Az utolsó percek: előkerült a szeptember 11-i gép fekete doboza

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 11.

Melitta - 2017 Szeptember 11, 04:17
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  2001. szeptember 11-én 19 géprabló átvette az irányítást négy, Bostonból, Newarkból és Washingtonból San Franciscóba és Los Angelesbe induló repülőjáraton.

  8:46-kor az American Airlines 11-es járata a World Trade Center északi tornyába ütközött, 9:03-kor a United Airlines 175-ös járata csapódott a déli toronyba.

  Géprablók egy másik csoportja vezette az American Airlines 77-es járatát a Pentagon épületébe reggel 9:37-kor. A negyedik gép, a United Airlines 93-as járata, Pennsylvania államban, Shanksville közelében zuhant le 10:03-kor, miután a gép utasai megpróbálták visszafoglalni a repülőgépet. A támadás eredeti célpontja a Capitolium, vagy a Fehér Ház lehetett.

  Ennek a gépnek a fekete doboza került most nyilvánosságra. Kiderült, hogy az utasokat a családtagjaik értesítették, hogy az Ikertornyokba gépek szálltak. A gépen kitört a pánik, de megegyeztek, hogy megpróbálják visszafoglalni a gépet, amelyet négy terrorista eltérített.

  A fekete doboz rögzítette, hogy három perccel azután, hogy a terroristák átvették a hatalmat a gép felett, a pilóta jelzéseket adott a légiforgalmi irányításnak. Majd az egyik terrorista a mikrofonba kezdett beszélni, és megkérte az utasokat, mindenki üljön le, bomba van a gépen. Eközben dulakodás hangjai hallatszódtak, a pilóta ugyanis vissza akarta venni az irányítást a gép fölött. A pilótát leszúrták.

  Ekkor kezdett el az egyik gépeltérítő, Ziad Jarrah arab nyelven imádkozni. Majd a mikrofonban azt mondta az utasoknak, visszamennek az indulási repülőtérre.

  Jarrah a pilótafülkéből kérdezgette a gép hátsó részében tartózkodó társait, hogy mi történik. Rájöttek, hogy az utasok át akarják venni a hatalmat.

  Be akarnak törni ide. Tartsd belülről az ajtót! Tartsd!"
  - kiabálta Jarrah. A következő két percben rájönnek, nem érik el a céljukat még azelőtt, hogy rájuk törnék az ajtót.

  "Mi legyen? Fejezzük be itt?" - kérdezte társa Jarrahot, aki azt mondta, meg kell semmisíteni a gépet.

  Eközben hallatszik az utasok erőlködése, és valaki azt kiáltja, mindnyájan meg fognak halni, hacsak nem jutnak be a fülkébe. Jarrah ekkor kiadja a parancsot: "húzd le!", majd miközben zuhannak, azt kántálták, hogy "Allah a legnagyobb".

  sept11.jpg
   
  tipasa, merengo72, Ernoe és 1 másik tag kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 11.

  1. Melitta
   Melitta
   Ma az elhunytakert gyujtunk gyertyat.

   upload_2017-9-10_22-19-21.jpeg
  2. Beka Holt
  3. Aldawen
  4. Ernoe
  5. Ternyák
   Ternyák
   Kedves Jászladány és Ernoe, inkább csak fejezzétek ki részvéteteket, mint még ezen is vitazónát indítsatok.
   Elég legyen maga a téma, és csak legyünk csendben.
   Szerintem borzalmas csapás érte akkor az emberiséget, mivel ez kihatott mindannyiunkra. Mindegy hol élünk.
  6. Éleskés
   Éleskés
   1. A gépet röviddel a felszállás után térítették el, még nem érte el az utazómagasságot.
   2. A cél egy földi célpont volt. Minek szálljon feljebb?
   3. A hangfelvétel a pilótafülkében lévő beszédet rögzítette. Szó sincs utastéri rögzítésről.
   4. "A nyomozás alatt információkat nem adunk ki." - Ugye ismerős a mondat. Ez a nyomozás eddig tartott.
   Kamuzásnak nyoma sincs.
   ---
   Dicsőség a hősöknek, akik életüket adták azért, hogy mások továbbéljenek.
   gödipista, sropi, Beka Holt és 1 másik tag kedveli ezt.
  7. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ez egy rettenetes tragédia. S, milyen "összeesküvéseket" olvastam, láttam a YouTube-on? Hiába no, mindig is vannak, akik a tragédiákat szeretik "meglovagolni" egy-egy újabb ötlettel. Csak azért, hátha az ő verziójuk lesz az, amit a többség "benyel".
   A gyertya- és mécses gyújtása időszerű, mert nagyon sokan haltak meg és mint máskor is volt erre példa, oktalanul és érdemtelenül.
   A hozzátartozóknak ez a nap, örökre fekete színnel íródott a szívükbe, mély együttérzésem.

   [​IMG]
  8. Beka Holt
   Beka Holt
   Már számolni sem tudom hányszor kértük. hogy külső linket a hírekhez ne rakjatok be. Értem én, hogy a kérésünk egyeseket nem érdekel, ezért jelzés nélkül törlöm mindenkinél!
   setni és Melitta kedveli ezt.
  9. Ternyák
   Ternyák
   Kedves Jászladány!

   8 éve vagy itt reg tag, így inkább csendesebben kellene az igazságot keresni.


   Kedves Ternyák!

   Már 16 évvel ezelőtt is kifejeztem a részvétemet.
   De a részvét és az együttérzés nem zárja ki, hogy keressük az igazságot.
   Ez pont olyan, mintha egy gyilkosság esetén azt mondanád: hagyjuk, hogy ki volt, meg hogy volt, legyünk csendben és gyászoljunk. Gyászolunk, de nagyon nem mindegy, hogy ki volt a tettes, és hogy mi, és hogyan történt. Pláne 16 év után már ne csak csendben legyünk.
   Mert ez nem egy "csapás" volt, ahogy írod, hanem egy borzalmas bűncselekmény. Ezért nagyon nem mindegy, hogy hazudnak-e ezzel kapcsolatban nekünk, és ha igen, akkor kik és miért.
   Ha igazán együtt érzel az áldozatokkal és a családjaikkal, akkor ez nekik sem mindegy.
   Beka Holt és CasaLoma kedveli ezt.
  10. Melitta
   Melitta
   Mit varsz akiben nincs szolidalitas a humanum halvany langja nem pislakol az minden alkalmat megragad hogy a velt osszeeskuves emeletet eloadja, mert amerikaba mindenki hulye mindenki arra var hogy Mo rol megoldjak a godiuszi csomot.
   Mit szamit az hogy tobben telefonaltak sot elbucsuztak a csaladtol , az is smafu hogy internet elerhetoseg megoldott a repulon meg ilyen magassagokba is.
   A megemlekezes es masok gyasza amit a vilag intelligens erzo emberei lerojak a tragediaba elhunyt emberekert akik aldozatok lettek a becsapodasba, a csaladjukert gyerekeiekert akik arvan maradtak, szuleikert akik gyermekuket kellett eltemetni.
   Ma egy gyertyat illik gyujtani megemlekezni es nem ketelkedni vadaskodni okoskodni.
   Nem kotelezo a reszvet se, de ha ehez a temahoz hozza akar valaki irni akkor kello tisztelettel tegye meg, mert magat minositi .
   Teljesen igazad van Ternyak.
   Ternyák, gödipista és Beka Holt kedveli ezt.
  11. CasaLoma
   CasaLoma
   Különös tisztelettel gondolok azokra a mentésben résztvevő személyekre, akik annak biztos tudatában mentek be az égő épületekbe, hogy ők onnan élve nem távoznak. Mégis megtették. Azért, hogy másokat megmentsenek.
  12. udvarfy
   udvarfy
   Az rendben van , hogy nyilvánitsunk részvétett az áldozatoknak ! De most azért kicsit megvagyok ám lepve , mert a kutya sem emlitette meg azokat a szerencsétlen Izrael-i sportolokat akiket 1972-ben a münchenben barbár modra meggyilkoltak !! peddig annak most 8-án volt a 45. évforduloja !! Ök nemérdemlik meg ??:(
   tipasa, cdurmol és setni kedveli ezt.
  13. Beka Holt
   Beka Holt
   De, megérdemlik!
   Itt írhatnál egy nekrológot - http://canadahun.com/forums/sport.50/
   Ernoe kedveli ezt.
  14. tipasa
   tipasa
   Ternyák. Melitta."ne kérdezd kiért szól a harang érted szól" Magam is gyertyát gyújtok .A részvét számomra kötelező.
   Jászladány. Melitta véleményed tiszteletbe tartva. Különböző vélemények válnak sarkossá Más más kameraszög. Ahol élsz úgy ítélsz.Egy gazdag demokratikus országba élni gondolkodni Magyarnak lenni egész más Mint Csepelen. Átitatja formálja véleményünket. .Kitörölhetetlenül beleéget tudatunkba. Kanadában volt e vesztes háború. Államosítás reggel felébredtél Nem volt gyárad földed házad.Aki átélt egy borzalmat várta egy másik.A kitelepítés a Svábnak nem volt máról hónapra se földje se háza se hazája.Forradalom.Utánna
   következő május Soha annyian nem voltak a munka ünnepén Éljeneztek pedig a nem volt a részvétel kötelező. Müködött az akasztófa. A jelengetések Mennyi minden. Az utolsó reményünket vitte a rendszer váltás.Gondolom ott sem minden göbölyú.Ott nem jöttek éjnek éjelén vitték édesapádat.
   Én jobban megértem Jászladányt nem is tartom rossznak Mi egyidőben egy országban becsapva lelkileg kifoszta.Hit illuziok nélkül élünk. Ő igy saját véleményével.Lehet nem kedvelni lehet szeretni. Ő Jászladány Magyarországról.
   udvarfy kedveli ezt.
  15. Ernoe
   Ernoe
   Melyik háborut vesztettük el? En egyet sem. Legkevésbé a másodikat. A nyugat-németek meg egyáltalán nem panaszkodhatnak. A kommunizmus is lehetett volna rosszabb ha ugy viselkedtek volna mind a nacik.
  16. Melitta
   Melitta
   Kedves tipasa

   Eleg verzivataros volt a tortenelmunk, ebbol tanulni kell es leszurni azokat a dolgokat amit ha jol politizalunk nem tortent volna meg.
   A Sept 11 rol nem osszeeskuves elmeleteket kell gyartani, mert rossz gyerekkorunk volt, mert deportaltak , kittelepitettek , felakasztottak rokonainkat.
   Azok is ateltek ezeket a borzalmakat akik meg veletlenul se kivanjak ujbol atelni, es nem masokat okolnak ,amibe mi voltunk a hibasak.
   Ernoe kedveli ezt.
  17. rista
   rista
   Ez a szöveg tökéletesen mutatja, hogy te mi vagy. Pfff.

Megosztás