásba foglalta, hogy aki az "öröklődő bűn állapotában" meghal az a pokolba jön. Ez a tanitás ma is érvényes.
   -
   Megnem keresztelt kisgyerekek nem kerülnek a pokolba, csak ennek ez előszobájába az un. Limbusba, ami ugyan nincs leírva de nem lehet nagyon kellemes. Ott valószínűleg sötét van és hideg, a tetejében minden szó visszhangzik.
   -
   A keresztények tehát jogosan félnek a pokoltól és ennek a várótermétől, ezért a Vatikán 1950-ig kötelességként elöirta, hogy a bábák minden újszülöttet kereszteljenek meg. Rizikó-terhesség esetén - nem tréfa - a keresztelést injekciós tűvel bespriccelt szentelt vízzel hajtották végre.
  9. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Csűrhetjük-csavarhatjuk, de ez akkor is egy barbár szertartás, hatalmas sokk egy kisbabának.
   varázsdoboz kedveli ezt.
  10. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Ha, ez valóban így "működik" akkor elég az, hogy abban a pillanatban nyomják bele a gyerek fejét a vízbe, amikor éppen levegőt akar venni a következő sírási rohamhoz.
   És mint tudjuk, a szentelt-víz nem azonos a magzat-vízzel.
   varázsdoboz és Ernoe kedveli ezt.
  11. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Ez a barbarizmus! Miért nem elég úgy ahogyan a több egyháznál, a Kicsi fejebúbjára csorgat egy pici vizet egy kancsóból a keresztelő medence felett? A lányomat is így keresztelte a református egyház. Akkor most kárhozott lesz, mert nem fulladt bele a hideg vízbe?
   Utoljára módosítva: 2017 Szeptember 21
   vulpes kedveli ezt.
  12. Aniko955
   Aniko955
   10913138_797858776955096_1807391034_n.jpg

   Bocsánat, tudom nem a hangulatnak megfelelő, de nem tudtam ellenállni.
   Ernoe kedveli ezt.
  13. tornando
   tornando
   Nulla az esélye.Kiválasztódás.
   A dicső a vallási hit.
  14. Nikosz99
   Nikosz99
   Meg kéne várni a törvényszéki vizsgálatot hogy mi volt a halál oka.
   cdurmol kedveli ezt.
  15. udvarfy
   udvarfy
   Nikosz , minek ?! Mi tudjuk mitörtén és kész !! Minek ide vizsgálat ??
   cdurmol kedveli ezt.
  16. Ernoe
   Ernoe
   A keresztelések száma évröl évre csökken. Különösen az EU-kibövités ota egyre több német állampolgár Kelet-Europába gyakorolja ezt az idelyétmult folklort.
   -
   Ennek több elönye van: meglehet vele kerülni a kötelezö egyházadot és ha a gyerek késöbb mégis templomban akar házasodni elölehet kapni a keresztlevelet amit a magyar lelkészek "internationál" jelzövel állitanak ki. Hogy a "mindent-láto" az égben nem veszi észre hogy kijátszák a cégét? :(
   -
   A keresztség ugyan ugy mind a muszlem valláshoz tartozás "visszavonhatatlan", egyszer muszlem, mindig muszlem, de a szenteltviz sem moshato le - tanitják az egyházak. Ezt érezték a nacinálszocializmus alatt az apácák és a papok, akik a hivatal számára csak zsidok maradtak.
   -
   Erdekes, hogy nállunk a templomba lépnek be az emberek az egyházba de a tanácsházán keresztül lehet csak a tagságot elhagyni.
   -
   A megkeresztelés tulajdonképpen ingyen van de a kilépésnél kezelési kötséget számitanak fel, ezzel akadályozva, hogy a megélhetési segélyböl élök ne szaladjanak el.
   -
   Akit erdekel a tarifa az itt utánanézhet, városonként más.
   -
   Idöközben vannak jotékonysági intézmények akik anyagi segitséget nyujtanak annak aki kiszeretne lépni az egyhábol de anyagi okokbol nem tudja megtenni.
   setni kedveli ezt.
  17. victorvacendak
   victorvacendak
   A boncolás majd eldönti, hogy aspirált-e a gyerek.

   Amerikában van egy mozgalom, amiben olyan férfiak viszik a prímet, akiknél felnőttként végezték el a bavatkozást, és van összehasonlítási alapjuk. A lényeg, hogy metéltként minden sokkal szarabb... De a legrosszabb ebben, hogy a gyereknek nincs beleszólása, pedig kihatással van az egész hátralévő életére. Az egészségügyi haszna egyelőre még kérdéses (aki kondomot használ és nincs hihiénés szempontból hátrányos helyzetben, annak nem sok haszna van belőle). Amúgy tényleg nagyon sok péniszsérülés okoz, hogy nem orvos végzi a metélést. Nem csak a pénisz levágása, rengeteg a hegesedés ami komoly torzulást okoz a pénisz alakjában. De relativizálhatjuk a dolgot, ez még mind semmi a vallási alapú női metéléshez, ami lehet, hogy eredetileg a szintén a "csak" preputium eltávolítását célozta, de a világ jó részén ennél drasztikusabb csonkítás, ami jórészt visszafordíthatatlan.
  18. Nikosz99
   Nikosz99
   A csonkítás oké a vízzel locsolás nem oké. Vedd tudomásul.
   cdurmol kedveli ezt.
  19. vazonosito
   vazonosito
   Máté: "Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát."
   Jakab: "Testvéreim, mit használ, ha valaki azt állítja, hogy van hite, tettei azonban nincsenek? Mert ahogy lélek nélkül halott a test, a hit is halott tettek nélkül."

Megosztás