Az USA nem engedi megregulázni az internetet

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
internet.jpg

Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Kanada, Ausztrália, Finnország, Spanyolország, Olaszország, Szerbia – néhány ország azok közül, akik nem írják alá az egyezményt Dubajban.„El sem tudom képzelni, miért nem írták alá” – adott hangot meglepetésének Hamadoun Touré, a Nemzetközi Távközlési Unió (ITU) főtitkára, miután egy főként nyugati országokból álló koalíció tagjai, élükön az Egyesült Államokkal tegnap este bejelentették, hogy nem írják alá a Dubajban rendezett, történelminek szánt világkonferencia zárásaként az ITU által készített új távközlési világegyezményt.


Ahogy többször is beszámoltunk róla, az ITU tervezete sok kritikát kiváltott, főként azért, mert centralizáltabbá és állami szinten szigorúbban felügyeltté tenné az internet ellenőrzését. A tervek szerint több kontrollszerepet is kivennének a főként amerikai székhelyű szervezetek kezéből, és egyrészt még létrehozandó nemzetközi szervezetek kezébe, másrészt nemzeti hatáskörbe utalnának bizonyos feladatokat. Az ellenállás vezetői természetesen az USA kormányzati és ipari szereplői, akik tegnap kijelentették, hogy ők ugyan kompromisszumképesek, viszont nem járulnak hozzá ahhoz, hogy a jelenlegi többszereplős irányítási modellt felváltsák az ITU teljesen más alapokon nyugvó, a centralizációt előtérbe helyező modelljével.
Az ITU vezetői tagadják ezeket a vádakat, szerintük az amerikaiak (és a hozzájuk csatlakozók) egyszerűen nem értik az új egyezmény szövegét, amelyben az ITU szerint csak technikai megoldások szerepelnek, politikaiak nem, és teljesen alaptalan például a szólásszabadság miatt aggódni. Touré azt is kijelentette, hogy az egyezmény alá nem írása komoly károkat fog okozni a felhasználóknak, és különösen az internetes infrastruktúrával kevéssé ellátott fejlődő országok járnak majd rosszul.


Formailag a 2015 január 1-jén életbe lépő szerződést elfogadják ugyan – a 152 résztvevő országból körülbelül 140-en aláírják –, ám az világos, hogy az egyezmény az Egyesült Államok támogatása nélkül csak „írott malaszt”.
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekes lenne, ha így lenne.
Ismerve az USA mindenek fölött való hatalmi törekvéseit, valahogy egy közkedvelt sci-fi sorozat bevezető szövege ugrik be:

"A hiba nem az Ön készülékében van.
Ne próbálja beállítani a képet!
Folyamatosan ellenőrizzük az adást.
Mi uraljuk mind horizontálisan, mind vertikálisan. Eláraszthatjuk Önt ezer csatornával, vagy kinagyíthatunk egyetlen képet kristálytisztává.
És ez meg semmi.
Hozzáidomíthatjuk a látását bármihez, amit csak a képzeletünk felfoghat. Irányítani fogunk mindent, amit csak lát és hall.
Hamarosan átéli a borzongó ámulatot a rejtély láttán, ami a lélek legbelső mélyétől a legvégső határig terjed.
Végtelen határok.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A cikket olvasva pont Usa nem engedi hogy valami kis diktatorok levagjak csokkentsek a nett elerhetoseget. Neked mindenrol csak negativ szinben tunik fel Usa?meg a pozitivban is?
 

Zoli_USA

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát, én bevallom, eddig nem is hallottam erről az internetes törvénytervezetről, most olvasok róla először ebben a cikkben. Azaz lehet hogy pillanatnyilag totál tévesen látom a kérdéskört, mert kevés az információm. De az EDDIG OLVASOTTAK ALAPJÁN, azaz e cikkből leszűrhetően én bizony amondó vagyok, hogy bár úgy általában éppenséggel nem rajongok az USA "viselt dolgaiért" (főleg a szoftverszabadalmakkal kapcsolatban szerintem az USA totálisan eszement, elítélendő, a fejlődést visszafogó, káros, kontraproduktív elveket vall és vezetett be a törvénykezésébe/jogrendszerébe) de ami ezen internetes törvényt illeti, én bizony itt most Melittával értek egyet. Ismétlem lehet hogy később megváltozik a véleményem ha többet tudok majd erről a kérdéskörről, de JELENLEG, a most rendelkezésemre álló infók alapján bizony úgy látom hogy perpillanat inkább az USA a szabadságjogok bajnoka! Nem kétlem hogy főleg "önérdekből", de akkor is ő most a "jó fiú". Meg akik az USA-t támogatják.
 

vagrand

Kitiltott (BANned)
Melitta;3652947 írta:
A cikket olvasva pont Usa nem engedi hogy valami kis diktatorok levagjak csokkentsek a nett elerhetoseget. Neked mindenrol csak negativ szinben tunik fel Usa?meg a pozitivban is?

Arra gondoltam, aki ellenőrizni akarja a hálózatot. Elolvastam a cikket és leszűrtem belőle én is, hogy nem az usa akarja korlátozni.
De ettől még nem tudom, hogy milyen indokból akarják korlátozni.:confused:(Mármint a többi, az egyezményt aláíró ország.)
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Melitta;3652947 írta:
A cikket olvasva pont Usa nem engedi hogy valami kis diktatorok levagjak csokkentsek a nett elerhetoseget. Neked mindenrol csak negativ szinben tunik fel Usa?meg a pozitivban is?


Amerika nem, de az USA valóban negatív:).

Ha nem tévedek, Canada és még jó néhány ország az amerikai kontinenseken nem azonos
az USA-val.-szerencsére.

Hogy nem igazán tartom hátsó szándék nélkülinek a lépésüket, olyan tényekre alapozom, hogy aligha van
más olyan hatalmi szervezet, ami felül múlná az USA legális és illegális kém-tevékenysgét.
A műholdjaik java része erre a célra készült/készül.

Minnél többen használják a NET-et, annál több az infó, akár hasznos, akár haszontalan !
Na meg a mobilokat....
 

Hangabébi

Új tag
Sziasztok! Mivel a szerződés szövegét, tartalmát, miértjét és célját nem ismerjük, számomra ezek csak vagdalózások. A net a kultúra része. Minden nemzetnek is van sajátja.
Mindeközben média is, tehát áthatja az üzlet és a politika, nem utolsó sorban a manipuláció. Természetesen mindenkinek szíve joga mihez csatlakozik, mik a vezérelvei. Ezek alapján az összes történelem során kötött egyezményt felülbírálhatnánk. De ezek tények. Minden később derül ki, hogy jó, vagy rossz döntés-e. Működik vagy sem? Bármilyen szervezet, társulás is változik, változtat. Tagok belépnek ha tudnak azonosulni. A nem belépők is nagyon vegyes képet alkotnak. Bár Nagy-Britania és Finnország a kivárósabbak közé tartoznak, de ez sem jelent semmit. Részemről örülnék, hogy az a sok szemét nem jelenne meg hívatlanul a képernyőmön, csak igényesebb, kicsit válogatottabb dolgok. A helyesírásról nem is beszélve!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Aki demokraciaban el annak termeszetes a net korlatlan hasznalata, de sajnos vannak orszagok ahol szurik a tartalmat.

Amerika =Usa meg ha nem is tetszik, a computert es elterjedeset publiknak es muholdjait o feljelesztette ki. Nyilvan nem fognak a bantu torzstol engedelyt kerni szabad-e meg egy muholdat felloni, hogy meggyorsabb legyen a nett es megtobben tudjak hasznalni.
A valogatas maris szulne egyfajta korlatozast, es a szadadsag szolas szabadsag alapja a demokracianak.
 

Tónioni

Állandó Tag
Állandó Tag
talán! azért kéne! mert? a mostani gyilkolászás! sajna nem a net hiányából tehetődik!-benne van a net is!de? azért kell a net!csak olyan keresztlépcsők bevezetésével!-ami nem teszi lehetővé,ill hátra küldi az ilyen gondolatokat!!!
 

Heep Uriás

Kitiltott (BANned)
"Amerika =Usa meg ha nem is tetszik, a computert es elterjedeset publiknak es muholdjait o feljelesztette ki. Nyilvan nem fognak a bantu torzstol engedelyt kerni szabad-e meg egy muholdat felloni, hogy meggyorsabb legyen a nett es megtobben tudjak hasznalni."

Na ez jó volt. Könnyesre röhögtem magam. Az egy dolog, hogy ostobaság, amit írsz, és a magyar nyelv megcsúfolása. De az a látens rasszista gondolat, hogy az alulfejlett, visszamaradott bantuk csak ne szóljanak bele, majd a felsőbbrendű ámerikaiak mindenkinek megmondják a tutit, az már kicsit ijesztő.
 

Heep Uriás

Kitiltott (BANned)
"Amerika =Usa meg ha nem is tetszik, a computert es elterjedeset publiknak es muholdjait o feljelesztette ki. Nyilvan nem fognak a bantu torzstol engedelyt kerni szabad-e meg egy muholdat felloni, hogy meggyorsabb legyen a nett es megtobben tudjak hasznalni."Na ez jó volt. Könnyesre röhögtem magam. Az egy dolog, hogy ostobaság, amit írsz, és a magyar nyelv megcsúfolása. De az a látens rasszista gondolat, hogy az alulfejlett, visszamaradott bantuk csak ne szóljanak bele, majd a felsőbbrendű ámerikaiak mindenkinek megmondják a tutit, az már kicsit ijesztő.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Nem a bantu torzzsel van a baj ,hanem momentan nem rendelkeznek muholdas kilovesi csuzlival,igy hiaba is kivanank megkerni oket hogy eggyel tobb muholdat lojonek fel..;)
MInt nagyon egyszeru a Kioto tagnak is lenni, ott ahol nem uzemel teljes gozzel az urbanizacio. De minden rosszban csak van valami jo , quotat el lehet adni es abbol lehet csuzlit venni.;)
Mindenesetre en orulok,hogy semmilyen korlatozasnak nem hive usa.
Az usaban elo bantuk meg biztos jol erzik magukat,es elvezik a net adta lehetoseget.
 

Laci071

Állandó Tag
Állandó Tag
Miért kell mindig fikázni az USÁ-t?? Nem fontos Velük szimpatizálni !!! Ha jól látom nem egyedül Ők nem írták alá ezt a szerződés, hanem Ausztrália, Finnország, Spanyolország, Olaszország,STB sem ugye?
 

alive

Kitiltott (BANned)
nem egyedül Ők nem írták alá ezt a szerződés, hanem Ausztrália, Finnország, Spanyolország, Olaszország,STB sem ugye?

Ők csak díszlet a tortán nem mondanak mást mint amit rájuk késztetnek
Díszlet mindég kell
 
Oldal tetejére