Az USA-ban és Kanadában már szavaztak a magyarok

Az amerikai és a kanadai magyar külképviseleteken közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban befejeződött a voksolás a magyar országgyűlési képviselőválasztásokra.

Az Egyesült Államokban és Kanadában helyi idő szerint szombaton este hét órakor fejeződött be a szavazás. A jogosultak az észak-amerikai kontinensen az időeltolódás miatt voksolhattak szombaton, mindenütt reggel hat óra és este hét óra között.

A külképviseleteken - előzetes regisztrálás után - azok szavazhattak, akik magyar állampolgárok, és rendelkeznek magyarországi lakhellyel. Aki magyar állampolgár, de nincs állandó magyarországi lakcíme, csakis levélben szavazhat.

Az Egyesült Államokban öt városban - Washingtonban, New Yorkban, Chicagóban, San Franciscóban és Los Angelesben - várták a külképviseletek a szavazókat, míg az északi Kanadában a fővárosban, Ottawában lévő magyar nagykövetségen és a torontói magyar főkonzulátuson lehetett voksolni.

Az Egyesült Államokban összesen 2357-en regisztráltatták magukat, s csaknem mindenütt magas, 80-85 százalékos volt a részvételi arány. A Külföldi Választási Iroda (KÜVI) jelen lévő vezetői arról tájékoztatták az MTI-t, hogy incidens, rendzavarás, rosszullét sehol nem történt, a szavazás mindenütt zavartalanul zajlott le. Egy panaszos bejelentés volt, mégpedig a washingtoni magyar nagykövetségen.

Az amerikai fővárosban 378-an regisztráltak, és 302 szavazó jelent meg, ez 80 százalékos részvételi arányt jelent. 140-150 volt azoknak a választóknak a száma, akik - mivel nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel - a levélben leadott voksukat személyesen adták át a nagykövetségen berendezett választási helyiségben. Peterdi Anikó, a Külföldi Választási Iroda washingtoni elnöke az MTI-nek elmondta: "Egy panasztételre került sor a választási listán való részvétellel kapcsolatban". Az illető a nemzetiségi listán regisztrált, de a listán nem szerepelt, emiatt panasszal élt.

Az észak-amerikai kontinensen a legtöbben New Yorkban járultak az urnákhoz. 1070 fő regisztrált, és 947 magyar állampolgár - a szavazók 88,5 százaléka - el is ment szavazni. A csakis levélszavazásra jogosultak közül 94-en személyesen vitték be a lezárt borítékot a főkonzulátusra. Dr. Rónaszéki Áron, a Külképviseleti Választási Iroda New York-i vezetője telefonon arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az utolsó szavazó 15 másodperccel az urnazárás előtt érkezett meg, de még fogadták.

A voksolás zökkenőmentes volt, hangsúlyozta, de hozzátette, hogy voltak, akiket vissza kellett utasítani, mert vagy nem szerepeltek a választási jegyzékben, vagy csakis levélben szavazásra voltak jogosultak, ám erről nem volt tudomásuk. A New York-i misszión "több olyan eset volt, hogy valaki levélben szavazott volna, de nem kapta meg a csomagot" - közölte dr. Rónaszéki Áron.

Kumin Ferenc New York-i főkonzul az MTI-nek elmondta: a főkonzulátus már tavaly ősz óta folyamatosan tájékoztatta a helybéli magyarságot a választási tudnivalókról. New Jerseyben, Connecticutben, Pennsylvaniában jártak, s ahová nem jutottak el, ott a tiszteletbeli konzulok segítségét kérték. "Egyszerű dolog a külföldi voksolás, de van néhány olyan szabály, amelyet nagyon meg kell érteni. Sokszor a magyar nyelv hivatalos fordulataiban talán már nem olyan könnyen kiigazodó idős embereknek kélt el a részletes tájékoztatás" - fogalmazott Kumin Ferenc.

A kanadai fővárosban, Ottawában 120-an regisztráltak, és 94-én le is adták a szavazatukat, ez csaknem 80 százalékos részvételi arányt jelent. Valentovics Péter, a Külföldi Választási Iroda (KÜVI) ottawai vezetője szerint rendkívüli esemény, technikai malőr nem fordult elő, panasszal sem élt senki. "Ottawában összesen 240 polgár szavazott levélben" - tette hozzá Valentovics Péter.

A kanadai Torontó magyar főkonzulátusán - dr. Bernhard Barbara Éva helyi KÜVI-elnök tájékoztatása szerint - körülbelül 85 százalékos volt a részvétel, a 411 regisztrált szavazóból 356-an adták le a voksukat. "Rendkívüli esemény nem történt" - hangsúlyozta dr. Bernhard Barbara Éva.

szavazo urna.jpg
 
Köszönöm, hogy ezt megosztottad, már kicsit világosabb a kép.

Nos ez NEM JÖTT ÖSSZE. És tudod mi az érdekes? Épp nagyjából azután SZARÓDOTT el kurvára minden, hogy lényegében EU-tagok lettünk! Pont addig még valahogy ki is bírtam, nem mondom hogy minden oké volt, de addig tényleg nem volt nekem SOKKAl rosszabb mint a szocializmusban. Mindamellé pedig volt REMÉNYEM. Hogy oké, itt az EU, most majd jön a sok pénz, igaz hogy nem az én zsebembe, de lesznek beruházások, munkahelyek, mittudomén...

Én úgy emlékszem az EU csatlakozásra, hogy annak a szoros előkészítése, a tárgyalások jelentős része az első Orbán kormány alatt volt. Aztán nyáron jött a kormányváltás, a szocialista kormány minél előbb be akart lépni, mindenáron, és feladták az összes tárgyalási pozíciót. Például belementek abba - egy agrár országban!!! - hogy a magyar mezőgazdaság az EU-s hoz képest 40% támogatást kap úgy, hogy azt a kormány sem egészítheti ki. Ugyanekkor a lengyelek kiharcolták az azonos mezőgazdasági támogatást.

Aztán a másik csapás a privatizáció volt, amikor részeben az Antall, részben a Horn kormány ész nélkül osztogatta fillérekért az állami vállalatokat. Barátod Gyurcsány is ekkor gazdagodott meg.

Amikor átvették Medgyessiék a kormányrudat, még úgy volt, hogy 2007-től itt is euro lesz. Pedig szárnyalt a gazdaság, például az államilag támogatott lakásépítésnek köszönhetően. Felépült rengeteg wellness szálló, ahova azóta is özönlenek az emberek, és ez is munka és bevétel.

Nem lett euro , bár ez pillanatnyilag még jó is. A kormányváltás után be is döntötték rögtön az államilag támogatott lakáshiteleket, és jött a devizahitel. Az eredmény ismert.

Beruházások az utóbbi 8 évben voltak rendesen. Jöttek ide gyárak, ahol van munka. Épülnek a lakások ismét, ami szintén részben munka, részben pedig az emberek hozzá tudnak jutni, mert van hozzá masszív támogatás. És a stadionépítés is teremt munkahelyeket az építőiparban, csak mondom.

Szóval nem értem, miért nem a szocialistákra haragszol.
 
Attól függ, mit értesz fröcsögés és gyűlöletbeszéd alatt, tartok tőle ugyanis hogy tök mást mint én.

Nézd, én még a szocializmus idejében voltam gyerek, sőt, ifjú felnőtt is. 20 és 30 éves korom közt történt a gengszterváltás. NEM VOLTAK ILLÚZIÓIM, tudtam hogy nagyon szar történelmi periódusnak nézünk elébe, és semmi alapja annak a hurráoptimizmusnak, ami a lakosság többségét elöntötte.

Ennek ellenére, némi illúzióm nekem is volt azért csak másféle: hogy oké, szar lesz, és lesz akinek szarabb mint másnak, de ez akkor is egy olyan ritka történelmni pillanat, tekintve hogy sok zsét is kapunk a Nyugattól (legalábbis a csatlakozás után), hogy ANNYIRA szar talán mégse lesz, hogy ki ne lehetne bírni! Konkrétan, én abban bíztam, lesz legalább annyi szolidaritás a társadalom tagjai közt, hogy bár biztos akadnak majd akik pofátlanul gennyesre gazdagodnak érdemi munka nélkül, de azt azért nem hagyják hogy a széles tömegeknek rosszabbul menjen mint a szocializmus idején. Utóbbi alatt csak annyit értek hogy aki hajlandó tisztességesen dolgozni mint melós, annak azért lesz munkája, s annyi pénz a munkájáért, hogy éhen ne dögöljön belőle, beleértve ebbe a reszi kifizethetőségét is. Mert ez az egy azért nagyjából biztosítva volt a Kádár-rendszerben, amit ismétlem jól ismertem.

Szóval, eszemben se volt olyasmiben reménykedni hogy mindenkinek hamar sokkal jobb lesz, abban se hogy nem lesznek csókosok. Annyira naív nem voltam. Simán csak annyit szerettem volna hogy ne legyen rosszabb, vagy legalábbis ne sokkal rosszabb.

Nos ez NEM JÖTT ÖSSZE. És tudod mi az érdekes? Épp nagyjából azután SZARÓDOTT el kurvára minden, hogy lényegében EU-tagok lettünk! Pont addig még valahogy ki is bírtam, nem mondom hogy minden oké volt, de addig tényleg nem volt nekem SOKKAl rosszabb mint a szocializmusban. Mindamellé pedig volt REMÉNYEM. Hogy oké, itt az EU, most majd jön a sok pénz, igaz hogy nem az én zsebembe, de lesznek beruházások, munkahelyek, mittudomén...

És NEM EZ LETT. Sőt, ami munkahely volt az is inkább megszűnt. A végén még a feketemunka is. Szerinted ez NORMÁLIS?! Épp akkor amikor öntik az országba a milliárdokat?!

És kö9zben meg hallom napról-napra micsoda dolgokra POCSÉKOLJÁK a pénzt. Stadionra! Hát a faszom...! Jó, ne fröcsögjek?! Ne szóljak „gyűlöletbeszédet?! De igenis GYŰLÖLÖM azokat akik effélékre PAZAROLJÁK a pénzt, ahelyett hogy valami produktív dologba fektetnék: gyárat építenének belőle, vagy kórházakat újítanának fel, vagy egyszerűen megemelnék belőle a GyeS-t vagy akár a munkanélküli segélyt...

De nem, nekik FOCI kell! A francba is már gyermekkoromban is utáltam a foci erre egy futbann-megszállott Döbrögi erre bassza el azt a pénzt amit az EU tulajdonképpen NEKEM is küldött, ha a létemről se tud, de ugye abban az országban élek... (éltem akkor).

Figyelj. Az ember mindent kibír, a nyomort is, de ha ez azzal párosul hogy látja hogy közben HÜLYÉNEK NÉZIK, akkor BESOKALL.

Én is évekig kibírtam hogy csak a nyálam csorgott az üzletekben a finomságokért, meg hogy a fagyott krumplit is megettem, meg hogy mínusz húsz fokban reszkettem a dunyha alatt mert fűteni se tudtam. Kibírtam én mindent, olyan dolgokat is hogy lesápadnál tőle rémületedben. De van egy pont amikor azt mondja az ember hogy ELÉG! És nem azért mondja mintha nbem bírná ki tovább, mert képes lenne rá, de NEM AKARJA, s amiatt nem mert NINCS ÉRTELME!

Mert értelme a tűrésnek akkor van, ha reménykedhet egy jobb jövőben, ha tehát a tűrést ÁLDOZATVÁLLALÁSNAK érzi: az utódaiért, a hazájáért, a JÖVŐÉRT...

De most mondd, miféle közösséget kéne éreznem ezzel a mocskos tolvajbandával?! Mindenki annyit ér amennyi pénze van?! Anyám borogass, majd akkor mondja ez a faszfej hogy többet ér mint én, ha nemcsak pénzből van neki több mint nekem de tudásból is! Szerintem akármikor sápadtra tudnám alázni őt számítástechnikából, őslénytanból, csillagászatból, matematikából, genetikából meg egy csomó minden másból, de beszélhetünk arról is hány regényt írt már?! Szerintem egyet se, én meg...

És ez csak egyetlen csepp a tengerben tudod. Nem azzal van nekem a bajom ha valakinek van arra is pénze hogy helikopterről lődözzön szarvasokat, oké, gazdagok mindig voltak és lesznek. De azért álljon meg a menet: valami MINIMUMOT azért már csak hagyjanak meg a nagy többségnek is! Hát azért milyen már az hogy munka nélkül felveszi a millióit a nagy büdös semmittevésért, nekem meg könyörögni kell megalázóan még a szar három műszakos fekete munkáért is, és még arra is vigyázni, VÉKONYAN kenjem meg vajjal a kenyeret mert a vaj is drága a fizetésemhez képest!

Hát dögöljenek meg azt mondom, és ha ezt gyűlöletbeszédnek tartod bevallom hogy igenis gyűlölöm mindet!

Hogy én nem dolgozom rájuk többé soha az biztos. Tőlem nem kapnak egyetlen peták adóforintot se amit ellophatnak. Ha meg azzal fenyegetnek emiatt nem lesz nyugdíjam, kiröhögöm őket. Amúgy se lenne, akkor meg...?

Tehát hogy mindigis szegény voltam-e... IGEN, az, de ez önmagában nem lett volna baj. És a szegénységnek is fokozuatai vannak. És nem mindegy ki miként ÉLI MEG a szegénységet. Tudod, ha közben ilyen pofátlanságokat lát állandóan a gazdagok részéről, ilyen RONGYRÁZÁST, s azt hogy hülyének nézik közben, akkor messze sokkal rosszabb a szegénység MEGÉLÉSE.

Van aki ezt bírja. Én is bírtam sokáig. (kár volt...) Van aki még most is bírja, na azok közé én már nem tartozom.

Láttad azt a filmet, hogy „Összeomlás”? Na valami hasonlóról van szó, csak másképpen. Még nem ámokfutok, de többé nem vagyok hajlandó a „kedves nemzetvezetőnk” csicskása és játékszere lenni.
Megértelek.
Én már Kádár alatt leléptem, de trombit kapok ha az ügyeiket olvasom. Nem elég hogy lopnak, még az emberek pofájába röhögnek.
Egy példa: Matolcsy Gy.

"A szocialista Bárándy Gergely kérdezte hétfőn az elmúlt félév botrányairól a jegybank elnökét. Az MSZP-s képviselő listája Matolcsy György unokatestvérének ügyeitől fia hitelein át egészen feleségéig, Vajda Zitáig tartott. A Magyar Nemzeti Bank elnöke nem szeppent meg, válaszát azzal kezdte, hogy feltette a kérdést: ki számít egyáltalán rokonnak?

„Mert neki, mint hívő embernek 7,5 milliárd rokona van, minden ember, aki a Földön él.”


A Svájci Nemzeti Bank, minden idők legjobb elnöke azonnal visszalépett, mikor feleségét benfektes üzleteléssel gyanúsították.

"Minden a törvényes keretek között történt"
Kész, vége. Ezzel szúrják ki az emberek szemét. Mehetsz ponciustol pilátusig, eredmény nélkül.
 
Utoljára módosítva:
Felépült rengeteg wellness szálló, ahova azóta is özönlenek az emberek, és ez is munka és bevétel.

mondjuk a wellness fürdő és szálló építés mivel ez ilyen jelegű beruházásokat támogatta az unió a Megyesi-Gyurcsány érában indult, az özönlenek bele a vendégek pedig csak olyan 2012-13 nyara legalábbis nálunk onnantól nem tesz a a 25%-ban tulajdonolt fürdőjébe az önkormányzat, addig a közel nyolc évig masszívan veszteséges volt. A tulajdonrészének megfelelő összeg már nem is volt elég 2009-ben , és hogy nem menjen csődbe a város megvette a fürdő kerítését potom 95 millió forintért.
 
Tüzelöre nem tellett mert csak megfagyott 200 ember.

Az idei télen 149-en fagytak meg, ennek több mint a fele szabad ég alatt. Nagyon szomorú, de a vádaskodásod Ernoe, igazságtalan.
Mert az egész országban mindenhol van elég hajléktalan szállás, és szoc. munkások tucatjai járják egész télen a városok utcáit krízisautókkal, hogy a hajléktalanokat a szállásokra hívják. Aki nem akar bemenni, arról is gondoskodnak, magam láttam, hogy az aluljárókhoz ragaszkodókat vastag matraccal és takarókkal látják el.
Ami pedig a fűtést illeti, most legalább egyharmaddal kevesebbet fizetünk a gázért, mint a szocialista kormány alatt. A rászorulók kérhetnek lakásfenntartási támogatást, és az önkormányzatoktól is lehet kérni tüzelőt.
Ennek ellenére még biztos hogy van mit tenni ezen a téren.
Sajnos Európa-szerte sokan fagytak meg az extrém hideg miatt, nálunk sokkal gazdagabb országokban is.
 
Tanulj meg latinul!

Te pedig tanulj meg a sorok között olvasni! En sem tartalak téged egy közszégnek a neved alapján.
-
Orbán egyre gyakrabban hozza szoba "isteni küldetését", csak te vagy az a depp aki szerénységnek tekinti a mondást.
-
Mit keres egy ilyen mondás (Soli Deo Gloria - egyedül az istent illeti a dicsöség) egy demokratikus választásnál? :(
-
Orbánnak hivatabol minden magyar állampolgárt kéne képviselnie, márpedig az ország legalább 1/3 a atheista, nem hisz képzeletbeli lényekbe, a keresztények között sincsenek többségbe a reformatusok. Was soll die Scheisse!?
-
 
Te pedig tanulj meg a sorok között olvasni! En sem tartalak téged egy közszégnek a neved alapján.
-
Orbán egyre gyakrabban hozza szoba "isteni küldetését", csak te vagy az a depp aki szerénységnek tekinti a mondást.
-
Mit keres egy ilyen mondás (Soli Deo Gloria - egyedül az istent illeti a dicsöség) egy demokratikus választásnál? :(
-
Orbánnak hivatabol minden magyar állampolgárt kéne képviselnie, márpedig az ország legalább 1/3 a atheista, nem hisz képzeletbeli lényekbe, a keresztények között sincsenek többségbe a reformatusok. Was soll die Scheisse!?
-

Amikor a gyulolet veszi at a szerepet a jozan esz felett kar lesz miinden szoert
 
-
Mit keres egy ilyen mondás (Soli Deo Gloria - egyedül az istent illeti a dicsöség) egy demokratikus választásnál? :(

Ha ez téged zavar, Ernoe, akkor örülj neki, hogy ez a mi miniszterelnökünk és nem a tiéd.
Én is örülni fogok majd, hogy a ti miniszterelnökötök nem a miénk, amikor majd a demokratikus megválasztása után Allahu akbart mond :D
 
Az idei télen 149-en fagytak meg, ennek több mint a fele szabad ég alatt. Nagyon szomorú, de a vádaskodásod Ernoe, igazságtalan.
Mert az egész országban mindenhol van elég hajléktalan szállás, és szoc. munkások tucatjai járják egész télen a városok utcáit krízisautókkal, hogy a hajléktalanokat a szállásokra hívják. Aki nem akar bemenni, arról is gondoskodnak, magam láttam, hogy az aluljárókhoz ragaszkodókat vastag matraccal és takarókkal látják el.
Ami pedig a fűtést illeti, most legalább egyharmaddal kevesebbet fizetünk a gázért, mint a szocialista kormány alatt. A rászorulók kérhetnek lakásfenntartási támogatást, és az önkormányzatoktól is lehet kérni tüzelőt.
Ennek ellenére még biztos hogy van mit tenni ezen a téren.
Sajnos Európa-szerte sokan fagytak meg az extrém hideg miatt, nálunk sokkal gazdagabb országokban is.

Ne probáld szépitgetni, a megfagyottak nem hegymászok voltak, nem joszántukbol voltak az utcán.
-
Magyarországon a szépitgetett statisztika ellenére félelmetes szegénység van.
A szegénység mértéke idöközben tulhaladta a szomszédaikét, egy szinten vannak Romániával.
-
A kormány ignorálja ezt az állapotot perfid: Orbán szerint minden országban létezik egy konstans szegény réteg.
Ez az "ülledék" amiböl az olcso munkaerö nyerhetö és ez a kép ami elrettenti a középosztályt a lesülyedéstöl.
-
A statisztika mutatja, hogy Orbán hatalomrajutása ota a szegénység elsösorban gyerekeket sulytja.
Magyarország az utolso elötti helyen áll az UNESCO ranglistáján.

-
Orbán ellenszenve külföldi segélyszervezetek, és a CEU ellen ennek fényében nézendö. A kormány nem akarja a valos számokat nyilvánosaágra hozni, megprobálja megakadályozni, hogy az adatok tudományos célokra fellegyenek használva.
-
Röviden, sulyosan felelös az állapotok miatt.
 
Amikor a gyulolet veszi at a szerepet a jozan esz felett kar lesz miinden szoert

Miröl beszélsz?
Ki tapétázta ki az országot gyülöletszito plakátokkal?
Kinek a kezében vannak a mediák amikböl vizcsap modra ömlik a gyülölködés?
-
Orbán nem hivatkozhat a kereszténységre mert ugy a Vatikán mind az idegen egyházközösségek elitélik a politikáját.
-
Orbán nem képes megörizni profán modszerekkel a népszerüségét most az emberek vallásos hitével probál visszaélni.
-
Orbán a hivatalbol valo Jézuskázással megsért a neutralitást amire a hivatala kötelezné.

-
 
Miröl beszélsz?
Ki tapétázta ki az országot gyülöletszito plakátokkal?
Kinek a kezében vannak a mediák amikböl vizcsap modra ömlik a gyülölködés?
-
Orbán nem hivatkozhat a kereszténységre mert ugy a Vatikán mind az idegen egyházközösségek elitélik a politikáját.
-
Orbán nem képes megörizni profán modszerekkel a népszerüségét most az emberek vallásos hitével probál visszaélni.
-
Orbán a hivatalbol valo Jézuskázással megsért a neutralitást amire a hivatala kötelezné.
-
Te most arra haragszol aki kitette azokat a plakatokat, vagy arra aki mosolyogva, kicsit fejcsovalva megy el mellettuk azv utcan?
Szerintem rettenetesen nagy hiba osszekeverni a szereploket
 
Miröl beszélsz?
Ki tapétázta ki az országot gyülöletszito plakátokkal?
Kinek a kezében vannak a mediák amikböl vizcsap modra ömlik a gyülölködés?

Ki kampányolt azzal, hogy mindegy mi lesz az országgal, mindegy, ha kormányozhatatlan is lesz, ha új választásokat kell is kiírni, csak ne Orbán legyen? Az ellenzék az elvakult orbángyűlöletében azt hitte, a nép is olyan hülye, hogy letojja mi lesz az országgal, csak Orbánon bosszút álljon. Hát ez a kampány nem jött be.
 
És Te mennyit adakoztál a magyarországi szegényeknek Ernoe az utóbbi időben?

Azt nem árulom el neked. Amiota idekint élek azota támogatom az otthonmaradott rokonokat, ismerösöket, az itteni spenden-aktiokat keleteuropa számára. Látod eddig még nem gondoltam végig mekkora összeget tehet ez ki az évtizedek alatt de ahogy visszagondolok, egy summás összeg jönne össze.
-
Igaz korábban én is kaptam nadrágokat, zakot gyerekkoromba, amibe kétszer is belefértem volna. Soha sem felejtem, hogy egy zsido tanárnéni akinek 57-ben megengedték, hogy kivándoroljon Hollandiába tonnaszámra gyüjtött ruhákat, élelmiszert és egy keresztény organizátio segitségével küldte magyarországra, amit a plébániákon osztottak szét.
-
Egy privát személy. Egy zsido néni aki nem Jézuska nevében hanem humanitásbol segitett és neki mindegy volt kinek a kezéböl lesz a segitség továbbadva. Én igy szocializálodtam.
-
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,132
Üzenet
4,802,264
Tagok
615,748
Legújabb tagunk
Miklós Viktória
Oldal tetejére